Вивчення скинії

Вивчення скинії


The Tabernacle

Скинія була тінню Ісуса Христа, котрий пробачив гріхи іудеїв і кожного, хто вірить в Нього. Христос був дійсним господарем скинії. Саме Він був Спасителем, котрий одразу змив гріхи людства, і водночас жертвою за все людство.

Хоча народ Ізраїля грішив щодня, вони могли перенести свої гріхи на жертву через покладення рук на голову безвадної жертовної тварини на подвір'ї скинії відповідно до системи жертвоприношень. Саме так кожен, хто вірив у служіння священиків і жертву, принесену відповідно до системи жертвоприношень, міг отримати повне прощення гріхів, змивши свої гріхи і ставши білішим за сніг. Також через віру в хрещення і жертву Ісуса, істинну сутність скинії, народ Ізраїля і всі ми, погани, одягнулися в благословення прощення всіх наших гріхів і вічного перебування з Господом.

Не тільки іудеї, але і всі погани також можуть звільнитися від усіх своїх гріхів тільки завдяки вірі в Ісуса, Господа скинії. Скинія навчає нас, що таке дар прощення гріхів, який Бог дав кожному з нас. Насправді скинія була справжньою суттю Ісуса Христа.

Ісус став Спасителем грішників. Кожен грішник, ким би він не був, може стати безгрішним тільки завдяки вірі в хрещення Ісуса, Його кров на Хресті і правду, що Він є Богом. Ми можемо спастися від Божого суду завдяки вірі в блакитну, пурпурну і яскраво-червону нитки, іншими словами, через віру в хрещення Ісуса, Його кров і божественність. Ісус є брамою до Царства Небесного.

У Діях 4:12 написано: "І нема ні в кім іншім спасіння. Бо під небом нема іншого Ймення, даного людям, що ним би спастися ми мали." Ніхто окрім Ісуса не може спасти всіх людей від їх гріхів. Немає жодного іншого Спасителя окрім Ісуса. У Євангелії від Івана 10:9 написано: "Я двері: коли через Мене хто ввійде, спасеться, і той ввійде та вийде, і пасовисько знайде." У 1 Тимофію 2:5 написано: "Один бо є Бог, і один Посередник між Богом та людьми, людина Христос Ісус;" а в Євангелії від Матвія 3:15 написано: "А Ісус відповів і сказав йому: Допусти це тепер, бо так годиться нам виповнити усю правду. Тоді допустив він Його." Всі ці вірші свідчать про цю правду.

Ісус прийшов на цю землю в тілі людини і, прийнявши хрещення (блакитна нитка) та проливши кров (яскраво-червона нитка), дав грішникам спасіння. Справді, Ісус став дверима спасіння для всіх грішників. Так само як брама подвір'я скинії була виткана з блакитної, пурпурної і яскраво-червоної ниток, Ісус, прийшовши на цю землю, в першу чергу узяв на Себе гріхи світу через Своє хрещення від Івана Хрестителя. Таким чином Він став жертвою, Агнцем Божим (Від Івана 1:29).

По-друге, в такий спосіб взявши на Себе проступки всіх грішників через Своє хрещення, Він помер замість них і дав нове життя тим, котрі вірять. По-третє, Ісус є Самим Богом. У Бутті 1:1 написано: "На початку Бог створив Небо та землю", а в Бутті 1:3 написано: "І сказав Бог: Хай станеться світло! І сталося світло." Ісус був цим самим Богом Словом, котрий Своїм Словом створив цілий всесвіт і все в ньому.

Бог сказав Мойсею зробити браму подвір'я скинії з блакитної, пурпурної і яскраво-червоної ниток та суканого віссону роботи гаптівника. Ісус, Сам Бог, завершив Свою справу перетворення грішників на праведних, прийшовши на цю землю в тілі людини і спасши Свій народ від усіх гріхів через Своє хрещення і смерть на Хресті. З допомогою цих трьох служінь Христос спас грішників, вони є свідоцтвом цієї правди.

Апостол Павло сказав у Листі до ефесян 4:4-6: "Одне тіло, один дух, як і були ви покликані в одній надії вашого покликання. Один Господь, одна віра, одне хрищення. один Бог і Отець усіх, що Він над усіма, і через усіх, і в усіх." Це Слово означає спасіння від гріхів через блакитну, пурпурову і яскраво-червону нитки та суканий віссон роботи гаптівника.

Досліджуючи скинію, ми повинні усвідомити її правильне значення і таким чином дістати благословення, щоб отримати прощення всіх наших гріхів. Хай святість Бога буде з вами.


Виберіть із наведених нижче категорій, щоб побачити галерею зображень скинії та прочитати проповіді, пов’язані з кожним зображенням.