Search

布道

Θέμα 3: Το Ευαγγέλιο του Ύδατος και του Πνεύματος

[3-1] Η Αιώνια Λύτρωση (Ιωάννης 8:1-12)

Η Αιώνια Λύτρωση (Ιωάννης 8:1-12)
(Ιωάννης 8:1-12)
«Ο δε Ιησούς υπήγεν εις το όρος των Ελαιών. Και την αυγήν ήλθε πάλιν εις το ιερόν, και πας ο λαός ήρχετο προς Αυτόν· και καθήσας εδίδασκεν αυτούς. Φέρουσι δε προς αυτόν οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι γυναίκα συλληφθείσαν επί μοιχεία. Και στήσαντες αυτήν εν τω μέσω, Λέγουσι προς Αυτόν· Διδάσκαλε, αύτη η γυνή συνελήφθη επ` αυτοφώρω μοιχευομένη. Εν δε τω νόμω ο Μωϋσής προσέταξεν ημάς να λιθοβολώνται τέτοιους ανθρώπους. Συ λοιπόν τι λέγεις; Έλεγον δε τούτο δοκιμάζοντες Αυτόν, διά να έχωσι ίνα κατηγορώσιν Αυτόν. Ο δε Ιησούς κύψας κάτω, έγραφε διά του δακτύλου εις την γην. Και επειδή επέμενον ερωτώντες αυτόν, ανακύψας είπε προς αυτούς· Όστις από σας είναι αναμάρτητος, πρώτος ας ρίψη τον λίθον επ` αυτήν. Και πάλιν κύψας κάτω έγραφεν εις την γην. Εκείνοι δε ακούσαντες και υπό της συνειδήσεως ελεγχόμενοι, εξήρχοντο εις έκαστος, αρχίσαντες από των πρεσβυτέρων έως των εσχάτων. Και έμεινε μόνος ο Ιησούς και η γυνή ισταμένη εν τω μέσω. Ανακύψας δε ο Ιησούς, και μη ιδών μηδένα πλην της γυναικός, είπε προς αυτήν· Γύναι, που είναι εκείνοι οι κατήγοροί σου; δεν σε κατεδίκασεν ουδείς; Και εκείνη είπεν· Ουδείς, Κύριε. Και ο Ιησούς είπε προς αυτήν· Ουδέ εγώ σε καταδικάζω· ύπαγε, και εις το εξής μη αμάρτανε. Πάλιν λοιπόν ο Ιησούς ελάλησε προς αυτούς λέγων· Εγώ είμαι το φως του κόσμου· όστις ακολουθεί εμέ δεν θέλει περιπατήσει εις το σκότος, αλλά θέλει έχει το φως της ζωής».
 
 
Πόσες αμαρτίες εξάλειψε ο Ιησούς;
Όλες τις αμαρτίες του κόσμου
 
Ο Ιησούς μας έδωσε αιώνια λύτρωση. Δεν υπάρχει κανείς σε αυτόν τον κόσμο που να μην μπορεί να λυτρωθεί αν πιστεύει στον Ιησού ως Σωτήρα του. Μας λύτρωσε όλους. Αν υπάρχει ένας αμαρτωλός που αγωνιά για τις αμαρτίες του, είναι επειδή δεν καταλαβαίνει πώς ο Ιησούς τον έχει ελευθερώσει από όλες τις αμαρτίες με το βάπτισμά Του.
Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε και να πιστεύουμε στο μυστικό της σωτηρίας. Ο Ιησούς ανέλαβε όλες τις αμαρτίες μας με το βάπτισμά Του και υπέστη την κρίση για τις αμαρτίες μας πεθαίνοντας στο Σταυρό.
Πρέπει να πιστεύετε στη σωτηρία του ύδατος και του Πνεύματος· στην αιώνια λύτρωση από όλες τις αμαρτίες. Πρέπει να πιστεύετε στην μεγάλη Του αγάπη που σας έχει ήδη καταστήσει δίκαιο άνθρωπο. Πιστέψτε σε αυτό που έκανε για τη σωτηρία σας στον Ιορδάνη ποταμό και στον Σταυρό.
Και ο Ιησούς γνώριζε επίσης όλες τις κρυφές μας αμαρτίες. Μερικοί άνθρωποι έχουν μια παρανόηση σχετικά με την αμαρτία. Νομίζουν ότι κάποιες αμαρτίες δεν μπορούν να λυτρωθούν. Ο Ιησούς έχει εξαγοράσει όλες τις αμαρτίες, κάθε μία από αυτές.
Δεν υπάρχει αμαρτία σε αυτόν τον κόσμο που να μην έχει αφαιρέσει ο Ιησούς. Επειδή έχει λυτρώσει όλες τις αμαρτίες σε αυτόν τον κόσμο, δεν υπάρχουν πια αμαρτωλοί. Γνωρίζετε το ευαγγέλιο που λύτρωσε όλες τις αμαρτίες σας, ακόμη και τις αμαρτίες σας του μέλλοντος; Πιστέψτε σε αυτό και σωθείτε. Και επιστρέψτε στη δόξα του Θεού.
 
