" Бесплатно сте добили, бесплатно дајте "
(Матеј 10:8)

ОСНОВИЦА  |  МАПА САЈТА  |  КОНТАКТ  |  ПОМОЋ    
Библијске Студије Бесплатне Хришћанске Књиге Бесплатне хришћанске еКњиге О нама
  Беседе важних предмета излагања од Поштованог Paul C. Jong-а

 

Лажни Хришћани и Јеретици унутар Хришћанства


< Исаија 28:13-14 >

“И биће им реч Господња, заповест по заповест, заповест по заповест, правило по правило, правило по правило, мало овде, мало онде, да иду и падају назад и разбију се, и да се заплету у замке и ухвате. Зато слушајте реч Господњу, људи подсмевачи, који владате народом што је у Јерусалиму.”БИБЛИЈСКА ЈЕРЕС

Како Библија дефинише
реч “јеретик?”
Библија дефинише јеретика као неког
ко је згрешио у свом срцу чак и
ако он верује у Исуса.

Данас постоји пуно новонасталих лажних писаца, посебно у земљама у развоју. Они су ти који настоје да буду ново настали писци али обично изнуђују новац од својих жртви, прете да објаве нешто што су учиниле њихове жртве. Лажни смисао понекад изгледа генијално али није истинит. Другим речима, указује на нешто што се сасвим разликује од њихове унутрашњости.

Речи “јеретик” и “лажни” користе се обично, и највише у Хришћанским црквама.

Али постоје неколико јасних дефиниција шта је јеретик и шта се назива “лажним,” нема много оних који уче овај концепт у стриктној сагласности са Библијом.

Под овим околностима, ја осећам дужност да обелоданим шта Библија дефинише као “јерес” и обасјам светлошћу тај субјект. Ја такође желим да наведем неке примере јереси у стварном животу и да их заједно размотримо. Свако ко верује у Бога размишљао је о јереси најмање једном у свом животу.

Титу 3:10-11 објашњава јеретика као подељену особу која је изопачена и греши, и осуђује саму-себе. Јеретик је неко ко осуђује себе као грешника. Зато они који верују у Исуса и имају греха у својим срцима, пред Богом су јеретици.

Исус је однео све грехе Својим крштењем. Али јеретици одбацују да верују у истину еванђеља које доноси спасење грешницима и стога осуђују себе до ранга грешника.

Да ли си ти јеретик? Требало би да размислиш о томе ако желиш да живиш исправан живот у вери.

Јеси ли осудио себе као грешника иако верујеш у Исуса али још увек ниси чуо еванђеље воде и Духа? Ако себе сматраш грешником, тада чиниш штету Исусу омаловажавањем Његовог перфектног спасења и еванђеља воде и Духа.

Назвати себе грешником признање је пред Богом да нисмо дете Божије. Они који се исповедају Исусу, “Господе, ја сам грешник,” треба да размотре своју сопствену веру.

Како можеш веровати у Исуса и упорно тврдити да си грешник када је Исус преузео све грехе света и савршено те спасао од вечитог проклетства? Како можеш одбити Његов дар спасења и себе дефинисати као грешника када је Исус однео сав твој грех кроз Своје крштење и био осуђен због тога на Крст?

Такви људи су јеретици зато што су добровољно грешници одвојени од речи Божије. Требало би да упознаш еванђеље воде и Духа да би избегао јерес пред Богом.

Свако ко верује у Исуса али није рођен изнова јесте јеретик јер и даље има грех у свом срцу.

Зато што је Бог однео све грехе са света укључујући наше личне, ми смо јеретици пред Богом уколико игноришемо благослов спасења. Зато што је Бог свет, ми смо јеретици ако имамо греха у срцима. Уколико заиста желимо да будемо праведници, ми треба да верујемо у еванђеље Исусовог крштења и Његове крви на Крсту.ПОРЕКЛО ЈЕРЕСИ У БИБЛИЈИ

Која је нај важнија
квалификација за свештеника?
Да је поновно рођени.

Хајде да видимо у 1 Царевима 12:25-26. “Потом сазида Јеровоам Сихем у гори Јефремовој и насели се у њему; а после отиде оданде и сазида Фануил.И рече Јеровоам у срцу свом: Може се царство повратити дому Давидовом.” Јеровоам је био Соломонов помоћник. Када је Соломон постао изопачен у свом позном добу, Јеровоам се побунио против цара, и касније постаје цар над десет племена Израелових у време Ровоама, Соломоновог сина.

Јеровоамова прва брига када је постао цар Израела била је то, да његов народ може да се врати у Јудеју где је био храм.

Тако, добија идеју да се заштити од могућих последица. Он начини два златна телета у Ветиљу и Дану и заповеда свом народу да их обожава. 1 Царевима 12:28 пише, “Зато цар смисли, те начини два телета од злата.” Једно постави у Ветиљу, и друго у Дану и позва свој народ да њих обожава, упркос чињеници што је то био ужасан грех. Он и произвољно одређује свештенство за увођење обожавања.

“Пошто ово би, опет се Јеровоам не врати са свог злог пута; него опет начини из простог народа свештенике висинама; ко год хоћаше, томе он посвећивашеруке и тај постајаше свештеник висинама” (1 Царевима 13:33). То је извор јереси.

Подједнако и сада, јеретици одређују свештенство свакоме ко добровољно чини посао Божији. Свако ко заврши теолошки семинар може постати свештеник, еванђелиста, мисионар и старешина чак и ако није рођен изнова водом и Духом.

Како може неко ко није рођен изнова постати свештеник? Ако је таква особа одабрана за свештеника, црква која га је изабрала постаје фабрика за производњу јеретика.

Хајде да размислимо изнова о настанку јереси. Најпре. Јеровоам поставља златну телад за Бога у циљу одржања своје политичке моћи. Друго, он производи обичан народ за свештенство. И нешто је учињено тих дана.

Историја јереси се наставља и након времена Јеровоама. Онима који нису рођени изнова водом и Духом не би требало никада допустити да постану свештеници.

Да ли свако ко заврши само теолошки семинар постаје свештеник и еванђелиста? Да ли је исправно да они служе Бога упркос чињеници да нису изабрани од Бога? Никада. Само онима који су признати од Бога треба допустити да постану Његови свештеници. Они који су признати од Бога су они који су рођени изнова водом и Духом.

Записано је у 1 Царевима 12:25-26 и 1 Царевима поглавље 13 да је син Јеровоама изазвао гнев Божији. Ми треба да знамо читаву причу, и ако неко није сродан са овим, требало би да се врати Библији и ово пронађе.

Размисли изнова да ли си заменио Бога златним теладима у свом свештенству. Да ли ти, при неким околностима, стављаш нагласак на земаљске благослове да се твоји следбеници можда не би окренули еванђељу поновног рођења водом и Духом?

Да ли си рекао својим следбеницима да они могу бити излечени од болести ако верују у Исуса? Да ли си им рекао да ће они бити блажени добрима? Да ли ти одређујеш особље или твоја црква, узимајући оне који нису рођени изнова за свештенике а тврдиш да је једино твоја деноминација она исправна? Тада си ти починио грех Јеровоама пред Богом и изазвао Његов гнев.ЈЕРЕТИЦИ ОБОЖАВАЈУ ЗЛАТНУ ТЕЛАД КАО БОГА

Данас такође, постоји много јеретика који обожавају златну телад. Они говоре да је Бог благословио Соломона приликом понуде хиљаду жртви паљеница Богу. 1 Царевима 3:3-5 каже, “А Соломун љубљаше Господа ходећи по уредбама оца свог Давида, само што на висинама приношаше жртве и кађаше. Зато отиде цар у Гаваон да онде принесе жртву, јер то беше велика висина; и Соломун принесе хиљаду жртава паљеница на оном олтару. И јави се Господ Соломуну у Гаваону ноћу у сну, и рече Бог: Ишти шта хоћеш да ти дам?”

