Search

Bài giảng

Θέμα 4: Επίλυση Καθημερινών Αμαρτιών

[4-1] Το Ευαγγέλιο της Άφθονης Εξιλέωσης (Ιωάννης 13:1-17)

Το Ευαγγέλιο της Άφθονης Εξιλέωσης (Ιωάννης 13:1-17)
(Ιωάννης 13:1-17)
«Προ δε της εορτής του πάσχα (Πάσχα των Ιουδαίων) εξεύρων ο Ιησούς ότι ήλθεν η ώρα αυτού διά να μεταβή εκ του κόσμου τούτου προς τον Πατέρα, αγαπήσας τους ιδικούς του τους εν τω κόσμω, μέχρι τέλους ηγάπησεν αυτούς. Και αφού έγεινε δείπνος, ο δε διάβολος είχεν ήδη βάλει εις την καρδίαν του Ιούδα Σίμωνος του Ισκαριώτου να παραδώση αυτόν, εξεύρων ο Ιησούς ότι πάντα έδωκεν εις αυτόν ο Πατήρ εις τας χείρας, και ότι από του Θεού εξήλθε και προς τον Θεόν υπάγει, εγείρεται εκ του δείπνου και εκδύεται τα ιμάτια αυτού, και λαβών πετσέτα ζώστηκε· έπειτα βάλλει ύδωρ εις τον νιπτήρα, και ήρχισε να νίπτη τους πόδας των μαθητών και να σπογγίζη με το πετσέτα, με το οποίον ήτο διεζωσμένος. Έρχεται λοιπόν προς τον Σίμωνα Πέτρον, και λέγει προς αυτόν εκείνος· Κύριε, συ μου νίπτεις τους πόδας; Απεκρίθη ο Ιησούς και είπε προς αυτόν· Εκείνο, το οποίον εγώ κάμνω, συ δεν εξεύρεις τώρα, θέλεις όμως γνωρίσει μετά ταύτα. Λέγει προς αυτόν ο Πέτρος· Δεν θέλεις νίψει τους πόδας μου εις τον αιώνα. Απεκρίθη προς αυτόν ο Ιησούς· Εάν δεν σε νίψω, δεν έχεις μέρος μετ` εμού. Λέγει προς αυτόν ο Σίμων Πέτρος· Κύριε, μη τους πόδας μου μόνον, αλλά και τας χείρας και την κεφαλήν. Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· Ο λελουμένος δεν έχει χρεία να νίψει παρά τους πόδας, αλλ’ είναι όλος καθαρός· και σεις είσθε καθαροί, αλλ’ ουχί πάντες. Διότι ήξευρεν εκείνον, όστις έμελλε να παραδώση αυτόν· διά τούτο είπε· Δεν είσθε πάντες καθαροί. Αφού λοιπόν ένιψε τους πόδας αυτών και έλαβε τα ιμάτια αυτού, καθήσας πάλιν είπε προς αυτούς· Εξεύρετε τι έκαμον εις εσάς; Σεις με φωνάζετε, Ο Διδάσκαλος και ο Κύριος, και καλώς λέγετε, διότι είμαι. Εάν λοιπόν εγώ, ο Κύριος και ο Διδάσκαλος, σας ένιψα τους πόδας, και σεις χρεωστείτε να νίπτητε τους πόδας αλλήλων. Διότι παράδειγμα έδωκα εις εσάς, διά να κάμνητε και σεις, καθώς εγώ έκαμον εις εσάς. Αληθώς, αληθώς σας λέγω, δεν είναι δούλος ανώτερος του κυρίου αυτού, ουδέ απόστολος ανώτερος του πέμψαντος αυτόν. Εάν εξεύρητε ταύτα, μακάριοι είσθε εάν κάμνητε αυτά». 
 
 
Γιατί ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια του Πέτρου την ημέρα πριν από τη γιορτή του Πάσχα των Ιουδαίων; Ενώ έπλενε τα πόδια του, ο Ιησούς είπε, «Συ δεν εξεύρεις τώρα, θέλεις όμως γνωρίσει μετά ταύτα». Ο Σίμων Πέτρος ήταν ο καλύτερος από τους μαθητές του Ιησού. Πίστευε ότι ο Ιησούς ήταν ο Υιός του Θεού και μαρτυρούσε ότι ο Ιησούς ήταν ο Χριστός. Και καθώς ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια του, υπήρχε σίγουρα ένας λόγος για αυτό. Όταν ο Πέτρος ομολόγησε την πίστη του ότι ο Ιησούς ήταν ο Χριστός, αυτό σήμαινε ότι πίστευε ότι ο Ιησούς ήταν ο Σωτήρας που θα τον έσωζε από όλες τις αμαρτίες του.
 
Γιατί ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του πριν σταυρωθεί;
Επειδή ήθελε οι μαθητές Του να καταλάβουν την τέλεια σωτηρία.
 
Γιατί έπλυνε τα πόδια του Πέτρου; Ο Ιησούς γνώριζε ότι ο Πέτρος σύντομα θα Τον αρνιόταν τρεις φορές και ότι θα διέπραττε πολλές αμαρτίες στο μέλλον. 
Εάν, μετά την ανάληψη του Ιησού στον ουρανό, ο Πέτρος είχε ακόμα αμαρτία στην καρδιά του, δεν θα μπορούσε να ενωθεί με τον Ιησού. Αλλά ο Ιησούς γνώριζε όλες τις αδυναμίες των μαθητών Του και δεν ήθελε οι αμαρτίες τους να σταθούν εμπόδιο ανάμεσα σ` Αυτόν και τους μαθητές Του. Επομένως, έπρεπε να Τους διδάξει ότι όλες οι ανομίες τους είχαν ήδη καθαριστεί. Αυτός ήταν ο λόγος που έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του. Ο Ιησούς, πριν πεθάνει και τους αφήσει, φρόντισε να κατανοήσουν το ευαγγέλιο του βαπτίσματός Του και το ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε όλες τις αμαρτίες της ζωής τους πλήρως.
Ο Ιωάννης 13 μιλάει για την τέλεια σωτηρία που ο Ιησούς είχε εκπληρώσει για τους μαθητές Του. Καθώς ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών του, μίλησε για τη σοφία του ευαγγελίου του βαπτίσματος, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλους τους ανθρώπους για να ξεπλύνει όλες τις αμαρτίες τους.
«Μην εξαπατάσθε από τον διάβολο στο μέλλον. Έχω πάρει όλες τις αμαρτίες σας με το βάπτισμά Μου στον Ιορδάνη ποταμό και θα πάρω την κρίση γι` αυτές στον Σταυρό. Τότε θα αναστηθώ από τους νεκρούς και θα εκπληρώσω τη σωτηρία της ἀναγεννημένης για όλους σας. Για να σας διδάξω ότι έχω ήδη καθαρίσει τις μελλοντικές σας αμαρτίες, για να σας διδάξω το αρχικό ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία, πλένω τα πόδια σας πριν σταυρωθώ. Αυτό είναι το μυστικό του ευαγγελίου του ἀναγεννημένου. Πρέπει όλοι να πιστεύετε έτσι».
Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε τον λόγο για τον οποίο ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών και να ξέρουμε γιατί είπε, «Εκείνο, το οποίον εγώ κάμνω, συ δεν εξεύρεις τώρα, θέλεις όμως γνωρίσει μετά ταύτα». Μόνο τότε μπορούμε να πιστέψουμε στο ευαγγέλιο του ἀναγεννημένου και να ἀναγεννηθούμε πραγματικά.
 
 
Είπε στο Ιωάννης 13
 
Τι είναι η παράβαση;
Είναι οι αμαρτίες που διαπράττουμε κάθε μέρα επειδή είμαστε αδύναμοι.
 
Πριν πεθάνει στον Σταυρό, ο Ιησούς έκανε τη γιορτή του Πάσχα των Ιουδαίων με τους μαθητές Του και τους έπεισε για το Ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία, πλένοντάς τους τα πόδια με τα ίδια Του τα χέρια. 
«Εξεύρων ο Ιησούς ότι πάντα έδωκεν εις αυτόν ο Πατήρ εις τας χείρας, και ότι από του Θεού εξήλθε και προς τον Θεόν υπάγει, εγείρεται εκ του δείπνου και εκδύεται τα ιμάτια αυτού, και λαβών πετσέτα ζώστηκε· έπειτα βάλλει ύδωρ εις τον νιπτήρα, και ήρχισε να νίπτη τους πόδας των μαθητών και να σπογγίζη με το πετσέτα, με το οποίον ήτο διεζωσμένος. Έρχεται λοιπόν προς τον Σίμωνα Πέτρον, και λέγει προς αυτόν εκείνος· Κύριε, συ μου νίπτεις τους πόδας; Απεκρίθη ο Ιησούς και είπε προς αυτόν· Εκείνο, το οποίον εγώ κάμνω, συ δεν εξεύρεις τώρα, θέλεις όμως γνωρίσει μετά ταύτα» (Ιωάννης 13:3-7).
Δίδαξε στους μαθητές του το ευαγγέλιο του βαπτίσματος και της εξιλέωσης για τις αμαρτίες μέσω του ύδατος του βαπτίσματος.
Εκείνη την εποχή, όντας πιστός στον Ιησού, ο Πέτρος δεν μπορούσε να καταλάβει τον λόγο για τον οποίο ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια του. Μετά από όσα του είπε ο Ιησούς, ο τρόπος με τον οποίο πίστευε στον Ιησού άλλαξε. Ο Ιησούς ήθελε να του διδάξει για το ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως όλες τις αμαρτίες, για το ευαγγέλιο του ύδατος του βαπτίσματός Του.
Ανησυχούσε ότι ο Πέτρος ίσως να μην μπορούσε να έρθει σε Αυτόν λόγω όλων των μελλοντικών του αμαρτιών, ιδιαίτερα των αμαρτιών της σάρκας στο μέλλον. Ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια τους ώστε ο διάβολος να μην μπορούσε να αφαιρέσει την πίστη των μαθητών Του. Αργότερα, ο Πέτρος κατάλαβε το γιατί. 
Ο Ιησούς προετοίμασε τον δρόμο ώστε οποιοσδήποτε πιστεύει στο ύδωρ και το αίμα του βαπτίσματός Του να μπορεί να σωθεί αιώνια από τις αμαρτίες του. 
Στο Ιωάννης 13, οι λέξεις που είπε ενώ έπλενε τα πόδια των μαθητών Του είναι καταγεγραμμένες. Είναι πολύ σημαντικές λέξεις που μόνο οι αναγεννημένοι μπορούν πραγματικά να καταλάβουν. 
Ο λόγος που ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του πριν από τη γιορτή του Πάσχα των Ιουδαίων ήταν για να τους βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν ότι είχε ήδη καθαρίσει όλες τις αμαρτίες της ζωής τους. Ο Ιησούς είπε, «Εκείνο, το οποίον εγώ κάμνω, συ δεν εξεύρεις τώρα, θέλεις όμως γνωρίσει μετά ταύτα». Αυτά τα λόγια προς τον Πέτρο περιείχαν την αλήθεια του ἀναγεννημένου.
Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε και να πιστεύουμε στο βάπτισμα του Ιησού, που έχει καθαρίσει όλες τις ανομίες μας. Το βάπτισμα που έλαβε ο Ιησούς στον Ιορδάνη ήταν το ευαγγέλιο της ‘μεταβίβασης’ όλων των αμαρτιών, μέσω της επιθέσει τας χείρας. Πρέπει όλοι να πιστεύουμε στα λόγια του Ιησού. Πήρε όλες τις αμαρτίες του κόσμου μέσω του βαπτίσματος Του και πέτυχε το ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως τις αμαρτίες μέσω της κρίσης και της σταύρωσής Του. Ο Ιησούς βαπτίστηκε για να αφαιρέσει όλες τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων.
 
 

Η Πλήρης Αφαίρεση Όλων των Αμαρτιών μας σε Όλη τη Διάρκεια της Ζωής Επιτεύχθηκε μέσω του Βαπτίσματος και του Αίματος του Ιησού

 
Τι είναι «η παγίδα» του διαβόλου κατά των δικαίων;
Ο διάβολος προσπαθεί να εξαπατήσει τους δικαίους για να τους κάνει πάλι αμαρτωλούς.
 
Ο Ιησούς γνώριζε καλά ότι μετά τη σταύρωσή Του, την ανάστασή Του και την ανάληψή Του στον ουρανό, ο διάβολος και οι προμηθευτές της ψεύτικης πίστης θα έρθουν και θα προσπαθήσουν να εξαπατήσουν τους μαθητές. Μπορούμε να δούμε από τη μαρτυρία του Πέτρου, «Συ είσαι ο Χριστός ο Υιός του Θεού του ζώντος», ότι πίστευε στον Ιησού. Αλλά παρ` όλα αυτά, ο Ιησούς ήθελε να υπενθυμίσει στον Πέτρο μια φορά ακόμη να κρατήσει το ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαιρέθηκε πλήρως την αμαρτία στη μνήμη του. Αυτό το ευαγγέλιο ήταν το Βάπτισμα του Ιησού, μέσω του οποίου πήρε όλες τις αμαρτίες του κόσμου. Ήθελε να το διδάξει μια φορά ακόμη στον Πέτρο και στους μαθητές και σε εμάς, σε αυτούς που θα έρθουν αργότερα. «Εκείνο, το οποίον εγώ κάμνω, συ δεν εξεύρεις τώρα, θέλεις όμως γνωρίσει μετά ταύτα».
Κάθε φορά που οι μαθητές του Ιησού αμάρταναν, ο διάβολος τους έβαζε σε πειρασμό και τους καταδίκαζε, λέγοντας, «Κοίτα! Αν εξακολουθείς να αμαρτάνεις, πώς μπορείς να λες ότι είσαι χωρίς αμαρτία; Δεν έχεις σωθεί. Είσαι απλά ένας αμαρτωλός». Για να το αποτρέψει αυτό, ο Ιησούς τους είπε ότι η πίστη τους στο Βάπτισμα του Ιησού είχε ήδη πλύνει όλες τις αμαρτίες της ζωής τους ― του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.
«Όλοι ξέρετε ότι βαπτίστηκα! Ο λόγος που βαπτίστηκα στον Ιορδάνη ήταν να καθαρίσω όλες τις αμαρτίες της ζωής σας, καθώς και το προπατορικό αμάρτημα της ανθρωπότητας. Μπορείτε τώρα να καταλάβετε γιατί βαπτίστηκα, γιατί πρέπει να σταυρωθώ και να πεθάνω στο Σταυρό;» Ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του για να τους δείξει ότι είχε πάρει όλες τις καθημερινές τους αμαρτίες μέσω του βαπτίσματός Του και ότι θα έπαιρνε την κρίση γι` αυτές στο Σταυρό.
Τώρα, εσύ και εγώ έχουμε λυτρωθεί από όλες τις αμαρτίες μας με την πίστη μας στο ευαγγέλιο του βαπτίσματος του Ιησού και του αίματος Του, στο οποίο η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως. Ο Ιησούς βαπτίστηκε και σταυρώθηκε για εμάς. Έχει καθαρίσει όλες τις αμαρτίες μας με το βάπτισμα και το αίμα Του. Όποιος γνωρίζει και πιστεύει στο ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία, όποιος πιστεύει στην αλήθεια, λυτρώνεται από όλες τις αμαρτίες του. 
Τι πρέπει να κάνει κάποιος αφού σωθεί; Πρέπει να ομολογεί τις αμαρτίες του κάθε μέρα και να πιστεύει στη σωτηρία του βαπτίσματος και του αίματος του Ιησού, το ευαγγέλιο της εξιλέωσης για όλες τις αμαρτίες. Πρέπει να χαράσσει στην καρδιά του το ευαγγέλιο ότι ο Ιησούς εξάλειψε όλες τις αμαρτίες με το βάπτισμα και το αίμα Του.
Απλώς επειδή αμαρτάνεις ξανά, θα γίνεις ξανά αμαρτωλός; Όχι. Γνωρίζοντας ότι ο Ιησούς πήρε όλες τις αμαρτίες μας, πώς θα μπορούσαμε να γίνουμε ξανά αμαρτωλοί; Το βάπτισμα του Ιησού και το αίμα Του στον Σταυρό ήταν το ευαγγέλιο της εξιλέωσης για όλες τις αμαρτίες μας. Όποιος πιστεύει σε αυτό το αρχικό ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαιρεί πλήρως την αμαρτία, αναγεννιέται ως ‘δίκαιος άνθρωπος.’
 
 

Οι Δίκαιοι Δεν Μπορούν Ποτέ Να Γίνουν Ξανά Αμαρτωλοί

 
Γιατί οι δίκαιοι δεν μπορούν ποτέ να γίνουν ξανά αμαρτωλοί;
Επειδή ο Ιησούς έχει ήδη εξιλεώσει για όλες τις αμαρτίες της διάρκειας της ζωής τους.
 
Εάν πιστεύετε στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος, το ευαγγέλιο που αφαιρεί πλήρως την αμαρτία, αλλά αισθάνεστε σαν αμαρτωλοί λόγω των καθημερινών σας παραβάσεων, πρέπει να πάτε στον Ιορδάνη όπου ο Ιησούς βαπτίστηκε για να καθαρίσει όλες τις αμαρτίες σας. Αν γίνετε αμαρτωλοί ξανά αφού πιστέψετε ότι ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία σας, θα πρέπει ο Ιησούς να βαπτιστεί ξανά; Πρέπει να έχουμε πίστη ότι οι αμαρτίες μας έχουν αφαιρεθεί πλήρως μέσω του ευαγγελίου του βαπτίσματος του Ιησού. Πρέπει να έχετε κατά νου ότι ο Ιησούς αφαίρεσε όλες τις αμαρτίες σας μια για πάντα μέσω του βαπτίσματός Του. Πρέπει να έχετε ακλόνητη πίστη στον Ιησού Χριστό ως τον Σωτήρα σας. 
Το να πιστεύεις στον Ιησού ως Σωτήρα σου σημαίνει ότι πιστεύεις στο βάπτισμα του Ιησού, το οποίο αφαίρεσε όλες τις αμαρτίες της ζωής σου. Αν πραγματικά πιστεύεις στο βάπτισμα, τον Σταυρό, τον θάνατο και την ανάσταση του Ιησού, δεν μπορείς ποτέ να γίνεις ξανά αμαρτωλός, ανεξάρτητα από το είδος της αμαρτίας που έχεις διαπράξει. Έχεις λυτρωθεί από όλες τις αμαρτίες της ζωής σου μέσω της πίστης σου.
Ο Ιησούς Χριστός έπλυνε και τις αμαρτίες του μέλλοντος, ακόμα και τις αμαρτίες που διαπράττουμε λόγω των δικών μας αδυναμιών. Και επειδή ο Ιησούς έπρεπε να τονίσει τη σημασία του βαπτίσματός Του, έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του με ύδωρ για να συμβολίσει το ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως τις αμαρτίες, δηλαδή το βάπτισμά Του. Ο Ιησούς Χριστός βαπτίστηκε, σταυρώθηκε, αναστήθηκε και ανέβηκε στον ουρανό για να εκπληρώσει την υπόσχεση του Θεού για άφθονη εξιλέωση για όλες τις αμαρτίες του κόσμου και να σώσει όλη την ανθρωπότητα. Ως αποτέλεσμα, οι μαθητές Του ήταν σε θέση να κηρύξουν το ευαγγέλιο για το βάπτισμα του Ιησού, τον Σταυρό και την ανάσταση, το οποίο είναι το ευαγγέλιο που εξαλείφει την αμαρτία, μέχρι το τέλος της ζωής τους.
 
