" Бесплатно сте добили, бесплатно дајте "
(Матеј 10:8)

ОСНОВИЦА  |  МАПА САЈТА  |  КОНТАКТ  |  ПОМОЋ    
Библијске Студије Бесплатне Хришћанске Књиге Бесплатне хришћанске еКњиге О нама
  Беседе важних предмета излагања од Поштованог Paul C. Jong-а

 

Исусово крштење је типично спасењу за грешнике


< 1 Петар 3:20-22 >

"Који некад не хтеше да слушају кад их очекиваше Божије трпљење у време Нојево, кад се грађаше ковчег, у коме мало, то јесте осам душа, остаде од воде. За спомен тога и нас сад спасава крштење, али не прање телесне нечистоте, него обећање добре савести Богу васкрсењем Исуса Христа. Који је с десне стране Богу, отишавши на небо, и слушају Га анђели и власти и силе."


Кроз шта можемо да
постанемо праведни?
Кроз милост Божију

Бог нас зна већ и пре него што смо рођени на овој земљи. Он зна да ћемо бити рођени као грешници и спашава сваког од нас који верује путем Његовог крштења, њиме је однео све грехове света. Он је спасао све вернике и учинио их Својим народом.

Све је то резултат Божије милости. Као што је речено у Псалмима 8:4, "Шта је човек, те га се опомињеш?" Избављени који су спашени од свих грехова примили су Његову посебну љубав. Они су Његова деца.

Шта смо били ми, који смо веровали само у Његову крв и Дух, пре него што смо постали деца Божија, пре него што смо постали праведни и били спашени и добили право да Га зовемо Оцем? Били смо грешници, пуки грешници који су рођени да живе на овом свету неких 70 година, или 80 година ако би здравље дозволило.

Пре него што смо се опрали од наших греха, и пре него што смо имали веру у еванђеље Исусовог крштења и Његове крви, били смо неправедни људи који сигурно умиру.

Апостол Павле је рекао да је то било захваљујући Његовој милости да смо ово што јесмо. Исто тако, то је потпуно одређено Његовом милошћу да ми јесмо што јесмо сада. Ми захваљујемо Њему за Његову милост. Створитељ долази на овај свет и спашава нас, чинећи нас Својом децом, Својим народом. Ми смо Њему захвални за милост спасења водом и Духом.

Шта је разлог да нам Он дозвољава да будемо Његова деца, једина праведна? Да ли је то је стога што смо лепи на поглед? Да ли је то је стога што смо достојни? Или је зато што смо добри? Хајде да размислимо о томе и одамо захвалност тамо где је то подесно.

Разлог је то што нас је Бог створио и учинио Својим народом и дозволио нам да живимо у Небеском Царству са Њиме. Бог нас је учинио Својим народом да би нам обезбедио бесконачни живот са Њиме. То је једини разлог зашто нас је Бог благословио са бесконачним животом. Он нас није учинио Својим народом зато што ми изгледамо боље, више достојни, или живимо више честито од било ког другога из Његове креације. Једини разлог је што нас Он воли.

"За спомен тога и нас сад спасава крштење" (1 Петар 3:21). "У коме мало, то јесте осам душа, остаде од воде." (1 Петар 3:20).

Само неколицина у граду и двоје у некој породици биће спашени. Стога, да ли смо ми било шта бољи од осталих? Не у целини. Ми нисмо у свему посебни, али ми ћемо бити свакако спашени кроз нашу веру у воду и Дух.

То је чудо међу чудеcима да ћемо ми бити спашени, и то је безуслован дар и благослов од Бога да Га ми можемо звати нашим Оцем, нашим Господом. Ми се никада нећемо одрећи овог. Како ћемо Њега звати нашим Оцем или нашим Господом ако смо ми и даље грешници?

Када ми размишљамо о овој чињеници да смо били спашени, ми знамо да нас Бог воли безусловно. Како можемо да не захвалимо Њему? Ми ћемо бити рођени и умрећемо након безнадежног живота, завршити у паклу, ако то не буде за Његову љубав и благослов. Ми захваљујемо Богу изнова и изнова за Његов благослов и љубав да нас је учинио достојним да будемо Његова деца у Његовим очима.Драгоцено спасење нам је дато кроз Исусово крштење

Зашто су људи у
време Ноа ишчезли?
Зато јер они нису веровали у
воду (Исусово крштење).