Јеретици обмањују и узимају новац од својих следбеника непоштеним обећањима за “хиљаду Соломонових жртви паљеница.” Од ових наивних следбеника се изнуђује новац. Они који обожавају златну телад као свог Бога остају без новца, јер се он користи као допринос за изградњу огромних цркви. То чине не зато што су њихове цркве превише мале, већ зато што желе да извуку новац од својих следбеника.

Постављају златну телад на својим скуповима обожавања само као изговор за јерес којом извлаче новац од њих. Ми који верујемо у Бога да не будемо никада обманути. Ако понудите свој новац за обожавање златних телади, то није понуда за Бога, већ завршава у џеповима лажних свештеника који су пуно налик Јеровоаму. Ти немој да падаш у замке таквих јеретика.

Зашто се онда Бог задовољио са хиљаду Соломонових жртви паљеница? Зато јер је Соломон знао своје сопствене грехе, био је сагласан да треба да умре за њих и понудио је жртве сагласно са вером. Он је понудио хиљаду жртви паљеница у захвалност за спасење Божије. Соломон је нудио хиљаду жртви паљеница сваког дана, размишљајући о избављењу водом и Духом.

Сада, упамти истинито значење јереси да никада не будеш обманут лажним свештеницима.ОНИ СВЕШТЕНИЦИ КОЈИ НИСУ РОЂЕНИ ИЗНОВА ЈЕРЕТИЦИ СУ


Шта ће јеретици рећи о
поновном рођењу?
Они кажу да су рођени изнова у визији,
сновима, и различитим врстама
духовних искуства.

Овде су они који уче другачије о поновном рођењу при чему ни сами нису били препорођени у вери. Они су сви јеретици. Они говоре другима о поновном рођењу а да ни сами нису у стању да се препороде јер не знају о еванђељу воде и Духа. Ми се можемо само подсмевати.

Лажни свештеници проповедају лажно еванђеље, искривљују еванђеље воде и Духа. Они говоре људима да се свакодневно перу од сопствених грехова.

Они кажу, “Иди и моли се у планинама, покушај постити, посвети себе у послу за Бога, моли се до свитања, буди послушан, принеси пуно новца за изградњу цркви, али поведи бригу о својим сопственим гресима.”

Једном, чуо сам некога да сведочи како је рођен изнова. Он је рекао како је у сну, док је стајао у колони дошао његов ред, Исус га је позвао именом. Он је рекао да је то било сведочанство о његовом рођењу изнова. Али да ли је његово уверење исправно? Исус није тако рекао.

У Јовану 3, Он каже, “Ако се ко не роди водом и Духом, не може ући у царство Божије.” Бог говори да само они који су рођени изнова водом и Духом могу бити прави свештеници. Свако ко верује да је рођен сновима, фантазијама, духовним екстазама, или молитвама за окајавање јесте јеретик.

Данас многи људи не верују у записану реч Божију и држе се за доктрину своје деноминације у замену за поновно рођење водом и Духом. Они који одбацују проповед еванђеља поновног рођења водом и Духом јесу лажни Хришћани и јеретици.РЕФОРМЕ И ПОСТОЈЕЋЕ ХРИШЋАНСТВО

Када је истинско еванђеље
помешано и изобличено са
осталим религијама?
Од времена када је римски цар
Константин прогласио Милански
Едикт у 313 Н.Е.

Када су деноминације Хришћанства оформљене? Када су различите деноминације као Презвитеријанци, Методисти, Баптисти, Лутерани, Светитељи, и Све Еванђелисти отпочели? Реформација се догодила пре само око 500 година.

Рано Хришћани су били они који су следили Исуса док је био на овом свету. “Хришћани” значи “они који следе Христоса.”

Први Хришћани су били апостоли и њихови ученици. Апостоли и црквени Очеви следили су истинско еванђеље до 313 Н.Е. Али након Константиновог Миланског Едикта Велико Хришћанство и Незнабоштво се измешало, настало је Мрачно Доба пре више од 1000 година.

Касније, у раном 16-том веку, Мартин Лутер је објавио Реформацију, говорећи, “Само праведници ће живети по вери.” Мало касније, између 1500-1600, Реформатори попут Џон Калвина и Џон Кнокса довели су до удаљавања од Католицизма. То је било све што је Реформама постигнуто.

Реформе су биле једноставан покушај да се успостави нова црква одвојена од Римо Католичке Цркве. Реформатори лично нису порицали Католицизам.

Њихове намере нису биле да представе веру поновног рођења водом и Духом, већ да се сами ослободе од угњетавања и изопачености Римо Католичке Цркве. Римска Католичка Црква назвала је овај покрет Протестантизмом. То јест протестантима.

У то време, Римо Католичка Црква је терала људе да купују индулгенцију, народу су говорили да ће то послати њихове мртве рођаке у небеса када плате за такав Опроштај великим новцем. Лутер није схватио да је Католицизам погрешан. Он је само покушавао да заустави Римо Католичку Цркву од продавања Опроштаја ради изградње Катедрале Светог Петра.

Као резултат, можемо да видимо многе трагове Католичке Цркве у модерним Црквама Протестаната: крштења деце, молитве окајања сличне исповестима под Римо Католичком Црквом, свете ритуале, признавање само оних свештеника који су свршили теолошке семинаре, узвишеност и величанственост цркви. Све ово је остатак од Римо Католичке Цркве.

Рачунато од Реформације у раној 1500-тој, историја Протестантизма је само око 500 година стара. Ова година је 481-а годишњица од Реформације. Можда не схваташ да је Мартин Лутер протествовао против своје матичне цркве пре само 481 годину. Протестантизам стога не може да постави искључив легитимитет у светлу своје релативне младости. Реформација Хришћанства је и даље у току. И наставља даље.

Али постоји нешто што треба имати на уму. Не треба никада да заборавимо да само они који су рођени изнова водом и Духом могу ући у царство небеско. И хајде то да проповедамо! Да ли си проповедао еванђеље Исусово, еванђеље поновног рођења водом и Духом? Ако не, ти ниси слуга Божији. Еванђеље “поновног рођења водом и Духом” је оно у које Бог жели да верујемо. То је Исус рекао Никодиму у Јовану глава 3.

Да ли Библија говори само о еванђељу поновног рођења водом и Духом, или и о осталим стварима као о послу за добро друштва и живљење светог живота? Наравно напокон, и то је такође битно. Али то можеш и након што се родиш изнова водом и Духом. Воља Божија је да сви верујемо у еванђеље.УЧЕЊЕ ЈЕРЕТИКА

Ко је јеретик?
Онај ко је остао грешан иако
верује у Исуса.

Када је лажно Хришћанство, јеретичка вера почела да напредује у свету?

Људи Израела су обожавали једног Бога док се нису поделили на два краљевства у време Јеровоама како је записано у 1 Царевима глава 12-13. Од тог времена, пре Христовог доласка на овај свет, јеретичка вера почиње да напредује. И данас има много јеретика.

Библија говори о лажном Хришћанском учењу у Исаији глава 28 и Титу 3:10-11. Библија каже да су јеретици они који верују у Исуса али и даље имају греха у својим срцима. Свако ко је као такав јесте јеретик.

И они уче, како пише у Исаији 28:9-10, “Кога ће учити мудрости, и кога ће упутити да разуме науку? Децу, којој се не даје више млеко, која су одбијена од сисе? Јер заповест по заповест, заповест по заповест, правило по правило, правило по правило, овде мало, онде мало даваше се.”

