" Бесплатно сте добили, бесплатно дајте "
(Матеј 10:8)

ОСНОВИЦА  |  МАПА САЈТА  |  КОНТАКТ  |  ПОМОЋ    
Библијске Студије Бесплатне Хришћанске Књиге Бесплатне хришћанске еКњиге О нама
  Беседе важних предмета излагања од Поштованог Paul C. Jong-а

 

Обмана лажима у Теорији о Предодређености и Божанском Избору


< Римљанима 8:28-30 >

“А знамо да онима који љубе Бога све иде на добро, који су позвани по намерењу. Јер које напред позна оне и одреди да буду једнаки обличју Сина његовог, да би Он био прворођени међу многом браћом. А које одреди оне и дозва; а које дозва оне и оправда; а које оправда оне и прослави.”


Да ли Бог у бити одабире
само неке од нас?
Не. Он је нас је све изабрао
у Исусу Христу.

Теолошке теорије о предодређености и божанском одабиру, која је једна од основних теологија која сачињава Хришћанску науку, води многе које желе да верују у Исуса до неразумевања речи Божије. То погрешно вођство у теорији проузроковало је много конфузије.

Шта нетачна теологија каже о предодређености да Бог изабира људе које Он воли и одбацује оне које Он не воли. То значи да су неки изабрани рођени изнова водом и Духом и прихваћени у небеса док су остали који нису изабрани одређени да изгоре у паклу.

Ако Бог у бити изабира само неке од нас, ми не можемо друго осим да се мучимо питањем, “Да ли сам ја изабран за спасење?” Ако ми нисмо изабрани, биће некорисно да верујемо у Исуса. Стога ова теорија је начинила многе људе више забринутим тиме да ли су они изабрани од Бога или вером у себи.

Ако верујемо ово како можемо да будемо ослобођени од сумње и веровати само у Бога? Како ћемо утврдити да нас је Бог заиста одабрао? Он ће бити Бог само за оне изабране, чак и ако Он каже, “Или је само јеврејски Бог, а не и незнабожачки? Да, и незнабожачки” (Римљанима 3:29).

Зато што многи људи не разумеју значење предодређености и божанског избора, они се плаше да ће бити уништени чак и ако верују у Исуса.

Ефесцима 1:3-5 каже, “Благословен Бог и Отац Господа нашег Исуса Христа, који нас је благословио сваким благословом духовним на небесима кроз Христа; Као што нас изабра кроз Њега пре постања света, да будемо свети и праведни пред Њим у љубави, Одредивши нас напред кроз Исуса Христа себи на посинаштво, по угодности воље своје.”

Стога ми ћемо прегледати начела теолошких предодређености и божанског избора. Ми би најпре требали да схватимо шта Библија каже о предодређености и божанском избору и јачини наше вере спасењем кроз воду и Дух.

Шта нам је речено у Римљанима? Неки теолози петљају непостојећим теоријама “безусловних избора.” Да ли је то Божија теологија, тада? Теологија лично није Божија.

Чак и пре стварања света, Бог је изабрао читаво човечанство у Исусу Христу и упослио је Свој ум да спасе сваког од нас чинећи нас праведнима. Исус нас воли безусловно. Не чините Њега Богом који прави разлику. Атеисте верују у своје мисли док верници полажу основу на својој вери записаној у речи Божијој.БОЖАНСКИ ИЗБОР У СТАРОМ ЗАВЕТУ

Да ли је теорија о
безусловном избору истина?
Не. Наш Господ није Бог са тако
ограниченим мишљењем. Бог изабира
све грешнике у Исусу, не изабира
само неколико.

У Постању 25:21-26, читамо о двојци синова Исакових, Исаву и Јакову. Бог изабира Јакова међу двојцом од синова Исакових још док су били у утроби своје мајке.

Они који несхватају реч Божију узимају ово као основу за теорију безусловног изабирања. То личи на мешање неког бога у судбину Хришћана.

Ако верујемо да нас Бог одабира на основу “безусловног избора” и не у Исусу Христу, тада је то исто као када би обожавали неког бога судбине и идола. Бог није неки бог судбине. Ако би веровали у бога судбине, ми би одбацили Божији план за нас и пали би у замку Сатане.

Ако човек није послушан Божијој жељи, тада наликује на звери која ишчезава. Док ми верници нисмо звери, ми ћемо сигурно постати истински верници који читају и верују истину записану у Библији. Размишљајмо најпре да ће нас записана истини у Библији ослободити од Сатане.

Да би имали истиниту веру, ми требамо најпре размишљати о записаној истини у Библији и следити веру оних који су препорођени у Христу.

Калвинизам инсистира на ограниченом избављењу. То указује да љубав Божија и избављење Господње није дозвољено свакоме. Може ли то бити истина?

Библија каже, “Који хоће да се сви људи спасу, и да дођу у познање истине.” (1 Тимотију 2:4). Ако је благослов избављења дозвољен само за неке, многи верници ће одустати од веровања у Исуса. Након свега, ко би волео да верује у Бога тако ограничених намера?

Ми треба да имамо поуздања да наш Бог није ограничених намера. Он је Бог Истине, Љубави, и правде. Ми треба да верујемо у Исуса и еванђеље поновног рођења водом и Духом и тако се спасимо од свих наших грехова. Исус је Спаситељ свих изнова рођених водом и Духом.

Сагласно Калвинизму, ако је овде било десет људи, неке од њих ће спасити Бог док ће остали бити стављени да изгоре у пламену пакла. То није тачно.

Ниједан здрав разум неће рећи да Бог воли неке а одбацује остале. Замисли да је Бог овде са нама данас. Ако би Он решио да одабере оне који седе са десне стране и да их подигне горе Својим умом а све оне који су седели са леве стране пошаље у пакао, да ли ћемо Њега сматрати за Бога?

Неће ли они који су били одбачени подићи своје гласове са протестом? Сва створења ће плакати, “Како је Бог могао бити тако неправедан?” Безусловни одабир је неистинит јер Бог изабира читаво човечанство у Исусу Христу.

Стога свако ко је призове Бога у имену Христовом је изабрани. Тада, кога је Бог позвао Себи? Он је позвао грешнике, не праведнике. Бог није позвао оне који себе сматрају праведницима.

Божији благослов избављења је за грешнике и оне који су проклети за пакао. Избор значи Божији позив грешника у намери да их учини Својим праведним синовима.БОГ ЈЕ ПРАВЕДАН

Да ли Бог воли само
неке изабране?
Не, Господ није тако умно-ограничен.
Бог је Праведан.

Бог је Праведан. Он није Бог који воли само безусловно неке изабране. Он позива грешнике у име Христово. Без спасења кроз избављење Исуса Христа и Његовог опроштаја грехова, како би могли да знамо Божију љубав и избављење? Никад да не чинимо Њега неправедним Богом.

Покушај пронаћи шта је испуштено када читаш Ефесцима 1:3-5. “Благословен Бог и Отац Господа нашег Исуса Христа, који нас је благословио сваким благословом духовним на небесима кроз Христа; Као што нас изабра кроз Њега пре постања света, да будемо свети и праведни пред Њим у љубави, Одредивши нас напред кроз Исуса Христа себи на посинаштво, по угодности воље своје.” Шта је испуштено? Испуштена реч је “у Исусу Христу.”

Безусловано одабирање у Калвинизму не подудара се са речима из Библије. Библија каже, “Као што нас изабра кроз Њега пре постања света.”

Бог је изабрао читаво човечанство у Христу да буде рођено изнова водом и Духом. Они који су рођени грешницима могу бити избављени од греха и постати Његова деца. Он укључује читаво човечанство у листу оних који ће бити спашени и изабрани у Исусу Христу.

Због многих теолога који инсистирају на безусловном избору и кажу да су само неки изабрани, многи људи су у замци хаоса нелогичне науке. Ови лажни теолози кажу да Бог изабира једне док одбацује друге кроз безусловни избор, у истини Његове речи је да Бог изабира све грешнике у Исусу. Многи људи падају као жртве нетачне науке услед њихове сујевере у веровању.