"За спомен тога и нас сад спасава крштење" То је записано у 1 Петровој да је само осам душа било спашено од потопа. Колико људи је било у Ноино време? Ми немамо начина да знамо број људи у том добу, али хајде да претпоставимо да их је тада било око милион. Само 8 људи из Ноине породице од укупно милион било је спашено.

Размера ће бити и данас иста. Кажу да има више од 6 билиона људи на земљи управо сада. Колико људи је опрано од њихових греха међу онима који верују у Исуса данас? Ако бацимо поглед само на један град, тамо ће бити истински неколицина од њих.

У мом граду, који има око 250,000 људи, колико је спашено од свог греха? Претпоставимо 200 људи, Дакле, каква ће сразмера бити? Рекло би се да мање од једног из хиљаду прима благослов избављења.

То је са проценом да има око 12 милиона хришћана у Кореји, укључујући католике. Колико је међу њима било поново рођених водом и Духом? Ми би требало да имамо на уму да је било спашено само 8 душа са земље од читаве популације у Ноино време. Ми би требало да знамо и верујемо да је Исус опрао грехе свих оних који верују у Његово крштење, кроз које је Он узео све грехе.

Нема много оних који верују да је Исус избавио сваког од нас Својим крштењем и Својом крвљу на Крсту. Погледај славне слике 'Ускрснуће Христово.' Колико ускрслих људи је приказано овде? Можеш их видети како стижу доле од града Јерусалима према обличју Исусовом, који има Своје руке отворене широко за њих. Питање је колико има међу њима теолога или свештеника.

Данас, има изобиље теолога у свету, али ми налазимо само неколико њих који знају и верују у крштење Исусово као осовинску истину избављења. Неки теолози кажу да је разлог што је Исус био крштен Његова скромност, и неки кажу да је Он био крштен да постане више налик нама, људским бићима.

Али то је записано у Библији да сви апостоли, укључујући Петра и Јована, сведоче да је Исусово крштење као размена грехова са нас на Њега, и ми такође верујемо у то.

Апостоли су сведочили у Писму да наши греси прелазе на Исуса са Његовим крштењем. То је тако чудесно сведочанство милости Божије да се ми можемо ослободити само веровањем у то.Овде нема 'можда' у вези крштења са избављењем

Ко прима Божију
бескрајну љубав?
Особа која верује у крштење
Исусово и Његову крв

Људи су спремни да поверују да ће нас спасити само веровање у Исуса. Све деноминације су уверене за спасење у својој вери, и многи људи мисле да је Исусово крштење једино догма хришћанске заједнице. Али то није тачно. Међу хиљадама књига које ми читамо, ја нисам био способан да пронађем неку књигу о спасењу која даје повезаност између избављења у крштењу и крви Исусове и Божијег спасења.

Само 8 душа је спашено у време Ноа. Не знам колико их је спашено данас, али вероватно не много. Они који су спашени то су они који верују у крштење и крв Исусову. Обилазећи многе цркве, ја сам сазнавао изнова и изнова да постоји неколицина која проповеда еванђеље крштења Исусовог, које јесте еванђеље са истином.

Ако не верујемо у избављење крштењем и крвљу Исусовом, ми смо и даље грешници и нисмо спашени, без обзира колико верно ми посећујемо цркву. Ми можда верно посећујемо цркву читав свој живот, али ако ми останемо са грехом у нашим срцима, ми смо и даље грешници.

Ако ми посећујемо цркву 50 година, али останемо са грехом у нашим срцима, наша вера од 50 година није ништа осим обмане. Много је боље да имамо само један дан истинске вере. Међу онима који верују у Исуса, само они који исправно верују у смисао Исусовог крштења и Његове крви сигурно улазе у Царство Небеско.

Истинска вера је веровање у чињеницу да је Син Божији сишао на овај свет и био крштен да узме све грехе света. То је вера која нас води у Царство Небеско. Ми требамо такође веровати да је Исус крварио на Крсту за тебе и мене. Ми требамо такође знати ово да би захвалили и прославили Њега

Шта смо ми? Ми смо деца човека и жене који су спашени Исусовим крштењем и крвљу. Како да не захвалимо Њему? Исус је крштен у Јордану да би нас спасао када је имао 30 година старости. Овиме, Он узима све наше грехе и прима нашу пресуду на Крсту.