Јеретици додају наредбу по наредбу, правило по правило. Шта то значи? То значи “Буди пажљив, буди пажљив, буди пажљив са онима који кажу да су рођени изнова кроз своју веру у Исуса.” Они ти само кажу да будеш пажљив није битно зашто. Они ти кажу немој да слушаш, немој да идеш, да не би пао у јерес.

Али ако су они толико сигурни да је њихова вера исправна, зашто не могу да оповргну оне који кажу да се њихово веровање разликује од речи Божије? То је веома жалосно. Они су присвојили ортодоксно Хришћанство, али немају речи да надвладају оно што називају јереси. Прави Хришћани могу победити јерес речју Божијом.

Данас, би ортодоксни Хришћани оптужили рођене изнова као “јеретике” само зато што је њихово веровање различито. Како можемо бити јеретици када верујемо у еванђеље воде и Духа?

Ако они, јеретицима називају оне који проповедају еванђеље воде и Духа, заправо истински исправне Хришћане називају јеретицима. И обратно, ако исправни Хришћани не проповедају еванђеље воде и Духа, они јесу јеретици.

Разлика између “правоверца” и “јеретика” лежи у томе да ли они проповедају еванђеље воде и Духа и да ли они верују у Исуса а имају греха у својим срцима или га немају. Како они могу бити јеретици ако верују у реч Божију и рођени су изнова водом и Духом?

Да ли је јерес веровати у крштење Исуса и Његову крв на Крсту и бити потпуно очишћен од греха? Да ли “правоверци” не верују у еванђеље воде и Духа?

Постоји тако пуно деноминација које одступају од Библије и још тврде да су “правоверци” Хришћани. Они одступају од поновног рођења водом и Духом како је описано у Библији јер проповедају само крв на Крсту, поричу крштење Исусово (воду).

Шта је различито између Римо Католичке Цркве и Протестантске Цркве данас? Баш као реформаторска побуна против Римо Католичке Цркве, исто као што долази од Римо Католичке Цркве и изграђује Протестантизам, ми требамо да се побунимо против слепог Хришћанства и лажног свештенства. Само тада можемо да отворимо наше очи за истинито еванђеље, да имамо истиниту веру, и будемо потпуно спашени кроз еванђеље воде и Духа.


Шта требамо да учинимо
да не постанемо јеретици?
Ми треба да смо рођени изнова
водом и Духом.

Библија нам говори да само они који верују у еванђеље крштења Исусовог и Његову крв на Крсту следе истинску веру. Исус је баш тако рекао Никодиму у Јовану 3:1-12.

Јеретици увек траже од својих следбеника да буду побожни у својој вери. Они траже од њих да се моле до свитања и да раде тешко. То је као да тражите од слепог човека да трчи.

Није важно колико се напорно молите, то се обично и не примењује ако сте рођени изнова водом и Духом. Када кажемо да су они који су рођени изнова водом и Духом праведници, јеретици су означени у Римљанима 3:10, “Ни једног нема праведног.” Овим стихом, верници су названи јеретицима.

Они су јеретици. Истинско значење стихова није једноставно како изгледа. Ови јеретици не схватају читаву Библију. Апостол Павле је рекао да нема ниједног праведног човека на свету. Он је само цитирао стихове из Старог Завета где је речено да није било ни једног праведног у свету пре доласка Исуса Христоса који је ослободио читаво човечанство од грехова са спасењем Божијим. Али они који су спашени Исусом постају праведници.

Ми можемо да видимо истину ако читамо читаво поглавље. Јеретици само упозоравају своје следбенике да буду пажљиви са онима који верују другачије од њих. Изузетак су цркве које се препознају као ортодоксне, оне бране својим следбеницима да служе на другим местима. Тако се њихова скупштина не усуђује да иде у цркве које проповедају еванђеље воде и Духа.

Они постају глуви за истинско еванђеље и не могу да се роде изнова. Научени су од лажних вођа који су подигнути синови пакла. И они ће бити осуђени од Бога. Јеретици се морају вратити Богу.

Ко је јеретик? Да ли они избављени вером у еванђеље воде и Духа, или они који тврде да верују у Исуса али нису рођени изнова водом и Духом?

Титу 3:11 каже да су јеретици они који верују у Исуса али остају “само-осуђени”.

Они уче своје следбенике да не иду на састанке препорода где се проповеда еванђељем поновног рођења водом и Духом, говорећи да је то опасно. Како могу “правоверци” да се плаше опречног веровања? Они се плаше јер немају истину на својој страни. “Јер заповест по заповест, заповест по заповест.” Учење јеретика наликује томе.

Јеретички свештеници цитирају мало из ове књиге, мало из оне књиге, од речи из филозофије, из литературе, и мешају то са својим личним мишљењем и направе да све звучи добро.

Они усвајају своје следбенике од неуких и покушавају да их науче са световним знањем. Истинска црква проповеда реч Божију и учи вернике Божијој речи. Људи не долазе у цркву да би се научили путевима света. Радије, они долазе у цркву да чују о стварима небеским о којима не могу да чују у свету. Они долазе да чују реч Исуса.

Људи улазе у своје цркве као грешници а желе да изађу из цркви као праведни верници који немају греха. Али шта их јеретички свештеници уче? Они кажу својим следбеницима да не иду на састанке препорода на којима слуге Божије проповедају истинско еванђеље. Они спречавају своје следбенике да се поново роде водом и Духом.

То је луцидно. Они можда могу да обману своје следбенике али никада не могу да обману Бога.


Могу ли лажни свештеници
учинити своје следбенике поновно
рођенима водом и Духом?
Не. Само изнова рођени могу остале
учинити изнова рођенима.

Јеретиче, ако си заиста слуга Божији, можеш ли чути укор Духа? Ти се мораш опоменути. Престаћеш да спречаваш своје следбенике да присуствују састанцима препорода у којима се служи Божија проповед истинским еванђељем поновног рођења водом и Духом.

Јеретици уче своје следбенике само теологијом, тако да када сретну остале теорије, буду потучени. То је тако јадно. Лажни свештеници су вешти у служби без речи Божије. Они проповедају, консултују, и служе само на основу својих личних погрешно вођених убеђења. Они који служе и проповедају без речи Божије су јеретици и најамници (Јован 10:13).

Лажни свештеници су јеретици јер је њихова унутрашња и спољашња личност различита. Неки људи дефинишу цркве а да нису ни закорачили у основану деноминацију, наводно јеретичку цркву. Мада неке од тих цркви не желе да припадају ниједној деноминацији јер је већина цркви далеко од Библије.

Јеретици кажу својим следбеницима да ће бити избављени чак сами по себи иако никада нису решили проблем греха. Они су починили грех Јеровоама. Ако постоји неко ко чини грех у свом срцу али проба да ради за Бога, схватиће своје грехе и светост Божију које је потпуно недостојан. Он ће знати да је јеретик.

Стога, ако је неко остао грешник а проповеда или врши дужност у цркви, треба схватити да је јеретик. Он је јеретик зато што не зна еванђеље Христовог спасења, еванђеље поновног рођења водом и Духом. Ако неко научи Библију од јеретика и научи остале на исти начин, он постаје јеретик.

Ми препознајемо дрво по воћки. Они који постају праведници вером у крштење Исусово и крв Његову могу носити само праведност а они који су остали грешници осуђени су да носе грехове. “Тако свако дрво добро родове добре рађа, а зло дрво родове зле рађа” (Матеј 7:17).ШТА ПРОПОВЕДАЈУ ЈЕРЕТИЧКИ СВЕШТЕНИЦИ У СВОЈИМ БЕСЕДАМА?


Шта проповедају
јеретички свештеници у
својим беседама?
Световну теологију
и људску мисао.

Лажни свештеници пазе на ово и оно. Зашто тако пажљиво! Они пазе јер се њихова и најмања лаж открива због недостатка вере у поновно рођење водом и Духом.