 
Η Αδυναμία της Σάρκας του Πέτρου
 
Γιατί ο Πέτρος αρνήθηκε τον Ιησού;
Επειδή ήταν αδύναμος
 
Η Βίβλος μας λέει ότι όταν ο Πέτρος αντιμετώπισε τους υπηρέτες του Καϊάφα, του αρχιερέα, και κατηγορήθηκε ότι ήταν ένας από τους ακόλουθους του Ιησού, το αρνήθηκε δύο φορές, λέγοντας, «Οτι δεν γνωρίζω τον άνθρωπον!» Τότε καταράστηκε και ορκίστηκε για τρίτη φορά.
Ας διαβάσουμε το χωρίο εδώ. Από το κατά Ματθαίον 26:69, «Ο δε Πέτρος εκάθητο έξω εν τη αυλή και προσήλθε προς αυτόν μία δούλη, λέγουσα· Και συ ήσο μετά Ιησού του Γαλιλαίου. Ο δε ηρνήθη έμπροσθεν πάντων, λέγων· Δεν εξεύρω τι λέγεις. Και ότε εξήλθεν εις τον πυλώνα, είδεν αυτόν άλλη και λέγει προς τους εκεί, Και ούτος ήτο μετά Ιησού του Ναζωραίου. Και πάλιν ηρνήθη μεθ` όρκου ότι δεν γνωρίζω τον άνθρωπον. Μετ` ολίγον δε προσελθόντες οι εστώτες, είπον προς τον Πέτρον· Αληθώς και συ εξ αυτών είσαι· διότι η λαλιά σου σε κάμνει φανερόν. Τότε ήρχισε να καταναθεματίζη και να ομνύη ότι δεν γνωρίζω τον άνθρωπον. Και ευθύς εφώναξεν ο κόκορας. Και ενεθυμήθη ο Πέτρος τον λόγον του Ιησού, όστις είχεν ειπεί προς αυτόν ότι πριν φωνάξη ο κόκορας, τρίς θέλεις με απαρνηθή· και εξελθών έξω έκλαυσε πικρώς» (Ματθαίος 26:69-75).
Ο Πέτρος πραγματικά πίστευε στον Ιησού και Τον ακολουθούσε πιστά. Πίστευε ότι ο Ιησούς ήταν «Ο Χριστός, ο Υιός του Θεού». Αλλά όταν ο Ιησούς οδηγήθηκε στο δικαστήριο του Καϊάφα και έγινε επικίνδυνο να συνδεθεί με τον Ιησού, Τον αρνήθηκε και Τον καταράστηκε.
Ο Πέτρος δεν ήξερε ότι θα αρνηθεί τον Ιησού. Αλλά ο Ιησούς το ήξερε. Ο Ιησούς γνώριζε την αδυναμία του Πέτρου απόλυτα. Επομένως, ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια του Πέτρου και του δίδαξε το ευαγγέλιο της σωτηρίας όπως είναι γραμμένο στο κατά Ιωάννη 13, «Θα αμαρτήσεις στο μέλλον, αλλά εγώ έχω ήδη καθαρίσει όλες τις μελλοντικές αμαρτίες σου».
Ο Πέτρος πράγματι αρνήθηκε τον Ιησού όταν η ζωή του ήταν σε κίνδυνο, αλλά ήταν η αδυναμία της σάρκας του που τον έκανε να το κάνει αυτό. Επομένως, για να διδάξει τους μαθητές Του ότι τους έχει σώσει από όλες τις μελλοντικές τους ανομίες, ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια τους εκ των προτέρων.
«Ήδη σας έχω σώσει από όλες τις μελλοντικές σας αμαρτίες. Πρέπει να σταυρωθώ επειδή βαπτίστηκα και πήρα όλες τις αμαρτίες σας, και θα τις πληρώσω όλες για να γίνω ο αληθινός Σωτήρας για όλους σας. Είμαι ο Θεός σας, ο Σωτήρας σας. Θα πληρώσω πλήρως για όλες τις αμαρτίες σας, και θα γίνω ο Ποιμένας σας μέσω του βαπτίσματός Μου και του αίματός Μου. Είμαι ο Ποιμένας της σωτηρίας σας».
Για να φυτέψει αυτή την αλήθεια βαθιά στις καρδιές τους, ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια τους πριν από τη γιορτή του Πάσχα των Ιουδαίων. Αυτή είναι η αλήθεια του ευαγγελίου. 
Επειδή η σάρκα μας είναι αδύναμη ακόμα και μετά το ἀναγεννημένο, θα αμαρτήσουμε ξανά. Φυσικά, δεν πρέπει να αμαρτάνουμε, αλλά όπως ο Πέτρος αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα λόγω ακούσιας αμαρτίας, μπορούμε και εμείς να αμαρτήσουμε χωρίς πραγματικά να το θέλουμε. Επειδή ζούμε στη σάρκα, οδηγούμαστε στην καταστροφή από τις αμαρτίες μας. Η σάρκα θα αμαρτάνει όσο ζούμε σε αυτόν τον κοσμικό κόσμο, αλλά ο Ιησούς εξάλειψε όλες αυτές τις αμαρτίες με το βάπτισμά Του και το αίμα Του στον Σταυρό.
Δεν αρνούμαστε ότι ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας μας, αλλά όταν ζούμε στη σάρκα, συνεχίζουμε να αμαρτάνουμε ενάντια στο θέλημα του Θεού. Είναι επειδή ἀναγεννηθήκαμε από τη σάρκα.
Αλλά ο Ιησούς γνώριζε καλά ότι είμαστε αμαρτωλοί στη σάρκα. Ο Ιησούς έγινε ο Σωτήρας μας πληρώνοντας για όλες τις αμαρτίες μας με το βάπτισμα και το αίμα Του. Μας έχει ελευθερώσει από όλες τις αμαρτίες πιστεύοντας στη σωτηρία Του και στην ανάστασή Του.
Όλα τα τέσσερα Ευαγγέλια ξεκινούν με το βάπτισμα του Ιησού από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Ο σκοπός της ανθρώπινης ζωής Του ήταν να εκπληρώσει το ευαγγέλιο του ἀναγεννημένου, το ευαγγέλιο της σωτηρίας.
 
Ως πότε θα συνεχίσουμε να αμαρτάνουμε στη σάρκα μας;
Αμαρτάνουμε όλη μας τη ζωή μέχρι την ημέρα που θα πεθάνουμε.
 
Όταν ο Πέτρος Τον αρνήθηκε όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές πριν φωνάξει ο κόκορας, πόσο πολύ πρέπει να ράγισε η καρδιά του; Πόσο ντροπιασμένος πρέπει να ένιωσε; Ορκίστηκε ενώπιον του Ιησού ότι δεν θα τον πρόδιδε ποτέ. Αμάρτησε λόγω της αδυναμίας της σάρκας του, αλλά πόσο δυστυχισμένος πρέπει να ένιωσε όταν υπέκυψε στην αδυναμία του και αρνήθηκε τον Ιησού όχι μόνο μία, αλλά τρεις φορές; Πόσο ντροπιασμένος πρέπει να ένιωσε όταν κοίταξε ξανά τον Ιησού;
Αλλά ο Ιησούς γνώριζε όλα αυτά και πολλά περισσότερα. Επομένως, είπε ο Κύριος, «Ξέρω ότι θα αμαρτήσεις ξανά. Αλλά έχω ήδη αφαιρέσει όλες αυτές τις αμαρτίες με το βάπτισμά Μου, για να μην σε κάνουν οι αμαρτίες σου να σκοντάψεις και να σε ξανακάνουν αμαρτωλό, και για να μην βρεις αδύνατο να επιστρέψεις σε Μένα. Έχω γίνει ο πλήρης Σωτήρας σου βαπτιζόμενος και κρίνοντας για όλες τις αμαρτίες. Έχω γίνει ο Θεός σου, ο Ποιμένας σου. Πίστεψε στο ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως τις αμαρτίες σου. Θα συνεχίσω να σε αγαπώ ακόμα κι αν διαπράξεις τις αμαρτίες της σάρκας. Έχω ήδη καθαρίσει όλες τις ανομίες σου. Το ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως όλες τις αμαρτίες σου είναι για πάντα. Η αγάπη Μου για σένα είναι επίσης για πάντα».
Ο Ιησούς είπε στον Πέτρο και στους μαθητές, «Εάν δεν σε νίψω, δεν έχεις μέρος μετ` εμού». Ο λόγος που μίλησε για αυτό το ευαγγέλιο στο κατά Ιωάννη 13 ήταν επειδή ήταν σημαντικό για τους ανθρώπους να αναγεννηθούν από το ύδωρ και το Πνεύμα. Πιστεύεις σε αυτό; 
Στους στίχους 9-10, «Λέγει προς αυτόν ο Σίμων Πέτρος· Κύριε, μη τους πόδας μου μόνον, αλλά και τας χείρας και την κεφαλήν. Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· Ο λελουμένος δεν έχει χρεία να νίψει παρά τους πόδας, αλλ` είναι όλος καθαρός· και σεις είσθε καθαροί, αλλ` ουχί πάντες».
Αγαπητοί φίλοι, θα διαπράξετε ‘αμαρτίες της σάρκας’ στο μέλλον, ή όχι; Σίγουρα θα το κάνετε. Αλλά ο Ιησούς είπε ότι είχε ήδη καθαρίσει ακόμη και τις μελλοντικές αμαρτίες, όλες τις αμαρτίες της σάρκας μας με το βάπτισμά Του και το αίμα Του και είπε ξεκάθαρα στους μαθητές Του τον λόγο της αλήθειας, το ευαγγέλιο της εξιλέωσης πριν σταυρωθεί.
Επειδή ζούμε στη σάρκα μας με όλες τις αδυναμίες μας, δεν μπορούμε παρά να αμαρτάνουμε. Ο Ιησούς έπλυνε όλες τις αμαρτίες του κόσμου με το βάπτισμά Του. Δεν έπλυνε μόνο το κεφάλι και το σώμα μας, αλλά έπλυνε και τα πόδια μας, όλες τις μελλοντικές μας αμαρτίες. Αυτό είναι το ευαγγέλιο του ἀναγεννημένου, του Βαπτίσματος του Ιησού. 
Μετά το βάπτισμα του Ιησού, ο Ιωάννης ο Βαπτιστής μαρτύρησε, «Ιδού! ο Αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου!» (Ιωάννης 1:29) Πρέπει να πιστεύουμε ότι καθώς ο Ιησούς βαπτίστηκε, όλα τα αμαρτήματα του κόσμου να μεταβιβάστηκαν σε αυτόν, και έτσι όλα να πλύθηκαν. 
Ζώντας σε αυτόν τον κόσμο, οι άνθρωποι δεν μπορούν να αποφύγουν το να αμαρτάνουν. Πρέπει να αποδεχτούμε αυτό ως απόλυτο γεγονός. Όταν η αδυναμία της σαρκός μας εκδηλωθεί, πρέπει να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι ο Ιησούς έπλυνε όλες τις αμαρτίες μας και όλες τις αμαρτίες του κόσμου μέσω του ευαγγελίου του βαπτίσματος και τις πλήρωσε με το αίμα Του. Θα πρέπει να ευχαριστούμε Εκείνον από τα βάθη της καρδιάς μας. Ας ομολογήσουμε με πίστη ότι ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας και ο Θεός μας. Δοξολογήστε τον Κύριο.
Όλοι σε αυτόν τον κόσμο αμαρτάνουν με τη σάρκα. Οι άνθρωποι πεθαίνουν από τις αμαρτίες της σάρκας που συσσωρεύουν καθ’ όλη τη ζωή τους. Οι άνθρωποι συνεχώς αμαρτάνουν με τη σάρκα τους.
 
 
Κακές Σκέψεις στις Καρδιές των Ανθρώπων
 
Τι αμαυρώνει ένα άτομο;
Διάφορα είδη αμαρτιών και κακές σκέψεις
 
Ο Ιησούς λέει στο Ματθαίο 15:19-20: «Διότι εκ της καρδίας εξέρχονται διαλογισμοί πονηροί, φόνοι, μοιχείαι, πορνείαι, κλοπαί, ψευδομαρτυρίαι, βλασφημίαι. Ταύτα είναι τα μολύνοντα τον άνθρωπον· το δε να φάγη τις με ανίπτους χείρας δεν μολύνει τον άνθρωπον». Επειδή διάφορα είδη αμαρτιών στην καρδιά ενός ατόμου το μολύνουν, είναι ακάθαρτο.
 
 
Κάποιος Πρέπει να Αναγνωρίσει τη Δική του Κακή Φύση
 
Τι υπάρχει στην καρδιά κάθε ανθρώπου;
Τα δώδεκα είδη αμαρτιών (Μάρκος 7:21-23)
 
Πρέπει να μπορούμε να πούμε: «Αυτά τα δώδεκα είδη αμαρτιών βρίσκονται στις καρδιές των ανθρώπων. Τα έχω όλα στην καρδιά μου. Έχω μέσα μου τα δώδεκα είδη αμαρτιών που αναφέρονται στη Βίβλο». Πριν ἀναγεννηθούμε από το ύδωρ και το Πνεύμα, πρέπει να αναγνωρίσουμε τις αμαρτίες στις καρδιές μας. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είμαστε πλήρεις αμαρτωλοί ενώπιον του Θεού. Αλλά συχνά δεν το κάνουμε αυτό. Οι περισσότεροι από εμάς βρίσκουμε δικαιολογίες για τις αμαρτίες μας, λέγοντας: «Ποτέ πριν δεν είχα αυτές τις σκέψεις στην καρδιά μου, απλώς περιπλανήθηκα στιγμιαία». 
Αλλά τι είπε ο Ιησούς για τους ανθρώπους; Είπε ξεκάθαρα ότι αυτό που βγαίνει από την καρδιά ενός ανθρώπου τον ‘μολύνει’. Μας είπε ότι οι άνθρωποι έχουν τις σκέψεις τους κακές μέσα τους. Τι νομίζετε; Είστε αγαθοί ή πονηροί; Γνωρίζετε ότι όλοι έχουν πονηρές σκέψεις; Ναι, οι σκέψεις όλων είναι πονηρές.
Πολύ καιρό πριν, το κτήριο του πολυκαταστήματος Sampoong στη Σεούλ κατέρρευσε ξαφνικά. Οι οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους ήταν σε βαθύ πόνο. Αλλά πολλοί άνθρωποι πήγαν εκεί για να απολαύσουν το τραγικό θέαμα.
Μερικοί σκέφτηκαν, ‘Πόσοι πέθαναν; 200; Όχι, αυτός ο αριθμός είναι πολύ χαμηλός. 300; Ίσως; Λοιπόν, θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον και εντυπωσιακό αν ο αριθμός των νεκρών ήταν τουλάχιστον χίλιοι.’ Οι καρδιές των ανθρώπων μπορούν να είναι τόσο πονηρές. Πρέπει να το αποδεχτούμε. Πόσο ασέβεια ήταν προς τους νεκρούς! Πόσο καταστροφικό ήταν για τις οικογένειες! Μερικοί καταστράφηκαν οικονομικά. 
Προφανώς, μερικοί από τους θεατές δεν ήταν πολύ συμπαθείς. ‘Θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον αν είχαν πεθάνει περισσότεροι! Θα είναι θεαματικό! Τι θα γινόταν αν το ίδιο συνέβαινε σε ένα γήπεδο γεμάτο ανθρώπους; Χιλιάδες θα θάβονταν κάτω από τα ερείπια, έτσι δεν είναι; Ω, ναι! Θα ήταν σίγουρα πολύ πιο ενδιαφέρον από αυτό!’ Ίσως κάποιοι είχαν τέτοιες σκέψεις.
Και όλοι ξέρουμε πόσο πονηροί μπορούν να είναι οι άνθρωποι μερικές φορές. Φυσικά, ποτέ δεν θα έλεγαν τέτοιες πονηρές σκέψεις δυνατά. Μπορεί να κουνάνε τα κεφάλια τους και να εκφράζουν τη συμπάθειά τους, αλλά κρυφά, στις καρδιές τους, ποθούν να είναι πιο θεαματικό. Θέλουν να δουν φοβερές τραγωδίες όπου χιλιάδες άνθρωποι σκοτώνονται, όσο δεν αντιτίθεται στα συμφέροντά τους. Έτσι λειτουργούν οι καρδιές των ανθρώπων. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε έτσι πριν να αναγεννηθούμε.
 
 
Φόνος στην Καρδιά Κάθε Ανθρώπου
 
Γιατί αμαρτάνουμε;
Επειδή έχουμε πονηρές σκέψεις στις καρδιές μας.
 
Ο Θεός μας είπε ότι υπάρχει φόνος μέσα στην καρδιά κάθε ανθρώπου. Αλλά πολλοί θα το αρνηθούν. «Πώς μπορείτε να το πείτε αυτό; Δεν έχω καμία σκέψη για φόνο στην καρδιά μου! Πώς μπορείτε καν να σκεφτείτε κάτι τέτοιο!» Ποτέ δεν θα παραδεχτούν ότι έχουν φόνο στις καρδιές τους. Πιστεύουν ότι οι δολοφόνοι είναι διαφορετική φυλή.
«Αυτός ο σειριακός δολοφόνος στις ειδήσεις την άλλη μέρα, οι όχλοι που δολοφόνησαν και έκαψαν ανθρώπους στο υπόγειό τους, αυτοί είναι αυτοί που έχουν φόνο στις καρδιές τους! Είναι από διαφορετική ράτσα. Δεν μπορώ ποτέ να γίνω σαν αυτούς! Είναι κλέφτες! Δολοφόνοι!» Γίνονται εξοργισμένοι και φωνάζουν, «Αυτοί που γεννήθηκαν από το κακό σπόρο πρέπει να εξαλειφθούν από το πρόσωπο αυτής της γης! Πρέπει όλοι να καταδικαστούν σε θάνατο!»
Αλλά δυστυχώς, η σκέψη του φόνου βρίσκεται μέσα στις καρδιές των εξοργισμένων ανθρώπων καθώς και στις καρδιές των σειριακών δολοφόνων και φονιάδων. Ο Θεός μας λέει ότι στις καρδιές όλων των ανθρώπων υπάρχει φόνος. Πρέπει να δεχτούμε τον λόγο του Θεού, ο οποίος βλέπει μέσα από εμάς. Πρέπει να παραδεχτούμε, «Είμαι ένας αμαρτωλός με φόνο στην καρδιά μου».
Ναι, ο Θεός μας είπε ότι υπάρχουν κακές σκέψεις, συμπεριλαμβανομένου του φόνου, μέσα στις καρδιές όλων των ανθρώπων. Ας αποδεχτούμε τον λόγο του Θεού. Καθώς οι γενιές των ανθρώπων γίνονται πιο κακές, όλα τα είδη του προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού γίνονται εργαλεία για φόνο. Αυτό είναι αποτέλεσμα του φόνου στις καρδιές μας. Μπορείς να διαπράξεις φόνο σε μια έκρηξη θυμού ή φόβου. Δεν λέω ότι καθένας από εμάς θα σκοτώσει πραγματικά άλλους, αλλά ότι έχουμε τη σκέψη του στην καρδιά μας.
Επειδή οι άνθρωποι γεννιούνται με πονηρές σκέψεις, όλοι τις έχουμε στις καρδιές μας. Μερικοί πράγματι καταλήγουν να σκοτώνουν, όχι επειδή γεννιούνται δολοφόνοι, αλλά επειδή όλοι είμαστε ικανοί να γίνουμε δολοφόνοι. Ο Θεός μας λέει ότι έχουμε κακές σκέψεις και φόνο στις καρδιές μας. Αυτή είναι η αλήθεια. Κανένας από εμάς δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτήν την αλήθεια.
Επομένως, η σωστή πορεία για εμάς είναι να αποδεχτούμε τον λόγο του Θεού και να υπακούμε. Αμαρτάνουμε σε αυτόν τον κόσμο επειδή έχουμε πονηρές σκέψεις στις καρδιές μας.
 
 
Μοιχεία στις Καρδιές μας
 
Ο Θεός λέει ότι υπάρχει μοιχεία στην καρδιά όλων των ανθρώπων. Συμφωνείτε; Παραδέχεστε ότι έχετε μοιχεία στην καρδιά σας; Ναι, υπάρχει μοιχεία στην καρδιά κάθε ανθρώπου.
Γι` αυτό η πορνεία και άλλα σεξουαλικά αδικήματα ανθίζουν στην κοινωνία μας. Είναι ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους για να βγάλεις χρήματα σε κάθε περίοδο της ιστορίας. Άλλες επιχειρήσεις μπορεί να υποφέρουν από οικονομική ύφεση, αλλά αυτές οι πονηρές επιχειρήσεις δεν υποφέρουν τόσο πολύ γιατί υπάρχει μοιχεία στις καρδιές όλων των ανθρώπων.
 
 
Ο Καρπός των Αμαρτωλών Είναι η Αμαρτία
 
Με τι συγκρίνεται ο άνθρωπος;
Το δέντρο που φέρει τον καρπό της αμαρτίας
 
Όπως οι μηλιές παράγουν μήλα, οι αχλαδιές αχλάδια, οι χουρμαδιές χουρμάδες και οι λωτιές λωτούς, έτσι και εμείς, που γεννηθήκαμε με τα 12 είδη αμαρτιών στις καρδιές μας, παράγουμε τον καρπό της αμαρτίας.
Ο Ιησούς λέει ότι αυτό που βγαίνει από την καρδιά ενός ανθρώπου τον μολύνει. Συμφωνείτε; Μπορούμε μόνο να συμφωνήσουμε με τα λόγια του Ιησού και να πούμε, «Ναι, είμαστε γένος αμαρτωλών, κακοποιών. Ναι, έχεις δίκιο, Κύριε». Ναι, πρέπει να παραδεχτούμε την κακία μας. Πρέπει να παραδεχτούμε την αλήθεια στον εαυτό μας μπροστά στον Θεό.
Όπως ο Ιησούς Χριστός υπάκουσε το θέλημα του Θεού, πρέπει να δεχτούμε τον λόγο του Θεού και να Τον υπακούσουμε. Είναι ο μόνος τρόπος να σωθούμε από όλες τις αμαρτίες μας μέσω του ύδατος και του Πνεύματος. Αυτά είναι δώρα από τον Θεό.
Η χώρα μου είναι ευλογημένη με τέσσερις όμορφες εποχές. Και καθώς οι εποχές προχωρούν, διάφορα είδη δέντρων φέρουν τους καρπούς τους. Με τον ίδιο τρόπο, οι δώδεκα αμαρτίες στις καρδιές μας μας κρατούν και μας οδηγούν συνεχώς στην αμαρτία. Σήμερα, μπορεί να είναι ο φόνος που κρατά τις καρδιές μας, αύριο μπορεί να είναι η μοιχεία.
Την επόμενη μέρα, κακές σκέψεις, μετά πορνεία, κλοπή, ψευδομαρτυρία, και ούτω καθεξής. Και συνεχίζουμε να αμαρτάνουμε όλο το χρόνο, κάθε μήνα, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Δεν περνάει ούτε μία μέρα χωρίς να διαπράξουμε κάποιο είδος αμαρτίας. Συνεχίζουμε να υποσχόμαστε ότι θα μείνουμε μακριά από την αμαρτία, αλλά δεν μπορούμε να μην αμαρτάνουμε επειδή γεννηθήκαμε έτσι. 
Έχετε δει ποτέ μια μηλιά να αρνείται να φέρει μήλα επειδή δεν ήθελε; «Δεν θέλω να γεννήσω μήλα!» Ακόμα και αν αποφάσιζε να αρνηθεί να φέρει καρπούς, πώς θα μπορούσε να μην φέρει μήλα; Τα λουλούδια θα άνθιζαν ούτως ή άλλως την άνοιξη, τα μήλα θα μεγάλωναν και θα ωρίμαζαν το καλοκαίρι, και οι καρποί θα ήταν έτοιμοι να μαζευτούν και να φαγωθούν το φθινόπωρο. 
Είναι η διάταξη της φύσης, και η ζωή των αμαρτωλών πρέπει επίσης να ακολουθεί τη διάταξη της φύσης. Οι αμαρτωλοί είναι υποχρεωμένοι να φέρουν τους καρπούς των αμαρτιών τους.
 