Када ми размислимо о овоме, ми не можемо друго осим да се понизно Њему захвалимо. Ми би требали да знамо да је све што је Исус учинио на овоме свету било за наше спасење. Најпре, Он је дошао доле на овај свет. Он је био крштен, распет на Крсту, васкрсао из мртвих након 3 дана, и сада седи са десне стране од Бога.

Избављење Божије је за сваког и све нас без изузетка. Спасење Исусово је све за тебе и мене. Ми славимо Бога за Његову љубав и Његов благослов.

Ми знамо еванђеоску песму која иде овако: "♳Постоји дивна прича. Између многих људи у свету, ја сам један који има Његову љубав и спасење. О како је чудесна Његова љубав! Његова љубав према мени, Његова љубав према мени. Постоји дивна прича. Између многих људи у свету, ми смо од оних који су спашени, који постају Његов народ. Ми носимо Његову љубав. О љубави Божија, милости Божија. О како је чудесна Његова љубав! Његова љубав према мени.♳"

Исус је дошао доле да спасе тебе и мене, и избављење Његовог крштења је такође ради нас. Еванђеље није само нека бајка о вилама; то је истина која нас подиже из наших живота са ропством у дивоту Царства Божијег. Требало би да имаш на уму да је вера однос између Бога и тебе.

Он долази на овај свет да нас спасе. Он је био крштен и примио је пресуду на Крсту да би опрао наше грехе.

Какав је само благослов када са вером можемо назвати Бога својим Оцем! Како можемо да верујемо у Исуса као нашег Спасиоца и да будемо спашени од греха нашом вером? То је могућно због Његове бесконачне љубави према нама. Ми смо се спасли зарад Њега, који нас воли најпре.Исус је опрао све наше грехе једном и за свагда

"Јер и Христос једанпут за грехе наше пострада, праведник за неправеднике, да нас приведе к Богу" (1 Петар 3:18). Исус Христос је био крштен за наше избављење и умро једном на Крсту да би спасао тебе и мене, неправедне.


Да ли смо спашени
одједном и за увек
или постепено?
Једном за увек

Он је умро једном на овој земљи да би отклонио Божију пресуду за нас. Стога ми можемо ући у Царство Небеско и живети заувек пред Богом, Он је дошао доле на овај свет у телу и потпуно опрао све наше грехе све одједном са Својим крштењем, Својом смрћу на Крсту, и Својим васкрсењем.

Да ли верујете да нас је Исус Христос спасао потпуно својим крштењем и крвљу? Ако ви не верујете у еванђеље Његовог крштења и крви, ви не можете бити спашени. Јер ми смо тако слаби, ми не можемо бити изнова рођени ако не верујемо да нас је Исус потпуно опрао од свег нашег греха једном и заувек Својим крштењем и крвљу.

Он је био крштен да узме све наше грехе и било му је пресуђено на Крсту ради нас. Исус је опрао све грехе грешника једном и за увек својим избављењем Свог крштења и крвљу.

Било би немогуће нама као људским бићима да се избавимо чак и ако би се окајавали сваки пут када згрешимо, да будемо добри и добронамерни сво време, и да понудимо многе добре ствари цркви.

Стога, вера у крштење Исусово и крв на Крсту је потреба за наше спасење. Ми морамо веровати у воду и крв. Једноставно чином добрих дела нећемо деловати на отпуштање наших греха.

Неће помоћи ни куповање финих одела сиромашнима или послуживање изврсне хране пасторима. Исус спашава само оне који верују у Његово крштење и крв. Ако ми верујемо да нас је Бог спасао кроз Исуса са Његовим крштењем и Његовом крвљу једном за увек, ми ћемо бити спашени.

Неко можда мисли да иако је Бог тако то рекао у Библији, они требају то још мало разрадити. То је њихово, међутим ми требамо веровати у Његову реч како је записана.

У посланици Јеврејима 10:1-10, записано је да нас је Он спасао све одједном. То је истина да Бог спашава оне који верују у крштење и крв Исусову све одједном. Ми такође верујемо у то. "♪Он је умро једном, спасао нас све одједном. О брате, веруј и избави се. Спусти своје бреме доле под крштење Исусово.♪" Исус нас је спасао од свих незнабоштва и грехова и за све је био крштен једном и крварио је једном.

"Праведник за неправеднике" (1 Петар 3:18) Исус је Бог без греха, и Он никада није згрешио. Он је дошао доле до нас у телу да спасе људе од њиховог греха. Он је био крштен и узео је све наше грехе. Он нас је спасао од греха и неправде

Сви греси људи од њиховог рођења до смрти прешли су на Исуса када је Он био крштен, и окајани смо за пресуду када је Он крварио и умро на Крсту. Он је био крштен ради грешника и умро заменивши наше место.