Јеретици освајају мало овде и мало онде. Они обмањују људе и поучавају без познавања истинског значења еванђеља.

“Заповест по заповест, заповест по заповест, правило по правило, правило по правило, мало овде, мало онде” (Исаија 28:13).

Правило по правило, они кажу, “Епоха, ова реч значи то и то на Грчком затим то и то на Хебрејском. Ту је таква и таква теорија.” Они такође упозоравају људе да буду пажљиви уколико се сретну са теоријом спасења у јасној црно-на-бело терминологији. Они кажу, “Мартин Лутер је рекао тако, а Џон Калвин је рекао онако, да би Џон Кнокс рекао тако и тако, и ми мислимо да су сви они у праву на свој начин.”

Они нити знају о чему ови причају нити у шта они верују. Онај који има праву веру може изразити истину терминологијом црно-на-бело. Прави верници могу јасно рећи о разликама између рођених изнова и оних који нису рођени изнова. Ми јасно проповедамо еванђеље поновног рођења водом и Духом.

Али јеретици су у хаосу. Њихова вера је попут слепог миша. Као што слепи миш више воли да је унутар пећине за време дана док је у спољном свету само ноћу, јеретици попут ове теорије и оне, верују у ово и оно. Они никада не знају шта јесте истина. Када јеретички свештеник иде у пакао, његови следбеници га прате до горког краја. Тако многи људи завршавају у паклу јер верују у лажна пророчанства.

Да ли је твој свештеник рођен изнова водом и Духом? Да ли он проповеда речи еванђеља рођења изнова како је то записано у Библији? Ако то чини, ти си заиста срећник, и ако он то не чини, ти ћеш бити проклет. Ако ниси рођен изнова, мораш слушати еванђеље воде и Духа, читати књиге које то објашњавају, и родити се изнова.

Јеретици не воле еванђеље поновног рођења водом и Духом. Они проповедају, “Исус Христос је дошао да очисти наше грехе, и Он је учинио само то. Он и даље пере наше грехе данас и наставиће да то чини у будуће.” Како то може бити истина? Они кажу да су праведници али иду право у грех. Они су праведници једног тренутка, грешници следећег.

Њихова теологија је лажна. То је чињеница. Свако ко је праведан сада а грешник касније тај је јеретик, лажни пророк. Свако, ко себе осуђује, ко квари себе, исто је такав.ПРОКЛЕТСТВО БОЖИЈЕ ЈЕ НА ЈЕРЕТИЧКИМ СЛЕДБЕНИЦИМА

На шта јеретици стављају
највећи нагласак?
На дела.

Јеретици нису доследни. Стога они не могу водити своје следбенике до поновног рођења водом и Духом када њихови следбеници дођу да их питају како да се роде изнова. Они радије, нуде својим следбеницима бесмислене идеје како човек може бити рођен изнова фантазијом и да он не може знати када се изнова родио. То је тако бесмислено.

Исус је рекао у Јовану поглавље 3, “Ако се ко не роди водом и Духом, не може ући у царство Божије.” Али данас, праведни људи који су рођени изнова названи су самоувереним јеретицима.

Јеретички свештеници кажу да не могу звати себе праведницима јер су понизни. Они кажу својим следбеницима, “Немој посећивати ниједан скуп обраћења на којем проповедник жели да говори о благослову поновног рођења водом и Духом. Ако си рођен изнова, постаћеш јеретик. Бићеш проглашен чланом те цркве. Ако желиш бити са нама, остани грешник, и Бог ће те учинити праведним када дође време.” То је шта они кажу. Они мисле да је на теби одлука да се родиш изнова или не.

Јеретици кажу својим следбеницима, “Мораш да останеш са нама, но поновно рођење је твоја обавеза. Па, ти покушај на себи самом. Само остани какав си сада, и буди пред Богом када време дође, тада ћеш наћи истину. Ја не знам шта ће се догодити потом. Ово је једна ортодоксна црква, стога мораш остати са нама.” Да ли мислиш да је ово истина?

Ови јеретички свештеници узимају мало одавде и мало оданде да сачине теорију. Тада долази до крајње истине. Они не знају о речи Божијој која нам говори о води и Духу.

Јеретици интерпретирају Библију сагласно својем лично мишљењу. Ми морамо да интерпретирамо Библију сагласно речима из ње, али они је интерпретирају на свој лични начин. Зато има много теолога и деноминација у Хришћанству.

Зато што има много јеретичких деноминација и теолога, постоји безброј јеретичких књига. Лажни свештеници наводе помало из тих књига и помало из књига из којих проповедају. Али прави свештеници проповедају само из Библије.

Јеретици извлаче новац од својих следбеника на много начина. Они једу и живе добро у овом свету и завршавају у паклу јер остају без поновног рођења. То је крај који је Бог припремио за њих.

Бог их подноси у почетку. Али они који непопустљиво одбацују да прихвате благослов поновног рођења водом и Духом, Он ће послати у пакао.

Бог ће судити јеретицима. Јеретици верују у Бога веома ватрено и употребљавају у почетку масу и масу коментара из Библије и радова из теологије. Али тада мало по мало они почињу да проповедају наредбе људске, тако да њихови следбеници не могу никада бити рођени изнова.

Јеретици стављају већи нагласак на своја дела. Сваки свештеник који не проповеда еванђеље поновног рођења водом и Духом јесте јеретик пред Богом.

Они врше притисак на своје следбенике непрестано. Присиљавају их да се 40 дана по читаву ноћ моле, 100 дана раним јутром да се моле, да се моле у планинама, да уредно посте, да дају прилоге за изградњу цркви, хиљаду жртви паљеница, допринос за састанке обраћења . . . и они цртају графике да покажу колико је сваки верник приложио. Погледом на плодове њиховог дела, ми можемо видети да су они јеретици.

Проклетство Божије ће пасти на њихове следбенике, такође. Свештеници проповедају иако нису рођени изнова тако да су и сви њихови следбеници под проклетством Божијим.ЈЕРЕТИЦИ ЧИТАЈУ УМОВЕ СВОЈИХ СЛЕДБЕНИКА

Зашто јеретици
покушавају да читају умове
својих следбеника?
Јер нису рођени изнова већ су
лицемерни свештеници без Духа
у својим срцима.

Јеретички свештеници плачу сваки дан. Они морају бити сигурни да су задовољили старије ђаконе и млађе ђаконе, старешине, обичне ђаконе и сваког лаика. Такви су они сваког дана.

Они се понашају као лицемери сваког дана. “Све-ти и Милост-иви. . . .” Они су пуни греха али морају говорити свете ствари, тако постају већи лицемери са сваким даном који прође.

Један проповедник рече, “Проклето је да свештеник буде без Духа изнутра.” То значи да јеретици чине дела Божија без да су избављени; то је проклети живот. Ако си од ових јеретика, мораш се родити изнова водом и Духом.

Свако ко верује у Исуса а није рођен изнова јесте јеретик. И свако ко изврће еванђеље поновног рођења водом и Духом. Само праведници који су рођени изнова водом и Духом могу проповедати еванђеље осталима.ЈЕРЕТИЦИ ПЛАЧУ САМО ЗА МИР

Како ће јеретички
свештеници задовољити своје
следбенике?
Они увек плачу за мир, говорећи
својим следбеницима да могу ући
у царство небеско чак и ако
су грешници.

Исаија 28:14-15 каже, “Зато слушајте реч Господњу, људи подсмевачи, који владате народом што је у Јерусалиму. Што рекосте: Ухватисмо веру са смрћу, и уговорисмо с гробом; кад зађе бич као поводањ, неће нас дохватити, јер од лажи начинисмо себи уточиште, и за превару заклонисмо се;”

Ко се овде подсмева? То су они који проповедају реч Божију, помешану са својом личном погрешном вером. Штагод проповедници мисле, штагод теолози кажу, треба да понуде истинску интерпретацију Библије. Али јеретички свештеници проповедају Библију гледајући да је прилагоде. То су људи подсмевачи.