 

«Το Βάπτισμα και ο Σταυρός του Ιησού» Ηταν για να εξαγοράσει Τις Αμαρτίες μας

 
Τι σημαίνει εξιλέωση;
Είναι η πληρωμή του μισθού της αμαρτίας μέσω του Βαπτίσματος του Ιησού (επιθέσει τας χείρας) και του αίματός Του στον Σταυρό.
 
Ας διαβάσουμε ένα απόσπασμα από τη Βίβλο για να μάθουμε πώς οι αμαρτωλοί, το γένος των κακοποιών, μπορούν να εξιλεώσουν τις αμαρτίες τους ενώπιον του Θεού και να ζήσουν τη ζωή τους με ευτυχία. Αυτό είναι το ευαγγέλιο της εξιλέωσης για την αμαρτία.
Στο Λευιτικό 4, αναφέρεται, «Εάν δε ψυχή τις εκ του λαού της γης αμαρτήση εξ αγνοίας, πράττων τι εκ των όσα είναι προστεταγμένον υπό του Κυρίου να μη πράττωνται, και ήναι ένοχος. Η εάν γνωστοποιηθή εις αυτόν η αμαρτία αυτού την οποίαν ημάρτησε· τότε θέλει φέρει την προσφοράν αυτού, τράγον εξ αιγών, θηλυκόν άμωμον, διά την αμαρτίαν αυτού την οποίαν ημάρτησε· Και θέλει επιθέσει την χείρα αυτού επί την κεφαλήν της περί αμαρτίας προσφοράς, και θέλουσι σφάξει την περί αμαρτίας προσφοράν εν τω τόπω του ολοκαυτώματος. Και θέλει λάβει ο ιερεύς διά του δακτύλου αυτού από του αίματος αυτού, και βάλει επί τα κέρατα του θυσιαστηρίου του ολοκαυτώματος και παν το αίμα αυτού θέλει χύσει εις την βάσιν του θυσιαστηρίου· Και παν το στέαρ αυτού θέλει αφαιρέσει, καθώς αφαιρείται το στέαρ από της θυσίας της ειρηνικής προσφοράς· και θέλει καύσει αυτό ο ιερεύς επί του θυσιαστηρίου εις οσμήν ευωδίας προς τον Κύριον· και θέλει κάμει εξιλέωσιν υπέρ αυτού ο ιερεύς, και θέλει συγχωρηθή εις αυτόν (η αμαρτία αφαιρείται)» (Λευιτικό 4:27-31).
Κατά τις ημέρες της Παλαιάς Διαθήκης, πώς εξιλεώνονταν οι άνθρωποι για τις αμαρτίες τους; Έβαζαν τα χέρια τους στο κεφάλι του θυσιαστικού προσφοράς αμαρτίας και να μεταβίβαζαν τις αμαρτίες τους σε αυτό.
Είναι γραμμένο στο Λευιτικό. «Λάλησον προς τους υιούς Ισραήλ και ειπέ προς αυτούς, Εάν τις από σας προσφέρη δώρον προς τον Κύριον, θέλετε προσφέρει το δώρον σας από των κτηνών, από των βοών ή από των προβάτων. Εάν το δώρον αυτού ήναι ολοκαύτωμα από των βοών, αρσενικόν άμωμον ας προσφέρη αυτό· παρά την θύραν της σκηνής του μαρτυρίου θέλει προσφέρει αυτό, διά να ήναι δεκτόν ενώπιον του Κυρίου. Και θέλει επιθέσει την χείρα αυτού επί την κεφαλήν του ολοκαυτώματος και θέλει είσθαι δεκτόν υπέρ αυτού, διά να γείνη εξιλέωσις περί αυτού» (Λευιτικό 1:2-4).
Ο Θεός τους είχε να ετοιμάσουν θυσίες αμαρτίας που θα χρησιμοποιούνταν για να εξιλεώσουν τις αμαρτίες του Ισραήλ. Και τους είπε να ‘επιθέσουν τα χέρια τους’ στο κεφάλι της θυσίας αμαρτίας, για να μεταφέρουν τις αμαρτίες. Μέσα στην αυλή της Αγίας Σκηνής, υπήρχε το θυσιαστήριο του ολοκαυτώματος. Ήταν ένα κιβώτιο λίγο μεγαλύτερο από το τραπέζι του άμβωνα και είχε κέρατα στις τέσσερις γωνίες. Ο λαός του Ισραήλ εξιλεωνόταν για τις αμαρτίες τους μεταφέροντας τις αμαρτίες στο κεφάλι της θυσίας αμαρτίας και καίγοντας το κρέας του στο θυσιαστήριο του ολοκαυτώματος. 
Ο Θεός είπε στο Λευιτικό για τους ανθρώπους να «Παρά την θύραν της σκηνής του μαρτυρίου θέλει προσφέρει αυτό, διά να ήναι δεκτόν ενώπιον του Κυρίου». Οι αμαρτίες τους μεταφέρθηκαν στην προσφορά αμαρτίας, όταν έκαναν επιθέσει τας χείρας στο κεφάλι της, και στη συνέχεια οι αμαρτωλοί έκοψαν το λαιμό της προσφοράς για να τη σκοτώσουν. Και οι ιερείς έβαζαν το αίμα της στα κέρατα του θυσιαστηρίου του ολοκαυτώματος.
Μετά από αυτό, το σώμα της προσφοράς καθαριζόταν από τα εσωτερικά του όργανα, και το κρέας της κόβονταν σε κομμάτια και καίγονταν σε στάχτη στο θυσιαστήριο της ολοκαύτωσης. Στη συνέχεια, το γλυκό άρωμα του κρέατος προσφερόταν στον Θεό για την εξιλέωσή τους. Αυτός ήταν ο τρόπος τους για την εξιλέωση των καθημερινών τους αμαρτιών.
Μετά υπήρχε η θυσία εξιλέωσης για τις ετήσιες αμαρτίες τους. Διέφερε από τη θυσία εξιλέωσης για τις καθημερινές αμαρτίες στο ότι ο αρχιερέας έθετε τα χέρια του στη θυσία αμαρτίας εκ μέρους όλων των ανθρώπων του Ισραήλ και ράντιζε το αίμα στα ανατολικά του ελάσματος του ιλαστηρίου επτά φορές. Επίσης, επιθέσει τας χείρας στο κεφάλι του ζωντανού τράγου γινόταν μπροστά στους ανθρώπους του Ισραήλ τη δέκατη ημέρα του έβδομου μήνα κάθε χρόνο (Λευιτικό 16:5-27).
 
Ποιος συμβολίζει την προσφορά αμαρτίας της Παλαιάς Διαθήκης;
Ο Ιησούς Χριστός
 
Τώρα, ας μάθουμε πώς άλλαξε το σύστημα των θυσιών στην Καινή Διαθήκη και πώς το αιώνιο καταστατικό του Θεού παρέμεινε σταθερό όλα αυτά τα χρόνια.
Γιατί έπρεπε ο Ιησούς να πεθάνει στον Σταυρό; Τι έκανε λάθος σε αυτή τη γη που ο Θεός έπρεπε να αφήσει τον Υιό Του να πεθάνει στον Σταυρό; Ποιος Τον ανάγκασε να πεθάνει στον Σταυρό; Όταν όλοι οι αμαρτωλοί του κόσμου, δηλαδή όλοι εμείς, είχαμε πέσει στην αμαρτία, ο Ιησούς ήρθε σε αυτόν τον κόσμο για να μας σώσει.
Βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στον Ιορδάνη και πήρε την τιμωρία στον Σταυρό για όλες τις αμαρτίες εκ μέρους όλης της ανθρωπότητας. Ο τρόπος που βαπτίστηκε ο Ιησούς, ο τρόπος που μάτωσε στον Σταυρό ήταν ακριβώς όπως η θυσία της εξιλέωσης της Παλαιάς Διαθήκης, επιθέσει τας χείρας στη θυσία αμαρτίας και η έκχυση του αίματός της.
Αυτός ήταν ο τρόπος που γινόταν στην Παλαιά Διαθήκη. Ένας αμαρτωλός έθετε τα χέρια του στην προσφορά αμαρτίας και εξομολογούνταν τις αμαρτίες του, λέγοντας, «Κύριε, έχω αμαρτήσει. Έχω διαπράξει φόνο και μοιχεία». Τότε οι αμαρτίες του μεταφέρονταν στην προσφορά αμαρτίας.
Και όπως ο αμαρτωλός έσφαζε τον λαιμό της προσφοράς αμαρτίας και την πρόσφερε ενώπιον του Θεού, έτσι και ο Ιησούς προσφέρθηκε με τον ίδιο τρόπο για να εξιλεώσει όλες τις αμαρτίες μας. Ο Ιησούς βαπτίστηκε και μάτωσε στον Σταυρό για να μας σώσει και να εξιλεώσει όλες τις αμαρτίες μας μέσω της θυσίας Του. 
Στην πραγματικότητα, ο Ιησούς πέθανε εξαιτίας μας. Όταν το σκεφτόμαστε, ποιο ήταν το νόημα να προσφέρουμε εκείνα τα αψεγάδιαστα ζώα ως θυσίες για όλες τις αμαρτίες του λαού; Είχαν όλα αυτά τα ζώα γνώση του τι ήταν η αμαρτία; Τα ζώα δεν γνωρίζουν την αμαρτία. Δεν μπορούσαν να αφαιρέσουν τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων.
Όπως εκείνα τα ζώα ήταν εντελώς αψεγάδιαστα, έτσι και ο Ιησούς ήταν χωρίς αμαρτία. Είναι Άγιος Θεός, ο Υιός του Θεού, και ποτέ δεν αμάρτησε. Έτσι, πήρε όλες τις αμαρτίες μας μέσω του βαπτίσματός Του στον Ιορδάνη όταν ήταν 30 ετών. 
Ήταν για να αφαιρέσει όλες τις αμαρτίες μας, και πέθανε στον Σταυρό εξαιτίας των αμαρτιών που πήρε από εμάς. Ήταν η διακονία Του για τη σωτηρία που έπλυνε όλες τις αμαρτίες της ανθρωπότητας. Είναι γραμμένο στο Κατά Ματθαίος 3.
 
 
Η αρχή Του Ευαγγελίου Που εξαλείφει την αμαρτία
 
Γιατί βαπτίστηκε ο Ιησούς από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στον Ιορδάνη;
Για να εκπληρώσει κάθε δικαιοσύνη
 
Τώρα, είναι γραμμένο στο Ματθαίο 3, «Τότε έρχεται ο Ιησούς από της Γαλιλαίας εις τον Ιορδάνην προς τον Ιωάννην διά να βαπτισθή υπ` αυτού. Ο δε Ιωάννης προσπαθούσε να Τον εμποδίσει, λέγων, Εγώ χρείαν έχω να βαπτισθώ υπό σου, και συ έρχεσαι προς εμέ; Αποκριθείς δε ο Ιησούς είπε προς αυτόν· Επέτρεψέ το τώρα· διότι ούτως είναι πρέπον εις ημάς να εκπληρώσωμεν πάσαν δικαιοσύνην» (Ματθαίος 3:13-15).
Πρέπει να γνωρίζουμε και να κατανοούμε γιατί βαπτίστηκε ο Ιησούς όταν ήταν 30 ετών. Εκείνος βαπτίστηκε για να εξιλεώσει τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων και να εκπληρώσει όλη τη δικαιοσύνη του Θεού. Για να σώσει όλους τους ανθρώπους από τις αμαρτίες τους, ο Ιησούς Χριστός, ο Άψογος, βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή.
Έτσι, πήρε Τις αμαρτίες του κόσμου και προσφέρθηκε για να εξιλεώσει τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων. Για να σωθούμε από την αμαρτία, πρέπει όλοι να γνωρίζουμε την αλήθεια και να πιστεύουμε στην αλήθεια. Εναπόκειται σε εμάς να πιστέψουμε στη σωτηρία Του και να σωθούμε. 
Τι σημαίνει το βάπτισμα του Ιησού; Είναι το ίδιο με την επιθέσει τας χείρας στην Παλαιά Διαθήκη. Στην Παλαιά Διαθήκη, οι αμαρτίες όλων των ανθρώπων μεταφέρονταν στο κεφάλι της θυσίας αμαρτίας με την επιθέσει τας χείρας. Ομοίως, στην Καινή Διαθήκη, ο Ιησούς πήρε όλες τις αμαρτίες του κόσμου προσφέροντας τον Εαυτό Του ως θυσία αμαρτίας και βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή.
Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής ήταν ο μεγαλύτερος άνθρωπος ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους, ο αντιπρόσωπος της ανθρωπότητας που διορίστηκε από τον Θεό. Ως αντιπρόσωπος της ανθρωπότητας, ο αρχιερέας όλων, ἐπιθέσει τὰς χεῖρας στον Ιησού και πέρασε όλες τις αμαρτίες του κόσμου σε Αυτόν. Το ‘βάπτισμα’ σημαίνει, ‘να μεταβιβάσεις, να ταφείς και να πλυθείς.’
Γνωρίζετε γιατί ήρθε ο Ιησούς σε αυτόν τον κόσμο και βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή; Πιστεύετε στον Ιησού γνωρίζοντας το νόημα του βαπτίσματός Του; Το βάπτισμα του Ιησού ήταν για να αφαιρέσει όλες τις αμαρτίες μας, τις αμαρτίες που εμείς, ο απόγονος των κακοποιών, διαπράττουμε με τη σάρκα μας καθ` όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Ο Ιησούς βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή για την εκπλήρωση του αρχικού ευαγγελίου της εξιλέωσης για όλες τις αμαρτίες μας.
Στο κατά Ματθαίον 3:13-17, είναι γραμμένο, «Τότε,» και αυτό σημαίνει την ώρα που ο Ιησούς βαπτίστηκε, την ώρα που όλες οι αμαρτίες του κόσμου πέρασαν σε Αυτόν.
«Τότε» ο Ιησούς αφαίρεσε όλες τις αμαρτίες της ανθρωπότητας, πέθανε στο Σταυρό μετά από τρία χρόνια, και αναστήθηκε μετά από 3 ημέρες. Για να καθαρίσει όλες τις αμαρτίες του κόσμου, βαπτίστηκε μια για πάντα, πέθανε στο Σταυρό μια για πάντα, και αναστήθηκε από τους νεκρούς μια για πάντα. Για όλους αυτούς που θέλουν να είναι χωρίς αμαρτία ενώπιον του Θεού, τους έσωσε όλους μια για πάντα.
Γιατί έπρεπε ο Ιησούς να βαπτιστεί; Γιατί έπρεπε να φορέσει ένα αγκάθινο στέφανο και να κριθεί στο δικαστήριο του Πιλάτου σαν κοινός εγκληματίας; Γιατί Επρεπε να σταυρωθεί στο Σταυρό και να αιμορραγήσει μέχρι θανάτου; Ο λόγος για όλα τα παραπάνω είναι επειδή πήρε όλες τις αμαρτίες του κόσμου, τις αμαρτίες τις δικές σου και τις δικές μου, επάνω Του μέσω του βαπτίσματός Του. Και για τις αμαρτίες μας, έπρεπε να πεθάνει στο Σταυρό.
Πρέπει να πιστεύουμε στον λόγο της σωτηρίας ότι ο Θεός μας έχει σώσει και να είμαστε ευγνώμονες προς Αυτόν. Χωρίς το βάπτισμα του Ιησού, τον Σταυρό Του και την ανάστασή Του, δεν θα υπήρχε σωτηρία για εμάς.
Όταν ο Ιησούς βαπτίστηκε από τον Ιωάννη για να αφαιρέσει όλες τις αμαρτίες του κόσμου, πήρε όλες τις αμαρτίες μας και έτσι έσωσε εμάς που πιστεύουμε στο ευαγγέλιο της σωτηρίας Του. Υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν, «Αλλά εξαφάνισε μόνο το προπατορικό αμάρτημα, έτσι δεν είναι;» Είναι λάθος ιδέα.
Είναι καταγεγραμμένο ξεκάθαρα στη Βίβλο ότι ο Ιησούς αφαίρεσε όλες τις αμαρτίες του κόσμου μια για πάντα όταν βαπτίστηκε. Όλες οι αμαρτίες μας, συμπεριλαμβανομένου του προπατορικού αμαρτήματος, έχουν καθαριστεί. Είναι γραμμένο στο κατά Ματθαίον 3:15, «Επέτρεψέ το τώρα· διότι ούτως είναι πρέπον εις ημάς να εκπληρώσωμεν πάσαν δικαιοσύνην». Να εκπληρώσουμε πάσαν δικαιοσύνην σημαίνει ότι όλες οι αμαρτίες, χωρίς εξαίρεση, έχουν αφαιρεθεί από εμάς.
Έχει ξεπλύνει ο Ιησούς και τις δικές μας δια βίου αμαρτίες; Ναι, το έχει κάνει. Ας βρούμε την απόδειξη γι` αυτό πρώτα στο Λευιτικό. Μας λέει για τον αρχιερέα και τη θυσία της Ημέρας της Εξιλέωσης.
 
 
Η Θυσία της Εξιλέωσης για τις Ετήσιες Αμαρτίες Όλων των Ισραηλιτών
 
Θα μπορούσαν οι Ισραηλίτες να διατηρούν πάντα την αγιότητα μέσω της προσφοράς αμαρτίας αυτής της γης;
Ποτέ
 