Али ако ми схватимо да је Бог одлучио да спасе читаво човечанство у Исусу и да је отпуштање греха допуштено сваком ко верује у Исуса, ми се можемо спасити од свих наших грехова, постати дете Божије, постати праведан човек, имати бескрајан живот, и имати поуздања да је Бог праведан.БОЖАНСКИ ИЗБОР У ПРИЧИ О ЈАКОВУ И ИСАВУ

Кога је Бог изабрао?
Изабрао само једног?
Не. Бог је изабрао читаво човечанство
у Христу. Тако, да ко год верује у Христа
и буде без греха кроз крштење
Исусово изабран је.

У Постанку (1 Мојсијева) 25:19-28, Исав и Јаков су се тукли унутар утробе њихове мајке Ребеке. Бог је рекао Постанку 25:23, “А Господ јој рече: Два су племена у утроби твојој, и два ће народа, изаћи из тебе; и један ће народ бити јачи од другог народа, и већи ће служити мањем.”

Грешници обрћу ове речи у теорију о теолошкој предодређености и божанском избору, њоме су многи који верују у Исуса збуњени тиме да ли су изабрани или не! Када они размотре свој избор, мисле да су спашени и губе интерес да буду рођени изнова водом и Духом.

Мишљење о безусловном избору је обратило многе људе који верују у Исуса од избављења и осудило их на пакао, То је такође учинило да Бог изгледа неправедним.

Зато многи теолози уче неисправну науку којом одскачу од свог сопственог мишљења, многи који верују у Исуса постају несигурни и зачуђени ако су били одабрани, или ако је њихово избављење било предодређено.

Од Јакова и Исава, кога је Бог изабрао? О је одабрао Јакова у Исусу Христу. У Римљанма 9:10-11, је речено да Бог позива Јакова уместо његовог брата чак иако би било разумљиво неком човеку, да је још нерођен, и није учинио ништа добро или лоше.

Божија одлука је била да изабере Јакова, не због његових дела већ због Свог избора. Библија нам је такође рекла да је Исус дошао да позове грешнике, не оне који живе праведне животе.

Људи, као потомство Адамово, рођени су грешни. Давид је рекао да је грешник још од времена док је био у мајчиној утроби и да је рођен у греху. “Гле, у безакоњу родих се, и у греху затрудне мати моја мном.” (Псалми 51:5).

Човек је рођен грешник због грехова својих предака. Тако свако ко је рођен у овом свету ненамерно постаје грешник, ради као грешник, и носи плодове греха.

Деца која нису још учинила неки грех али су грешна јер су рођена са семеном греха. Човек има злу мисао, прељубу, крађу и убиство у свом срцу. Он је био рођен са греховима предака. Човек је грешник чак и пре него што је рођен.

Узрок што нас је Бог учинио немоћним је следећи. Човек је Божије створење, али Господ је планирао да нас учини Својом децом и спасе нас од греха. Зато је Он допустио Адаму да згреши.

Када је човек постао грешник, Бог је послао Исуса на овај свет, допуштајући само Свом јединородном Сину да однесе све грехе човечанства кроз Своје крштење.

Божија намера је била да избави људе кроз Исусово крштење и Његову крв на Крсту и да им да силу да постану Његова деца вером у Исуса. Он је допустио Адаму да згреши али је обећао прање од сваког греха у Исусу.

Грешници који верују у лажну науку кажу, “Погледај на Јакова и Исава. Он је изабрао једног и одбацио другог безусловно.” Бог нас није изабрао безусловно, већ је нас изабрао у Исусу Христу. Ми само треба да гледамо у доле записане речи у Библији. Римљанима 9:10-12 кажу, “Не само, пак, она него и Ревека, кад затрудне од самог Исака, оца нашег. Јер још док се деца не беху родила, ни учинила добра ни зла, да остане Божија наредба по избору, Не за дела, него Оног ради који позива рече јој се: Старији ће служити млађем.”

Бог је изабрао Јакова у Исусу. Јаков је био модел грешника који је недостојан и лишен своје личне праведности. Ефесцима 1:4 каже да нас је Бог изабрао у Њему.

Кога је Бог позвао? Он је позвао Јакова јер је овај знао да беше пун греха и неправде пред Богом и он се поуздао у Бога. Он је позвао Јакова у име Свог рођеног Сина Исуса и ослободио га са еванђељем воде и крви да би га учинио Својим дететом. Стога, Бог је позвао Јакова и благословио га избављењем.

Он је позвао грешнике да их учини праведнима кроз избављење у Исусу. То је Божији план.ЛАЖНА НАУКА О БЕЗУСЛОВНОМ ИЗБОРУ

Зашто је Бог волео Јакова?
Зато што је Јаков знао
своју неправедност.

Недавно сам читао књигу засновану на причи о безусловном одабиру. Млади човек је имао сан. Нека стара жена се појавила у сну и рекла младићу да дође на извесно место, и он дође. Тада му је старица рекла да је изабран од Бога.

Он је питао старицу како може Бог да изабере њега када он не верује у Бога? Она му је рекла да га је Бог безусловно изабрао упркос недостатку његове вере

То је не истина. Како може Бог произвољно осудити неке људе на пакао и изабрати остале за спасење? Бог је изабирао свакога у Исусу.

Теолози теоријом одабирања искључују Исуса што је лаж. То је неистина. Али многи теолози тврде да Бог изабира само неке од ас. То није истина. Бог жели да спасе сваког у Исусу. Само они који не верују у избављење водом и Духом у Исусу неће бити спашени.

Бог је предодредио читаво човечанство за спасење кроз Свог Сина, Исуса, и намеравао је да нас учини Својом децом чак и пре него што је створио свет. Он планира да спасе човечанство од свих грехова света кроз избављење Исуса Христа. То је истина као што је записана у Библији.

Праведник који је препорођен у Христу јесте изабрани. Али теолози тврде да је Бог изабрао само неке од нас. Они, кажу, на пример, да је Будистички монах међу онима које Бог није изабрао. Али њега је Бог такође изабрао у Исусу.

Ако би Бог безусловно изабирао неке без Исуса, ми не би морали да проповедамо еванђеље. Ако је Бог планирао да изабере неке без Исуса, грешници не би морали да верују у Исуса. Како онда могу Његове речи Љубави, Истине и Ослобођења да буду испуњене?

Да ли би имало разлога служити Бога проповедањем еванђеља у овом свету? Шта је узрок да је Бог безусловно већ изабрао неке за избављење и проклетство без Исуса?

Разлог што је Бог изабрао Јакова у Исусу, разлог што је Он волео Јакова и мрзео Исава је то што је он већ знао пре него што су они створени да ће Јаков веровати у Исуса и да Исав неће веровати у Њега.

Много је грешника у овом свету који верују у Исуса. Неки од њих су налик Исаву и остали су налик Јакову.

Зашто је Бог волео Јакова? Јаков је био неправедан и знао да није достојан. Стога он је признао да је грешник пред Богом и молио је за Његову Милост. Зато је Бог спасао Јакова.

Али Исав се више поуздавао у себе него у Бога и није био гладан за Милошћу Божијом. Стога Бог рече да Он воли Јакова и мрзи Исава. То је реч истине.

Бог нас је све предодредио за спасење у Исусу. Сви грешници треба да верују у Исуса. Тада ће Божија истина и правда бити унета у њихова срца. Ми грешници не можемо друго осим да верујемо са свим својим срцем да би били спашени кроз Исуса. Све што треба је да верујемо у избављење кроз Исуса.ЛЖНА ТЕОРИЈА О ПОСТЕПЕНОМ ОЧИШЋЕЊУ

Да ли је истина да
грешник може постепено да
постаје праведник?
Не. То је немогуће. Једном за све, Бог је учинио
грешнике праведнима без мане, кроз
избављење Његовог крштења и
Његове смрти на Крсту.

Сатана је обмануо грешнике теоријом о постепеном чишћењу па тако они не могу да буду спашени од својих грехова. Постепено очишћење значи да грешници постепено постају свети након што поверују у Исуса.

Теорија иде овако. Грешници не могу да постану праведници одједном за увек јер су спашени само од изворног греха када поверују у Исуса. Стварни грех је опран кроз дневну молитву са окајањем и човек постепено постаје посвећен.