“Ухватисмо веру са смрћу, и уговорисмо с гробом; кад зађе бич као поводањ, неће нас дохватити.”

Јеретици кажу да на њих казна неће доћи. Они кажу људима да не брину. Уништење и пакао их чекају, али они кажу да не брину, уништење и пакао не постоје за њих. Стога се мораш држати даље од ових јеретика ако желиш да живиш.

Јеретици кажу да не треба да се родиш изнова водом и духом. Да ли је то истина? Не, апсолутно не. Нећеш моћи да уђеш у царство небеско уколико ниси рођен изнова водом и Духом.

Да ли је уреду да не уђеш у царство небеско? То је исто као питање да ли је уреду да гориш у паклу. Непотребно је рећи, да је одговор на оба ова питања не. Хајде да верујемо у еванђеље поновног рођења водом и Духом и да уђемо заједно у царство небеско.

Јеретички свештеници заводе људе, говорећи да зато што верују у Исуса, јесте у реду да остану грешници и да неће отићи у пакао.

Да ли ће Исус преузети бригу о теби чак и ако си грешник? Може ли грешник отићи у небеса? Можеш ли избећи пакао чак и ако си грешник? Да ли пише у Библији да не можеш отићи у пакао када верујеш у Исуса, чак и ако имаш греха у свом срцу?

Јеретици кажу да су учинили уговор са смрћу, да стога смрт неће доћи до њих. Они кажу да верник може избећи осуду за пакао чак и ако има грех у свом срцу. Да ли мислиш да се то заиста тако догађа?

Јеретици инспиришу људе са поуздањем, говорећи да их не чека смрт и пакао. Јеретички свештеници постављају оне који нису рођени изнова да буду ђакони, старешине, свештеници. Али они морају знати да ће завршити у паклу јер не верују у еванђеље воде и Духа. Оно шта они треба да учине је да уведу у своје следбенике веру у еванђеље воде и Духа.

Да ли су верници, чак и ако су грешници, пожељни да уђу у небеса? Може ли грешник отићи на небеса? Да ли Библија каже да грешници могу у небо? Не. Може ли праведни човек бити са грехом? Не. То је учење јереси и лажне теологије.

Библија каже, “плата за грех је смрт”(Римљанима 6:23). То је закон Божији. Он шаље све грешнике у пакао. Али они који су рођени изнова водом и Духом добродошли су у небеса.

“Кад зађе бич као поводањ, неће нас дохватити, јер од лажи начинисмо себи уточиште, и за превару заклонисмо се;” Јеретички свештеници говоре речи са ефектом и чврсто верују да они неће отићи у пакао чак иако имају греха у својим срцима. Зато јер су скривени иза лажне теологије, Бог не може ништа да учини да би им помогао. Они сами верују у своју теологију. Зато што они верују у своју теологију уместо у Божје речи, јеретици су и грешници одређени за пакао. Зло је што има много таквих.ИНТЕРЕС ЈЕРЕТИКА ЈЕ САМО У НОВЦУ

Шта је циљ јеретичког
свештеника?
Да изнуди новац колико је год
могуће од својих следбеника.

Интерес јеретика и лажних свештеника је само у новцу. Они су пожудни. “Колико новца ће тај човек понудити ако дође у моју цркву?” Они мисле да ће тај платити десетину. То је као обожавање златних телади. “Молим те дај да будем успешан, да сакупим много новца, Господе.” Лажни свештеници уче људе да се тако моле.

Они кажу, “Ако верујеш у Исуса, направићеш пуно новца, створићеш га у оскудици, и бићеш успешан у свом послу.”

Много је људи обмануто тим лажним свештеницима, и од њих је изнуђен новац и иду у пакао ради своје невоље. Како је то не фер! Ако неко ко је потпао под чини јереси дође до здравог разума, биће изненађен када открије колико новца је приложио својим обмањивачима. Он ће укорити себе ради своје сопствене лудости ради које је њих следио и радио тако тешко за њих.

Јеретици су нарочито ватрени практичари у разматрању религијских закона. Њихови следбеници посвећују сами себе молитвом рано ујутру, молитвом у планини, посебним прилозима, десетком, седмичним приносима. Постоји много разлога ради којих узимају новац од својих следбеника.

Њихови следбеници раде тако тешко, али они још имају греха у својим срцима јер их нико није научио еванђељу воде и Духа. Понеко и пита у вези тога, али никада не добије одговор. Свако ко није рођен изнова водом и Духом јесте јеретик.НИШТАВНОСТ ЈЕРЕТИКА И ЊИХОВИХ СЛЕДБЕНИКА

Ко је најбеднији човек
у свету?
Онај ко је свештеник без поновног
рођења водом и Духом.

“Ох, ти бедни јеретиче! Ради најпре на свом избављењу!” Најмеродавнији знак лажне вере је обожавање златне телади Јеровоама. Прва јерес је описана у Старом Завету у време када је подигнут храм и у њему постављена златна телад (1 Царевима 12:25-33).

У савремено доба, они су изградили простране цркве и изнудили новац од својих следбеника. Рекли су својим следбеницима да позајме од банака за изградњу велике цркве. Они раде на емоцијама скупштине и проносе унаоколо посуду за прилоге. Новац, прстење, златне сатове пуне посуду сваки час. Јеретици раде тако. То је исти начин у свакој јеретичкој цркви.

Споља они изгледају заинтересовани за духовне ствари, али у стварности они су заинтересовани само за новац. Ја те саветујем да напустиш цркве које брину једино о новцу. Молим те не иди у цркве где је једино богатство третирано љубазно. Погрешно би било објавити своту сваког скупштинског приноса јер они то чине у нади да примаме више новца.

Јеретици кажу речи искушења својим следбеницима.

“Бићеш благословен ако верујеш у Исуса.”

“Посвети себе послу за Бога. Што више чиниш, више ћеш благословен бити.”

“Ако служиш као старешина, бићеш материјално благословен.”

Тако се њихови следбеници утркују међусобно да постану старешине. Кад не би било неке накнаде, ко би желео да служи као старешина? И старешина очекује финансијска добра.

Они су изабрани на основу тога колико дубоко верују у науку деноминације, колико су значајни у друштву и колико новца могу да допринесу цркви? То је истина.

Јеретици брину само о новцу. Они су запажени у градњи пространих цркви. Докле год примају пуно новца они не брину што њихови следбеници иду у пакао.

Јеретици су они који раде за хлеб. Хватају у замку људе маштовитим титулама. Издају титуле својим следбеницима произвољно (Језекиљ 13:17-19). То значи да их везују за цркву и повећавају њихово обиље. Јеретици не проповедају еванђеље воде и Духа. Они само настоје да се обогате.

Чак и неко ко је посећивао цркву само неколико месеци може постати ђакон. И више, ако је он добро упознат са науком и носи здраве финансије за собом, он се подиже до старешине. То је све из срамотне традиције грешног Јеровоама, који је заменио Бога са златном телади.

Јеретици обожавају златну телад. Они не чине да се њихови људи роде изнова. Они само узимају новац од својих следбеника искушавајући их са обећањима световних благослова. Они не брину што су њихови следбеници осуђени на пакао толико дуго колико је њихова црква приземљена финансијским звуком.ЈЕРТИЦИ ОСКУДЕВАЈУ УВЕРЕЊЕМ У СВОЈЕ БЕСЕДЕ

Јеретици често воле рећи “вероватно” или “можда” јер оскудевају уверењем у оно шта су рекли. Они немају веру у реч Божију и они не верују заиста у оно шта проповедају. Њихов систем вере не лежи у вери у реч Божију. Они кажу, “Могуће да је рекао ово. . . .” Они никада не говоре јасно и са уверењем. Било би боље да не уче своје следбенике ничему уместо што то чине лажима.