«Και θέλει προσφέρει ο Ααρών τον μόσχον της περί αμαρτίας προσφοράς, όστις είναι δι` εαυτόν, και θέλει κάμει εξιλέωσιν υπέρ εαυτού και υπέρ του οίκου αυτού. Και θέλει λάβει τους δύο τράγους και στήσει αυτούς ενώπιον του Κυρίου εις την θύραν της σκηνής του μαρτυρίου. Και θέλει ρίψει ο Ααρών κλήρους επί τους δύο τράγους· ένα κλήρον διά τον Κύριον και ένα κλήρον διά τον τράγον τον απολυτέον. Και θέλει φέρει ο Ααρών τον τράγον, επί του οποίου έπεσεν ο κλήρος του Κυρίου, και θέλει προσφέρει αυτόν διά προσφοράν περί αμαρτίας. Τον δε τράγον, επί του οποίου έπεσεν ο κλήρος του να απολυθή, θέλει στήσει ζώντα ενώπιον του Κυρίου, διά να κάμη εξιλέωσιν επ` αυτού, ώστε να αποστείλη αυτόν απόλυτον εις την έρημον» (Λευιτικό 16:6-10). Εδώ ο Ααρών πήρε δύο κατσίκια στην πόρτα της σκηνής του μαρτυρίου για να εξιλεώσει τις ετήσιες αμαρτίες των Ισραηλιτών.
«Και θέλει ρίψει ο Ααρών κλήρους επί τους δύο τράγους· ένα κλήρον διά τον Κύριον και ένα κλήρον διά τον τράγον τον απολυτέον». Ο αποδιοπομπαίος τράγος ήταν απαραίτητος για την εξιλέωση.
Σε αντίθεση, η θυσία της εξιλέωσης για τις καθημερινές αμαρτίες, κατά την οποία ο αμαρτωλός επιθέσει τας χείρας του πάνω στο κεφάλι της προσφοράς για να μεταβιβάσει τις αμαρτίες του. Αλλά για τις ετήσιες αμαρτίες των Ισραηλιτών, ο αρχιερέας, εκ μέρους όλου του λαού, να μεταβιβάσει τις ετήσιες αμαρτίες στην προσφορά για την αμαρτία τη δέκατη μέρα του έβδομου μήνα κάθε χρόνο.
Στο Λευιτικό 16:29-31, είναι γραμμένο: «Και τούτο θέλει είσθαι εις εσάς νόμιμον αιώνιον· εις τον έβδομον μήνα, την δεκάτην του μηνός, θέλετε ταπεινώσει τας ψυχάς σας και δεν θέλετε κάμει ουδέν έργον ούτε ο αυτόχθων ούτε ο ξένος ο παροικών μεταξύ σας· διότι εν τη ημέρα ταύτη ο ιερεύς θέλει κάμει εξιλέωσιν διά σας, διά να σας καθαρίση, ώστε να ήσθε καθαροί από πασών των αμαρτιών υμών ενώπιον του Κυρίου. Σάββατον αναπαύσεως θέλει είσθαι εις εσάς, και θέλετε ταπεινώσει τας ψυχάς σας κατά νόμιμον αιώνιον» (Λευιτικό 16:29-31).
Στην Παλαιά Διαθήκη, ο λαός του Ισραήλ έφερνε μια προσφορά για την αμαρτία για να εξιλεωθεί για τις καθημερινές αμαρτίες και να μεταβιβάσει τις αμαρτίες του στο κεφάλι της, ομολογώντας, «Κύριε, έχω διαπράξει τέτοια και τέτοια αμαρτία». Στη συνέχεια, έκοβε τον λαιμό της προσφοράς για την αμαρτία, έδινε το αίμα στον ιερέα και επέστρεφε στο σπίτι του, πεπεισμένος ότι ήταν πλέον απαλλαγμένος από τις αμαρτίες του. Η προσφορά για την αμαρτία πέθαινε για τον αμαρτωλό, με την αμαρτία στο κεφάλι της. Η προσφορά για την αμαρτία σκοτωνόταν αντί του αμαρτωλού. Στην Παλαιά Διαθήκη, η προσφορά για την αμαρτία μπορούσε να είναι κατσίκι, μοσχάρι, ταύρος, όλα τα άψογα και καθαρά ζώα που είχε διακρίνει ο Θεός.
Αντί να πεθάνει ο αμαρτωλός για τις αμαρτίες του, ο Θεός, με το άπειρο έλεός Του, επέτρεψε να θυσιαστεί η ζωή ενός ζώου στη θέση του.
Με αυτόν τον τρόπο, στην Παλαιά Διαθήκη, οι αμαρτωλοί μπορούσαν να εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους μέσω της θυσίας της εξιλέωσης. Οι παραβάσεις του αμαρτωλού μεταβιβάζονταν στην προσφορά για την αμαρτία με την επιθέση των χειρών, και το αίμα της δινόταν στον ιερέα για να εξιλεώσει τις αμαρτίες του αμαρτωλού.
Ωστόσο, ήταν αδύνατο να εξιλεωθούν οι αμαρτίες κάθε μέρα. Επομένως, ο Θεός επέτρεψε στον αρχιερέα να εξιλεώσει τις αμαρτίες ολόκληρου του έτους, κάθε χρόνο την δέκατη μέρα του έβδομου μήνα, εκ μέρους όλων των ανθρώπων του Ισραήλ. 
Τότε ποιος ήταν ο ρόλος του Αρχιερέα την Ημέρα της Εξιλέωσης; Πρώτον, ο Ααρών, ο αρχιερέας, επιθέσει τας χείρας του πάνω στην προσφορά για την αμαρτία, ομολογώντας τις αμαρτίες του λαού, «Κύριε, ο λαός του Ισραήλ έχει διαπράξει τέτοιες και τέτοιες αμαρτίες: φόνο, μοιχεία, πορνεία, κλοπή, ψευδομαρτυρία, βλασφημία...»
Στη συνέχεια, έκοψε τον λαιμό της προσφοράς για την αμαρτία, παίρνοντας το αίμα που ραντίστηκε επτά φορές πάνω στο ιλαστήριον μέσα στη σκηνή του μαρτυρίου. (Στη Βίβλο, ο αριθμός 7 θεωρείται ο τέλειος αριθμός.)
Ήταν το καθήκον του να μεταβιβάσει τις ετήσιες αμαρτίες του λαού στο κεφάλι της προσφοράς για την αμαρτία εκ μέρους όλων των Ισραηλιτών, και η προσφορά για την αμαρτία θυσιάστηκε στη θέση τους.
Επειδή ο Θεός είναι δίκαιος, για να σώσει όλους τους ανθρώπους από τις αμαρτίες τους, επέτρεψε να πεθάνει η προσφορά για την αμαρτία στη θέση των ανθρώπων. Επειδή ο Θεός είναι πραγματικά ελεήμων, επέτρεψε στους ανθρώπους να προσφέρουν τη ζωή της θυσίας στη θέση της δικής τους. Ο αρχιερέας ράντισε το αίμα στην ανατολική πλευρά του ιλαστηρίου και έτσι εξιλέωσε όλες τις αμαρτίες των Ισραηλιτών για το περασμένο έτος την Ημέρα της Εξιλέωσης, την δέκατη ημέρα του έβδομου μήνα.
 
Ποιος είναι ο αμνός της θυσίας σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη;
Ο Ιησούς χωρίς ψεγάδι
 
Ο αρχιερέας έπρεπε να προσφέρει δύο τράγους την Ημέρα της Εξιλέωσης για τον λαό του Ισραήλ. Ένας από αυτούς ονομαζόταν αποδιοπομπαίος τράγος, που σημαίνει «κλωτσιά έξω». Με τον ίδιο τρόπο, ο αποδιοπομπαίος τράγος της Καινής Διαθήκης είναι ο Ιησούς Χριστός. «Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον» (Ιωάννης 3:16).
Ο Θεός μας έδωσε τον μονογενή Υιό Του ως τον αμνό της θυσίας. Και ως ο αμνός της θυσίας για όλη την ανθρωπότητα, βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή και έγινε ο Σωτήρας, ο Μεσσίας του κόσμου. Μεσσίας σημαίνει ‘ο Σωτήρας,’ και Ιησούς Χριστός σημαίνει ‘ο Βασιλιάς που έχει έρθει να μας σώσει.’
Επομένως, όπως οι ετήσιες αμαρτίες των Ισραηλιτών εξιλεώνονταν την Ημέρα της Μεγάλης Εξιλέωσης στην Παλαιά Διαθήκη, έτσι και ο Ιησούς Χριστός, σχεδόν πριν από 2000 χρόνια, ήρθε σε αυτόν τον κόσμο για να βαπτιστεί και να αιμορραγήσει μέχρι θανάτου στον Σταυρό για να ολοκληρώσει το ευαγγέλιο της εξιλέωσης για όλες τις αμαρτίες μας.
Σε αυτό το σημείο, ας διαβάσουμε ένα χωρίο στο Λευιτικό. «Και θέλει επιθέσει ο Ααρών τας δύο χείρας αυτού επί την κεφαλήν του τράγου του ζώντος και θέλει εξομολογηθή επ` αυτού πάσας τας ανομίας των υιών Ισραήλ και πάσας τας παραβάσεις αυτών καθ` όλας αυτών τας αμαρτίας· και θέλει επιθέσει αυτάς εις την κεφαλήν του τράγου· και θέλει αποστείλει αυτόν διά χειρός διωρισμένου ανθρώπου εις την έρημον. Και θέλει βαστάσει ο τράγος εφ` εαυτού πάσας τας ανομίας αυτών εις γην ακατοίκητον· και θέλει απολύσει τον τράγον εις την έρημον» (Λευιτικό 16:21-22).
Είναι γραμμένο ότι όλες οι αμαρτίες των ανθρώπων τοποθετήθηκαν στο κεφάλι του τράγου, όπως αναφέρεται και στο Λευιτικό 16. «Πάσας τας παραβάσεις αυτών» σημαίνει όλες τις αμαρτίες που διέπραξαν στην καρδιά τους, όλες τις αμαρτίες που διέπραξαν με τη σάρκα τους. Και «πάσας τας παραβάσεις αυτών» τοποθετήθηκαν στο κεφάλι της προσφοράς για την αμαρτία με την επιθέση των χειρών.
 
 
Με τον Νόμο του Θεού, πρέπει να έχουμε αληθινή γνώση όλων των αμαρτιών μας 
 
Γιατί μας έδωσε ο Θεός τον Νόμο;
Για να μας δώσει τη γνώση της αμαρτίας
 
Ο νόμος και οι εντολές του Θεού αποτελούνται από 613 άρθρα. Στην πραγματικότητα, όταν το σκεφτόμαστε, έχουμε κάνει ό,τι μας είπε ο Θεός να μην κάνουμε και δεν έχουμε κάνει ό,τι μας είπε ο Θεός να κάνουμε.
Επομένως, είμαστε αμαρτωλοί. Και είναι γραμμένο στη Βίβλο ότι ο Θεός μας έδωσε αυτούς τους νόμους για να συνειδητοποιήσουμε τις αμαρτίες μας (Ρωμαίους 3:20). Σημαίνει ότι μας έδωσε τον Νόμο Του και τις εντολές Του για να μας διδάξει ότι είμαστε αμαρτωλοί. Δεν τους έδωσε επειδή μπορούμε να τους τηρήσουμε, αλλά για να γνωρίσουμε τις αμαρτίες μας.
Δεν μας έδωσε τον Νόμο και τις εντολές Του για να τους τηρήσουμε. Δεν μπορείς να περιμένεις από ένα σκυλί να ζει σαν άνθρωπος. Με τον ίδιο τρόπο, δεν μπορούμε ποτέ να ζήσουμε σύμφωνα με τον νόμο του Θεού, αλλά μπορούμε μόνο να συνειδητοποιήσουμε τις αμαρτίες μας μέσω του Νόμου και των εντολών Του.
Ο Θεός μας έδωσε τον Νόμο, γιατί εμείς οι ίδιοι δεν συνειδητοποιούμε ότι είμαστε μια μάζα αμαρτίας. «Είστε δολοφόνοι, μοιχοί και κακοποιοί». Μας είπε να μην σκοτώσουμε, αλλά σκοτώνουμε παρ` όλα αυτά στις καρδιές μας και μερικές φορές στην πραγματικότητα.
Ωστόσο, επειδή είναι γραμμένο στον Νόμο ότι δεν πρέπει να σκοτώσουμε, ξέρουμε ότι είμαστε δολοφόνοι, λέγοντας: «Αχ, έκανα λάθος. Είμαι αμαρτωλός γιατί έκανα κάτι που δεν έπρεπε να κάνω. Αμάρτησα».
Επομένως, για να σώσει τον λαό του Ισραήλ από την αμαρτία, ο Θεός επέτρεψε στον Ααρών να προσφέρει τη θυσία της εξιλέωσης στην Παλαιά Διαθήκη, και ήταν ο Ααρών που εξιλέωνε για τον λαό μία φορά τον χρόνο.
Στην Παλαιά Διαθήκη, δύο προσφορές για την αμαρτία έπρεπε να προσφερθούν στον Θεό την Ημέρα της Εξιλέωσης. Η μία προσφερόταν ενώπιον του Θεού, ενώ η άλλη αποστέλλονταν στην έρημο μετά την επιθέση των χειρών, παίρνοντας μαζί της όλες τις ετήσιες αμαρτίες των Ισραηλιτών. Πριν ο τράγος αποσταλεί στην έρημο από το χέρι ενός κατάλληλου ανθρώπου, ο αρχιερέας έθετε τα χέρια του στο κεφάλι του ζωντανού τράγου και εξομολογείτο τις αμαρτίες του Ισραήλ. «Κύριε, ο λαός έχει σκοτώσει, έχει πορνεύσει και έχει κλέψει και έχει λατρεύσει είδωλα... Έχουμε αμαρτήσει». 
Η έρημος είναι μια γη από άμμο και έρημο. Ο αποδιοπομπαίος τράγος αποστελλόταν στην ατελείωτη έρημο και πέθαινε. Όταν αποστελλόταν, ο λαός του Ισραήλ τον παρακολουθούσε μέχρι να εξαφανιστεί στον ορίζοντα, και πίστευε ότι οι αμαρτίες τους είχαν φύγει με τον τράγον τον απολυτέον. Ο λαός αποκτούσε γαλήνη στην ψυχή, και ο τράγος ο απολυτέος πέθαινε στην έρημο για τις ετήσιες αμαρτίες όλων των Ισραηλιτών.
Και ο Θεός εξιλέωσε όλες τις αμαρτίες μας μέσω του Αμνού του Θεού, Ιησού Χριστού. Όλες οι αμαρτίες μας καθαρίστηκαν πλήρως μέσω του βαπτίσματος του Ιησού και του αίματός Του στον Σταυρό.
Ο Ιησούς είναι Θεός και Σωτήρας μας. Είναι ο Υιός του Θεού που ήρθε να σώσει όλη την ανθρωπότητα από την αμαρτία και είναι ο Δημιουργός που μας έπλασε κατ` εικόνα Του. Κατέβηκε σε αυτόν τον κόσμο για να μας σώσει από την αμαρτία.
Όχι μόνο οι καθημερινές αμαρτίες που διαπράττουμε με τη σάρκα μας, αλλά και όλες οι μελλοντικές αμαρτίες, όλες οι αμαρτίες του μυαλού μας και της σάρκας μας μεταβιβάστηκαν στον Ιησού. Έτσι, έπρεπε να βαπτιστεί από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή για να εκπληρώσει όλη τη δικαιοσύνη του Θεού, την πλήρη εξιλέωση για όλες τις αμαρτίες του κόσμου.
Τρία χρόνια πριν σταυρωθεί ο Ιησούς, όταν ξεκίνησε τη δημόσια διακονία Του, πήρε όλες τις αμαρτίες του κόσμου βαπτιζόμενος από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στον Ιορδάνη. Η σωτηρία της ανθρωπότητας μέσω της εξιλέωσης για όλες τις αμαρτίες μας ξεκίνησε με το βάπτισμά Του. 
Στον ποταμό Ιορδάνη, σε ένα σημείο όπου το ύδωρ έφτανε περίπου μέχρι τη μέση, ο Ιωάννης ο Βαπτιστής έβαλε τα χέρια του στο κεφάλι του Ιησού και τον βύθισε στο ύδωρ. Αυτό το βάπτισμα ήταν το ίδιο με την επιθέση των χειρών στην Παλαιά Διαθήκη και είχε το ίδιο αποτέλεσμα της μεταβίβασης όλων των αμαρτιών.
Το να βυθιστείς στο ύδωρ σήμαινε θάνατο, και το να αναδυθείς από το ύδωρ σήμαινε ανάσταση. Έτσι, βαπτιζόμενος από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή, ο Ιησούς είχε εκπληρώσει και αποκαλύψει και τα τρία: την αφαίρεση όλων των αμαρτιών, τη σταύρωση και την ανάσταση.
Μπορούμε να σωθούμε μόνο αν υπακούσουμε τα λόγια με τα οποία ο Ιησούς μας έσωσε από την αμαρτία. Ο Θεός αποφάσισε να μας σώσει μέσω του Ιησού, και η διαθήκη που είχε κάνει στην Παλαιά Διαθήκη είχε έτσι εκπληρωθεί. Και ο Ιησούς περπάτησε προς τον Σταυρό με όλες τις αμαρτίες μας στο κεφάλι Του.
 
Τι είδους έργο μας απομένει αφού ο Ιησούς εξάλειψε όλες τις αμαρτίες μας;
Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε πίστη στα λόγια του Θεού.
 
Στο κατά Ιωάννην 1:29, είναι γραμμένο: «Τη επαύριον βλέπει ο Ιωάννης τον Ιησούν ερχόμενον προς αυτόν και λέγει· Ιδού! ο Αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου!» Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής μαρτύρησε, «Ιδού! ο Αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου!» Όλες οι αμαρτίες της ανθρωπότητας μεταβιβάστηκαν στον Ιησού όταν βαπτίστηκε στον Ιορδάνη. Πιστέψτε το! Τότε θα ευλογηθείτε με την εξιλέωση για όλες τις αμαρτίες σας.
Πρέπει να έχουμε πίστη στον λόγο του Θεού. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις δικές μας σκέψεις και την ισχυρογνωμοσύνη μας, και απλώς να πιστέψουμε την αλήθεια ότι ο Ιησούς πήρε όλες τις αμαρτίες του κόσμου, και να υπακούσουμε στα γραμμένα λόγια του Θεού.
Το να πούμε ότι ο Ιησούς πήρε όλες τις αμαρτίες του κόσμου, και να πούμε ότι εκπλήρωσε τη δικαιοσύνη του Θεού εξιλεώνοντας για τις αμαρτίες μας είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Και «η επιθέσει των χειρών» και «το βάπτισμα» είναι επίσης το ίδιο.
Ανεξάρτητα από το αν λέμε ‘όλα,’ ‘τα πάντα’ ή ‘ολόκληρο,’ η σημασία παραμένει η ίδια. Η σημασία της λέξης «επιθέσει τας χείρας» στην Παλαιά Διαθήκη παραμένει η ίδια και στην Καινή Διαθήκη, εκτός από το ότι χρησιμοποιείται η λέξη «Βάπτισμα» αντί αυτής.
Καταλήγει στην απλή αλήθεια ότι ο Ιησούς βαπτίστηκε και κριθηκε στον Σταυρό για να εξιλεώσει όλες τις αμαρτίες μας. Και σωζόμαστε όταν πιστεύουμε σε αυτό το αρχικό ευαγγέλιο. 
Όταν λέμε ότι ο Ιησούς πήρε μακριά όλες «αμαρτίαν του κόσμου» (Ιωάννης 1:29), τι εννοούμε με τις αμαρτίες του κόσμου; Εννοούμε όλες τις αμαρτίες με τις οποίες γεννιόμαστε και όλες τις κακές σκέψεις, τις μοιχείες, τις πορνείες, τις δολοφονίες, τις κλοπές, την πλεονεξία, την κακία, την απάτη, την ασέλγεια, το κακό μάτι, τη βλασφημία, την υπερηφάνεια, τη μωρία που κατοικούν στο μυαλό μας. Σημαίνει όλες τις κακές αμαρτίες και τις παραβάσεις στη σάρκα και στην καρδιά. 
«Διότι ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος, το δε χάρισμα του Θεού ζωή αιώνιος διά Ιησού Χριστού του Κυρίου ημών» (Ρωμαίους 6:23). «Και χωρίς χύσεως αίματος δεν γίνεται άφεσις» (Εβραίους 9:22). Όπως λέγεται σε αυτούς τους στίχους, όλες οι αμαρτίες πρέπει να πληρωθούν. Και ο Ιησούς Χριστός, για να σώσει όλη την ανθρωπότητα από την αμαρτία, πρόσφερε τη δική Του ζωή και πλήρωσε το μισθό της αμαρτίας για μας μια για πάντα. 
Επομένως, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πιστεύουμε στο Βάπτισμα του Ιησού και στο αίμα Του, το αρχικό ευαγγέλιο, και στην ύπαρξη του Ιησού ως Θεού και Σωτήρα μας για να απελευθερωθούμε από όλες τις αμαρτίες μας.
 