Тешкоћа ове теорије је постепено очишћење. Има моћан призвук да човек може веровати у Исуса и постепено постајати свети Хришћанин. Ова теорија је обмањивала многе Хришћане више година, чинећи их да се осећају безбедно. То је разлог зашто је тако много светијих-од-тих Хришћана у Хришћанству.

Они мисле да ће једног дана бити једноставно промењени и да неће више бити греха. Али они живе животом грешника и биће осуђени као грешници пред Богом након што умру.

Читајмо истиниту реч из Библије. У Римљанима 8:30, “А које одреди оне и дозва; а које дозва оне и оправда; а које оправда оне и прослави.”

И у стиху 29, “Јер које напред позна оне и одреди да буду једнаки обличју Сина његовог, да би Он био прворођени међу многом браћом.” На први поглед изгледа да се овде ради о корацима да би постали праведни. Али Реч нам говори да је праведност дарована једном за све.

“А које одреди оне и дозва; а које дозва оне и оправда.” Исус је позвао грешнике и учинио их праведнима кроз Своје крштење на Јордану и Својом смрћу на Крсту.

Стога онај ко верује у избављење у Исусу постаје прослављено дете Божије. То је Милост Божија да избавља грешнике и прославља их у то име.

То је оно што нам је рекао Бог. Али неки Хришћани нам кажу да погледамо Римљанима 8:30. “Ту су кораци до посвећења. Зар то не значи да се мењамо постепено?” Тако су они обманути. Они говоре људима у будућем времену, да ће грешник постати праведник временом.

Али Библија не нам говори у будућем времену, већ у прошло свршеном времену та смо били учињени праведнима једном за увек. То недвосмислена разлика између схватања будућег и прошло свршеног.

Ми потпуно верујемо у Библију. Сагласно оном што је записано, ми можемо постати деца Божија једном за увек. То је потпуно различито од теорије о постепеном посвећивању.

Теорија постепеног посвећивања говори да је само изворни грех опроштен када верујемо у Исуса. То упућује да следимо религиозни живот и окајавамо наше грехе сваки дан, тако да ћемо када станемо пред Бога постати праведници.

Зато што многи људи верују у ову теорију, они остају грешници чак и након што почну да верују у Исуса. Зато је теорија о постепеном посвећивању нетачана.

Библија нам јасно говори да ми постајемо праведници и деца Божија вером. Баш као када беба дође на свет, деца Божија такође постају посвећени као синови када схвате и верују у избављење Исусово. Нетачна теорија о постепеном посвећењу потиче од лажи.ПОТПУНО ОСЛОБОЂЕЊЕ ОД СВИХ ГРЕХОВА

Шта треба да чинимо да
би се потпуно очистили?
Ми треба да верујемо
у воду и Дух.

Римљанима 8:1-2 каже, “Никаква, дакле, сад нема осуђења онима који су у Христу Исусу и не ходе по телу него по Духу. Јер закон Духа који оживљава у Христу Исусу, опростио ме је од закона греховног и смрти.” Ово нам каже да је Бог учинио све грешнике праведнима и ослободио све оне који долазе Исусу од казне за грех и смрти.

Библија нам је рекла о потпуно избављењу у Јеврејима 9:12. “Ни с крвљу јарчијом, нити телећом, него кроз своју крв уђе једном у светињу, и нађе вечни откуп.” То значи да смо ми који верујемо у Исуса избављени и признати у небесима.

Ми смо чули и поверовали еванђеље избављења водом и Духом у Христу Исусу и опроштени су нам сви наши греси. Али грешници који верују да им је опроштен само изворни грех не могу заиста бити спашени. Да би били очишћени од греха и након тога дошли до вере у Исуса, они осећају да треба да се кају сваки дан.

Њихова промашена вера води их у пакао. Њихово погрешно веровање узрок је томе што се они пуно кају сваки дан, да би се ослободили од свих своје неправде. То није права вера која нас спашава од пакла.

Ако они верују у Исуса и буду ослобођени једном за сва времена, они ће постати праведници и деца Божија. Право избављење чини верника праведним и преображава га у дете Божије једном и за увек.

Чак и ако су верници ослобођени од свих грехова света, његово тело се не мења до дана смрти. Али њихова срца су прожета са праведношћу Божијом. Ми морамо да разумемо ту чињеницу.

Библија нам каже да смо очишћени и постали праведни када верујемо у еванђеље.

Хајде да погледамо Јеврејима 10:9-14 да видимо право еванђеље. “Тада рече: Ево дођох да учиним вољу Твоју, Боже. Укида прво да постави друго. По којој смо вољи ми освећени приносом тела Исуса Христа једном. И сваки свештеник стоји сваки дан служећи и једне жртве много пута приносећи које никад не могу узети грехе. А Он принесавши једину жртву за грехе седи свагда с десне стране Богу. Чекајући даље док се положе непријатељи Његови подножје ногама Његовим. Јер једним приносом савршио је вавек оне који бивају освећени.”

“По којој смо вољи ми освећени приносом тела Исуса Христа једном.” Подсећам да је ово записано у садашње свршеном времену и да није у будућем времену.

Да би био потпуно очишћен, човек треба да верује у избављење водом и Духом које нам је Исус дао.ИСУС ДАРУЈЕ ВЕЧИТО ИЗБАВЉЕЊ ЈЕДНОМ И ЗА УВЕК

Зашто човек има право
да се радује све време?
(1 Солуњанима 5:16)
Зато јер је Исус однео сав његов грех,
он не може друго осим да буде
понизан пред Њим и захваљује
за Његову Милост.

Ако верујемо у вечито избављење Исусово, ми постајемо праведници од једном. Библија каже, “Радујте се свагда. Молите се Богу без престанка. На свачему захваљујте.” (1 Солуњанима 5:16-18).

Радујте се свагда. Како се човек може радовати свагда? Онај ко прими вечито избављење једном за увек може се бескрајно радовати. Зато што је он ослобођен од греха, безбедан у сазнању да је Исус однео све његове грехе на Јордану. Он постаје понизан пред Њим и захваљује за Његову милост и стога се може радовати без прекида.

“Благо онима који се опростише безакоња, и којима се греси прикрише.” (Римљанима 4:7) Ово не значи да су човекови греси прекривени упркос чињеници да они и даље постоје у његовом срцу. Његово срце је било очишћено. Исус је потпуно опрао све његове грехе и спасао га једном и за увек.

Ово вечито избављење је објављено у Новом Завету. Када је Исус био крштен, Он је рекао, “Остави сад, јер тако нам треба испунити сваку правду” (Матеј 3:15).

Баш као коза или овца која прихвата човекове грехе преко полагања руку на њу у Старом Завету, Исус прихвата све грехе света и чисти човечанство на највише могућ правилан и подесан начин.

“Тако нам треба испунити сваку правду,” каже Исус. Исус је био крштен на нај исправнији начин и примио на Себе све грехе човечанства, тако нас је спасио.

У Матеју 3:15, записано је да Исус одузима све грехе света. Божија праведност је испуњена. Ми нећемо покушати да разумемо то избављење за вечност. Ми ћемо примити то као Његову реч ослобођења. “Благо ономе, коме је опроштена кривица, коме је грех покривен”. (Псалми 32:1).

Све грехе срца и тела, Исус је опрао када је био крштен од Јована Крститеља на реци Јордану. Он је осуђен за грехе које смо ми починили у овом поквареном и изопаченом свету. Након што је прихватио све наше грехе, Он умире је на Крсту.

Свако ко верује у ово избављење од греха може постати праведан и без мане једном и за увек. Зато што Исус живи бесконачно, свако ко верује у избављење у Христу остаје праведан.

Ми сада можемо стати пред Бога са поуздањем и рећи, “Како си Ти, Господе? ја верујем у Твог јединог рођеног Сина, Исуса Христоса и ја сам такође твој син. Хвала Ти, Оче. Хвала Ти што си ме прихватио као Свог сина. То није путем мојег деловања, већ само кроз моју веру поновног рођења водом и Духом у Исусу. Ти си ме спасао од свих грехова света. Ја верујем оно што си рекао, “Остави сад, јер тако нам треба испунити сваку правду” (Матеј 3:15). Кроз крштење Исусово и Његов Крст, ја сам постао Твој син. Због тога сам Ти захвалан.”