Јеретици не могу водити људе до поновног рођења водом и Духом. Они само осуђују више људи на пакао.ЈЕРЕТИЦИ ИГРАЈУ УЛОГУ ЛАЖНИХ ПРОРОКА

Шта сачињава хулу
на Духа?
Веровати у Исуса и живети
као грешник без вере у
Његово крштење.

Матеј поглавље 7 говори нам о онима који верују у Исуса и завршавају у паклу. Јеретици протестују пред Богом последњег дана. Како је то записано у Библији, “Многи ће рећи мени у онај дан: Господе! Господе! Нисмо ли у име Твоје пророковали, и Твојим именом ђаволе изгонили, и Твојим именом чудеса многа творили? И тада ћу им ја казати: Никад вас нисам знао; идите од мене који чините безакоње!” (Матеј 7:22-23)

Они не верују да је Исус опрао све грехе људи; они не верују у еванђеље воде и Духа.

Они чине безакоње. На шта се то односи? На то да говоре људима да верују у Исуса иако имају греха у својим срцима. Можда се питате шта је ту погрешно али то је озбиљан грех против Бога.

Када грешник проповеда осталим људима неопходност веровања у Исуса, он их не може водити до поновног рођења јер ни сам није рођен изнова водом и Духом. Стога јеретици само стварају грешнике који верују у Исуса. То је грех против Духа са праксом безакоња.

Јеретици нити верују у реч Божију нити проповедају еванђеље како је то записано. Они само извлаче новац од својих следбеника. Они су грешници иако верују у Исуса. Они настоје да воде остале док они сами нису рођени изнова. На тај начин, они практикују безакоње.


ЈЕРЕТИЦИ СУ БЛЕДА ИМИТАЦИЈА ПРАВЕДНИКА

Како ћемо разликовати
оне који су рођени изнова од
оних који нису?
Ми их разликујемо помоћу теста
да ли они имају или
немају греха.

Не будимо обманути од оних лажних проповедника који кажу да су грешници. Не нудите им ваш новац. Не дајте ваш тешко-стечени новац онима који су грешници.

Зашто би дали ваш новац оним проповедницима који вам не могу помоћи у вашим гресима? Ако желите дати ваш новац цркви, сачекајте док ваши греси не буду упијени кроз еванђеље воде и Духа.

Баш као што постоји имитација у уметности, такође постоји имитација у животу. Ту је, на пример, имитација религије која може да опере све грехе из срца. Како можемо идентификовати имитацију религије? Имитација је нешто што изгледа генијално споља али је у бити далеко од стварности.

Морате сами разоткрити. Ко су истински проповедници? Ко су јеретици? Шта је ортодоксна вера? Правоверци верују у Исуса и Његову снагу искупљења. Они немају греха у својим срцима. Али јеретици имају греха у својим срцима.

Тада, да ли су сви људи попут ових јеретика? Може бити. Али хајде да се вратимо Библији. Свако ко верује у Исуса и није рођен изнова јесте јеретик. Јасно је да рођени изнова јесу правоверци. Тада, они који нису рођени изнова јесу јеретици. Јеретици су они који верују у Исуса али и даље имају греха у својим срцима.

Јеретици су имитација праведних. Они могу знати пут посвећења путем вере у Исуса али несрећом они и даље имају греха у својим срцима. Они лично верују да су грешници. Ипак они тврде да могу да оду на небеса и кажу да обожавају Бога. То има призвук пуно налик праведности, али хајде да не будемо обманути имитацијом.БОЖИЈА ПРЕСУДА ОЧЕКУЈЕ ЈЕРЕТИКЕ

Зашто се изменило
чисто еванђеље?
Јер су лажни свештеници и јеретици
помешали људску погрешну веру
са чистим еванђељем.

“Зато говори Господ, Господ над војскама, силни Израиљев: Аха! Разрачунаћу се са противницима својим, и осветићу се непријатељима својим. И окренућу руку своју на те, и сажећи ћу троске твоје да те пречистим, и уклонићу све олово твоје. И поставићу ти опет судије као пре, и саветнике као испочетка; тада ћеш се звати град праведни, град верни. Сион ће се откупити судом, и правдом оних који се у њ врате. А одметници и грешници сви ће се сатрти, и који остављају Господа, изгинуће. Јер ћете се посрамити од гајева које желесте, и застидети се од вртова које изабрасте. Јер ћете бити као храст коме опада лишће и као врт у коме нема воде. И биће јунак као кучине и дело његово као искра, и обоје ће се запалити, и неће бити никога да угаси” (Исаија 1:24-31).

Бог нам је рекао да ћемо ако верујемо у човека, бити осрамоћени ради човека. Он нам каже да ћемо бити осрамоћени ради цркве коју смо изабрали за нас, и срамота ће бити попут дрвета чије лишће опада као у башти која нема воде.

Он нам каже да ће лажни свештеници и њихови следбеници који верују у човеково учење пре него у реч Божију постати кучине и њихова дела варница. Обоје ће горети у паклу. Лажни проповедници и јеретици који нису избављени од изворног греха непријатељи су праведности и биће осуђени пламеном Божијим.

Црква изграђена само на теологији можда изгледа велика споља, али нема ничега изнутра. Свака црква која нема веру из речи Божије и еванђеља поновног рођења водом и Духом је налик врту који нема воде.

То је можда дрво, али оно је мртво дрво које не може да носи воће. Када остане без воде, неће задуго бити једро.

“И биће јунак као кучине и дело његово као искра, и обоје ће се запалити, и неће бити никога да угаси.” Они који немају Духа можда изгледају снажно осталима, али у Божијим очима, изгледају попут кучине која скаче ка ватри из пакла.

Господ пита, “Стражару! Шта би ноћас?” (Исаија 21:11) Праведници који имају бесконачан живот проповедају еванђеље воде и Духа у тами ноћи.

Бог је светло а Сатана тама. Бог води људе до праведности а Сатана води људе у лажне храмове са хаосом и лажном теологијом.

У време пророка Исаије, људска вера је била у хаосу као сада. Они су мешали реч Божију са теологијом и науком људском. Они су завели људе Израела са продуктом хаоса људског толико да је Бог решио да се ослободи свих њих.

“И уклонићу све олово твоје. И поставићу ти опет судије као пре, и саветнике као испочетка;” Понуда коју Бог никада неће прихватити изгледа попут олова, миксована Божија истина и људске теорије.

Бог никада не прихвата мешане понуде. Оне можда изгледају чисто за људске очи, али ако су измешане са погрешном људском вером оне су помешане са нечистоћама и стога нису прихватљиве Богу.

Бог је грдио људе Израела, посебно јеретике, лажне проповеднике и грешнике.

Ако читамо Излазак или Бројеве, можемо видети да их Бог није кажњавао у почетку. Бог је помогао људима Израела и даровао им благослове. Али након смрти Исуса Навина, после Судија, народ Израела био је нападнут.

Како год да било, они су настојали да иду својим личним путем. У то време, Бог је послао пророка Јеремију који је рекао Израелу да су предани Вавилону.

Јеремија је рекао народу да се предају Вавилону. Ово у духовном смислу, симболизује чињеницу да је праведно рећи онима који следе јеретике да се предају еванђељу воде и Духа.БОГ УКОРАВА ЈЕРЕТИКЕ

Зашто Бог укорава јеретике?
Зато што они служе идоле
уместо Бога.

Зашто су слуге Божије критиковале народ Израела? Зато што су они изменили систем жртвовања, поставили обичне људе да буду свештеници, и променили датуме жртвовања.