 
Η Εξιλέωση για τις Αμαρτίες του Αύριο
 
Χρειαζόμαστε να προσφέρουμε θυσία για τις αμαρτίες μας πλέον;
Ποτέ ξανά
 
Οι αμαρτίες του αύριο και της μεθαύριο, και οι αμαρτίες που θα διαπράξουμε μέχρι την ημέρα που θα πεθάνουμε, περιλαμβάνονται επίσης στην «αμαρτίαν του κόσμου» όπως και οι αμαρτίες του σήμερα, του χθες και της προχθές περιλαμβάνονται επίσης στην «αμαρτίαν του κόσμου». Οι αμαρτίες των ανθρώπων από τη γέννηση μέχρι τον θάνατο είναι όλες μέρος της «αμαρτίαν του κόσμου,» και η αμαρτία του κόσμου μεταβιβάστηκε στον Ιησού μέσω του βαπτίσματός Του. Επομένως, όλες οι αμαρτίες που θα διαπράξουμε μέχρι την ημέρα που θα πεθάνουμε έχουν ήδη αφαιρεθεί από εμάς.
Και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να πιστεύουμε σε αυτό το αρχικό ευαγγέλιο, τα γραμμένα λόγια του Θεού, και να υπακούμε για να σωθούμε. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις δικές μας σκέψεις για να εξιλεωθούμε από όλες τις αμαρτίες μας. Μπορεί να ρωτήσετε, «Πώς θα μπορούσε να πάρει τις αμαρτίες που δεν έχουν ακόμη διαπραχθεί;» Τότε, θα σας ρωτούσα εγώ, «Κάθε φορά που αμαρτάνουμε, θα πρέπει ο Ιησούς να επιστρέφει σε αυτόν τον κόσμο για να χύνει το αίμα Του ξανά και ξανά;»
Μέσα στο ευαγγέλιο της ἀναγεννημένης, υπάρχει ο νόμος της εξιλέωσης για τις αμαρτίες. «Και χωρίς χύσεως αίματος δεν γίνεται άφεσις» (Εβραίους 9:22). Όταν κάποιος ήθελε να εξιλεωθεί για τις αμαρτίες του στις ημέρες της Παλαιάς Διαθήκης, έπρεπε να μεταβιβάσει τις αμαρτίες του με την επιθέση των χειρών σε μια προσφορά για την αμαρτία, και η προσφορά για την αμαρτία έπρεπε να πεθάνει για τις αμαρτίες του.
Με τον ίδιο τρόπο, ο Υιός του Θεού κατέβηκε σε αυτόν τον κόσμο για να σώσει όλη την ανθρωπότητα. Βαπτίστηκε για να πάρει όλες τις αμαρτίες μας και αιμορραγώντας στον Σταυρό πλήρωσε τον μισθό των αμαρτιών μας και πέθανε στον Σταυρό, λέγοντας, «Τετέλεσται!» Αναστήθηκε από τους νεκρούς μετά από 3 ημέρες και τώρα κάθεται στα δεξιά του Θεού. Έχει γίνει ο Σωτήρας μας για πάντα.
Για να λάβουμε πλήρη πλύση από τις αμαρτίες μας, πρέπει να πετάξουμε όλες τις στερεωμένες ιδέες μας και να εγκαταλείψουμε την θρησκευτική πεποίθηση ότι πρέπει να εξιλεωνόμαστε για τις καθημερινές μας αμαρτίες κάθε μέρα. Για να εξιλεωθούν οι αμαρτίες της ανθρωπότητας, έπρεπε να γίνει μία θυσία, μια για πάντα. Ο Θεός στον Ουρανό πέρασε όλες τις αμαρτίες του κόσμου στον δικό Του Υιό μέσω του βαπτίσματος Του και Τον σταύρωσε για εμάς. Και με την ανάστασή Του από τους νεκρούς, η σωτηρία μας ολοκληρώθηκε. 
«Αυτός τωόντι τας ασθενείας ημών εβάστασε και τας θλίψεις ημών επεφορτίσθη· ημείς δε ενομίσαμεν αυτόν τετραυματισμένον, επληγωμένον υπό Θεού και τεταλαιπωρημένον. Αλλ` αυτός ετραυματίσθη διά τας παραβάσεις ημών, εταλαιπωρήθη διά τας ανομίας ημών... Και ο Κύριος έθεσεν επ` αυτόν την ανομίαν πάντων ημών». Στον Ησαΐα 53, λέγεται ότι όλες οι παραβάσεις και οι ανομίες του κόσμου, όλης της ανθρωπότητας, μεταβιβάστηκαν στον Ιησού Χριστό.
Και στην Καινή Διαθήκη, στην Εφεσίους 1:4, είναι γραμμένο, «Καθώς εξέλεξεν ημάς δι` αυτού προ καταβολής κόσμου». Αυτό μας λέει ότι μας εξέλεξε εν αυτώ πριν από τη δημιουργία του κόσμου. Πριν ακόμη δημιουργηθεί ο κόσμος, ο Θεός επέλεξε να μας κάνει λαό Του, δίκαιους και άμωμους εν Χριστώ. Ό,τι κι αν είχαμε σκεφτεί πριν, τώρα πρέπει να πιστεύουμε και να υπακούμε στα λόγια του Θεού, τα λόγια του ύδατος, του αίματος και του Πνεύματος.
Ο Θεός μας είπε ότι ο Αμνός Του, ο Ιησούς Χριστός, πήρε τις αμαρτίες του κόσμου και εξιλέωσε όλη την ανθρωπότητα. Στην προς Εβραίους 10, είναι γραμμένο, «Διότι ο νόμος, έχων σκιάν των μελλόντων αγαθών, ουχί αυτήν την εικόνα των πραγμάτων, δεν δύναταί ποτέ διά των αυτών θυσιών, τας οποίας προσφέρουσι κατ` ενιαυτόν πάντοτε να τελειοποιήση τους προσερχομένους» (Εβραίους 10:1).
Εδώ λέει ότι η συνεχής προσφορά των ίδιων θυσιών χρόνο με το χρόνο δεν μπορεί ποτέ να μας κάνει τέλειους. Ο Νόμος είναι μια σκιά των μελλόντων αγαθών και όχι η ίδια η εικόνα των αληθινών πραγμάτων. Ο Ιησούς Χριστός, ο Μεσσίας που επρόκειτο να έρθει, μας έκανε τέλειους μια για πάντα (όπως οι ετήσιες αμαρτίες του Ισραήλ εξιλεώνονταν μια για πάντα) με το να βαπτιστεί και να σταυρωθεί για να εξιλεώσει όλες τις αμαρτίες μας.
Γι` αυτό ο Ιησούς είπε στην Εβραίους 10: «Τότε είπεν· Ιδού, έρχομαι διά να κάμω, ω Θεέ, το θέλημά σου. Αναιρεί το πρώτον, διά να συστήση το δεύτερον. Με το οποίον θέλημα είμεθα ηγιασμένοι διά της προσφοράς του σώματος του Ιησού Χριστού άπαξ γενομένης. Και πας μεν ιερεύς ίσταται καθ` ημέραν λειτουργών και τας αυτάς πολλάκις προσφέρων θυσίας, αίτινες ποτέ δεν δύνανται να αφαιρέσωσιν αμαρτίας. Αλλ` Αυτός αφού προσέφερε μίαν θυσίαν υπέρ αμαρτιών, εκάθησε διαπαντός εν δεξιά του Θεού, προσμένων του λοιπού εωσού τεθώσιν οι εχθροί αυτού υποπόδιον των ποδών αυτού. Διότι με μίαν προσφοράν ετελειοποίησε διά παντός τους αγιαζομένους. Μαρτυρεί δε εις ημάς και το Πνεύμα το Αγιον· διότι αφού είπε πρότερον, Αύτη είναι η διαθήκη, την οποίαν θέλω κάμει προς αυτούς μετά τας ημέρας εκείνας, λέγει ο Κύριος· Θέλω δώσει τους νόμους μου εις τας καρδίας αυτών και θέλω γράψει αυτούς επί των διανοιών αυτών, προσθέτει, Και τας αμαρτίας αυτών και τας ανομίας αυτών δεν θέλω ενθυμείσθαι πλέον. Όπου υπάρχει άφεσις (η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως) τούτων, δεν υπάρχει πλέον προσφορά περί αμαρτίας» (Εβραίους 10:9-18).
Και πιστεύουμε ότι ο Ιησούς μας έσωσε από όλες τις αμαρτίες του κόσμου μέσω του Βαπτίσματος Του και του αίματός Του στον Σταυρό.
 
 
Η Σωτηρία της ἀναγεννημένης από το Ύδωρ και το Πνεύμα που είναι Χαραγμένη στις Καρδιές και στα Μυαλά μας
 
Είμαστε δίκαιοι μόνο και μόνο επειδή δεν αμαρτάνουμε πια;
Όχι. Είμαστε δίκαιοι επειδή ο Ιησούς πήρε όλες τις αμαρτίες μας και πιστεύουμε σε Αυτόν.
 
Πιστεύετε όλοι στην τέλεια σωτηρία Του; ―Αμήν.― Υπακούτε με πίστη τα λόγια του Θεού ότι ο Ιησούς Χριστός βαπτίστηκε και αιμορράγησε στον Σταυρό για να μας σώσει; Πρέπει να υπακούσουμε για να ἀναγεννηθούμε. Όταν πιστεύουμε ότι ο Ιησούς Χριστός, μέσω του ευαγγελίου στο οποίο η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως, έπλυνε όλες τις αμαρτίες μας και όλες τις αμαρτίες του κόσμου, μπορούμε να σωθούμε.
Ποτέ δεν μπορούμε να γίνουμε τέλειοι υπακούοντας στον Νόμο του Θεού, αλλά μπορούμε να γίνουμε τέλειοι μέσω της πίστης μας στα έργα του Ιησού Χριστού. Ο Ιησούς Χριστός πήρε όλες τις αμαρτίες μας μέσω του βαπτίσματός Του στον Ιορδάνη και υπέφερε την κρίση και την τιμωρία για όλες τις αμαρτίες μας στον Σταυρό. Πιστεύοντας σε αυτό το ευαγγέλιο με όλη μας την καρδιά, μπορούμε να λυτρωθούμε από όλες τις αμαρτίες μας και να γίνουμε δίκαιοι. Το πιστεύετε αυτό; 
Το βάπτισμα του Ιησού, η σταύρωση και η ανάστασή Του είναι για την αφαίρεση όλων των αμαρτιών της ανθρωπότητας και ο νόμος της σωτηρίας βασίζεται στην άπειρη αγάπη του Θεού. Ο Θεός μας αγαπά όπως είμαστε και είναι δίκαιος, γι` αυτό μας έκανε πρώτα δίκαιους. Ο Ιησούς μας έκανε δίκαιους παίρνοντας όλες τις αμαρτίες μας μέσω του βαπτίσματος Του.
Για να καθαρίσει όλες τις αμαρτίες μας, έστειλε τον μονογενή Υιό Του, τον Ιησού, σε αυτόν τον κόσμο για εμάς. Επέτρεψε στον Ιησού να αφαιρέσει όλες τις αμαρτίες του κόσμου μέσω του βαπτίσματος του Ιησού και στη συνέχεια ανέθεσε την κρίση για όλες τις αμαρτίες μας στον Υιό Του. Μας έκανε δίκαια παιδιά Του μέσω της σωτηρίας του ύδατος και του αίματος, της αγάπης του Θεού. 
Είναι γραμμένο στην Εβραίους 10:16, «Θέλω δώσει τους νόμους μου εις τας καρδίας αυτών και θέλω γράψει αυτούς επί των διανοιών αυτών».
Στις καρδιές και τα μυαλά μας, είμαστε αμαρτωλοί ενώπιον του Θεού ή είμαστε δίκαιοι; Αν έχουμε πίστη στον Λόγο του Θεού, γινόμαστε δίκαιοι. Ο Ιησούς Χριστός πήρε όλες τις αμαρτίες μας και κρίθηκε γι αυτές. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Σωτήρας μας. Μπορεί να σκεφτούμε, «Επειδή αμαρτάνουμε κάθε μέρα, πώς μπορούμε να είμαστε δίκαιοι; Είμαστε σίγουρα αμαρτωλοί». Αλλά όταν υπακούμε στα λόγια του Θεού όπως ο Χριστός Ιησούς υπάκουσε τον Πατέρα, γινόμαστε δίκαιοι.
Φυσικά, όπως είπα προηγουμένως, είχαμε αμαρτία στις καρδιές μας πριν να ἀναγεννηθούμε. Αφού δεχτήκαμε στην καρδιά μας το ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία, σωθήκαμε από όλες τις αμαρτίες μας. Όταν δεν γνωρίζαμε το ευαγγέλιο, ήμασταν αμαρτωλοί. Αλλά γίναμε δίκαιοι όταν πιστέψαμε στη σωτηρία του Ιησού, και τότε γίναμε τα δίκαια παιδιά του Θεού. Αυτή είναι η πίστη του να γίνουμε δίκαιοι που μίλησε ο απόστολος Παύλος. Η πίστη στο ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία μας έκανε ‘τους δίκαιους.’
Ούτε ο απόστολος Παύλος ούτε ο Αβραάμ ούτε οι πρόγονοι της πίστης έγιναν δίκαιοι από τα έργα τους, αλλά μάλλον από την πίστη και την υπακοή στα λόγια του Θεού, τα λόγια της ευλογίας Του. 
Στην προς Εβραίους 10:18, «Όπου υπάρχει άφεσις (η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως) τούτων, δεν υπάρχει πλέον προσφορά περί αμαρτίας». Όπως είναι γραμμένο, ο Θεός μας έσωσε για να μην χρειαστεί να πεθάνουμε για τις αμαρτίες μας. Το πιστεύετε αυτό; ―Αμήν.―
Στη Φιλιππησίους 2, «Το αυτό δε φρόνημα έστω εν υμίν, το οποίον ήτο και εν τω Χριστώ Ιησού, Οστις εν μορφή Θεού υπάρχων, δεν ενόμισεν αρπαγήν το να ήναι ίσα με τον Θεόν, Αλλ` εαυτόν εκένωσε λαβών δούλου μορφήν, γενόμενος όμοιος με τους ανθρώπους, Και ευρεθείς κατά το σχήμα ως άνθρωπος, εταπείνωσεν εαυτόν γενόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού. Διά τούτο και ο Θεός υπερύψωσεν αυτόν και εχάρισεν εις αυτόν όνομα το υπέρ παν όνομα, Διά να κλίνη εις το όνομα του Ιησού παν γόνυ επουρανίων και επιγείων και καταχθονίων, Και πάσα γλώσσα να ομολογήση ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Κύριος εις δόξαν Θεού Πατρός» (Φιλιππησίους 2:5-11).
Ο Ιησούς Χριστός δεν έδειξε την πίστη στον κόσμο με καμία μεγάλη φήμη για τον εαυτό Του. Αντ` αυτού, πήρε τη μορφή δούλου και ήρθε με την ομοιότητα ανθρώπου. Ταπείνωσε τον εαυτό Του και έγινε υπάκουος μέχρι θανάτου για να μας σώσει. 
Επομένως, υμνούμε τον Ιησού, «Είναι ο Θεός μας, ο Σωτήρας και ο Βασιλιάς». Ο λόγος που δοξάζουμε τον Θεό και υμνούμε τον Ιησού είναι ότι ο Ιησούς υπάκουσε το θέλημα του Πατέρα Του μέχρι τέλους. Αν δεν είχε υπακούσει, δεν θα δοξάζαμε τώρα Τον Υιό του Θεού. Αλλά επειδή ο Υιός του Θεού υπάκουσε το θέλημα του Πατέρα Του μέχρι θανάτου, όλη η δημιουργία και όλοι οι άνθρωποι σε αυτή τη γη Τον δοξάζουν και θα Τον δοξάζουν για πάντα.
Ο Ιησούς Χριστός έγινε ο Αμνός του Θεού που πήρε τις αμαρτίες του κόσμου, και είναι γραμμένο ότι τις πήρε μέσω του Βαπτίσματός Του. Έχουν περάσει περίπου 2.000 χρόνια από τότε που ο Κύριος ανέλαβε τις αμαρτίες του κόσμου. Και επειδή εσύ και εγώ ζούμε σε αυτόν τον κόσμο από τότε που γεννηθήκαμε, όλες οι αμαρτίες μας περιλαμβάνονται επίσης στις αμαρτίες του κόσμου.
 
Θα γίνουμε αμαρτωλοί αν αμαρτήσουμε αύριο;
Όχι. Επειδή ο Ιησούς πήρε όλες τις αμαρτίες μας από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
 
Χωρίς να χωρίσουμε το προπατορικό αμάρτημα από τις δικές μας δια βίου παραβάσεις, δεν έχουμε αμαρτήσει από τη στιγμή που γεννηθήκαμε;
Ο Ιησούς ήξερε ότι θα αμαρτάναμε από την ημέρα που γεννηθήκαμε μέχρι την ημέρα που θα πεθάνουμε και πήρε όλες τις αμαρτίες μας εκ των προτέρων. Μπορείτε να το δείτε τώρα; Αν ζούσαμε μέχρι τα 70, οι αμαρτίες μας θα ήταν αρκετές για να γεμίσουν περισσότερα από εκατό φορτηγά ντάμπερ. Αλλά ο Ιησούς πήρε όλες τις αμαρτίες ταυτόχρονα και για όλους με το βάπτισμά Του, και πήρε την κρίση για τις αμαρτίες μας στον Σταυρό.
Αν ο Ιησούς είχε εξαλείψει μόνο το προπατορικό αμάρτημα, όλοι θα πεθαίναμε και θα πηγαίναμε στην κόλαση. Ακόμα κι αν νιώθαμε ότι δεν θα μπορούσε να πάρει όλες τις αμαρτίες μας, αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να αλλάξει το γεγονός ότι ο Ιησούς εξάλειψε όλες τις αμαρτίες μας.
Πόσες αμαρτίες μπορούμε να διαπράξουμε σε αυτόν τον κόσμο; Όλες οι αμαρτίες που διαπράττουμε περιλαμβάνονται σε όλες τις αμαρτίες του κόσμου. 
Όταν ο Ιησούς είπε στον Ιωάννη να τον βαπτίσει, αυτό ακριβώς εννοούσε. Ο Ιησούς μαρτύρησε ο ίδιος ότι είχε πάρει όλες τις αμαρτίες μας. Ο Θεός έστειλε τον υπηρέτη Του πριν από τον Ιησού και τον είχε να βαπτίσει τον Ιησού. Επομένως, βαπτιζόμενος από τον Ιωάννη, τον αντιπρόσωπο της ανθρωπότητας, με το να σκύψει το κεφάλι Του μπροστά του για να βαπτιστεί, ο Ιησούς πήρε όλες τις αμαρτίες όλης της ανθρωπότητας. 
Όλες οι αμαρτίες μας από ηλικία 20 έως 30, από 30 έως 40, και ούτω καθεξής· ακόμη και οι αμαρτίες των παιδιών μας συμπεριλήφθηκαν στις αμαρτίες του κόσμου, τις οποίες ο Ιησούς πήρε μακριά μέσω του βαπτίσματός Του. 
Ποιος μπορεί να πει ότι υπάρχει αμαρτία σε αυτόν τον κόσμο; Ο Ιησούς Χριστός πήρε όλες τις αμαρτίες του κόσμου. Μπορούμε όλοι να σωθούμε όταν πιστεύουμε με όλη μας την καρδιά, χωρίς καμία αμφιβολία, σε αυτό που έκανε ο Ιησούς για να εξιλεώσει όλες τις αμαρτίες μας: το βάπτισμά Του και το χύσιμο του πολύτιμου αίματός Του.
Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν τις ταραγμένες ζωές τους περιτυλιγμένοι στις δικές τους σκέψεις, μιλώντας για τις ζωές τους σαν να ήταν τα πάντα. Υπάρχουν όμως πολλοί άνθρωποι που είχαν μια πιο δύσκολη ζωή. Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, είχαν ταραχώδεις ζωές. Πώς μπορείτε να μην καταλάβετε ή να μην δεχτείτε το ευαγγέλιο του βαπτίσματος και του αίματος του Ιησού, ο οποίος διέγραψε όλες τις αμαρτίες σας;
 
 
Η Σωτηρία των Αμαρτωλών Έχει Ολοκληρωθεί
 
Γιατί ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια του Πέτρου;
Επειδή ήθελε ο Πέτρος να έχει ισχυρή πίστη στο γεγονός ότι είχε ήδη πλύνει όλες τις μελλοντικές του αμαρτίες μέσω του βαπτίσματος Του.
 
Ας διαβάσουμε τον Ιωάννη 19. «Και βαστάζων τον σταυρόν αυτού, εξήλθεν εις τον λεγόμενον Κρανίου τόπον, όστις λέγεται Εβραϊστί Γολγοθά, όπου εσταύρωσαν αυτόν και μετ` αυτού άλλους δύο εντεύθεν και εντεύθεν, μέσον δε τον Ιησούν. Έγραψε δε και τίτλον ο Πιλάτος και έθεσεν επί του σταυρού. Ήτο δε γεγραμμένον· ΙΗΣΟΥΣ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ. Και τούτον τον τίτλον ανέγνωσαν πολλοί των Ιουδαίων, διότι ήτο πλησίον της πόλεως ο τόπος, όπου εσταυρώθη ο Ιησούς· και ήτο γεγραμμένον Εβραϊστί, Ελληνιστί, Ρωμαϊστί» (Ιωάννης 19:17-20).
Αγαπητοί φίλοι, ο Ιησούς Χριστός πήρε όλες τις αμαρτίες του κόσμου και καταδικάστηκε να σταυρωθεί στο δικαστήριο του Πιλάτου. Τώρα ας σκεφτούμε αυτή τη σκηνή μαζί.
Από το εδάφιο 28, «Μετά τούτο γινώσκων ο Ιησούς ότι πάντα ήδη ετελέσθησαν διά να πληρωθή η γραφή». Ο Ιησούς πήρε όλες τις αμαρτίες μας για να εκπληρώσει τη Γραφή. Και Είπε, «Διψώ!»
«Έκειτο δε εκεί αγγείον πλήρες όξους· και εκείνοι γεμίσαντες σπόγγον από όξους και περιθέσαντες εις ύσσωπον προσέφεραν εις το στόμα αυτού. Ότε λοιπόν έλαβε το όξος ο Ιησούς, είπε, Τετέλεσται· και κλίνας την κεφαλήν παρέδωκε το πνεύμα» (Ιωάννης 19:29-30). 
Και μετά από τρεις ημέρες, αναστήθηκε από τους νεκρούς.
Το βάπτισμα του Ιησού από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή και ο θάνατός Του στον Σταυρό είναι αλληλένδετα, και αν λείπει το ένα, το άλλο δεν έχει λόγο ύπαρξης. Επομένως, ας υμνήσουμε τον Κύριο Ιησού για τη σωτηρία μας με το ευαγγέλιο στο οποίο η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως.
Η σάρκα της ανθρωπότητας πάντα ακολουθεί τις ανάγκες της σάρκας, και δεν μπορούμε παρά να αμαρτάνουμε με τη σάρκα μας. Ο Ιησούς Χριστός μας έδωσε το βάπτισμά Του και το αίμα Του για να μας σώσει από τις αμαρτίες της σάρκας μας. Μας έσωσε από τις αμαρτίες της δικής μας σάρκας με το ευαγγέλιό Του.
Αυτός του οποίου η αμαρτία έχει πλήρως διαγραφεί μπορεί να εισέλθει στη βασιλεία των ουρανών οποιαδήποτε στιγμή μέσω της πίστης στον Ιησού, που γεννήθηκε στη Βηθλεέμ, βαπτίστηκε στον Ιορδάνη ποταμό, πέθανε στον Σταυρό και αναστήθηκε την τρίτη ημέρα. Επομένως, υμνούμε τον Κύριο και δοξάζουμε το όνομά Του για πάντα.
Στο τελευταίο κεφάλαιο του Ιωάννη, ο Ιησούς πήγε στη Γαλιλαία αφού αναστήθηκε από τους νεκρούς. Πήγε στον Πέτρο και του είπε, «Σίμων Ιωνά, αγαπάς με περισσότερον τούτων;» και ο Πέτρος του απάντησε, «Ναι, Κύριε, συ εξεύρεις ότι σε αγαπώ». Τότε ο Ιησούς του είπε, «Βόσκε τα αρνία μου».
Ο Πέτρος συνειδητοποίησε τα πάντα, το ευαγγέλιο του βαπτίσματος του Ιησού και το αίμα Του, το ευαγγέλιο στο οποίο η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως. Τώρα που πίστευε στο ευαγγέλιο του ύδατος και του αίματος που ο Ιησούς είχε αφαιρέσει πλήρως την αμαρτία, και συνειδητοποίησε τον λόγο που ο Ιησούς είχε πλύνει τα πόδια του, η πίστη του στον Ιησού έγινε πολύ πιο δυνατή.
Ας διαβάσουμε ξανά το Ιωάννης 21:15. «Αφού λοιπόν εγευμάτισαν, λέγει προς τον Σίμωνα Πέτρον ο Ιησούς· Σίμων Ιωνά, αγαπάς με περισσότερον τούτων; Λέγει προς αυτόν· Ναι, Κύριε, συ εξεύρεις ότι σε αγαπώ. Λέγει προς αυτόν· Βόσκε τα αρνία μου». Μπορούσε να εμπιστευτεί τα αρνιά Του στον Πέτρο επειδή ο Πέτρος ήταν μαθητής Του, επειδή ο Πέτρος είχε σωθεί πλήρως και επειδή ο Πέτρος είχε γίνει ένας δίκαιος και τέλειος υπηρέτης του Θεού.
Αν ο Πέτρος είχε γίνει αμαρτωλός λόγω των καθημερινών του αμαρτιών, ο Ιησούς δεν θα του είχε πει να κηρύξει το ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς είχε αφαιρέσει την αμαρτία, γιατί αυτός, μαζί με τους άλλους μαθητές, δεν μπορούσαν παρά να αμαρτάνουν κάθε μέρα στη σάρκα. Ωστόσο, ο Ιησούς τους είπε να κηρύξουν αυτό το ευαγγέλιο που εξαλείφει όλες τις αμαρτίες τους, επειδή πίστευαν στο βάπτισμα του Ιησού και στο αίμα Του στον Σταυρό, δηλαδή το ευαγγέλιο που αφαιρεί την αμαρτία.
 
