" Бесплатно сте добили, бесплатно дајте "
(Матеј 10:8)

ОСНОВИЦА  |  МАПА САЈТА  |  КОНТАКТ  |  ПОМОЋ    
Библијске Студије Бесплатне Хришћанске Књиге Бесплатне хришћанске еКњиге О нама
  Беседе важних предмета излагања од Поштованог Paul C. Jong-а

 

Писмо Цркви из Филаделфије


< Откривење 3:7-13 >

“И анђелу филаделфијске цркве напиши: Тако говори Свети и Истинити, који има кључ Давидов, који отвори и нико не затвори, који затвори и нико не отвори. Знам твоја дела; гле, дадох пред тобом врата отворена, и нико их не може затворити; јер имаш мало силе, и држао си моју реч, и ниси се одрекао имена мог. Ево дајем оне из зборнице сотонине који говоре да су Јевреји и нису, него лажу; ево ћу их учинити да дођу и да се поклоне пред ногама твојим, и да познају да те ја љубим. Јер си одржао реч трпљења мог, и ја ћу тебе сачувати од часа искушења, који ће доћи на сав васиони свет да искуша оне који живе на земљи. Ево ћу доћи брзо: држи шта имаш, да нико не узме венац твој. Који победи учинићу га стубом у цркви Бога свог, и више неће изићи напоље; и написаћу на њему име Бога свог, и име новог Јерусалима, града Бога мог, који силази с неба од Бога мог, и име моје ново. Ко има ухо нека чује шта говори Дух црквама.”Тумачење

Стих 7: “И анђелу филаделфијске цркве напиши: Тако говори Свети и Истинити, који има кључ Давидов, који отвори и нико не затвори који затвори и нико не отвори.”

Господ влада над Небеским Краљевством као Краљ свих. Он је Бог са потпуним ауторитетом и силом-шта Он отвори нико не може да затвори, и шта Он затвори нико не може да отвори. Господ је савршени Бог који долази на земљу и ослобађа грешнике од свих њихових грехова са еванђељем воде и Духа. Врата Небеска се могу отворити само са кључем еванђеља воде и Духа датим од Господа. Ништа друго их не може отворити, за сви они који припадају овом Царству уздају се у нашег Господа Бога.


Стих 8: “Знам твоја дела; гле, дадох пред тобом врата отворена, и нико их не може затворити; јер имаш мало силе, и држао си моју реч, и ниси се одрекао имена мог.”

Господ је отворио врата еванђелизму кроз цркву Божију. Као такву, ниједан не може да затвори врата без Господње дозволе. Свети се морају стога држати чврсто своје прве вере до самог краја, када се Господ враћа. То је врста вере коју слуге Божије и Његови свети морају имати. Њихова вера не сме бити врста која почиње као велика али која на крају завршава као мртва. Они морају држати своју прву, непромењену веру коју им је Господ дао.

Вера светих је вера у еванђеље воде и Духа, вера којом се верује у чињеницу да Царство нашег Господа хоће доћи и на ову земљу и биће Ново Небо и Земља, и да ћемо ми сви живети у том Царству заувек. Свети морају држати чврсто ову веру све до дана када ће срести Господа који долази.

Слуге и свети из Цркве из Филаделфије пружају само један мали отпор. Они такође имају много недостатка. Међутим, најважније, да држе Реч Божију и дела без одупирања имену Господњем.

Стих 9: “Ево дајем оне из зборнице сотонине који говоре да су Јевреји и нису, него лажу; ево ћу их учинити да дођу и да се поклоне пред ногама твојим, и да познају да те ја љубим.”

Бог каже да ће Он срушити неке лажне верујуће на њихова колена да би они знали колико Бог заиста воли Цркву из Филаделфије, једну од Својих цркви.

“Синагога Сатанина, која каже да су они Јевреји али нису” извештава Јевреје који размишљају о себи како су они који славе Бога својом вером. Али многи од њих, у бити, не чине то. У супротности, они постају слугама Сатане и ометају цркву Божију и Његове свете.

Ми морамо схватити да данас, као и пре, многи од њих који призивају име Исусово и Њега обожавају такође се окрећу Сатанском служењу, узимајући Ђавола као свој инструмент. Бог је показао исцрпну љубав за своје слуге у Цркви Филаделфије коју Он љуби и користи као Своју лађу славе.


Стих 10: “Јер си одржао реч трпљења мог, и ја ћу тебе сачувати од часа искушења, који ће доћи на сав васиони свет да искуша оне који живе на земљи.”

У детаљима, Господ заповеда слугама Цркве из Филаделфије да држе Његове заповести без одустајања. Без ове врсте посебне истрајности, у основи, ми не можемо чекати на испуњење свих Речи Божијег обећања. Да би држали Његове заповести без одустајања, ми морамо стога имати потпуну веру у Реч Божију. За ту непоколебљивост, Бог Цркви из Филаделфије посебно признање. То посебно признање је држање Цркве из Филаделфије од часа искушења. Час искушења овде указује на препреку Антихристу.

Стих 11: “Ево ћу доћи брзо: држи шта имаш, да нико не узме венац твој.”

Желите да знате више о Откривењу? Молимо кликните банер испод да би добили бесплатну књигу о Откривењу.
Библијска студија Откривења

Стога што је повратак Господа близак, свети морају одбранити и држати своју веру у еванђеље воде и Духа. Они морају такође веровати и чекати у својој нади на Ново Небо и Земљу обећану од Господа. Слуге Божије морају бити са светима и држати их се ради очувања своје вере, тако да њихова награда од Бога не буде отета.

Стих 12: “Који победи учинићу га стубом у цркви Бога свог, и више неће изићи напоље; и написаћу на њему име Бога свог, и име новог Јерусалима, града Бога мог, који силази с неба од Бога мог, и име моје ново.”

Сатана ће оне који победе да придружи колони мученика. Њихова имена биће такође записана у Светом Храму са Царством Божијим. Подједнако као сада, они су узети као велики радници Божије цркве, и они ће наставити да буду кориштени као Господњи инструмент.


Стих 13: “Ко има ухо нека чује шта говори Дух црквама.”

Они који имају уши могу чути Реч Божију служитељима Божијим и Његовим светима. Они чују шта њима Дух говори кроз Божију цркву. Као такви, слуге Бога и Његови свети морају потрајати са црквом да би Бог имао капацитет у њима, а они морају штитити и одбранити ту цркву.

Назад к списку

 


Штампана верзија   |  

 
Bible studies
    Беседе
    Поставке вере
    Шта је еванђеље?
    Библијски термини
    Питања из Хришћанске Вере
 

   
Ауторско право © 2001 - 2019 The New Life Mission. СВА ПРАВА задржана.