The New Life Mission

Studie over de Tabernakel

De Dekkleden van de Tabernakel

Het eerste dekkleed van de Tabernakel was gemaakt van geweven voorhangen met artistieke ontwerpen van cherubijnen met blauwe, paarse en dieprode draden en fijngeweven linnen. Het onthult dat de Messias door de blauwe, paarse en dieprode draden en het fijngeweven linnen zou komen en daardoor allen die in Hem geloven van hun zonden en veroordeling zou redden. 
 
Het tweede dekkleed van de Tabernakel was gemaakt van geitenhaar. Dit zegt ons dat de Messias zou komen, de mensheid zou rechtvaardigen door hen te verlossen van hun zonden en de veroordeling voor deze zonden. 
 
Het derde dekkleed was gemaakt van ramsvellen die rood geverfd waren. Dit toont dat de Messias naar deze aarde zou komen, de zonden van de wereld op Zich zou nemen door gedoopt en gekruisigd te worden en daarbij het zondeoffer werd voor de zonden van Zijn volk. 
 
Het vierde dekkleed van de Tabernakel was gemaakt van dassenhuiden. De dassenhuiden geven ons een beeld van Jezus Christus die Zichzelf heel erg verlaagde tot het niveau van de mensen om ons te verlossen van de zonden van de wereld.