Они су променили Дан Измирења од десетог дана седмог месеца на пети дан осмог месеца и поставили су свештенике који нису Левити. Тако су блокирали пут до поновног рођења.

Бог је казнио лажне проповеднике. Они који су служили златну телад уместо Бога постали су јеретички свештеници.

У бити, Бог их није казнио само ради обожавања идола. Не обожавамо ли ти и ја понекад идоле, такође? Ми грешимо често, али наши преступи нису узети за озбиљне грехе само зато што смо у милости Божијој. Али замена Бога за златну телад не може бити опроштена. Исто и промена жртвеног система и одређивање обичних људи за свештенство.

Који су то ужасни греси! Они су озбиљно згрешили. Како се неко може извинити што је заменио Бога за златну телад! Записано је у Библији да је то био Јеровоамов грех којим је изазван гнев Божији.

Баш како је Бог показао Свој гнев у Старом Завету, Он сада уништава грешнике који су против Њега. Бог је рекао Израелу да ће Он проклети оне који се не одврате од обожавања златне телади.ЈЕРЕТИЦИ ПРИНОСЕ НЕЗАКОНИТЕ ЖРТВЕ

Шта треба чинити пре него штоZ
почнемо службу Богу?
Опрати све наше грехе.

Цареви и јеретички свештеници Израела били су против Бога и постављени су од оних који су занемарили систем свештеничког жртвовања. Јеровоам, краљ извитопереног ума, одредио је неког ко није био из куће Левијевих за свештеника.

Само они који су били из куће Левијевих могли су постати свештеници и служити у шатору. Тачније, свештеници су морали да буду из Аронове куће. То је био вечити закон Божији. Али Јеровоам је одредио свештенике изван куће Левијевих и дао им да приносе жртве златној телади. Ми треба да знамо како је изазван гнев Божији.

Подједнако данас, они који нису изнова рођени могу постати свештеници, старешине и ђакони у цркви. То је усмерено против закона Божијег и изазива Његов гнев. Да ли је Бог задовољан незаконитим жртвама? Јеретици треба да униште своју златну телад и врате се Богу и буду рођени изнова.

Исаија 1:10-17 каже, “Чујте реч Господњу, кнезови содомски, послушајте закон Бога нашег, народе гоморски! Шта ће ми мноштво жртава ваших? Вели Господ. Сит сам жртава паљеница од овнова и претилине од гојене стоке, и не марим за крв јунчију и јагњећу и јарећу. Кад долазите да се покажете преда мном, ко иште то од вас, да газите по мом трему? Не приносите више жртве залудне; на кад гадим се; а о младинама и суботама и о сазивању скупштине не могу подносити безакоња и светковине. На младине ваше и на празнике ваше мрзи душа моја, досадише ми, додија ми подносити. Зато кад ширите руке своје, заклањам очи своје од вас; и кад множите молитве, не слушам; руке су ваше пуне крви. Умијте се, очистите се, уклоните злоћу дела својих испред очију мојих, престаните зло чинити. Учите се добро чинити, тражите правду, исправљајте потлаченог, дајите правицу сиротој, браните удовицу.”

Ако читамо ове пасусе пажљиво, видећемо да су религиозни лидери Израела били веома побожни. Али упркос њиховој побожности, били су уништени јер су приносили погрешно жртве и нису слушали закон Божији.

Можемо видети да они нису следили закон Божији када су приносили жртве нити су пазили на реч Божију. Ове вође су биле толико побожне да су чиниле безброј понуда пред Богом. Библија каже да је крв текла као река из шатора.

Али када Бог погледа на то што чине, Он каже да је то налик греху Гомора. Он је видео да су приносили понуде пред Њим, али у ствари, они су чинили грех. Рекао је да би било боље да уопште нису приносили жртве. Он их није желео.

Како су они нудили жртве испред златне телади, Бог им није могао опростити њихове грехе. Он то није могао подржати. Рекао им је да понуде жртвују сагласно начину који је Он заповедио. Ако не, боље је ради њих да не приносе жртве.

Њихове жртве нису биле понуђене Богу на прави начин, и као резултат, свештеници су грешили према Богу. Требате знати да је служба Богу и дело за Њега без прања од грехова озбиљан грех пред Њим.ЈЕРЕТИЦИ СУ ПОПУТ УЧИТЕЉА у ШКОЛАМА

Шта научавају јеретици?
Они уче о етици,
не о поновном рођењу.

Јеретици споља изгледају свети. Када ступе на говорницу, они изгледају тако импресивно да се многи преваре њиховом појавом. Звуче јако логично. И увек заврше својим проповедима упозорења да људи буду добри. Каква је то врста беседи? Шта је различито између тих беседи и лекција учитеља у школама?

Црква Божија је место где долазе поново рођени да заједно обожавају Бога. Само ова врста цркве је истинита црква. Права црква Божија не покушава да учи како да се понашамо пред Богом. Проповедници праве цркве проповедају еванђеље воде и Духа. Без обзира колико си слаб, Бог је опрао све твоје грехе.

Јеретици проповедају својим следбеницима, “Чини ово, и чини оно,” оптерећују их, а сами не желе да пруже ни прст да би њих покренули.

Јеретички проповедник купује свом детету скупоцене виолине и шаље га ван границе на студије. Како неки свештеник може себи то да дозволи? Одакле му новац? Ако он има новац, неће ли га потрошити на проповед еванђеља? Треба ли проповедник да вози скупоцен ауто? Треба ли да вози луксузна кола ради достојанства? Проповедник који вози скуп ауто је лопов. Када његови следбеници себи не могу да купе ауто, како може бити право да он има делукс модел? Већ и само на основу дела можемо рећи ко је јеретички проповедник.

Јеретички проповедник тражи повећу суму новца. Неке цркве плаћају своје проповеднике преко $10,000 месечно. И то је само канцеларијска плата. Они добијају хонорар за едукацију, књиге, збрињавање деце, хонорар за посете чиме је поменут само део прихода.

И даље, неки од њих се жале да нису плаћени довољно. Они добију $10,000 месечно и траже још више новца. Да ли је $10,000 пилећа-храна? Проповедник би требало да се задовољи зарадом колико је неопходно ради проповеди еванђеља воде и Духа.

Прави проповедник добија утеху и мир од Бога. Док јеретик проповедник нема мира и тражи новчану компензацију. Такви проповедници чињенично обожавају златну телад.

Црква Божија се понекад назива Сион. Нема цркве која је више света од Сиона. Црква Божија је место где се проповеда еванђеље воде и Духа.

Исаија 1:21 каже, “Како поста курва верни град? Пун беше правице, правда наставаше у њему, а сада крвници.” Исаија описује цркву Божију, речима, “Пун беше правице.”

Бог је праведан и диван. Ми смо несавршени, зато што смо потомство Адамово и рођени у греху, ради чега је Исус долазио на овај свет да опере наше грехе са водом и Духом. Толика је праведност Божија.

У Старом Завету, када би људи увидели да су се огрешили, дошли би пред Бога и понудили жртве, “Ја сам згрешио на такав и такав начин. Згрешио сам.” Тада би им се опростило за њихове свакодневне грехе, и могли су да добију опроштај за њихове годишње грехе на Дан Помирења.

Истоветно, у Новом Завету, Исус Христос долази на овај свет и беше крштен и распет да опере грехе човечанства једном и за увек.

Међутим на Ново Годишњем Обреду, многи људи плачу и кају се, “Драги Боже, молим те опрости ми за грехе које сам починио прошле године. И молим те благослови ме у новој години.” Ови људи су јеретици.

