" Бесплатно сте добили, бесплатно дајте "
(Матеј 10:8)

ОСНОВИЦА  |  МАПА САЈТА  |  КОНТАКТ  |  ПОМОЋ    
Библијске Студије Бесплатне Хришћанске Књиге Бесплатне хришћанске еКњиге О нама
  Кратка Објашњења Неких Библијских Термина
 - Повезано са еванђељем Воде и Духа

 

 • Крштење
 • Крштење подразумева (1) бити опран (2) бити укопан (бити потопљен) и у духовном смислу, (3) пренешен грех полагањем руку, како су чинили свештеници у даним Старог Завета.

  У Новом Завету, крштење Исуса од Јована Крститеља било је ради прања свих грехова света. 'Крштење Исусово' има значење одузимања греха од свег човечанства, да би се опрали греси света.

  Исус је био крштен Јованом Крститељем, представником свих људи и Високим Свештеником из Ароновог рода, и узео је све грехе света на Себе. То је било предвиђено Његовим крштењем.

  Духовно значење речи 'крштење' је 'покоп, преношење на.' Стога, "крштење Исусово" подразумева да су сви греси прешли на Исуса и да је Он осуђен уместо нас. Да би спасао човечанство, Исус је узео наше грехе Својим крштењем и умро ради нас.

  Стога, Његова смрт је такође смрт тебе и мене, свих грешника света, и Његово васкрсење је васкрсење свих људи. Његово жртвовање је спасење грешника, и Његово крштење је истинито сведочанство којим се перу сви греси човечанства.

  Библија нам говори, "За спомен тога и нас сад спасава крштење" (1 Петрова 3:21). Крштење Исуса је праведни пут спасења свег човечанства прањем нашег греха.

  Повратак на Списак


  Штампана верзија   |  

   
  Bible studies
      Беседе
      Поставке вере
      Шта је еванђеље?
      Библијски термини
      Питања из Хришћанске Вере
   

     
  Ауторско право © 2001 - 2020 The New Life Mission. СВА ПРАВА задржана.