" Бесплатно сте добили, бесплатно дајте "
(Матеј 10:8)

ОСНОВИЦА  |  МАПА САЈТА  |  КОНТАКТ  |  ПОМОЋ    
Библијске Студије Бесплатне Хришћанске Књиге Бесплатне хришћанске еКњиге О нама
  Кратка Објашњења Неких Библијских Термина
 - Повезано са еванђељем Воде и Духа

 

 • Грех
 • Све што се супротставља Богу је грех. То указује на све грехе, укључујући првобитни грех и преступе које ми чинимо кроз цео наш живот.

  Грех је 'hamartia' на Грчком. И његов говорни облик је 'hamartano,' којим се мисли 'пропустити знак.' Отуда, једна од најозбиљнијих грешки је неисправно веровање у Исуса, и стога недостатак способности спасења. Незнање нити веровање у истину је такође почињен грех непослушности и хуле против Бога.

  Ако ми заиста не желимо да починимо такав грех пред Богом, требамо схватити Његову реч тачно и разумети истину да је Исус постао наш Спаситељ.

  Ми требамо веровати у крштење Исусово и Његов Крст кроз речи Божије. То је грех ако не прихватамо Реч Божију, одступамо од истине, и верујемо у лажне теорије.

  Библија нам говори да је најозбиљнији грех, 'грех који води у смрт' (1 Јованова 5:16), а то је не веровање да је Бог опрао све грехе света. Ми требамо веровати у рођење Исусово, у Његово прање греха кроз Његово крштење, и у живот који нам је дат Његовим крштењем и Његовом крвљу на Крсту. То је грех ако не верујемо у записане речи да је Исус био крштен, умро на Крсту и био васкрсао да би нас ослободио од свег нашег греха.

  Повратак на Списак


  Штампана верзија   |  

   
  Bible studies
      Беседе
      Поставке вере
      Шта је еванђеље?
      Библијски термини
      Питања из Хришћанске Вере
   

     
  Ауторско право © 2001 - 2020 The New Life Mission. СВА ПРАВА задржана.