То је избављење Његовим крштењем. Исус је спасао све нас, који смо били грешници, једном и заувек. Како је слаб свако од нас! Исус је откупио све наше грехе од нашег рођења до наше смрти и понудио је Себе ради пресуде на Крсту. Ми који верујемо у Исуса требамо веровати да је Он нас спасао једном и заувек Својим крштењем и крвљу.

Ми смо слаби, али Исус није. Ми нисмо верни, али Исус јесте. Бог нас је спасао једном заувек. "Јер Богу тако омиле свет да је и Сина свог Јединородног дао, да ниједан који Га верује не погине, него да има живот вечни." (Јован 3:16). Бог нам је дао Свог јединородног Сина. Он је Свог Сина крстио да би пренео све грехе света на Њега, стога Он може примити осуду за свако људско биће.

Како је то чудесно спасење за нас! Како је чудесна та љубав! Ми хвалимо бога за Његову љубав и спасење. Бог је спасао оне који верују у воду и крв Исусову: крштење и крварење Исусово, и у чињеница да Исус јесте Син Божији.

Они који верују у Исуса могу бити спашени вером у истину крштења и крви Исусове и имати вечни живот као праведници. Ми сви морамо веровати у то.

Ко нас је спасао? Да ли је то био Бог који нас спасе, или је нешто из Његове креације нас спасло? То је био Исус, који је Бог, који нас је спасао. Ми смо спашени јер смо веровали у избављење Божије, и то је спасење са избављењем.Исус је Господ Спасења

Какво значење
има 'Христос'?
Свештеник, Краљ,
и Пророк

Исус Христос је Бог. Исус значи Спаситељ, и Христос значи 'онај који је опуномоћен.' Као што је Самуел опуномоћио Саула у Старом Завету, краљ је био опуномоћен, свештеник је био опуномоћен за пророка у служби његове мисије, он је морао имати опуномоћење.

Исус је дошао на овај свет и био опуномоћен за троструку службу: Свештеничку, Краљевску, и Пророчку. Као небески Свештеник, Он је био крштен да узме грехе са свих људских бића.

Испунивши жељу Свог Оца, Он је поклонио Себе као понуду за окајање греха пред Оцем. "Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме." Исус је спасио међу нама оне који верују у Њега који је однео све наше грехе кроз Своје крштење и распеће.

"Јер је душа телу у крви" (Левитима 3 Мојсијева 17:11). Исус је крварио на Крсту након Свог крштења; стога, понуда Његовог живота пред Богом је надница за наше грехе ради које ми верујући можемо бити спашени.

Он је био васкрсао у трећи дан након што је умро на Крсту и проповедао еванђеље духовима затвореним у тамници. Они који још нису избављени попут духова заробљеника у тамници греха, и њима, Исус проповеда еванђеље истине, еванђеље воде и крви. Бог нам је дао еванђеље воде и Духа да нас спасе. Свако ко верује у то може бити рођен изнова.Крштење и крв Исусова спашавају грешнике

Како можемо имати
добру савест пред Богом?
Вером у крштење
и крв Исусову

Исус Христос је наш Спаситељ, и то је посведочено у 1 Петровој 3:21, "За спомен тога и нас сад спасава крштење, али не прање телесне нечистоте, него обећање добре савести Богу." Вода Исусовог крштења је обавеза за спасење грешника.

Исус је опрао грехе свих грешника узимајући њихов грех на Себе кроз Своје крштење. Да ли ви верујете у крштење Исусово? Да ли ви верујете да су наша срца опрана и чиста за све грехе кроз Његово крштење? Наша срца су опрана и чиста од свих грехова, али наше тело остаје грешно.

Бити 'рођен изнова' се не односи на то да особа неће згрешити изнова. Ми, рођени изнова, такође чинимо грех, али наша срца остају чиста од греха због наше вере у крштење. Стога, поврх стихова стоји, "Али не прање телесне нечистоте, него обећање добре савести Богу." (1 Петар 3:21).

Од када је Исус опрао моје грехове, и откада је Бог пресудом прихватио моје окајање, како могу да не верујем у Њега? Знајући да ме је спасао Исус, који је Бог, кроз Своје крштење и крв, како да не верујем у Њега? Ми смо спашени пред Богом и сада је наша савест чиста. Ми нећемо више говорити пред Богом да Исус није потпуно опрао наше грехе, баш као и што не можемо рећи да нас Бог не воли.

