" Бесплатно сте добили, бесплатно дајте "
(Матеј 10:8)

ОСНОВИЦА  |  МАПА САЈТА  |  КОНТАКТ  |  ПОМОЋ    
Библијске Студије Бесплатне Хришћанске Књиге Бесплатне хришћанске еКњиге О нама
  Кратка Објашњења Неких Библијских Термина
 - Повезано са еванђељем Воде и Духа

 

 • Покајање
 • Када неко ко је био скренуо од Бога схвати његове/њене грехе и захвали Исусу који га је опрао и дође назад Богу, то се назива покајање.

  Свако од нас је гомила греха. Истинско покајање је прихватање следеће истине: да ми јесмо грешници пред Богом, и да ми не можемо друго осим да чинимо грех читав свој живот и одемо у пакао где ћемо умрети; ми требамо прихватити Исуса као нашег Спаситеља вером да је Он дошао на овај свет да спасе грешнике као што смо ми, и да је Он однео све грехе (кроз Своје крштење), умро и васкрснуо да нас спасе. Истинско покајање је одустајање од нашег личног схватања и повратак Богу. (Дела 2:38).

  Покајање је прихватање греха и окретање ка Речи Божијој, да би примили спасење воде и крви са свим нашим срцем (1 Јованова 5:6).

  Истинско покајање је прихватање себе као потпуног грешника и веровање у Исуса, Сина Божијег, као нашег Спаситеља који нас је спасао од свих наших грехова. Да би били спашени и опрани од свих грехова, ми морамо зауставити покушаје да будемо посвећени кроз наша лична дела, и да прихватимо да ми јесмо потпуни грешници пред Богом и Његовим Законом. Ми ћемо тада прихватити истину Његовог спасења, еванђеља воде и Духа, које нам је Исус дао Својим крштењем и крвљу.

  Грешник треба да одустане од његових/њених личних размишљања и тада ће се вратити Исусу потпуно. Ми ћемо бити спашени када поверујемо да је крштењем Исус преузео све наше грехе на Себе.

  Другачије, крштење Исусово, Његово распеће, и Његово васкрсење има пунину Божије праведности, Његово спасење је за све грешнике. Исус је дошао у телу, био крштен и распет да опере све наше грехе. Потпуном вером у све ово и вером да је Исус био распет да би постао Спаситељ свих оних који верују у Њега је истина окајања и природна вера.

  Повратак на Списак


  Штампана верзија   |  

   
  Bible studies
      Беседе
      Поставке вере
      Шта је еванђеље?
      Библијски термини
      Питања из Хришћанске Вере
   

     
  Ауторско право © 2001 - 2020 The New Life Mission. СВА ПРАВА задржана.