Да ли си пренео све своје грехе на Исуса? Да ли су сви твоји греси однети са Њим? Библија нам говори да захвалимо крштењу Исусовом и Његовој смрти на Крсту, грешници могу постати очишћени само вером у ово.ВЕЗА ИЗМЕЂУ ИСУСОВОГ КРШТЕЊА И ИЗБАВЉЕЊА

Каква је веза између Исусовог
крштења и избављења?
Крштење Исусово је спомен избављењу
пророкованом кроз полагање руку
из Старог Завета.

Замислите човека који живи као грешник чак и ако верује у Исуса и моли се у цркви, “Драги Боже, молим опрости ми грехе које сам починио прошле седмице. Опрости ми за оне грехе пре три дана. О Господе, опрости ми за данашње грехе. Ја верујем у Исуса.”

Хајде да прихватимо да је том човеку опроштено за његове свакодневне грехе том молитвом. Али након тога, он се враћа свакодневном животу и греши изнова. Стога, он ће изнова постати грешник.

Исус је постао Јагње Божије и однео је грехе свих грешника кроз Своје крштење њих избавио будући да је распет на Крсту. Да би се спасили, грешници треба да верују у следеће.

Сви греси су однети Исусом када је Он био крштен од Јована Крститеља, тиме је испуњена Божија праведност. Сви греси са света били су опрани. Ко год верује у ову истину ослобођен је. Како је то записано у Матеју 3:13-17, “ради тога” био је крштен Исус од Јована Крститеља и произведен је у Спаситеља свих који верују.

Еванђеље истине нам говори да је Исус однео грехе света једном за увек. Али лажни теолози нам говоре да се ми избављамо сваки дан. Коме ћемо веровати? Да ли смо избављени једном и за увек, или се избављамо сваки дан?

Разумљиво је то да нас је Исус ослободио једном и за увек. Истинита вера је вера у избављењу водом и Духом једно и за увек. Они који верују да морамо бити избављани сваки дан, никада неће бити ослобођени.

Они би требало да знају да истинско избављење долази од вере да нас је Исус ослободио једном и за увек кроз Његово крштење и смрт на Крсту. Све што треба је да одамо хвалу Богу и верујемо у ово истинито еванђеље.

Али они који су погрешно вођени у својој вери кажу да смо ми једино ослобођени од изворног греха, да би требало да се избављамо сваки дан од актуелних грехова, и да можемо “постепено” постати праведници. То је погрешно.

Крштење Исусово и Његова смрт на Крсту завршни су опроштај греха једном и за увек. То је истина. Наши греси треба да пређу на Исуса кроз Јована Крститеља и Исус је требао да умре на Крсту за нас да би били спашени.

Рећи “опрости ми” након што смо згрешили не одговара Праведности Божијој. Закон Божији говори да је плата за грех смрт. Ми треба да знамо да је Бог Праведан и Свет.

Они који се моле Богу, “Жао ми је, молим опрости ми” након што згреши не зна Праведност Божју. Они моле за опроштај, али само умирују своју сопствену савест. Да ли је исправно да неко греши свакодневно и храбри савест у понављању покајања за своје преступе? Једини начин да се ослободи је вером у крштење Исусово и Његову крв на Крсту. Ми треба да верујемо то у нашим срцима. То је једини начин којом можемо одстранити осуду Божију.

Хајде да више размислимо о ослобођењу од греха. Јеврејима 9:22 каже, “И готово све се крвљу чисти по закону, и без проливања крви не бива опроштење.”

Сагласно праведном Закону Божијем, грехови треба да буду избрисани са крвљу, и без проливања крви нема опроштења. То је праведан Закон Божији. Без плаћања плате за грех, никада не би било опроштења.

Закон Божији је праведан. Исус је био крштен од Јована Крститеља и крварио је на Крсту да би нас грешнике ослободио. Он је преузео све преступе кроз Своје крштење и крварио је на Крсту да би платио за све наше грехе. Он је платио цену за наш грех.


Да ли је избављење
даривано једном и за увек,
или сваки дан?
Једном и за увек. Исус је узео
грехе од свих грешника кроз
своје Крштење.

У Матеју 3:15, када је Исус био крштен на најподеснији начин, Он је опрао сав грех кроз Своје крштење и умро је на Крсту да би ослободио нас од свих грехова света.

Тражити опроштај сваки дан било би исто као питати Га да однесе наше грехе и умре увек изнова. Ми треба истински да схватимо праведни закон Божији. Исус не треба да умре опет и опет изнова да би нас ослободио од наших грехова.

Бог посматра највећу дрскост од оних који верују у Исуса да би изнова и изнова молили за опроштај актуелних грехова. “Те дрске луде! Они моле Мог Сина, Исуса, да буде крштен по други пут и умре изнова на Крсту! Они верују у избављење у Исусу док и даље себе зову грешницима! Осудићу их Својим праведним Законом и све ћу их послати да горе у паклу. Да ли би ви желели да убијете лично вашег сина јединца два пута? Ви Мене молите да убијем Свог Сина изнова због ваших актуелних грехова. Ја сам већ убио Свог сопственог Сина да вас спасим једном од свих грехова света. Стога не изазивајте мој гнев молбама да опростим ваш актуелне грехове изнова и изнова, само верујте у еванђеље избављења водом и Духом.”

Исус је рекао онима који су остали грешници да треба да иду у цркву где се проповеда истинско еванђеље, да одбаце лажно веровање и приме избављење надвладавајући неистину са вером.

Сада је време за тебе да се спасеш вером у свом срцу. Да ли верујеш?РЕЗУЛТАТ ВЕРЕ КОЈА НИЈЕ У ИСТИНИ, ВЕЋ У ДЕЛУ

Шта чини да већини
Хришћана недостаје доследност
вере у животу?
То што се они уздају
у своја лича дела.

Сваки грешник који верује у Исуса али није ослобођен може светлети сјајно око 3-5 година. Они су ентузијасте у почетку, али њихова вера се умањује временом. Ако верујете у Исуса кроз своја дела, ваш ентузијазам ће ускоро нестати, такође.

Слепац на може видети. Тако они рачунају на свој други осећај и акумулирају знање на овај начин. Када се осете поодмакло у расцепу, погрешили су због знака ослобођења. Истинско ослобођење није осећај.

Духовно слепи траже да стекну своју прву љубав залудним посећивањем еванђеоских семинара, али они не могу да обнове осећај. Ослобађање од греха је слично недостижном. Ако се деси да они верују од почетка, ослобођење и Његова Милост светлеће сјајније како дан пролази.

Али лажно ослобођење светли само у почетку и касније губи сјај. Горући ентузијазам убрзо нестаје јер духовно слепило спречава да се чује истинско еванђеље од почетка.

Лицемерни књижевници и Фарисеји збринули су Библију под својим рукама, учили Господњу Молитву и Веру Апостола, и молили се сво време. Они су подупирали цркве и емотивно уздизали али њихови греси су се таложили и они су на крају били отпуштени од Бога. Споља они су прекривени са белим покровом од религијске жестине, али изнутра њихови умови су црни од греха. То је резултат вере која није у истини већ у основи религиозно деловање.МИ ПОСТАЈЕМО ОПРАВДАНИ ВЕРОМ

Да ли је избављење
од греха у овом свету
већ испуњено?
Да. Испуњено је кроз крштење
Исусово и Његову смрт
на Крсту.

Хајде да читамо Јеврејима 10:16-18. “Ово је завет који ћу начинити с њима после оних дана, говори Господ: Даћу законе своје у срца њихова, и у мислима њиховим написаћу их; И грехе њихове и безакоња њихова нећу више спомињати. А где је опроштење ових онде више нема прилога за грехе.”

Сада када смо избављени кроз воду Исусовог крштења и Његовом крвљу на Крсту, ми не треба више да окајавамо грех. То можда звучи страно када први пут чујеш, али то је у сагласности са речима из Библије. Јесу ли ово речи људске? Библија је референтна тачка и мерило за мерење свега.

“После оних дана, говори Господ: Даћу законе своје у срца њихова, и у мислима њиховим написаћу их.” Како се осећате након избављења? Сада је ваше срце слободно од греха, ви се осећате освежено. Ви сте постали праведна особа и можете живети у светлу.