 
«Κύριε, Συ Εξεύρεις Οτι Σε Αγαπώ»
 
Θα γίνεις ‘αμαρτωλός’ ξανά όταν αμαρτήσεις ξανά;
Όχι. Ο Ιησούς έχει ήδη πάρει όλες τις μελλοντικές σου αμαρτίες στον Ιορδάνη
 
Ας σκεφτούμε τα λόγια του Ιησού προς τον Πέτρο. «Σίμων Ιωνά, αγαπάς με περισσότερον τούτων;» «Ναι, Κύριε, συ εξεύρεις ότι σε αγαπώ». Η ομολογία της αγάπης του ήταν αληθινή, προερχόμενη από την πίστη στο ευαγγέλιο της εξιλέωσης για όλες τις αμαρτίες.
Αν ο Ιησούς δεν είχε διδάξει τον Πέτρο και τους άλλους μαθητές το ευαγγέλιο στο οποίο η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως πλένοντας τα πόδια τους, δεν θα είχαν μπορέσει να ομολογήσουν την αγάπη τους με αυτόν τον τρόπο. 
Αντίθετα, όταν ο Ιησούς ήρθε σε αυτούς και ρώτησε, «Αγαπάς με περισσότερον τούτων;» ο Πέτρος θα είχε πει, «Κύριε, είμαι ατελής και είμαι αμαρτωλός. Είμαι αμαρτωλός που δεν μπορεί να σε αγαπήσει περισσότερο από αυτά. παρακαλώ αφήστε με». Και ο Πέτρος θα είχε φύγει και θα είχε κρυφτεί από τον Ιησού.
Αλλά ας σκεφτούμε τις απαντήσεις του Πέτρου. Ήταν ευλογημένος με το ευαγγέλιο στο οποίο η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως, το βάπτισμα του Ιησού και το αίμα Του που έσωσε όλη την ανθρωπότητα. 
Επομένως, είπε, «Ναι, Κύριε· Εσύ ξέρεις ότι σε αγαπώ». Αυτή η ομολογία αγάπης προήλθε από την πίστη του στο ευαγγέλιο στο οποίο η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως από τον Ιησού. Ο Πέτρος πίστευε στο αληθινό ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς είχε αφαιρέσει πλήρως τις αμαρτίες, δηλαδή ο Ιησούς είχε πάρει όλες τις αμαρτίες του κόσμου, ακόμη και τις αμαρτίες του μέλλοντος, που οι άνθρωποι ήταν αναγκασμένοι να διαπράξουν λόγω της ατέλειάς τους και της αδυναμίας της σάρκας τους.
Επειδή ο Πέτρος πίστευε ακράδαντα στο ευαγγέλιο της πλήρους πλύσης των αμαρτιών, και επειδή πίστευε επίσης ότι ο Ιησούς ήταν ο Αμνός του Θεού, μπόρεσε να απαντήσει στον Κύριο χωρίς δισταγμό. Η σωτηρία του Ιησού προήλθε από το ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία, και έτσι ο Πέτρος είχε σωθεί από όλες τις καθημερινές του αμαρτίες. Ο Πέτρος πίστευε στη σωτηρία μέσω του ευαγγελίου στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία από τον κόσμο.
Είσαι κι εσύ όπως ο Πέτρος; Μπορείς να αγαπάς και να εμπιστεύεσαι τον Ιησού, που πήρε πάνω Του όλες τις αμαρτίες μας με το ευαγγέλιο στο οποίο η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως, με το βάπτισμα και το αίμα Του; Πώς μπορείς να μην πιστεύεις ούτε να Τον αγαπάς; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Αν ο Ιησούς είχε πάρει μόνο τις αμαρτίες του παρελθόντος ή του παρόντος και άφηνε τις αμαρτίες του μέλλοντος σε εμάς, δεν θα μπορούσαμε να Τον υμνούμε όπως κάνουμε τώρα. Επιπλέον, όλοι θα πηγαίναμε σίγουρα στην κόλαση. Επομένως, πρέπει όλοι να ομολογούμε ότι έχουμε σωθεί πιστεύοντας στο ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία.
Η σάρκα είναι πάντα επιρρεπής στην αμαρτία, και αμαρτάνουμε συνεχώς. Επομένως, πρέπει όλοι να ομολογούμε ότι έχουμε σωθεί πιστεύοντας στο ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία.
Αν δεν πιστεύαμε στο ευαγγέλιο της εξιλέωσης των αμαρτιών, που είναι το βάπτισμα και το αίμα του Ιησού, κανένας πιστός δεν θα σωζόταν από τις δια βίου αμαρτίες του. Επιπλέον, αν εξιλεωνόμασταν από όλες τις δια βίου αμαρτίες μας με το να εξομολογούμαστε και να μετανοούμε κάθε φορά, πιθανότατα θα ήμασταν πολύ νωθροί για να παραμένουμε δίκαιοι όλη την ώρα και θα είχαμε πάντα αμαρτία στις καρδιές μας. 
Αν συνέβαινε αυτό, θα συνεχίζαμε να επιστρέφουμε στην κατάσταση του αμαρτωλού και δεν θα μπορούσαμε να αγαπήσουμε τον Ιησού ή να πλησιάσουμε σε Αυτόν. Τότε δεν θα μπορούσαμε να πιστέψουμε στη σωτηρία του Ιησού και δεν θα μπορούσαμε να Τον ακολουθήσουμε μέχρι το τέλος της ζωής μας.
Ωστόσο, ο Ιησούς μας έδωσε το ευαγγέλιο στο οποίο η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως και έσωσε όσους πίστεψαν. Έχει γίνει ο τέλειος Σωτήρας και έχει καθαρίσει όλες τις παραβάσεις που διαπράττουμε κάθε μέρα στη ζωή μας, ώστε να μπορούμε πραγματικά να Τον αγαπάμε. 
Επομένως, εμείς οι πιστοί δεν μπορούμε παρά να αγαπάμε το ευαγγέλιο του βαπτίσματος και του αίματος του Ιησού, της πλήρους πλύσης των αμαρτιών μας. Όλοι οι πιστοί μπορούν να αγαπούν τον Ιησού για πάντα και να γίνουν αιχμάλωτοι της αγάπης της σωτηρίας μέσω του ευαγγελίου στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία που μας έχει δώσει ο Ιησούς.
Αγαπητοί. Αν ο Ιησούς είχε αφήσει έστω και μια μικρή αμαρτία πίσω, δεν θα μπορούσατε να πιστέψετε στον Ιησού, ούτε να γίνετε μάρτυρες του ευαγγελίου στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία. Δεν θα μπορούσατε να εργαστείτε ως υπηρέτες του Θεού.
Αλλά αν πιστεύετε στο ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία, μπορείτε να σωθείτε από όλες τις αμαρτίες του κόσμου. Σας επιτρέπει να σωθείτε από όλες τις αμαρτίες του κόσμου όταν συνειδητοποιήσετε το αληθινό ευαγγέλιο που έχει πλήρως πλύνει τις αμαρτίες, καταγεγραμμένο στα λόγια του Ιησού.
 
 
«Αγαπάς Με Περισσότερον Τούτων;»
 
Τι μας έκανε να αγαπήσουμε τον Ιησού περισσότερο από οτιδήποτε άλλο;
Η αγάπη Του για εμάς μέσω του βαπτίσματός Του που έπλυνε όλες τις αμαρτίες μας, ακόμα και όλες τις μελλοντικές μας αμαρτίες.
 
Ο Θεός εμπιστεύθηκε τα αρνιά Του στους υπηρέτες Του, που πίστευαν πλήρως στο ευαγγέλιο που έχει πλήρως πλύνει τις αμαρτίες. Ο Ιησούς ρώτησε τρεις φορές, «Σίμων Ιωνά, αγαπάς με περισσότερον τούτων;» και ο Πέτρος απάντησε κάθε φορά, «Ναι, Κύριε, συ εξεύρεις ότι σε αγαπώ». Τώρα, ας σκεφτούμε τις απαντήσεις του Πέτρου. Μπορούμε να δούμε ότι αυτό δεν ήταν η έκφραση της θέλησής του, αλλά η πίστη του στο ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία.
Όταν αγαπάμε κάποιον, και αν αυτή η αγάπη προέρχεται από τη θέλησή μας, μπορεί να κλονιστεί όταν εξασθενήσουμε. Αλλά αν αυτή η αγάπη εξαρτάται από τη δύναμη της αγάπης Του, τότε θα διαρκέσει για πάντα. Η αγάπη του Θεού, δηλαδή, η άφθονη εξιλέωση για όλες τις αμαρτίες μας, η σωτηρία του ύδατος του βαπτίσματος του Ιησού και του Πνεύματος, είναι σαν αυτή.
Η πίστη μας στο ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία, πρέπει να χρησιμεύει ως θεμέλιο της αγάπης του Κυρίου για εμάς. Αν Τον αγαπούσαμε μόνο με τη θέλησή μας ως θεμέλιο, θα σκοντάφταμε αύριο και θα καταλήγαμε να μισούμε τον εαυτό μας για τις ανομίες μας. Ωστόσο, ο Ιησούς έπλυνε όλες τις αμαρτίες μας: το προπατορικό αμάρτημα, τις καθημερινές αμαρτίες του παρελθόντος, τις αμαρτίες του αύριο, και όλες τις αμαρτίες της ζωής μας. Δεν έχει αποκλείσει κανέναν στον κόσμο από τη σωτηρία Του. 
Όλα αυτά είναι αληθινά. Αν η αγάπη και η πίστη μας εξαρτιόνταν από τη θέλησή μας, θα αποτυγχάναμε στην πίστη μας. Αλλά επειδή η αγάπη και η πίστη μας εξαρτώνται από το ευαγγέλιο στο οποίο η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως που μας έδωσε ο Ιησούς, είμαστε ήδη τα παιδιά του Θεού, οι δίκαιοι. Επειδή πιστεύουμε στη σωτηρία του ύδατος και του Πνεύματος, είμαστε χωρίς αμαρτία.
Εφόσον η σωτηρία μας δεν προήλθε από την πίστη στον εαυτό μας αλλά από την αγάπη του Θεού, τον νόμο της αληθινής σωτηρίας μέσω του ευαγγελίου στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία, είμαστε δίκαιοι όσο ατελείς ή αδύναμοι κι αν είμαστε στην πραγματική ζωή. Θα πάμε στη βασιλεία των ουρανών και στο τέλος θα δοξάζουμε τον Θεό σε όλη την αιωνιότητα. Το πιστεύετε αυτό;
1 Ιωάννη 4:10 δηλώνει, «Εν τούτω είναι η αγάπη, ουχί ότι ημείς ηγαπήσαμεν τον Θεόν, αλλ` ότι αυτός ηγάπησεν ημάς και απέστειλε τον Υιόν αυτού ιλασμόν περί των αμαρτιών ημών». Ο Ιησούς μας έσωσε με το ύδωρ και το Πνεύμα, οπότε πρέπει να έχουμε πίστη στο ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία, στο βάπτισμα του Ιησού και στο αίμα Του.
Αν ο Θεός δεν μας είχε σώσει με το ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία, δεν θα μπορούσαμε να σωθούμε, όσο θερμά κι αν πιστεύαμε. Αλλά ο Ιησούς έπλυνε όλες τις αμαρτίες που διαπράττουμε στις καρδιές μας και με τη σάρκα μας.
Για να πιστέψουμε στον Θεό και να γίνουμε δίκαιοι, πρέπει να είμαστε βέβαιοι για τη σωτηρία μας μέσω της πίστης στα λόγια του ύδατος και του Πνεύματος, το ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία. Το ευαγγέλιο της πλήρους πλύσης όλων των αμαρτιών του κόσμου είναι να έχουμε πίστη στο βάπτισμα του Ιησού και στο αίμα Του. Το ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία είναι η αληθινή πίστη, το αληθινό θεμέλιο της σωτηρίας, το κλειδί για το ευαγγέλιο του Θεού.
 
 
Πρέπει να Απορρίψουμε την Πίστη της Δικής μας Θέλησης
 
Από πού προέρχεται η αληθινή πίστη;
Προέρχεται από την αγάπη του Κυρίου, ο οποίος έχει ήδη πλύνει όλες τις τρέχουσες και μελλοντικές μας αμαρτίες.
 
Η πίστη ή η αγάπη που προέρχεται από τη δική μας θέληση δεν είναι ούτε αληθινή αγάπη ούτε αληθινή πίστη. Υπάρχουν πολλοί σε αυτόν τον κόσμο που πρώτα πιστεύουν στον Ιησού με καλή θέληση, και στη συνέχεια εγκαταλείπουν την πίστη τους εντελώς λόγω της αμαρτίας στην καρδιά τους.
Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο Ιησούς έπλυνε όλες τις αμαρτίες του κόσμου: όχι μόνο τις ασήμαντες ανομίες, αλλά και τις μεγάλες αμαρτίες που διαπράττονται από άγνοια. 
Και στο Ιωάννη 13, για να διδάξει στους μαθητές Του πόσο ολοκληρωτική ήταν η σωτηρία Του, ο Ιησούς συγκέντρωσε τους μαθητές Του πριν σταυρωθεί. Κατά τη διάρκεια του δείπνου με τους μαθητές, σηκώθηκε και έπλυνε τα πόδια τους για να εικονογραφήσει την αλήθεια της σωτηρίας Του. Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε και να πιστεύουμε στο ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία, που δίδαξε στους μαθητές πλένοντας τα πόδια τους.
Αλλά ο Πέτρος αρνήθηκε κατηγορηματικά να αφήσει τον Ιησού να του πλύνει τα πόδια στην αρχή. «Δεν θέλεις νίψει τους πόδας μου εις τον αιώνα!» Και αυτό ήταν η έκφραση της πίστης που προερχόταν από τη δική του θέληση. Αλλά ο Ιησούς του είπε, «Συ δεν εξεύρεις τώρα, θέλεις όμως γνωρίσει μετά ταύτα». 
Τώρα, με το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος, μπορούμε να καταλάβουμε τα λόγια του Ιησού. Αυτός είναι ο λόγος της αλήθειας, το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος, το ευαγγέλιο που αφαιρεί την αμαρτία, που δικαιώνει τον αμαρτωλό πιστεύοντας με την καρδιά του.
Ο Πέτρος πήγε για ψάρεμα με τους μαθητές. Ψάρευαν όπως έκαναν πριν γνωρίσουν τον Ιησού. Τότε ο Ιησούς εμφανίστηκε μπροστά τους και τους κάλεσε. Ο Ιησούς είχε ετοιμάσει πρωινό για αυτούς και ενώ έτρωγαν πρωινό, ο Πέτρος κατάλαβε το νόημα των λόγων που είχε πει ο Ιησούς πριν. «Συ δεν εξεύρεις τώρα, θέλεις όμως γνωρίσει μετά ταύτα». Είχε τελικά συνειδητοποιήσει τι πραγματικά εννοούσε ο Ιησούς πλένοντας τα πόδια του πριν.
«Ο Κύριος έπλυνε όλες τις αμαρτίες μου. Όλες τις αμαρτίες που διαπράττω λόγω των αδυναμιών μου, συμπεριλαμβανομένων όλων των αμαρτιών που θα διαπράξω στο μέλλον». Επομένως, ο Πέτρος εγκατέλειψε την πίστη που προερχόταν από τη θέλησή του και άρχισε να πιστεύει στο βάπτισμα και το αίμα του Ιησού, το ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς είχε αφαιρέσει πλήρως την αμαρτία.
Μετά το πρωινό, ο Ιησούς ρώτησε τον Πέτρο, «Αγαπάς με περισσότερον τούτων;» Τώρα, ενισχυμένος με την πίστη στην αγάπη του Ιησού, ο Πέτρος ομολόγησε, «Ναι, Κύριε, συ εξεύρεις ότι σε αγαπώ». Ο Πέτρος μπορούσε να το πει γιατί είχε καταλάβει τι εννοούσε ο Ιησούς όταν είπε, «Θέλεις όμως γνωρίσει μετά ταύτα». Μπορούσε να ομολογήσει την αληθινή του πίστη, την πίστη στο βάπτισμα και το αίμα του Ιησού, το ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία.
 
 
Μετά, Εγινε Ενας Αληθινός Υπηρέτης Του Θεού
 
Επομένως, μετά από αυτό, ο Πέτρος και οι άλλοι μαθητές κήρυξαν το ευαγγέλιο μέχρι το τέλος της ζωής τους. Ακόμη και ο Παύλος, που είχε διώξει τους Χριστιανούς ανελέητα, μαρτύρησε το ευαγγέλιο κατά τη διάρκεια εκείνων των δύσκολων ημερών της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
 
Πώς μπορείς να γίνεις ένας αληθινός υπηρέτης του Θεού;
Πιστεύοντας στην αιώνια εξιλέωση Του για όλες τις αμαρτίες μου
 
Ανάμεσα στους δώδεκα μαθητές του Ιησού, ο Ιούδας πούλησε τον Ιησού και αργότερα κρεμάστηκε. Και ήταν ο απόστολος Παύλος που πήρε τη θέση του. Οι μαθητές είχαν εκλέξει τον Ματθία μεταξύ τους, αλλά ήταν ο Παύλος που εξέλεξε ο Θεός, οπότε ο Παύλος έγινε απόστολος του Ιησού και κήρυξε το ευαγγέλιο στο οποίο η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές του Ιησού.
Οι περισσότεροι από τους μαθητές του Ιησού πέθαναν ως μάρτυρες. Ακόμα και όταν απειλούνταν με θάνατο, συνέχισαν να κηρύττουν το αρχικό ευαγγέλιο.
«Ο Ιησούς Χριστός έπλυνε όλες τις αμαρτίες της σάρκας σας με το ευαγγέλιο του βαπτίσματος και του αίματός Του, δηλαδή, με το ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία. Ο Ιησούς πήρε τις αμαρτίες σας με το βάπτισμά Του στον Ιορδάνη και πήρε την κρίση για εσάς στον Σταυρό. Πιστέψτε στο ευαγγέλιο του βαπτίσματος του Ιησού και του αίματός Του στον Σταυρό, και σωθείτε». 
Πολλοί πράγματι σώθηκαν ακούγοντας το ευαγγέλιο και πιστεύοντας σε αυτό. Ήταν η δύναμη της πίστης στο ευαγγέλιο του βαπτίσματος του Ιησού, του αίματός Του και του Πνεύματος.
Οι μαθητές κήρυξαν το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος, «Ο Ιησούς είναι ο Θεός και ο Σωτήρας». Είναι επειδή μαρτύρησαν το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος, που εσείς κι εγώ μπορούμε τώρα να ακούσουμε το ευαγγέλιο του βαπτίσματος και του αίματος του Ιησού, της σωτηρίας, και να σωθούμε από την αμαρτία. Λόγω της άπειρης αγάπης του Θεού και της πλήρους σωτηρίας του Ιησού, έχουμε όλοι γίνει μαθητές του Ιησού.
Πιστεύετε όλοι; Ο Ιησούς μας αγάπησε τόσο πολύ που μας έδωσε το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος, στο οποίο η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως, και έχουμε γίνει δίκαιοι μαθητές του Ιησού. Για να διδάξει το αληθινό ευαγγέλιο στο οποίο η αμαρτία είχε πλυθεί πλήρως, ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του.
Ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του για να διδάξει αυτούς και εμάς ότι όλες οι αμαρτίες του κόσμου, όλες οι αμαρτίες που διαπράττουμε καθ` όλη τη διάρκεια της ζωής μας, είχαν πλήρως ξεπλυθεί όταν ο Ιησούς βαπτίστηκε και αιμορράγησε στον Σταυρό. Και ευχαριστούμε τον Ιησού για την αγάπη Του και το ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία.
Ο Ιησούς μας δίδαξε δύο πράγματα πλένοντας τα πόδια των μαθητών. Πρώτον, ήταν για να τους διδάξει, όπως είχε πει, «Συ δεν εξεύρεις τώρα, θέλεις όμως γνωρίσει μετά ταύτα». Ότι όλες οι αμαρτίες μας πλύθηκαν από το ευαγγέλιο στο οποίο η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως, το βάπτισμα του Ιησού και το αίμα Του. 
Η δεύτερη διδασκαλία ήταν ότι όπως ο Ιησούς ταπείνωσε τον Εαυτό Του για να σώσει τους αμαρτωλούς και να τους κάνει δίκαιους, έτσι και εμείς, οι ἀναγεννημένοι, πρέπει να υπηρετούμε τους άλλους κηρύττοντας το ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία. Είναι σωστό για εμάς που ήρθαμε πρώτοι να υπηρετούμε αυτούς που έρχονται μετά.
Δύο λόγοι για τους οποίους ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών την ημέρα πριν από τη γιορτή του Πάσχα των Ιουδαίων είναι σαφείς, και εξακολουθούν να υπάρχουν μέσα στην Εκκλησία.
Ένας μαθητής δεν μπορεί ποτέ να είναι ανώτερος από τον δάσκαλό του. Επομένως, κηρύττουμε το ευαγγέλιο στον κόσμο και τον υπηρετούμε σαν να υπηρετούσαμε τον Ιησού. Και εμείς, που σωθήκαμε πρώτοι, πρέπει να υπηρετούμε αυτούς που έρχονται μετά από εμάς. Για να διδάξει αυτό, ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών. Επιπλέον, πλένοντας τα πόδια του Πέτρου, μας έδειξε ότι είναι ο τέλειος Σωτήρας για εμάς ώστε να μην εξαπατηθούμε ποτέ ξανά από τον διάβολο.
Μπορείτε όλοι να σωθείτε πιστεύοντας στο ευαγγέλιο στο οποίο η αμαρτία αφαιρείται πλήρως, του ύδατος και του Πνεύματος. Ο Ιησούς έπλυνε όλες τις αμαρτίες μας με το βάπτισμά Του, τη σταύρωση και την ανάστασή Του, και μόνο όσοι πιστεύουν στο ευαγγέλιό Του μπορούν να σωθούν από τις αμαρτίες του κόσμου για πάντα.
 