Наша савест постаје далеко више осетљива за грех након што смо се изнова родили и она нам каже када год чинимо погрешно. Ако нас наша савест узнемирава чак и мало, ми не можемо бити потпуно слободни од греха уколико не подсетимо себе на моћ Исусовог крштења. То је једини пут да имамо добру савест.

Када нас наша савест узнемирава, то указује да је нешто како не ваља. Вода Исусовог крштења чисти сваку запрљаност од греха. Исус је узео све наше грехе Својим крштењем и опрао нас начисто, као и нашу савест. Када ми заиста верујемо то, наша савест може бити заиста очишћена. Како наша савест може бити очишћена? Вером у крштење и крв Исусову. Свако има неког ђавола и прљаву савест од рођења, али ако верујемо да су сви наши греси прешли на Исуса, ми можемо избелити мрље.

То је вера изнова рођеног. То није аутохипноза, нешто што дозвољава да изгубиш своју свест. Да ли је твоја свест чиста? Да ли је чиста јер ти живиш добрим животом, или је чиста јер су сви твоји греси прешли на Исуса и ти верујеш у Њега? До чисте свести се може само кроз веру.

Постоје речи са животом и речи без живота. Како може свест свих људи да се очисти? Једини начин да будемо праведни и чисте свести је да верујемо у потпуно избављење Исусово.

Када верујемо у Његово крштење посвећујемо се, што није средство којим се нечистоћа тела отклања, али је наша свест према Богу чиста. За то, Он долази, био је крштен, умро на Крсту и био васкрснут из мртвих и сада седи са десне стране Бога.

Када време дође, Он ће доћи на овај свет изнова. "Тако се и Христос једном принесе, да узме многих грехе; а другом ће се јавити без греха на спасење онима који Га чекају." (Јеврејима 9:28). Ми верујемо да ће Он доћи да узме нас, који Га ревно очекујемо, и без греха смо, путем вере у Његово крштење и крв.Клинички оглед са вером

Да ли се можемо спасити
без Исусовог крштења?
Никада

Вођени смо непланираним болничким огледом у нашој Даејеон Цркви.

Свештеник Парк из Даејеон Цркве рекао је једном пару да нема греха у свету без напомене да мисли на Исусово крштење. Супруг је спавао у току беседе при посетама осталим црквама јер су сви пастори проповедали еванђеље које је изостављало избављење кроз крштење Исусово, стога је био приморан на свакодневно окајавање.

Али овде у Таејон Цркви, он је слушао беседу са оба ока широко отворена јер је овде било речено да су сви његови греси прешли на Исуса. Сада је његовој жени било лако да га убеди да дође у цркву са њом.

Једног дана, он је седео у цркви и слушао Римљанима 8:1. "Никаква, дакле, сад нема осуђења онима који су у Христу Исусу." Тада, он је убрзо помислио, 'Ах, ако неко верује у Исуса, тај је без греха. Докле ја верујем у Исуса, ја сам такође без греха.'

Стога је он телефонирао својим рођацима и многим својим друговима једном по једном и говорио, "Да ли има греха у твом срцу? Тада твоја вера није тачна." Након овога, свештеник Парк није био добро схваћен. Супруг није знао о крштењу Исусовом али је инсистирао на томе да он сада нема греха.

Тада, почињу проблеми за супружнике. Жена је постала више религиозна, али она је и даље имала греха у свом срцу док је њен супруг тврдио да је он без греха. Супруг је долазио у цркву само неколико пута, и већ је био без греха.

Супруга је била сигурна да обоје и даље имају греха у својим срцима. Они почеше са доказима у вези тога. Супруг је инсистирао да је он без греха јер 'Нема осуђења онима који су у Христу Исусу.' А супруга је доказивала да она и даље има греха у свом срцу.

Потом једног дана, његова жена повређена тиме решила је да оде и пита свештеника Парка шта он мисли када је рекао да су сви греси прешли на Исуса.

Стога једног дана, након вечерње службе, она је послала свог супруга кући и остала позади да упита свештеника Парка питање. Она је рекла, "Ја знам да ти покушаваш да нам нешто кажеш, али ја сам сигурна да је једна важна ствар скривена. Молим те реци ми која." Тада, свештеник Парк њој рече о поновном рођењу водом и Духом.