Онда, која је истина у рођењу изнова водом и Духом? Исус је долазио на овај свет пре око 2000 година, опрао грехе човечанства једном за свагда и тиме нас спасао од греха заувек. Он нас је спасао од свих грехова света водом и крвљу. Али ако тражимо опроштај сваког дана, шта ће Он рећи?

“Како поста курва верни град? Пун беше правице, правда наставаше у њему, а сада крвници.” Јеретик је свако ко себе назива грешником.ЈЕРЕТИЧКИ СВЕШТЕНИК НЕ МОЖЕ ПРОПОВЕДАТИ ЕВАНЂЕЉЕ ПОНОВНОГ РОЂЕЊА ВОДОМ И ДУХОМ

Да ли Бог чује
молитве грешника?
Не. Не може чути јер их њихов
грех раздваја од Бога.

Наш Бог зове убицама оне који верују у Њега и траже опроштај. Од како траже опроштај говоре да су грешници, очекују ли да се Исус врати и умре за њихов грех по други пут? Крштење и Распеће Исусово је стварност спасења.

У 1 Петровој 3:21, је речено да је крштење Исусово за спомен нашег спасења. Исус Христос је умро једном да би спасао човечанство од греха. Он је опрао грехе човечанства једном за увек и био је васкрснут након трећег дана. Он сада седи са десне стране од Бога.

Исус Христос је био крштен једном и умро је једном на Крсту да би нас спасао заувек од греха. Он је био крштен од Јована Крститеља у Својој 30-ој. Он је умро једном да нас спасе од свих грехова света. Не значи ли то да је пресуђено за сва времена?

Ако јеретици кажу да су и даље грешници, они траже од Њега да сиђе по други пут и да буде распет изнова. У ствари, Он мора бити суздржан сваки пут док они траже опроштај.

Они који верују у еванђеље воде и Духа у својим срцима спашени су од греха заувек, постали су праведници, иду у небо да приме Божије благослове и живот вечни. Ко год упозна праведност може бити спашен водом и Духом и постати један од благословених Божијих људи. Свако ко тражи правду спасења пред Богом биће благословен.

Хајде да читамо Исаију 1:18-20. “Тада дођите, вели Господ, па ћемо се судити: ако греси ваши буду као скерлет, постаће бели као снег; ако буду црвени као црвац, постаће као вуна.Ако хоћете слушати, добро земаљско јешћете.Ако ли нећете, него будете непокорни, мач ће вас појести, јер уста Господња рекоше.”

Бог нам је рекао да ћемо ако будемо послушни еванђељу воде и Духа, јести добра земаљска, али ако га одбацимо и побунимо се бићемо прождерани од мача.

Наш Бог говори, “Дођи сада, да просудимо заједно. Хајде да говоримо. Да ли си неспособан? Да ли си неправедан? Да ли волиш себе превише? Не можеш да живиш по заповедима? Не можеш да чиниш како закон прописује? Знаш али не можеш да практикујеш? Тада, дођи Мени. Твоји греси налик скерлети, постаће бели као снег; они гримизно црвени биће као вуна.” Ово значи да је Бог праведно спасао грешнике и њих учинио праведницима.

Није било греха када је Бог створио Адама и Еву. Али Сатана је убрзо ступио на сцену. Он их је искушао на непослушност Богу и учинио све људе грешницима кроз њихов грех. Сатана је проузроковао пад људи. У почетку, Адам и Ева нису били грешни пред Богом. Живели су са Богом у врту Еден. Али они су постали грешници. Зато сада, Бог нас позива. Дођи да заједно размотримо. Хајде да размислимо заједно!

“Колико си греха починио на овом свету? И колико ћеш греха починити пре него умреш?”

“Ох, Боже. Немогуће је не грешити. Ми не можемо постати посвећени без обзира колико тешко покушавали.”

“Па, онда колико греха си починио до сада?”

“Па, Господе, не сећам се свега, али има неколико жалаца у мом уму. Сећаш ли се тог времена? Знаш о чему причам . . . а ту је и преостало време, Ти знаш . . .”

Тада Бог рече, “Па хајде реци Ми. Да ли мислиш да је то све? Да ли знаш осим тога колико их пуно има? Али сви греси којих се сећаш, сви греси које си заборавио, и подједнако сваки грех који ћеш починити у будуће, Ја сам их све опрао заувек. И не само твоје, већ и твоје деце и њихове деце, грехе до послетка поколења. Ја сам праведни Бог. Ја сам опрао твоје грехе једном за увек.”

Бог, који је опрао све грехе људи од Адамовог греха до греха последњег човека на земљи, јесте Алфа и Омега, Почетак и Крај.

“Ја сам Спаситељ и Свемоћни Бог.”

“Ја сам Јеховах, Милостиви Бог.”

“Ја имам милости за оне који милост заслужују, и Ја ћу имати сажаљења над онима који имају сажаљења.”

Ако тражимо Његову милост и искрени смо са Њиме, Бог ће нам се сажалити. Наш Отац жели да нас све благослови. Он жели да сви постанемо праведни. У Његовој љубави и помиловању, Он жели да нас све учини Својом праведном децом.Шта Бог жели да учинимо
након што смо рођени изнова?
Он жели да проповедамо еванђеље
читавом свету.

Он жели да будемо бели као снег. Исус је опрао грехе човечанства једном и за увек Својим крштењем и Својом крвљу. Ако црква не може да реши проблем греха и живота свих верника, не може се звати истинитом црквом Божијом.

Људи долазе до свештеника и питају, “Имам греха. Шта би требало да чиним? Ја се кајем и кајаћу се много пута, али моји греси не одлазе. Ја никако више не успевам. Ја не могу размишљати и пазити на мој религиозни живот.” Ако му свештеник не може дати исправан одговор за ове проблеме, он је јеретик. Он може рећи, “То је твој раст. Иди и моли се у планинама. Покушај 40-дана да постиш.”

Јеретички свештеници или религијске вође пуни су нечистоће и не знају за еванђеље воде и Духа. Они не знају да ли ће њихове душе завршити у паклу или небесима.

Ове вође нису прави пред Богом. Они су лаж и јерес. Споља изгледа као да верују у Исуса, али њихова срца су и даље пуна греха. Они нису опрани од свог греха. Они не могу проповедати еванђеље воде и Духа и не могу опрати све грехе. Хајде да нас они не обману.

Желите да знате више о еванђељу водом и Духом? Молимо кликните банер испод да би добили бесплатну књигу о еванђељу водом и Духом.
Бити рођен изнова

Титу 3:10-11 каже о јеретицима, “Човека јеретика по првом и другом саветовању клони се, знајући да се такав изопачио, и греши, и сам је себе осудио.” Они верују у Исуса али нису рођени изнова, зато су осуђени као грешници. Они игноришу и газе преко еванђеља воде и Духа, пословични су грешници који могу једино у пакао да оду.

Они су јеретици у Хришћанству. Свако ко верује у Исуса и има греха јесте јеретик. Јеретик се не слаже са Богом. Бог је свет. Док овај није. Они који верују у еванђеље воде и Духа чисти су од свих својих грехова. Тако свако ко верује у Исуса али има греха јесте јеретик. Ми требамо да се клонемо од оних који кажу да верују у Бога али су и даље грешници.

Хајде да проповедамо еванђеље онима који га још увек нису чули и онима који желе да верују али не могу јер не знају еванђеље. Хајде да им помогнемо да се роде изнова. Хајде да отерамо оне који стоје на путу еванђеља воде и Духа.

Ми морамо проповедати еванђеље поновног рођења водом и Духом по читавом свету. Амен!

Назад к списку

 


Штампана верзија   |  

 
Bible studies
    Беседе
    Поставке вере
    Шта је еванђеље?
    Библијски термини
    Питања из Хришћанске Вере
 

   
Ауторско право © 2001 - 2019 The New Life Mission. СВА ПРАВА задржана.