 
Έχοντας Πίστη στο Ευαγγέλιο που Έπλυνε Όλες τις Καθημερινές μας Αμαρτίες
 
Μπορούμε να ξεφύγουμε από τις απάτες του διαβόλου πιστεύοντας στο ευαγγέλιο που αφαιρεί την αμαρτία, δηλαδή τα λόγια του ύδατος και του Πνεύματος. Οι άνθρωποι εξαπατώνται εύκολα από τον διάβολο και ο διάβολος συνεχώς μας ψιθυρίζει στα αυτιά. Ξέροντας ότι η σάρκα των ανθρώπων αμαρτάνει στον κόσμο, πώς μπορούν ποτέ να είναι χωρίς αμαρτία; Όλοι οι άνθρωποι είναι αμαρτωλοί. 
Ξέρουμε την απάντηση. «Ξέροντας ότι ο Ιησούς πήρε όλες τις αμαρτίες της σάρκας μας με το βάπτισμά Του, πώς μπορεί ένας πιστός να είναι με αμαρτία; Ο Ιησούς πλήρωσε πλήρως όλα τα αντίτιμα της αμαρτίας, και επομένως ποια αμαρτία απομένει για εμάς να πληρώσουμε;»
Αν δεν πιστεύουμε στο ευαγγέλιο του ύδατος και του αίματος, τα λόγια του διαβόλου φαίνονται λογικά. Αλλά, αν έχουμε το ευαγγέλιο με το μέρος μας, μπορούμε να έχουμε ακλόνητη πίστη στην αλήθεια των λόγων του Θεού. 
Επομένως, πρέπει να έχουμε πίστη στο ευαγγέλιο του ἀναγεννημένου από το ύδωρ και το αίμα. Η αληθινή πίστη είναι να πιστεύουμε στο ευαγγέλιο του Βαπτίσματος του Ιησού, το αίμα Του στον Σταυρό, τον θάνατό Του και την ανάστασή Του.
Έχετε δει ποτέ μια εικόνα ενός μοντέλου της ιερής σκηνής; Είναι ένα μικρό σπίτι. Το σπίτι είναι χωρισμένο σε δύο τμήματα, το εξωτερικό μέρος είναι το Άγιο και το εσωτερικό μέρος είναι το άγιον των αγίων που κρατά το ιλαστήριον. 
Υπάρχουν συνολικά 60 στύλοι που στέκονται στην εξωτερική αυλή της σκηνής του μαρτυρίου, και ο άγιος τόπος έχει 48 σανίδες. Πρέπει να έχουμε μια εικόνα της ιερής σκηνής στο μυαλό μας για να κατανοήσουμε το νόημα των λόγων του Θεού.
 
 
Από τι ήταν Φτιαγμένη η πύλη της αυλής της Σκηνής του Μαρτυρίου;
 
Από τι ήταν φτιαγμένη η πύλη της αυλής της Σκηνής του Μαρτυρίου;
Από ένα πέπλο υφασμένο με μπλε, πορφυρή και κόκκινη κλωστή, και λεπτό υφαντό λινό.
 
Η πύλη της αυλής της Σκηνής περιγράφεται στην Έξοδο 27:16, «Διά δε την πύλην της αυλής θέλει είσθαι καταπέτασμα είκοσι πηχών, εκ κυανού και πορφυρού και κοκκίνου και βύσσου κεκλωσμένης, κατεσκευασμένον με εργασίαν κεντητού· στύλοι αυτών τέσσαρες και υποβάσια τούτων τέσσαρα». Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την πύλη της αυλής της Σκηνής ήταν κυανούν, πορφυρούν και κόκκινον νήμα, και την βύσσον (το λεπτό λινό). Ήταν περίτεχνα υφασμένο και πολύχρωμο.
Ο Θεός είχε διατάξει τον Μωυσή να υφάνει την πύλη πολύχρωμα με κυανούν, πορφυρούν και κόκκινον νήμα ώστε να είναι εύκολο για όλους να βρουν την είσοδο. Και η πύλη υφασμένη με κυανούν, πορφυρούν, κόκκινον νήμα, και την βύσσον (το λεπτό λινό) κρεμάστηκε σε τέσσερις στύλους.
Αυτά τα τέσσερα υλικά συμβολίζουν το σχέδιο της σωτηρίας του Θεού, με το οποίο θα έσωζε όλους όσους πίστευαν στον Υιό Του, στο βάπτισμα και το αίμα του Ιησού, και στο ότι είναι Θεός.
Κάθε ένα από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί η ιερή σκηνή έχει μια συγκεκριμένη σημασία και αντιπροσωπεύει τον λόγο του Θεού και τα σχέδιά Του να σώσει την ανθρωπότητα μέσω του Ιησού.
Λοιπόν, πόσα διαφορετικά υλικά χρησιμοποιήθηκαν για την πύλη της αυλής της ιερής σκηνής; Κυανούν, πορφυρούν και κόκκινον νήμα, και την βύσσον (το λεπτό λινό). Και αυτά τα τέσσερα είναι πολύ σημαντικά στο να μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε την πίστη μας στο ευαγγέλιο του ἀναγεννημένου. Αν δεν ήταν σημαντικό, αυτές οι πληροφορίες δεν θα καταγράφονταν στη Βίβλο με τόσες λεπτομέρειες. 
Επειδή όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την πύλη της αυλής της Σκηνής και τη Σκηνή ήταν ένα σημαντικό μέρος της σωτηρίας, έπρεπε να είναι φτιαγμένα από κυανούν, πορφυρούν, και κόκκινον νήμα, και την βύσσον (το λεπτό λινό). Αυτή η σωτηρία έπλυνε όλες τις καθημερινές μας αμαρτίες, τις προπατορικές αμαρτίες, και τις αμαρτίες του μέλλοντος. Επομένως, ο Θεός αποκάλυψε αυτά τα πράγματα στον Μωυσή και του είπε να κάνει ακριβώς όπως του ειπώθηκε.
 
 
Τι Σημαίνουν Το Κυανούν, Το Πορφυρούν, Και Το Κόκκινον Νήμα Μέσα Στο Ευαγγέλιο Του Θεού;
 
Τι συμβόλιζαν όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη σκηνή του μαρτυρίου;
Τη σωτηρία του Ιησού μέσω του βαπτίσματός Του και του αίματός Του
 
Μέσα στην ιερή σκηνή, το κυανούν, το πορφυρούν, το κόκκινον νήμα, και την βύσσον (το λεπτό λινό) χρησιμοποιήθηκαν ξανά για το πέπλο που ήταν κρεμασμένο μεταξύ του αγίου τόπου και του άγιου των αγίων. Τα ίδια υλικά χρησιμοποιήθηκαν για τις ενοί του αρχιερέα, που υπηρετούσε μέσα στην ιερή σκηνή.
Το κυανούν νήμα συμβολίζει το βάπτισμα του Ιησού. Στην 1 Πέτρου 3:21, λέγεται, «Του οποίου αντίτυπον ον το βάπτισμα, σώζει και ημάς την σήμερον». Το βάπτισμα του Ιησού μέσω του οποίου πήρε όλες τις αμαρτίες του κόσμου επιβεβαιώνεται από τον Πέτρο σε αυτό το εδάφιο ως το αντίτυπο της σωτηρίας της εξιλέωσης. Όλες οι αμαρτίες μας, όλες οι αμαρτίες του κόσμου, μεταβιβάστηκαν στον Ιησού όταν Αυτός βαπτίστηκε. Επομένως, το κυανούν νήμα, το βάπτισμα του Ιησού, είναι το πιο ουσιαστικό μέρος του λόγου της σωτηρίας. 
Το κόκκινον νήμα συμβολίζει το αίμα του Ιησού, και το πορφυρούν νήμα συμβολίζει τη βασιλεία ― το status του Ιησού ως Βασιλιά και Θεού. Επομένως, τα τρία χρώματα του νήματος ήταν απαραίτητα για την πίστη μας στον Ιησού και τη σωτηρία Του.
Το υπέροχο ένδυμα που φορούσε ο Αρχιερέας ονομαζόταν εφόδ, και ο χιτώνας του εφόδ ήταν όλος κυανούν. Ο Αρχιερέας φορούσε ένα τουρμπάνι στο οποίο υπήρχε μια πλάκα από καθαρό χρυσάφι με χαραγμένο το εξής: «ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ». Και η πλάκα στερεωνόταν στο τουρμπάνι με μπλε κορδόνι.
 
 
Η Αλήθεια που Αντιπροσωπεύεται από το Κυανούν Νήμα
 
Τι συμβολίζει το κυανούν νήμα;
Το Βάπτισμα του Ιησού
 
Κοίταξα τη σημασία του κυανούν νήματος στη Βίβλο. Τι λέει η Βίβλος για το κυανούν; Πρέπει να κατανοήσουμε το κυανούν νήμα ανάμεσα στα κυανούν, πορφυρούν, και κόκκινον νήματα.
Το κυανούν νήμα σημαίνει το βάπτισμα του Ιησού. Ο Ιησούς Χριστός βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή για να πάρει όλες τις αμαρτίες του κόσμου (Ματθαίος 3:15). 
Αν ο Ιησούς δεν είχε πάρει όλες τις αμαρτίες του κόσμου με το βάπτισμά Του, δεν θα μπορούσαμε να αγιαστούμε ενώπιον του Θεού. Επομένως, ο Ιησούς Χριστός έπρεπε να έρθει σε αυτόν τον κόσμο και να βαπτιστεί από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στον ποταμό Ιορδάνη για να πάρει όλες τις αμαρτίες του κόσμου.
Ο λόγος που έπρεπε να υπάρχει κυανούν νήμα στην πύλη της αυλής της ιερής σκηνής ήταν ότι δεν θα μπορούσαμε να αγιαστούμε χωρίς το βάπτισμα του Ιησού.
Το κόκκινον νήμα σήμαινε τον θάνατο του Ιησού. Το πορφυρούν σήμαινε το Πνεύμα, δηλαδή την ιδιότητα του Ιησού ως «Ο μακάριος και μόνος Δεσπότης, ο Βασιλεύς των βασιλευόντων, και Κύριος των κυριευόντων» (1 Τιμόθεον 6:15).
Το κόκκινον νήμα σήμαινε το αίμα του Χριστού, ο οποίος έχυσε το αίμα Του στον Σταυρό για να πληρώσει το τίμημα της αμαρτίας για όλη την ανθρωπότητα. Ο Ιησούς Χριστός ήρθε σε αυτόν τον κόσμο με σάρκα για να πάρει όλες τις αμαρτίες της ανθρωπότητας επάνω Του μέσω του βαπτίσματός Του, πριν θυσιάσει τον Εαυτό Του στον Σταυρό για την ολοκλήρωση του ευαγγελίου στο οποίο η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως. Το βάπτισμα του Ιησού είναι το αληθινό ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς έχει αφαιρέσει πλήρως την αμαρτία, το οποίο προφητεύεται μέσω των χρωμάτων του νήματος που χρησιμοποιήθηκαν για την ιερή σκηνή της Παλαιάς Διαθήκης.
Οι στύλοι της σκηνής του μαρτυρίου ήταν φτιαγμένοι από ξύλο ακακίας και τα υποστηρίγματα ήταν από χαλκό, και τα χάλκινα υποστηρίγματα ήταν καλυμμένα με ταινίες από ασήμι.
Όλοι οι αμαρτωλοί έπρεπε να κριθούν για τις αμαρτίες τους γιατί ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος. Πριν κάποιος μπορέσει να ευλογηθεί από τον Θεό και να ἀναγεννηθεί, πρέπει να αναγνωρίσει ότι πρέπει να κριθεί για τις αμαρτίες του.
Επομένως, το βάπτισμα του Ιησού της Καινής Διαθήκης, το οποίο αντιπροσωπεύεται από το γαλάζιο νήμα της ιερής σκηνής της Παλαιάς Διαθήκης, είχε αναλάβει όλες τις αμαρτίες μας. Ο Ιησούς σήκωσε τις αμαρτίες μας στον Σταυρό για να αιμορραγήσει και να κριθεί γι` αυτές. Με αυτόν τον τρόπο, έσωσε όλους εμάς που έχουμε πίστη στο ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία. Αυτός είναι ο Βασιλιάς των βασιλιάδων και ο Άγιος Θεός.
Αγαπητοί, το βάπτισμα του Ιησού ήταν η σωτηρία του Ιησού, που μας έσωσε παίρνοντας μακριά όλες τις αμαρτίες μας. Ο Ιησούς, ο οποίος είναι Θεός, κατέβηκε στον κόσμο με σάρκα· βαπτίστηκε για να πάρει όλες τις αμαρτίες του κόσμου· σταυρώθηκε και αιμορράγησε στον Σταυρό για να δεχτεί την κρίση αντί για εμάς. Το βάπτισμα του Ιησού μας λέει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι έγινε ο αληθινός Σωτήρας για όλη την ανθρωπότητα.
Μπορούμε επίσης να το δούμε στα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν για την πύλη της ιερής σκηνής. Η χρήση της βύσσου (το λεπτό λινό) σημαίνει ότι μας έσωσε όλους χωρίς εξαίρεση από όλες τις αμαρτίες του κόσμου.
Το να κεντηθεί το ύφασμα της πύλης με κυανούν, πορφυρούν και κόκκινον νήμα σε βύσσο (το λεπτό λινό) ήταν για να μας πει ξεκάθαρα την αλήθεια της σωτηρίας του Θεού. Ήταν το πιο ουσιαστικό για τη σωτηρία της εξιλέωσης. 
Μπορούμε να δούμε από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την πύλη της ιερής σκηνής ότι ο Ιησούς Χριστός δεν έσωσε εμάς τους αμαρτωλούς απρόσεκτα, χωρίς σχέδιο. Ακολουθώντας το προσεκτικά λεπτομερές σχέδιο του Θεού, βαπτίστηκε και σταυρώθηκε, και στη συνέχεια αναστήθηκε από Τους νεκρούς για να εκπληρώσει τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Με το κυανούν, πορφυρούν και κόκκινον νήμα, τα υλικά του ευαγγελίου στο οποίο η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως, ο Ιησούς έσωσε όλους όσους πίστεψαν στη σωτηρία Του.
 
 
Ο Χάλκινος Νιπτήρας της Παλαιάς Διαθήκης Ήταν Σκιά του Βαπτίσματος της Καινής Διαθήκης
 
Γιατί οι ιερείς έπλεναν τα χέρια και τα πόδια τους πριν εισέλθουν στον άγιο τόπο;
Επειδή έπρεπε να σταθούν μπροστά στον Θεό χωρίς καμία αμαρτία.
 
Η λεκάνη ήταν επίσης φτιαγμένη από χαλκό. Ο χαλκός αντιπροσωπεύει την κρίση που υπέφερε ο Ιησούς για εμάς. Η λεκάνη ύδατος συμβολίζει τον λόγο του ευαγγελίου, που μας λέει ότι όλες οι ανομίες μας πλύθηκαν.
Μας δείχνει πώς πραγματοποιήθηκε το πλύσιμο των αμαρτιών μας. Είναι μια σκιά της αλήθειας ότι όλες οι αμαρτίες του κόσμου μπορούν να πλυθούν μέσω της πίστης στα λόγια του βαπτίσματος του Ιησού. 
Το θυσιαστήριο του ολοκαυτώματος αντιπροσωπεύει την κρίση. Και το ύδωρ του Ιησού, που είναι κυανό, είναι το ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία, το βάπτισμα του Ιησού από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή (Ματθαίος 3:15, 1 Ιωάννη 5:5-10). Είναι ο λόγος της μαρτυρίας για το ευαγγέλιο της σωτηρίας μέσω της εξιλέωσης.
Στην 1 Ιωάννη 5, είναι γραμμένο, «Και αύτη είναι η νίκη η νικήσασα τον κόσμον, η πίστις ημών. Και τρεις είναι οι μαρτυρούντες, το Πνεύμα και το ύδωρ, και το αίμα: και ούτοι οι τρεις είναι έν». Μας λέει επίσης ότι αυτός που πιστεύει στον Υιό του Θεού έχει τη μαρτυρία του ύδατος, του αίματος και του Πνεύματος μέσα του.
Ο Θεός μας επέτρεψε να αγιαστούμε μέσω της πίστης στο ευαγγέλιο της εξιλέωσης και να εισέλθουμε στην ιερή σκηνή. Επομένως, μπορούμε τώρα να ζούμε με πίστη, να τρεφόμαστε από τα λόγια του Θεού, να ευλογούμαστε από τον Θεό και να ζούμε τη ζωή των δικαίων. Το να γίνουμε λαός του Θεού σημαίνει να σωθούμε μέσω της πίστης στο ευαγγέλιο της εξιλέωσης και να ζούμε μέσα στην ιερή σκηνή.
Σήμερα πολλοί άνθρωποι λένε ότι αρκεί μόνο να πιστεύει κανείς χωρίς να σκέφτεται το νόημα των κυανούν, πορφυρούν και κόκκινον νημάτων της πύλης της ιερής σκηνής. Αν κάποιος πίστευε στον Ιησού χωρίς να γνωρίζει αυτά τα πράγματα, η πίστη του δεν θα ήταν αληθινή, επειδή θα υπήρχε ακόμα αμαρτία στην καρδιά του. Ένα άτομο θα είχε ακόμα αμαρτία στην καρδιά του, επειδή δεν πίστευε στην αλήθεια της ἀναγεννημένης μέσω του ευαγγελίου της εξιλέωσης, του ύδατος, του αίματος και του Πνεύματος.
Αν κάποιος κληθεί να αξιολογήσει κάποιον που δεν γνωρίζει καλά, και αν, για να ευχαριστήσει τον ακροατή, πει, «Ναι, πιστεύω αυτό το άτομο. Ποτέ δεν τον έχω συναντήσει, αλλά τον πιστεύω παρ` όλα αυτά». Νομίζετε ότι ο ακροατής θα ευχαριστηθεί να το ακούσει αυτό; Ίσως μερικοί από εσάς να το κάνουν, αλλά αυτή δεν είναι η είδους εμπιστοσύνη που θέλει ο Θεός από εμάς.
Ο Θεός θέλει να πιστεύουμε στο ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία, τη σωτηρία του Ιησού μέσω του κυανού (το βάπτισμα), του πορφυρού (η βασιλεία) και του κόκκινου (το αίμα). Πρέπει να γνωρίζουμε, πριν πιστέψουμε στον Ιησού, πώς μας έσωσε από όλες τις αμαρτίες.
Όταν πιστεύουμε στον Ιησού, πρέπει να γνωρίζουμε πώς μας έσωσε από όλες τις αμαρτίες μας μέσω του ύδατος (το βάπτισμα του Ιησού), του αίματος (ο θάνατός Του) και του Πνεύματος (ο Ιησούς ως Θεός). 
Όταν κατανοούμε πραγματικά, μπορούμε να βιώσουμε την αληθινή πίστη και να κατέχουμε πλήρη πίστη. Η πίστη μας δεν θα ήταν ποτέ πλήρης χωρίς να γνωρίζουμε αυτήν την αλήθεια. Η αληθινή πίστη έρχεται μόνο με την κατανόηση της μαρτυρίας της σωτηρίας του Ιησού, του ευαγγελίου στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία και της αληθινής σωτηρίας του Ιησού για την ανθρωπότητα. 
Τι, λοιπόν, θα ήταν η πίστη που κοροϊδεύει τον Ιησού; Δείξε μας.
 