Такође, Господ је рекао у Јеврејима 10:17 “И грехе њихове и безакоња њихова нећу више спомињати.” Он нам је рекао да неће помињати грехе и безакона дела избављених. Зашто? Јер је Исус био крштен нај подобнијим начином, “за то.” Након преузимања свег греха. Исус је био осуђен у одбрану оних који верују у Њега.

Сада је Он платио за све наше грехе, ми се можда сећамо тога али не морамо да се осећамо криви због тога. Ми више не треба да умремо ради нашег греха јер је Исус опрао сав наш грех и крварио на Крсту ради нас.

Јевреји 10:18 кажу, “А где је опроштење ових онде више нема прилога за грехе.” Ово значи да је Он упио све грехе са света. То такође значи да они који су препорођени у Исусу не требају више да приносе никакву жртву за грех.

“О Боже, молим опрости ми. Разлог зашто ја верујем у Исуса и још живим у патњи је то што још нисам спашен. Ја сам Хришћанин, али мој ум је потпуно црн од греха.” Ми не треба да се молимо овако.

Грешници чине грех без да га препознају као таквог. Они не знају шта је грех јер они не знају Божији Закон Истине. Они само знају да не треба да имају греха у својој савести али они не знају шта је грех пред Богом. Бог нам је показао да је грех не веровати у Исуса.

У Јовану 16:9 Он каже да је то грех пред Богом. “За грех, дакле, што не верују мене.” Грех пред Богом је не веровати у Њега. Јован 16:9 каже шта је праведност. “А за правду што идем к Оцу свом; и више ме нећете видети.” Другим речима, Исус је већ ослободио овај свет од свег греха, и стога Он не треба да нас ослобађа изнова другим крштењем и смрћу на Крсту.

Он зове оне који верују у избављење да их очисти и учини праведнима. Избављење у овом свету је обављено кроз Његово крштење и смрт на Крсту. Ни једно друго избављење није потребно да избави грешнике.

“Јер нема другог имена под небом даног људима којим би се ми могли спасти.” (Дела 4:12). Исус је силазио на овај свет, био крштен од Јована Крститеља, и крварио је на Крсту да ослободи све грешнике. Веруј ово у свом срцу и бићеш спашен. Исус те је очистио водом и Духом.

Исус је очистио све грехе нашег тела водом и Духом. Ми смо спашени вером. Ако верујемо у истину, ако верујемо у еванђеље кроз Исуса Христа, ми постајемо праведници једном и за увек. Крштење Исусово и Његова смрт на Крсту, то су две основне истине.СТИХОВИ КОЈЕ ГРЕШНИЦИ КОРИСТЕ КАО СВОЈЕ СКЛОНИШТЕ

Можемо ли ми заиста бити
избављени признањем наших грехова,
или смо већ били избављени?
Бог дозвољава избављење од греха
једном и за увек.

1 Јованова 1:9 каже, “Ако признајемо грехе своје, веран је и праведан да нам опрости грехе наше, и очисти нас од сваке неправде.”

Било би дивно да је потребно само да признамо наше грехе да би нам се опростило. Са том мишљу, неки теолози долазе на моћну идеју за нову науку. Они инсистирају да сваки пут неко призна своје грехе да би му се опростило. Да ли је то подесно? Но Исус никада није рекао да ће нам бити опроштено сваки пут када се исповедимо Богу.

Може ли нам заиста бити опроштено једноставно признањем наших грехова, или смо ми већ били избављени? Коме ти верујеш? Људи који бране ову лажну науку верују да је њима опроштено сваки пут када признају своје грехе, али чињенично, грех остаје у њиховим срцима јер они не знају истините речи избављења. То није здраво разумски да је грешницима који верују у Исуса опроштено када год моле за опроштај од актуелних грехова.

Из тог разлога, ми треба да смо обазриви са Његовим Речима за избављење и разликовати између истине и лажи, захваљујући ономе што смо били рекли.

Грешници не разумеју 1 Јованову 1:9. Они погрешно мисле да је исповест опроштај од дневних грехова. Хајде да читамо пажљиво шта поучава. “Ако признајемо грехе своје, веран је и праведан да нам опрости грехе наше, и очисти нас од сваке неправде.” Да ли мислите да смо ми спашени само од изворног греха и да морамо признати Њему наше актуелне грехе да би нам Верни и Праведни опростио? То је само погрешно вођена мисао да смо дужници због слабости нашег тела.

Ми смо схватамо да то није истина када верујемо у крштење и крв Исусову. Сваки грех је био већ опран са Његовим крштењем и крвљу на Крсту дуго, дуго времена раније.

Веровање сагласно Духу и веровање сагласно погрешном мишљењу две су сасвим различите ствари. Они који верују сагласно свом личном мишљењу осећају потребу да се оперу од својих грехова сваког дана, али они који верују у избављење водом и крвљу знају да су они били ослобођени једном и за увек кроз крштење Исуса Христа.

Они који верују да треба да се исповеде сваки дан да би били избављени изнова, починили су грех због не веровања у избављење кроз крштење и крв Исусову.

Да ли сте били избављени једном и за увек кроз крштење и крв Исусову? Они који нису избављени покушавају да задобију спасење признањем својих грехова сваког дана. Овде је још увек проблем шта чинити у вези актуелних грехова када их почине у будуће.

Они ће можда покушати да се исповеде у напред за своје будуће грехе. Али у таквом делању они показују оскудну веру у Исусу. Ови људи су слепи за еванђеље избављења. Исус нас је ослободио од греха једном и за увек Својим крштењем и крвљу, узимајући осуду на Себе. Ми смо ослобођени једноставно вером у Њега.

Ако мислиш да мораш исповедити чак и своје будуће грехе да би био спашен, ти ниси другачији од неверника који не зна ништа о поновном рођењу водом и Духом. Грешници не могу бити избављени кроз исповед.

Стога ако се исповедиш искрено, “Ја сам грешник који није још избављен,” и тада ако слушаш и верујеш у еванђеље Његовог крштења и смрти на Крсту, Бог ће те ослободити од твојих грехова.

Али ако не верујеш у еванђеље избављења и само се скриваш испод понављане молитве, ти ћеш сусрести страшну осуду када Исус дође изнова на овај свет као Праведни Судија.

Они који не верују у еванђеље избављења водом и Духом биће осуђени. Ако се они крију иза својих исповести, сусрешће се са осудом. Стога, не чекајте на Судњи дан. Верујте сада у благословено еванђеља водом и Духом.ПРАВИЛНА ИСПОВЕСТ И ИСТИНСКА ВЕРА

Шта је најправилнија
исповед за грешника?
Да исповеди да је остао у греху и да ће
отићи у пакао док не поверује у
истинско еванђеље.

Бог нас је избавио једном за увек. Изложићемо искуство из реалног живота да илуструјемо шта сам покушао рећи. Хајде да претпоставимо да шпијун Северне Кореје дође у Јужну. Он је видео како смо ми напредни, схвати да је био обманут, и одлучи да се преда.

Након што би отишао у најближу полицијску станицу, он би могао да призна, речима, “Ја сам шпијун са Севера,” или “Дошао сам на Југ да убијем дакле и тако, разневши то и тако, ја сам већ починио то, али сада се предајем. Стога ја заиста више нисам шпијун.”

Да ли је то одговарајуће признање? Ако је он заиста желео да се исповеди, све што је требало рећи је “Ја сам шпијун.” Та проста изјава указује на свашта: да је он лоша особа и да ће бити осуђен. Са том простом изјавом, упркос мисији за коју је био одређен, њему ће бити опроштено.

Баш исто тако, ако грешник призна пред Богом, “Ја сам грешник нисам још избављен. Ја сам одређен да будем бачен у пакао и да будем осуђен. Молим те спаси ме” и они који верују у Исуса, биће избављени. Исус је био крштен и кварио је ради нас, и све што треба је да верујемо у спасење кроз Њега да би били спашени.

Откривење 2:17 каже, “и даћу му камен бео, и на камену ново име написано, ког нико не зна осим оног који прими.” Библија каже да ће само онај који прими право еванђеље знати име Исусово. Само онај који је избављен једном и за увек зна тајну за праведност.