Она је одједном схватила шта је било записано у Римљанима 8:1, "Нема осуђења онима који су у Христу Исусу." Она је одједном поверовала и била спашена. Она је схватила на крају да су сви наши греси прешли на Исуса кроз Његово крштење тако да они који су у Христу неће бити осуђени.

Она је почела да схвата записану Реч. Она је на крају пронашла кључ за избављење који је био у Исусовом крштењу тако да смо постали праведници кроз избављење Његовог крштења.

У ствари, њен супруг није отишао кући већ је њу чекао напоље. Он је слушао њено сведочанство да су сви њени греси очишћени, и упитао је тријумфално, "Па, јеси ли избављена сада?"

Али након тога што је чуо шта је пастор рекао његовој жени, он је постао збуњен. Он никада раније није чуо о еванђељу Исусовог крштења. Он је био сигуран да више нема греха у свом срцу чак и без Исусовог крштења. Тако да су кући они изнова почели са доказивањем.

Овог пута, позиције су биле измењене. Супруга је вршила притисак на супруга било да има греха у срцу или не. Она га је питала како он може бити без греха када не верује у крштење Исусово. Она је подстицала њега да погледа изблиза унутар своје свести. Тада, испитујући своју свест он је схватио да он и даље има греха у свом срцу.

Стога, он је отишао свештенику Парку и исповедио се да он има греха у свом срцу. Он је питао, "Када они ставе своје руке на главу жртвеног јарца, да ли је то било пре него што би га убили, или након што га убију?" Он није никада чуо за еванђеље воде и Духа, стога је био страшно збуњен.

То је била суштина овог духовног експеримента. Исус је био крштен да би сви греси света прешли на Њега. Само тада је могао умрети на Крсту јер је плата за грех смрт.

"Да ли су полагали своје руке на главу жртвене понуде пре него што је убију, или након што је убију?" Он је питао ово зато што је био збуњен полагањем руку и крштењем Исуса. Стога је њему у детаље свештеник Парк објаснио избављење Исусовим крштењем.

Тога дана, супруг је чуо први пут еванђеље воде и Духа и био је избављен. Он је чуо еванђеље само једном и био је ослобођен.

То је био оглед са изостављањем Исусовог крштења. Ми можемо рећи да немамо греха, али ми сигурно без крштења Исусовог и даље имамо греха у нашој свести. Људи обично кажу да је Исус очистио све грехе умревши на Крсту, али само они који верују у крштење и крв Исусову могу рећи да заиста немају греха пред Богом.

Свештеник Парк је доказао са примером овог брачног пара да ми не можемо потпуно бити избављени од наших греха без избављења кроз веру у крштење Исусово.Типично спасење: Исусово крштење

Шта је типично
спасењу?
Исусово крштење

"За спомен тога и нас сад спасава крштење." Исус је дошао доле на овај свет да опере све грехе и да учини нашу свест белом као снег. Ми смо чисти од свих грехова јер је њих Исус преузео све на Себе кроз своје крштење. Он нас спашава Својим крштењем и крвљу. Стога, сва креација треба да клекне пред Њим.

Желите да знате више о поновном рођењу водом и Духом? Молимо кликните банер испод да би добили бесплатне књиге о поновном рођењу водом и Духом.
Бити рођен изнова

Вера у Исуса нас спашава. Ми постајемо Божија деца и идемо у Небо вером у Исуса. Ми постајемо праведници вером у Исуса. Ми смо краљевско свештенство. Ми можемо звати Бога наши Оцем. Иако живимо у овом свету, ми смо краљеви.

Да ли заиста верујете да је Бог спасао оне од нас који верују у избављење водом и Духом? Наше избављење никада неће бити потпуно без крштења Исусовог. Истинска вера коју Бог и Исус признају је вера у еванђеље Његовим крштењем, Његовим Крстом, и Духом, која нас потпуно спашава. То је једина истинска вера.

Наши греси су били опрани када их је Исус преузео својим крштењем и сви наши греси су исплаћени када је Он крварио на Крсту. Исус Христос нас је спасао са водом и Духом, Да! Ми верујемо!

Назад к списку

 


Штампана верзија   |  

 
Bible studies
    Беседе
    Поставке вере
    Шта је еванђеље?
    Библијски термини
    Питања из Хришћанске Вере
 

   
Ауторско право © 2001 - 2019 The New Life Mission. СВА ПРАВА задржана.