 
Η Πίστη που Κοροϊδεύει τον Ιησού
 
Τι είναι το πιο αναγκαίο για την πίστη;
Ακριβής γνώση του βαπτίσματος του Ιησού
 
Πρέπει να γνωρίζετε ότι το να πιστεύετε αυθαίρετα στον Ιησού είναι να τον κοροϊδεύετε. Αν σκέφτεστε, «Δυσκολεύομαι να το πιστέψω, αλλά επειδή είναι Θεός και Υιός του Θεού, πρέπει να πιστέψω,» τότε κοροϊδεύετε τον Ιησού. Πρέπει να πιστεύετε στο βάπτισμα και το αίμα του Ιησού, το ευαγγέλιο της εξιλέωσης. 
Το να πιστεύεις στον Ιησού χωρίς να γνωρίζεις το ευαγγέλιο στο οποίο ο Ιησούς αφαίρεσε πλήρως την αμαρτία είναι χειρότερο από το να μην πιστεύεις καθόλου στον Ιησού. Το να κηρύττεις το ευαγγέλιο που πιστεύει μόνο στο αίμα του Ιησού είναι σαν να εργάζεσαι μάταια χωρίς να γνωρίζεις την αλήθεια.
Ο Ιησούς δεν θέλει κανέναν να πιστεύει σ` Αυτόν αυθαίρετα ή χωρίς λόγο. Θέλει να πιστεύουμε σ` Αυτόν γνωρίζοντας το ευαγγέλιο της εξιλέωσης.
Όταν πιστεύουμε στον Ιησού, γνωρίζουμε ότι το ευαγγέλιο της εξιλέωσης είναι το βάπτισμα και το αίμα του Ιησού. Όταν πιστεύουμε στον Ιησού, πρέπει να κατανοήσουμε το ευαγγέλιο της εξιλέωσης μέσω των λόγων Του και να ξέρουμε συγκεκριμένα πώς έπλυνε όλες τις αμαρτίες μας. 
Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε τι αντιπροσωπεύεται από το κυανούν, το πορφυρούν και το κόκκινον νήμα στην πύλη της ιερής σκηνής. Τότε, μπορούμε να έχουμε την αληθινή πίστη που θα διαρκέσει αιώνια.
 
 
Δεν Μπορούμε Ποτέ Να Ἀναγεννηθούμε Χωρίς Να Πιστέψουμε Στον Ιησού, Ο Οποίος Είναι Η Ουσία Του Κυανούν, Του Πορφυρούν Και Του Κόκκινον Νήματος
 
Τι έκαναν οι ιερείς πριν μπουν στον άγιο τόπο;
Έπλυναν τα χέρια και τα πόδια τους με το ύδωρ από τον χάλκινο νιπτήρα.
 
Ο Κύριος μας Ιησούς μας έσωσε. Δεν μπορούμε παρά να υμνούμε τον Κύριο όταν βλέπουμε πόσο τέλεια μας έσωσε. Πρέπει να κοιτάξουμε την ιερή σκηνή. Μας έδωσε τα λόγια του ευαγγελίου της εξιλέωσης μέσω του κυανούν, του πορφυρούν και του κόκκινον νήματος της ιερής σκηνής και μας έσωσε με αυτά. Ευχαριστούμε και υμνούμε τον Κύριο.
Οι αμαρτωλοί δεν μπορούσαν να εισέλθουν στον άγιο τόπο. Πώς θα μπορούσε κάποιος που έχει αμαρτία να εισέλθει στον άγιο τόπο; Αυτό θα ήταν αδύνατο. Αν ένας τέτοιος άνθρωπος εισερχόταν, θα σκοτωνόταν αμέσως. Δεν θα ήταν ευλογία, αλλά κατάρα. Ένας αμαρτωλός δεν μπορούσε ούτε να εισέλθει στον άγιο τόπο ούτε να περιμένει να ζήσει.
Ο Κύριος μας έσωσε μέσω του μυστικού που είναι κρυμμένο στην πύλη της ιερής σκηνής. Με κυανούν, πορφυρούν και κόκκινον νήμα, και την βύσσον (το λεπτό λινό), μας έσωσε. Και μας είπε το μυστικό της σωτηρίας Του μέσω αυτών των πραγμάτων. 
Εσύ και εγώ σωθήκαμε έτσι; Εάν δεν πιστεύουμε στα λόγια του κυανούν, πορφυρούν και κόκκινον νήματος, δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία μέσω του ευαγγελίου της εξιλέωσης. Το κυανό δεν σημαίνει Θεό, σημαίνει το βάπτισμα του Ιησού. Σημαίνει το βάπτισμα του Ιησού που πήρε όλες τις αμαρτίες μας. 
Κάποιος μπορεί να εισέλθει μέχρι το θυσιαστήριο του ολοκαυτώματος χωρίς να πιστεύει στο κυανούν νήμα. Ωστόσο, δεν μπορεί να εισέλθει στον άγιο τόπο όπου κατοικεί ο Θεός.
Επομένως, πριν εισέλθουμε στην πύλη της ιερής Σκηνής, πρέπει να πιστεύουμε στο κυανούν νήμα (το βάπτισμα του Ιησού), το κόκκινον νήμα (το αίμα Του στον Σταυρό) και το πορφυρούν νήμα (ο Ιησούς ως Θεός και Υιός του Θεού). Μόνο όταν πιστεύουμε γινόμαστε αποδεκτοί από τον Θεό και μας επιτρέπεται να εισέλθουμε μέσα από το καταπέτασμα του άγιον των αγίων.
Μερικοί εισέρχονται στην εξωτερική αυλή της σκηνής του μαρτυρίου και νομίζουν ότι βρίσκονται μέσα. Αλλά αυτό δεν είναι σωτηρία. Πόσο μακριά πρέπει να πάμε για να σωθούμε; Πρέπει να μπορούμε να εισέλθουμε στο άγιον των αγίων.
Για να εισέλθουμε στο άγιον των αγίων, πρέπει να περάσουμε από την χάλκινη λεκάνη. Η χάλκινη λεκάνη αντιπροσωπεύει το βάπτισμα του Ιησού και πρέπει να πλύνουμε όλες τις καθημερινές μας αμαρτίες με το βάπτισμα του Ιησού και να γίνουμε αγιασμένοι για να εισέλθουμε στο άγιο μέρος.
Στην Παλαιά Διαθήκη, οι ιερείς έπρεπε να πλένουν το σώμα τους πριν εισέλθουν, και στην Καινή Διαθήκη, ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του για να συμβολίσει το πλύσιμο των δια βίου αμαρτιών τους.
Ο νόμος του Θεού λέει, «Διότι ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος, το δε χάρισμα του Θεού ζωή αιώνιος διά Ιησού Χριστού του Κυρίου ημών» (Ρωμαίους 6:23). Ο Θεός κρίνει τις αμαρτίες του ανθρώπου χωρίς εξαίρεση, αλλά τις μεταβίβασε στον Υιό Του και τον έκρινε αντ` αυτού. Αυτή είναι η αγάπη του Θεού, η σωτηρία Του. Η αληθινή σωτηρία επιτυγχάνεται μόνο όταν πιστεύουμε στο ευαγγέλιο της εξιλέωσης, το βάπτισμα, το αίμα, το θάνατο και την ανάσταση του Ιησού.
 
 
Για να ἀναγεννηθεί Κάποιος, δεν Πρέπει Ποτέ να Περιφρονήσει τον Γραπτό Λόγο του Θεού, το Ευαγγέλιο της Εξιλέωσης των Αμαρτιών.
 
Ποιο είναι το μόνο πράγμα που μας απομένει να κάνουμε;
Είναι να πιστεύουμε στους γραπτούς λόγους του Θεού.
 
Ποτέ δεν περιφρονώ τους άλλους. Όταν κάποιος μιλάει για κάτι που δεν γνωρίζω, του ζητάω να μου το διδάξει. Αλλά όταν ρώτησα για το νόημα της ιερής σκηνής, κανείς δεν μπορούσε να μου πει.
Τότε τι μπορούσα να κάνω; Έπρεπε να επιστρέψω στη Βίβλο. Πού αναφέρεται η ιερή σκηνή στη Βίβλο; Περιγράφεται με λεπτομέρεια στην Έξοδο. Και αν κάποιος διαβάσει αυτό το βιβλίο προσεκτικά, μπορεί να καταλάβει το νόημά του μέσω των γραπτών λόγων του Θεού. 
Αγαπητοί φίλοι, δεν μπορείτε να σωθείτε πιστεύοντας στον Ιησού στα τυφλά. Η τακτική παρακολούθηση της εκκλησίας δεν θα σας κάνει να ἀναγεννηθείτε. Ξέρουμε τι είπε ο Ιησούς στον Νικόδημο. «Αληθώς, αληθώς σοι λέγω, εάν τις δεν γεννηθή εξ ύδατος και Πνεύματος, δεν δύναται να εισέλθη εις την βασιλείαν του Θεού... Απεκρίθη ο Ιησούς και είπε προς αυτόν· Συ είσαι ο διδάσκαλος του Ισραήλ και ταύτα δεν εξεύρεις;» (Ιωάννης 3:5, 10)
Όλοι όσοι πιστεύουν στον Ιησού πρέπει να πιστεύουν στο κυανούν νήμα (όλες οι αμαρτίες του κόσμου μεταβιβάστηκαν στον Ιησού όταν βαπτίστηκε), στο κόκκινον νήμα (ο θάνατος του Ιησού για όλες τις αμαρτίες μας) και στο πορφυρούν νήμα (ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας, ο Θεός, και ο Υιός του Θεού). 
Πρέπει να πιστεύουμε ότι ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας όλων των αμαρτωλών του κόσμου. Χωρίς αυτήν την πίστη, κανείς δεν μπορεί να ἀναγεννηθεί, ούτε να εισέλθει στον άγιο τόπο της βασιλείας του Θεού. Χωρίς αυτήν δεν μπορεί κανείς ούτε καν να ζήσει πιστά σε αυτόν τον κόσμο. 
Δεν θα ήταν τόσο εύκολο αν κάποιος μπορούσε να ἀναγεννημένο απλά πιστεύοντας στον Ιησού; ―Ναι.― «♫Έχεις σωθεί. Έχω σωθεί. Έχουμε όλοι σωθεί♫». Πόσο ωραία. Αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί που πιστεύουν στον Ιησού χωρίς να είναι πραγματικά ‘ἀναγεγεννημένο.’ 
Κάποιος πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια στη Βίβλο καθώς και να έχει πίστη στον Ιησού. Για να εισέλθουμε στη σκηνή του μαρτυρίου και να είμαστε με τον Θεό στον κόσμο της πίστης, πρέπει να κατανοήσουμε το νόημα του κυανούν, πορφυρούν και κόκκινον νήματος που αναφέρεται στη Βίβλο, δηλαδή το ευαγγέλιο που αφαιρεί την αμαρτία. Μέσα στη σκηνή της πίστης, μπορούμε να ζούμε ευτυχισμένα μέχρι να έρθει ο καιρός να μεταβούμε στη βασιλεία των ουρανών. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να πιστεύουμε στον Ιησού με τον σωστό τρόπο.
 
 
Το Πρωτότυπο Ευαγγέλιο Γεννά την Αγιοσύνη με Κυανούν Νήμα
 
Ποια είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωτηρία;
Το Βάπτισμα του Ιησού
 
Μερικές φορές κάποιος νομίζει ότι μπορεί να ζήσει τέλεια χωρίς να κάνει λάθος. Ωστόσο, όταν προσπαθεί να κάνει κάτι, σύντομα θα ανακαλύψει τις αδυναμίες του. Οι άνθρωποι είναι τόσο ατελείς, και είναι αδύνατο να μην αμαρτάνουν. Ωστόσο, επειδή ο Ιησούς μας έσωσε με το κυανούν, το πορφυρούν και το κόκκινον νήμα, το ευαγγέλιο της εξιλέωσης, μπορούμε να αγιαστούμε και να εισέλθουμε στον άγιο τόπο του Θεού.
Αν ο Θεός δεν μας είχε σώσει με το κυανούν, το πορφυρούν και το κόκκινον νήμα, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να εισέλθουμε στον άγιο τόπο μόνοι μας. Ποιος είναι ο λόγος για αυτό; Αν μπορούσαν να εισέλθουν μόνο όσοι ζουν τέλεια με τη σάρκα τους, δεν θα υπήρχε κανένας που θα είχε τα προσόντα. Όταν κάποιος πιστεύει στον Ιησού χωρίς το ευαγγέλιο, απλώς προσθέτει περισσότερες αμαρτίες στην καρδιά του.
Ο Ιησούς μας έσωσε με τη σχολαστικά σχεδιασμένη σωτηρία Του, τη σωτηρία του κυανού, του πορφυρού και του κόκκινου νήματος, και της βύσσου (το λεπτό λινό). Αυτός ξέπλυνε όλες τις αμαρτίες μας. Πιστεύετε σε αυτό; ―Ναι.― Έχετε στην καρδιά σας την αλήθεια του ευαγγελίου στο οποίο η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως και μαρτυρείτε γι` αυτό; ―Ναι.―
Μόνο όταν μαρτυρείτε για το ευαγγέλιο μπορείτε να φορέσετε στο μέτωπό σας τη λωρίδα που λέει «ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ» και να ενταχθείτε στη «βασίλειον ιεράτευμα» (1 Πέτρου 2:9). Μόνο τότε μπορείτε να σταθείτε ενώπιον των ανθρώπων και να τους πείτε ότι είστε υπηρέτης του Θεού, εργαζόμενος ως αρχιερέας. 
Το κάλυμμα της κεφαλής του αρχιερέα έχει μία πλάκα από χρυσό και η πλάκα είναι δεμένη με κυανή κορδόνι. Γιατί κυανή; Επειδή ο Ιησούς μας έσωσε με το ευαγγέλιο στο οποίο η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως, επειδή πήρε όλες τις αμαρτίες μας και μας έκανε χωρίς αμαρτία μέσω του βαπτίσματος Του (η επιθέσει τας χείρας στην Παλαιά Διαθήκη, το βάπτισμα στην Καινή Διαθήκη).
Όσο επιμελώς κι αν πιστεύαμε στον Ιησού, δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε την πλάκα χαραγμένη με «ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ» χωρίς τα μυστικά λόγια του κυανού, πορφυρού και κόκκινου νήματος.
Πώς γίναμε δίκαιοι; Είναι γραμμένο στο Ματθαίο 3:15, «Διότι ούτως είναι πρέπον εις ημάς να εκπληρώσωμεν πάσαν δικαιοσύνην». Ο Ιησούς βαπτίστηκε και μας έσωσε από όλες τις αμαρτίες του κόσμου. Επειδή βαπτίστηκε Και πήρε όλες τις αμαρτίες μας, εμείς οι πιστοί γίναμε δίκαιοι.
Πώς θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήμασταν χωρίς αμαρτία αν δεν υπήρχε το βάπτισμα του Ιησού; Ακόμη κι αν πιστεύαμε στον Ιησού, ακόμη κι αν κλαίγαμε, σκεπτόμενοι τη σταύρωση του Ιησού, όλα τα δάκρυα αυτού του κόσμου δεν θα μπορούσαν να ξεπλύνουν όλες τις αμαρτίες μας. Όχι. Όσο κι αν κλαίγαμε και μετανοούσαμε, οι αμαρτίες μας θα παρέμεναν μέσα μας.
«ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ». Επειδή πήρε όλες τις αμαρτίες μας με το βάπτισμα και το αίμα Του, επειδή ο Θεός επέτρεψε όλες τις αμαρτίες των αμαρτωλών να μεταβιβαστούν στον Ιησού, επειδή ο λόγος της σωτηρίας είναι καταγεγραμμένος στη Βίβλο, έχουμε γίνει δίκαιοι μέσω της πίστης μας παρά όλες τις αδυναμίες μας.
Επομένως, μπορούμε τώρα να σταθούμε ενώπιον του Θεού. Μπορούμε τώρα να ζήσουμε ως δίκαιοι και να κηρύξουμε το ευαγγέλιο στον κόσμο. «♪Ω, έχω σωθεί. Έχεις σωθεί. Έχουμε όλοι σωθεί♪». Έχουμε σωθεί σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού.
Χωρίς τον λόγο του ευαγγελίου της εξιλέωσης στην καρδιά σας, δεν υπάρχει σωτηρία, όσο σκληρά κι αν προσπαθείτε. Είναι σαν ένα δημοφιλές τραγούδι για ανεκπλήρωτη αγάπη. «♫Ω, η καρδιά μου χτυπά γρήγορα χωρίς λόγο κάθε φορά που τη βλέπω, κάθε φορά που είμαι κοντά της. Πρέπει να είμαι ερωτευμένος♫». Η καρδιά μου χτυπά γρήγορα, αλλά όχι η δική της. Δυστυχώς, η αγάπη μου δεν ανταποκρίνεται ποτέ.
Οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι η σωτηρία έρχεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους για πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Ρωτούν, «Γιατί πρέπει να έρχεται μόνο μέσω του ευαγγελίου του βαπτίσματος;» Εάν δεν έρχεται μέσω του ευαγγελίου του βαπτίσματος του Ιησού, δεν είναι πλήρης σωτηρία. Είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να γίνουμε δίκαιοι ενώπιον του Θεού γιατί είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να καθαριστούμε πλήρως από όλες τις αμαρτίες μας.
 
 
Ποια είναι η Σωτηρία του Κυανού Νήματος που μας έδωσε ο Ιησούς;
 
Τι μας έκανε δίκαιους;
Το ευαγγέλιο του κυανού, πορφυρού και κόκκινου νήματος
 
Η σωτηρία μέσω του ευαγγελίου του κυανού, πορφυρού και κόκκινου νήματος είναι το δώρο του Θεού σε όλη την ανθρωπότητα. Αυτό το δώρο μας έχει επιτρέψει να εισέλθουμε στην ιερή σκηνή και να ζούμε εν ειρήνη. Μας έχει κάνει δίκαιους. Μας έχει κάνει δίκαιους και μας έχει επιτρέψει να ζούμε μέσα στην εκκλησία για να εκπαιδευόμαστε στα ιερά λόγια μέσα στην εκκλησία. 
Κάθε φορά που πηγαίνουμε ενώπιον του Θεού για να προσευχηθούμε, το ευαγγέλιο μας ευλογεί με την αγάπη Του. Γι` αυτό η σωτηρία είναι τόσο πολύτιμη για εμάς. Ο Ιησούς μας λέει να χτίσουμε ένα σπίτι «πάνω στον βράχο». Ο βράχος είναι το βάπτισμα του Ιησού. Όλοι θα σωθούμε, θα ζήσουμε με τη χάρη ως παιδιά του Θεού, και μετά θα πάμε στον ουρανό για να ζήσουμε για πάντα.
Αγαπητοί φίλοι, λόγω του ευαγγελίου της εξιλέωσης, μπορούμε να εισέλθουμε στην ιερή σκηνή με πίστη. Λόγω της πλύσης όλων των αμαρτιών μας (το βάπτισμα του Ιησού) και της κρίσης στον Σταυρό, έχουμε σωθεί έχοντας πίστη. 
Η άφθονη εξιλέωση για όλες τις αμαρτίες μας, το βάπτισμα και το αίμα του Ιησού, είναι το ευαγγέλιο που έπλυνε όλες τις αμαρτίες μας. Το πιστεύετε αυτό; Το αληθινό ευαγγέλιο είναι το επουράνιο ευαγγέλιο της εξιλέωσης που έπλυνε πλήρως όλες τις αμαρτίες μας.
Έχουμε αναγεννηθεί πιστεύοντας στο ευαγγέλιο της εξιλέωσης. Ο Ιησούς μας έχει δώσει το ευαγγέλιο της εξιλέωσης, το οποίο έπλυνε όλες τις καθημερινές μας αμαρτίες και ακόμη και όλες τις μελλοντικές αμαρτίες. Δόξα στον Κύριο. Αλληλούια! Ευχαριστίες στον Κύριο.
Το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος (το ευαγγέλιο του ύδατος και του αίματος) είναι το αληθινό ευαγγέλιο που μίλησε ο Ιησούς Χριστός. Αυτό το βιβλίο γράφτηκε για να αποκαλύψει το ευαγγέλιο του Ιησού, το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. 
Επειδή πολλοί άνθρωποι πιστεύουν στον Ιησού χωρίς να γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια, τώρα λειτουργούν μόνο στον κόσμο της χριστιανικής θεολογίας (της λεγόμενης φιλοσοφικής θεολογίας). Εν συντομία, ζουν σε αίρεση και σύγχυση. Επομένως, πρέπει να επιστρέψουμε και να πιστέψουμε στο αληθινό ευαγγέλιο. Δεν είναι ακόμα αργά.
Θέλω να αναλύσω περισσότερο στο δεύτερο βιβλίο για εκείνους που έχουν ερωτήσεις σχετικά με το ευαγγέλιο του ἀναγεννημένου από το ύδωρ και το Πνεύμα.
 
Αυτό το κήρυγμα είναι επίσης διαθέσιμο σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου. Κάντε κλικ στο εξώφυλλο του βιβλίου παρακάτω.
ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞ ΥΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ; [Νέα Αναθεωρημένη Έκδοση]