Онај који то не зна и даље ће бити грешник упркос окајавању дневном молитвом. Исповест не значи да молимо за опроштај сваког дана. Чак и ако је неко био Хришћанин 10 година, остаће грешник ако моли за Божје опроштење сваки дан. Он још неће бити син Божији.

Да би се спасио он треба да исповеди да је грешник и да верује у избављење Исусово. То је права вера.НАБРАЈАЊЕ НЕЧЈИХ ГРЕХОВА НИЈЕ ОНО ШТО НАМ 1 ЈОВАНОВА 1:9 КАЖЕ О ИСПОВЕДИ

Да ли треба да исповедамо
наше грехе сваки дан, или само
једном да би се спасли?
Само једном.

Могу ли крадљивац и убица да признају своја дела и да се избаве? Грешници нису избављени само исповешћу својих грехова. Они могу бити избављени само кроз благослов еванђеља поновног рођења водом и Духом у Исусу. Неки лажни Хришћани се овако исповедају.

“Драги Боже, Ја сам се посвађао са неким изнова данас. Згрешио сам. Ја сам преварио неког. Украо сам нешто.”

Ако би он тако учинио Бог би рекао, “Ућути, ти грешниче! Па шта?”

“Молим пажљиво ме саслушај. Боже, Ти си рекао да признамо наше грехе. Ја молим за Твоју милост.”

Ова врста молитве није оно шта Бог жели да чује. Он жели да чује молитве оних који верују у избављење водом и Духом: Они који признају своје грехе и верују у еванђеље истиниског рођења изнова.

Аугустин је рекао да се он окајавао од времена док је сисао мајчине груди. Он је мислио да ће га ова врста признања одвести до небеског царства. Ми се можемо само засмејати тиме. Прихватају се управо једном признати грехови.

Бог каже, “Ућути и само Ми реци да ли си згрешио. Ако јеси, тада стани да причаш о томе. Ти си погрешно веровао до сада, стога иди у цркву где је истинито учење. Веруј у еванђеље избављења на одговарајући начин и бићеш спашен. Ако не, Ја ћу доћи да ти судим.”

Понављање молитве за опроштај и било који други покушај спасења кроз исповест указује на погрешно вођство и нетачну веру.

Записано је у 1 Јовановој 1:9 да онда када признамо све наше грехе, ослобађа нас еванђеље воде и крви од сваког греха.“ОТПАДАЈУ ОД МЕНЕ”

Шта значи чинити
безакоње?
То значи веровати у Исуса
са грехом у срцу.

Хришћански грешници имају погрешну веру, чинећи безакоње пред Исусом. “Многи ће рећи мени у онај дан: Господе! Господе! Нисмо ли у име Твоје пророковали, и Твојим именом ђаволе изгонили, и Твојим именом чудеса многа творили? И тада ћу им ја казати: Никад вас нисам знао; идите од мене који чините безакоње.” (Матеј 7:22-23)

Замисли да они који верују у неистину умиру, када дођу пред Бога, и кажу, “Како си Ти, Господе? Ти изгледаш више дивно него што сам ја то мислио о Теби тамо доле, Ти чак изгледаш и више дивно овде горе. Хвала ти, Господе. Ти си ме спасао. Ја верујем да Ти гледаш на мене као безгрешног чак и ако имам грех у свом срцу. Ја сам дошао овде јер си Ти обећао да ме узмеш на небо. Сада ја ћу отићи тамо где је цвеће у пуном цвату. До-виђења и надам се да ћу Те видети у наокруг.”

Он ступа до баште, али га Исус зауставља. “Чекај! Хајде да видимо да ли овај човек има греха у срцу. Да ли си грешник?”

“Наравно имам грех. Али зар не могу да верујем у Тебе?”

“Да ли имаш грех чак иако верујеш у Мене?”

“Наравно, имам грех.”

“Шта? Ти имаш грех? Додајте ми Књигу Живота. И дајте Књигу Дела, такође. Погледајте његово име. Погледајте у којој књизи је његово име.”

Сигурно, његово име ће бити у Књизи Дела.

“Сада, признај грехе које си починио на земљи.”

Човек је покушавао да избегне, али Бог га је приморао да отвори своја уста и призна грехе.

“Да, ја сам починио такве и такве грехе...”

Он је сав збуњен и не може да затвори своја уста.

“У реду, то је довољно! Он је учинио довољно да буде предан у пакао. Он је више него квалификован! Пошаљите га на то горуће место.”

Он није послат на место где је цвеће било у пуном цвату, већ на место које је испуњено ватром и сумпором. Зуби су му се смрвили када је узет у пакао.

“Ја са веровао у Тебе, пророковао у Твоје име, проповедао у Твоје име, продао своју кућу да бих служио Теби, помагао сиромасима, претрпео превише у Твоје име, молио до зоре, лечио болесне . . . Ја сам заслужио да одем на небо.”

Његови зуби су и превише здробљени тако да није имао разлога да их носи доле. Када је доспео у пакао, он је видео све Хришћане који нису знали истинито значење избављења у Исусу. Они који нису разумели еванђеље избављења били су одбачени од Њега.ГРЕСИ ЛАЖНИХ ВЕРНИКА СУ ЗАПИСАНИ У КЊИЗИ ДЕЛА

Где су греси свих
грешнка записани?
Они су записани у њиховим
срцима и у Књизи Дела.

Веровали у Исуса или не, Бог ће уништити оне који имају грех у срцима. Ако Он нађе чак у честицу греха у нечијем срцу, та особа ће бити осуђена на пакао Судњег дана. Бог тера грешнике који још нису избављени да признају да они неће бити ослобођени ако желе да достигну избављење.

Грехови грешника су забележени у његовом срцу. Они који су рођени изнова водом и Духом можда памте своје грехе, али они су избрисани из њихових срца. Они су праведници.

Међутим они који нису препорођени имају греха у својим срцима. Стога они су грешници пред Богом. Када год они клекну да се помоле, њихови греси их раздвајају од Бога и спречавају да Он чује њихове молитве. Они се моле за то и то, али њихови греси остају. Они завршавају са признањем грехова, кају се за преступе почињене пре 10 година раније, 11 година раније, чак 20 година раније.

Да ли они заиста треба да се кају изнова и изнова у своји молитвама? Зашто они то чине? Они не желе да чине то, али када год почну са молитвом, сете се да су криви пред Богом. Стога осећају да треба да се покају за своје грехе пре него што се у ствари помоле.

Бог је записао њихове грехе са металном оловком на таблицама њихових срца па стога њихови греси никада не могу да се избришу. За резултат, они осећају да треба да признају своје грехе сваки пут када дођу пред Бога. Стога они који верују само у половину од читавог еванђеља Исусовог морају да живе у беди као грешници и да заврше у паклу.

У Јеремији 17:1, записано је, “Грех је Јудин записан гвозденом писаљком и врхом од дијаманта, урезан је на плочи срца њиховог и на роговима олтара ваших.”

Јуда је име краљевског рода народа Израела. Библија држи да Јуда представља читаво човечанство, стога Јуда значи сам народ.

Грех Јудин је записан гвозденом оловком и урезан са врхом од дијаманта којим се може резати кроз челик. Дијамант је најјачи материјал на свету. Са оловком од гвожђа са врхом од дијаманта наши греси су записани.

Једном урезани, они се не могу избрисати. Они се не могу избрисати док ми не поверујемо у еванђеље воде и Духа.

Не могу се избавити у својим намерама, вером у Хришћанске науке, учењем теологије, и својим обожавањем у цркви ако грех остане у њиховим срцима.

Као што се њихови греси никада не могу избрисати без крштења Исусовог, грешници их држе у сећању, кажу, “Господе, ја сам грешник,” када год се моле. Они и даље имају грех у својим срцима колико год да можда покушавају да остваре пријатељство са Богом, узимајући веће одговорности у цркви, и студирајући теологију и науку.

Стога иду у планине, покушавају залуд да говоре језицима и виде визије са горућим пламеном, али све је то некорисно. Ако грех остаје у твом срцу, никада нећеш бити миран.

Наши греси, како је записано у Јеремији 17:1, угравирани су на роговима наших олтара. У небесима, налазе се Књига Живота и Књига Дела. Грех грешника је записан у Књизи Дела и стога људи никада не могу побећи од својих преступа. Бог их је записао у Књигу Дела и у таблицама наше савести и показао нам их кроз Свој Закон.

