Ауторско право © 2001 - 2019The New Life Mission. СВА ПРАВА задржана.


 

  • Праведник
  • Онај који је, путем вере у еванђеље воде и Духа, примио ослобођење од свих грехова и без греха стоји пред Богом назива се праведником. Римљанима 4:7-8 кажу, "Благо онима који се опростише безакоња, и којима се греси прикрише. Благо човеку коме ГОСПОД не прима греха." Благослов овде није упућен ником другом до праведнику који је примио ослобођење од греха. Зато што је Бог свет и праведан, Он неће признати оне који имају грех у своји срцима за праведнике. Да би била опроштена наша незаконита дела и наши греси били прекривени и да би постали безгрешни и свети и заиста веровали у Исуса Христа - то се може, вером да смо пренели све наше грехе на Исуса кроз Његово крштење, и да је Својом смрћу на Крсту Исус победио на Крсту и платио цену наших грехова.

    Зато што Бог не може да лаже, Он никада не признаје као праведне оне које имају грех. Већ супротно, Он их осуђује и баца их у ватру пакла. Да би постали безгрешни пред Богом, ми морамо веровати у нашим срцима да су сви наши греси из прошлости, садашњости, и будућности већ прешли на Исуса једном и за увек онда када је Он био крштен код Јована Крститеља, и ми морамо због тога обрезати наше грехе из наших срца. Као такав, праведник пред Богом припада онима који су постали безгрешни у својим срцима вером у крштење Исусово и Крст. Ако неки људи још век имају грех у својим срцима чак и ако верују у Исуса а и даље упућују молитве покајања, тада су такви људи грешници, нису деца Божија.

    Бог не оправдава зле (Излазак 23:7), јер Он не може да слаже. Међутим, они који живе без крштења Исусовог и верују само у крв на Крсту никада неће постати праведници.


    Ауторско право © 2001 - 2019The New Life Mission. СВА ПРАВА задржана.