" I har fået det for intet, giv det for intet " (Matt 10:8)

HJEM  |  OVERSIGT  |  KONTAKT  |  HJÆLP    
Bibelstudier Gratis Kristne Bøger Gratis Kristne e-Bøger Om Os
  Kort Forklaring af Nogle Bibelske Termer
 - I forbindelse med Evangeliet om vandet og Ånden

 

 • Dåb
 • Dåb betyder 1) at blive vasket, 2) at blive begravet (at blive sænket ned i) og i den åndelige betydning 3) at overføre synd ved håndspålæggelse, som det blev gjort i Det Gamle Testamente.

  I Det Nye Testamente skulle Jesu dåb ved Johannes Døberen vaske alle menneskers synd væk. "Jesu dåb" har den betydning at fjerne menneskets synder, at vaske al synd i verden væk.

  Jesus blev døbt af Johannes Døberen, alle menneskers repræsentant og ypperstepræsten i Arons slægt, og tog hele menneskehedens synd på Sig selv. Dette var formålet med Hans dåb.

  I ordet "Jesu dåb" er den åndelige betydning "at overføre, at blive begravet". Dette betyder, at alle synder blev overført til Jesus, og at Han blev dømt i stedet for mennesket. For at frelse menneskeheden måtte Jesus fjerne al synd og dø for den.

  Således er Hans død også min og jeres død, alle synderes død, og Hans genopstandelse er alle menneskers genopstandelse. Hans offer er syndernes frelse. Og Hans dåb er bekendelsen om, at al synd er blevet vasket væk.

  Bibelen fortæller os, at "vandet er et billede på den dåb, som nu frelser jer", (1 Pet 3:21). Jesu dåb er den retfærdiggjorte måde, hvorpå mennesket reddes ved at alle hans synder er vasket bort.

  Tilbage til Listen


  Printet Version   |  

   
  Bible studies
      Prædikener
      Bekendelser om tro
      Hvad er evangeliet?
      Bibelske termer
      FAQ om den kristne tro
   

     
  Copyright © 2001 - 2020 New Life Mission. Alle rettigheder er forbeholdt.