Ми треба да обришемо тај запис бришући га вером у крштење Исусово и крв коју је Он пролио ради нас и бићемо спашени. Тада ћемо ми бити спремни за бесконачни живот, и наша имена ће бити записана у Књизи Живота.ДА ЛИ ЈЕ ТВОЈЕ ИМЕ У КњИЗИ ЖИВОТА?

Чија имена су исписана
у Књизи Живота?
Тамо су исписана имена оних који
немају греха у својим срцима.

Важно је да твоје име буде исписано у Књизи Живота. Ако твоје име није у том попису, шта ће се узети као вера у Исуса? Да би били заиста избављени, требате веровати у рођење изнова водом и Духом.

Исус је дошао доле на овај свет, био крштен и када је Он имао 30 година опрао је све грехе света, и умро на Крсту да би ослободио нас. Како је записано у Матеју 3:15, Исус је био “ради тога” крштен и распет на Крсту. Ми треба да верујемо то да би наша имена била записана у Књизи Живота.

Када људи умру и стану пред Бога, Бог каже, “Види да ли је име тог човек у Књизи Живота.”

“Јесте, Господе.”

“Јесте, ти си патио и пролио сузе на земљи ради Мене, сада ћу Ја учинити да ти никада нећеш то учинити изнова.”

Бог њему дарује круну правде за узврат.

“Хвала ти, Господе. Ја сам вечно захвалан.”

“Анђео, ставља круну на тог човека.”

“Господе, сасвим је довољно да си ме Ти спасао. Круна ће бити и превише за мене. Хвала ти. Ја сам тако захвалан што си ме Ти спасао. Ја са више него задовољан само животом у Твом присуству.”

“Анђели, клекните и узмите овог 10,000-тог Мог сина на ваша леђа.”

Анђели одговарају, “Да, Господе.”

“Молим попни се на моја леђа.”

“То је тако удобно. Да ли сам то добро урадио? Хајде да идемо.”

Анђео пажљиво корача.

“Да ли хоћеш да идеш пешке?”

“Уаух, тако је дивно овде. Колико је велико ово место?”

“Ја сам прелазио преко читавог места неколико билиона година, али још нисам нашао његов крај.”

“Је ли истина? мора да сам ти тежак. Можеш сада да ме спустиш доле.”

“Ми овде никада не остајемо без енергије.”

“Хвала ти, али ја ћу да стојим на земљи царства небеског. Где су сада сви праведници који су стигли пре мене?”

“Они су овде.”

“Идемо на више.”

Халелујах! Они грле једни друге, смеју се и живе увек поново срећни.

Сада замисли како људи који верују у Исуса али су остали грешници умиру пред Богом. Они такође кажу да верују у Исуса и прихватају да су грешни.

Бог каже, “Види да ли је име тог човек записано у Књизи Живота.”

“Није у Књизи, Господе.”

“Тада погледај у Књизи Дела.”

“Његово име и његови греси су у њој.”

“Онда пошаљи тог човека на место где он неће више никада бринути о цени горива, и пусти га да живи тамо заувек.”

“О, Господе, то је тако не фер . . .”

Он каже да је то не фер. Зашто би он био послат у пакао чак и ако верује у Исуса тако жестоко?

Разлог је то што је био обманут Сатаном да је слушао само половину истинитог еванђеља. Ако ми не схватамо истинито значење избављења Исусовог, завршићемо у паклу, такође.

Овај човек је веровао у Исуса, иако је био обманут Сатаном и мислио да је грешник. Да је чуо истинито еванђеље, он би схватио да је његово веровање било погрешно. Али није веровао да је његово самољубље прикачено са његовом погрешном вером.

Ако желите да одете у царство небеско, морате веровати у рођење изнова водом и Духом. То је записано у Матеју 3:15, “ради тога” Исус је однео све грехе са света. Морате веровати у спасење водом и крвљу.


Чија имена су записана
у Књизи Дела?
Ту су записана имена оних који
имају грех у својим срцима.

Ако изабереш да верујеш било шта, као добро-душна особа која никада не одбацује захтеве других, можеш да завршиш у паклу. Много је добро-душних људи у паклу, али у небесима, тамо су истински борци који су изборили оно што верују.

Они који су у небесима знају да су били грешници који су одређени за пакао и захвално верују да су њихови греси били опрани кроз крштење и крв Исусову.

То говори да су тамо на небесима брежуљци са ушима и устима. Зато многи људи верују у избављење Исусово само својим устима или ушима, Бог је одбацио остатак њихових тела у ватру која гори са сумпором.

Замисли да онај ко верује у Исуса али и даље има греха у свом срцу стоји пред Богом и каже, “Господе, људи ме зову праведником јер верујем у Исуса, чак и ако имам греха срцу. Ја верујем да ћеш ти такође гледати на мене као безгрешног. То је оно што сам научио и шта верујем. Ја само верујем као што то многи људи чине. То је било најшире прихваћена вера одакле ја долазим.”

Господ понавља. “Не могу опростити онима који имају греха у својим срцима. Ја сам опрао све ваше грехе са благословом рођења изнова водом и Духом. Али ти одбацујеш да верујеш у то. Анђеле! Стави овог дрског човека у ватру паклену.”

Свако ко верује у Исуса али и даље мисли да има греха у свом срцу завршиће у паклу. Слушај истинито еванђеље избављења и буди ослобођен од сваког греха. Другачије, ти ћеш горети у паклу.

Кажеш да си безгрешан иако имаш грех у свом срцу, то је обмањивање Бога. Ми можемо на крају да видимо колико разлике има између грешника и праведника. Ти ћеш схватити зашто сам преклињао да се избавиш.

Видећеш разлику између оних који верују у потпуно избављење (крштење Исусово и Његову смрт на Крсту) и оних других, када будеш стајао на Раскршћу за небеса и пакао. То ће бити велика разлика. Неки ће ући у царство небеско али ће остали отићи у пакао.

Да ли верујете у Исуса али сте и даље грешни? Тада ћете схватити да треба да се родите изнова водом и Духом. Бог шаље у пакао оне који имају грех у свом срцу. Само они који верују у потпуни опроштај од грехова могу ући у царство небеско.

Учини то управо сада. Ако то запоставиш, можда ће бити после бити прекасно. Буди спреман у напред. Пре него што завршиш у паклу, веруј у избављење водом и Духом и буди очишћен.

Слава ће припасти нашем Господу Исусу! Ми захваљујемо Њему за Његову љубазност којом је начинио од нас грешника праведнике. Халелујах!ИСУС: БРАНИТЕЉ ЗА ПРАВЕДНИКЕ

Могу ли наши греси да буду
упијени молитвом покајања?
Не, то је скроз немогуће.
То је један од начина Сатане
да нас обмане.

Да читамо 1 Јованову 2:1-2. “Дечице моја! Ово вам пишем да не грешите; и ако ко сагреши, имамо заступника код Оца, Исуса Христа праведника, И Он очишћа грехе наше, и не само наше него и свега света.”

Видите ово? Да ли је овде неко ко верује мада има грех у свом срцу? Ако имаш грех у свом срцу а кажеш Богу да немаш, ти Њега обмањујеш. И обмањујеш себе, такође.

Али ако истински схватиш Исуса и верујеш шта је Он учинио да опере све грехе у Јордану, бићеш потпуно слободан од греха. Тада ћеш рећи, “Господе, ја сам рођен изнова са водом и Духом у Теби. Ја немам греха. Могу стати пред Тебе без стида.”

Тада ће Господ одговорити. “Да, ти си у праву. Како је Аврахам веровао у Мене и његова вера била праведна, тако си и ти праведан јер сам Ја опрао све твоје грехе.”

Али замисли човека који има греха у свом срцу чак и ако верује у Исуса. Он каже, “Зато што ја верујем у Исуса, отићи ћу на небеса чак и ако имам мало греха у свом срцу.”

Он жели и превише да би приступио небесима и његова настојања ће остати и када стане пред судијском столицом, али ће завршити у паклу. Зашто? Он није знао благослов еванђеља поновног рођења водом и Духом.

Свако треба да исповеди да је грешан у току својих дана на земљи. “Ја сам грешник. Ја ћу отићи у пакао. Молим те спаси ме.” Грешник није избављен са молитвом покајања. Радије, он треба да призна да је грешник и прихвати избављење водом и Духом да би био ослобођен. Он ће постати праведник једино кроз избављење водом и Духом.

Лажно еванђеље је инсистирање да је једино изворни грех опроштен у Исусу и да требамо да окајемо наше актуелне грехе да би задобили спасење. То нас одводи право у пакао. Тако су многи верници осудили себе на пакао верујући у ово лажно еванђеље и та тежња све више преовлађује данашњицом.

Да ли ће те знати то када паднете под лажно еванђеље? Можете ли и даље бити дужник чак и након молитве за све дугове? Размислите о томе. Ако и даље посматрате себе као грешника који верује у Исуса, може ли се рећи да верујете у Њега исправно? Да ли сте верник и грешник, или сте верник и праведан човек?

Можете направити избор за себе. Да верујете да су сви ваши греси опроштени, или да верујете да треба да се покајете сваки дан за ваше преступе. Ваш избор ће дефинисати где ћете отићи на небеса или пакао. Треба да обратите пажњу на еванђелисту који вам говори истинито еванђеље.

Они који верују у лажно еванђеље и даље моле за опроштај грехова до свитања, сваке службе Средом, сваког Петка читаву ноћ моле се у покушају да оперу своје грехе.

“Господе, згрешио сам. Ја сам згрешио ове недеље,” кажу они. Тада се присете грехова за годину дана и моле изнова за Његов опроштај. То је изазов за блаженство еванђеља поновног рођења водом и Духом.

Наши греси морају бити плаћени крвљу. Јеврејима 9:22 каже, “Без проливања крви не бива опроштење.” Ако мислите да имате грех, да ли сте Њега тада питали да крвари за вас изнова? Они који не верују у потпуно избављење криви су за извртање избављења Исусовог у лаж. Они у ствари инсистирају на томе да нас Исус није ослободио једном и за увек и да је Он у свему лажа.

Да би били избављени у Исусу, требате да верујете у истину избављења водом и Духом. Може ли вам заиста бити опроштено за грехове са стотинама, хиљадама, милионима молитви? Истинско еванђеље ослобађа нас једном и за увек. Постаните праведник, идите у царство небеско, и живите праведним животом за све време.

♪Ја живим нови живот у Исусу. Пролошлост се завршила и ја сам постао ново створење. Одбачена прошлост је нестала. О, Исус је мој истински живот. Ја живим нови живот у Исусу.♪

Ви живите нови живот у Исусу. Без обзира колико год ви не изгледате згодно колико би сте то волели, колико год да сте кратки, или мало дебљи око појаса, они који су блажени еванђељем поновног рођења водом и Духом живе срећан живот. Зар је важно да ли вам је нос идеалног облика, или да ли сте ви мало кратки? Зато што нисмо савршени, спашени смо вером у рођење изнова водом и Духом у Исусу. Али они који су охоли завршиће у паклу.

Хвала ти, Господе, Ја ћу увек дати хвалу Господу. Јер ми верујемо у поновно рођење водом и Духом, ми ћемо бити добродошли у небесима.НЕИСТИНА НАС ВОДИ У ПАКАО

Ко ће примити венац
праведнички на крају?
Онај који победи неистину.

Неистина нам говори да треба да се кајемо сваки дан да би нам било опроштено, али еванђеље воде и Духа нам говори да нам је већ све опроштено и да треба само да верујемо у то.

Шта је истина? Да ли треба да се кајете сваки дан? Или да ли је уреду да верујете да нас је Исус ослободио онда када је Он био крштен на најприкладнији начин да би однео све наше грехе? Истина је да је Исус однео све наше грехе једном и за увек и тако је на исправан начин дао принос за наше спасење.

Ми треба да тријумфујемо над неистином у духовном рату. Многи људи следе неистину. “И анђелу пергамске цркве напиши: Тако говори Онај што има мач оштар с обе стране: Знам дела твоја, и где живиш, где је престо сотонин;” (Откривење 2:12-13).

“Који победи даћу му да једе од мане сакривене, и даћу му камен бео, и на камену ново име написано, ког нико не зна осим оног који прими.” (Откривење 2:17).

Где многобројне зле душе станују и неистина настоји да буде истина, Сатана се појављује као анђео светла. Бог не може помоћи сваком ко чује и зна истину спасења воде и Духа али не верује у њу. Такви ће завршити у паклу

Свако треба да одлучи за себе да ли верује у спасење Исусово. Нико не клечи пред тобом, почни да верујеш и бићеш спашен.

Ако желиш да будеш спашен од греха, тада веруј у спасење водом и Духом. Ако осећаш захвалност за Његову љубав спасења и Његову милост којом нас је сачувао, тада веруј то. Ако си грешник одређен да оде у пакао, тада веруј у воду и Дух, крштење Исусово и Његову смрт на Крсту. Тада ћеш бити праведник.

Ако мислиш да ниси грешник, нећеш бити избављен вером у Исуса. Само су грешници ослобођени од свих грехова вером у еванђеље поновног рођења водом и Духом. Исус је Спаситељ грешника и Утешитељ невољника. Он је Створитељ. Он је Господар Љубави.

Ја вас срдачно подстичем да верујете у еванђеље поновног рођења водом и Духом. Верујте то. Можете бити сигурни да ће вам Исус бити Спаситељ, Пријатељ, Пастир и Бог. Грешници треба да верују у Исуса. Ако не желите да завршите у паклу, морате веровати то. Бог нас не моли да верујемо у еванђеље спасења.

Да ли желите да будете прихваћени у небеса? Тада верујте у еванђеље поновног рођења водом и Духом. Исус је рекао, “Ја сам пут, истина, и живот. Верујете у Мене.” Да ли ви кажете да желите да будете бачени у пакао? Онда немојте веровати. Он каже да је већ припремио место у паклу за вас.

Бог нас не моли. Трговачки путници не праве разлику у понуди своје робе за продају, али Бог даје царство небеско бесплатно само онима који су избављени. Бог је праведан.

Људи кажу да је близу крај света. Да, ја такође мислим тако. И ови луцкасти не верују у истинско еванђеље поновног рођења водом и Духом.

Верујте у спасење благословом еванђеља поновног рођења водом и Духом. Хајдемо заједно до царства небеског. Зар не желите да идете са мном до Исусовог боравишта?


Да ли сте грешник или
праведан човек?
Праведни човек који нема
греха у свом срцу.

Читајмо Римљанима 8:1-2. “Никаква, дакле, сад нема осуђења онима који су у Христу Исусу и не ходе по телу него по Духу. Јер закон Духа који оживљава у Христу Исусу, опростио ме је од закона греховног и смрти.”

Желите да знате више о еванђељу водом и Духом? Молимо кликните банер испод да би добили бесплатну књигу о еванђељу водом и Духом.
Бити рођен изнова

Исус је одузео све наше грехе кроз Своје крштење и Своју смрт на Крсту. Он је спасао све грешнике који су требали да буду осуђени за њихове грехе.

Божије спасење се односи на две ствари. Једно је Закон и друго је Његова Љубав. Закон нас учи да смо грешници. Сагласно Закону, плата за грех је смрт. Ми се не можемо спасти Законом. Он нас учи нашој грешној природи и судбини. Оно нам даје до знања да смо грешници.

Да би платио цену греха, Исус силази доле на овај свет, односи све наше грехе и плаћа их својим животом да би нас спасао од осуде. То је љубав Божја којом нас је спасао од свег греха.

Ми морамо да тријумфујемо над неистином. Бог даје благослов поновног рођења водом и Духом онима који победе неистину.

Ми смо спашени вером у Исуса. Вером у Његове речи, ми достижемо праведност и разумевање истине. Веруј у истину поновног рођења водом и Духом у свом срцу, и бићеш спашен.

Назад к списку

 


Штампана верзија   |  

 
Bible studies
    Беседе
    Поставке вере
    Шта је еванђеље?
    Библијски термини
    Питања из Хришћанске Вере
 

   
Ауторско право © 2001 - 2019 The New Life Mission. СВА ПРАВА задржана.