 
Η Γυναίκα Που Πιάστηκε Στην Πράξη Της Μοιχείας
 
Πόσοι άνθρωποι στον κόσμο διαπράττουν μοιχεία;
Όλοι οι άνθρωποι
 
Στο κατά Ιωάννης 8, υπάρχει μια γυναίκα που πιάστηκε στην πράξη της μοιχείας. Και βλέπουμε πώς αυτή η γυναίκα σώθηκε από τον Ιησού. Θα θέλαμε να μοιραστούμε τη χάρη που έλαβε αυτή η γυναίκα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όλοι οι άνθρωποι διαπράττουν μοιχεία καθ` όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Κάθε άτομο διαπράττει μοιχεία.
Αν δεν φαίνεται έτσι, είναι μόνο επειδή το κάνουμε τόσο συχνά που φαίνεται σαν να μην το κάνουμε. Γιατί; Ζούμε με τόση πολλή μοιχεία στις ζωές μας.
Κοιτάζω τη γυναίκα και αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος ανάμεσά μας που να μην έχει διαπράξει μοιχεία. Δεν υπάρχει κανένας που να μην έχει διαπράξει μοιχεία, όπως η γυναίκα που πιάστηκε επ` αυτοφώρω. Όλοι μας απλώς προσποιούμαστε ότι δεν το έχουμε κάνει.
Νομίζετε ότι κάνω λάθος; Όχι, δεν κάνω. Κοιτάξτε προσεκτικά μέσα σας. Όλοι οι άνθρωποι στη γη έχουν διαπράξει μοιχεία. Διαπράττουν μοιχεία κοιτάζοντας γυναίκες στο δρόμο, στις σκέψεις και στις πράξεις τους, οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
Απλά δεν συνειδητοποιούν ότι διαπράττουν μοιχεία. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν συνειδητοποιούν μέχρι την ημέρα που θα πεθάνουν ότι έχουν διαπράξει μοιχεία αμέτρητες φορές καθ` όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Όχι μόνο εκείνοι που πιάστηκαν, αλλά όλοι εμείς που δεν έχουμε ποτέ πιαστεί διαπράττουμε μοιχεία. Όλοι οι άνθρωποι διαπράττουν μοιχεία στο μυαλό τους και στις πράξεις τους. Δεν είναι αυτό μέρος της ζωής μας;
Είστε θυμωμένοι; Είναι η αλήθεια. Απλώς το κρύβουμε επειδή ντρεπόμαστε. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι στις μέρες μας διαπράττουν μοιχεία συνέχεια, αλλά δεν συνειδητοποιούν ότι το κάνουν.
Οι άνθρωποι διαπράττουν μοιχεία και στις ψυχές τους. Εμείς, που δημιουργηθήκαμε από τον Θεό, ζούμε σε αυτή τη γη χωρίς ποτέ να συνειδητοποιούμε ότι διαπράττουμε μοιχεία στις ψυχές μας. Η λατρεία άλλων θεών είναι πνευματική μοιχεία, επειδή ο Κύριος είναι ο μοναδικός σύζυγος όλης της ανθρωπότητας.
Η γυναίκα που πιάστηκε στην πράξη της μοιχείας ήταν ένας άνθρωπος όπως και εμείς οι υπόλοιποι, και έλαβε τη χάρη του Θεού όπως κι εμείς που λυτρωθήκαμε. Αλλά οι υποκριτές Φαρισαίοι την έβαλαν να σταθεί ανάμεσά τους και την έδειξαν με το δάχτυλο σαν να ήταν δικαστές και ήταν έτοιμοι να της πετάξουν πέτρες. Κόντευαν να τη γελοιοποιήσουν και να την κρίνουν σαν να ήταν οι ίδιοι αγνοί, σαν να μην είχαν διαπράξει ποτέ μοιχεία.
Αδελφοί Χριστιανοί, όσοι γνωρίζουν ότι είναι μια μάζα αμαρτίας δεν κρίνουν τους άλλους ενώπιον του Θεού. Αντίθετα, επειδή γνωρίζουν ότι και αυτοί διαπράττουν μοιχεία σε όλη τους τη ζωή, λαμβάνουν τη χάρη του Θεού που μας έχει λυτρώσει όλους. Μόνο όσοι συνειδητοποιούν ότι είναι αμαρτωλοί που διαπράττουν μοιχεία συνεχώς είναι άξιοι να λυτρωθούν ενώπιον του Θεού.
 
 

Ποιος Λαμβάνει τη Χάρη του Θεού;

 
Λαμβάνει τη χάρη του Θεού αυτός που ζει αγνά χωρίς να διαπράττει μοιχεία, ή αυτός που παραδέχεται ότι είναι τόσο αμαρτωλός και ανάξιος λαμβάνει τη χάρη Του; Αυτός που παραδέχεται ότι είναι τόσο αμαρτωλός είναι αυτός που λαμβάνει την άφθονη χάρη της λύτρωσής Του. Αυτοί που δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους, αυτοί που είναι αδύναμοι και ανίσχυροι λαμβάνουν λύτρωση. Αυτοί είναι που βρίσκονται στη χάρη Του.
 
Ποιος λαμβάνει τη χάρη του Θεού;
Οι ανάξιοι άνθρωποι
 
Αυτοί που νομίζουν ότι είναι χωρίς αμαρτία δεν μπορούν να λυτρωθούν. Πώς μπορούν να λάβουν τη χάρη της λύτρωσής Του όταν δεν υπάρχει τίποτα να λυτρωθεί;
Οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι έσυραν τη γυναίκα που είχε πιαστεί στην πράξη της μοιχείας ενώπιον του Ιησού και την έστησαν ανάμεσά τους και τον ρώτησαν, «Εν δε τω νόμω ο Μωϋσής προσέταξεν ημάς να λιθοβολώνται τέτοιους ανθρώπους. Συ λοιπόν τι λέγεις;» Γιατί έφεραν τη γυναίκα μπροστά Του και τον δοκίμασαν;
Οι ίδιοι είχαν επίσης διαπράξει πολλές φορές μοιχεία, αλλά προσπαθούσαν να την κρίνουν και να τη σκοτώσουν μέσω του Ιησού και προσπαθούσαν να ρίξουν την ευθύνη σ` Αυτόν.
Ο Ιησούς γνώριζε τι είχαν στο μυαλό τους και ήξερε τα πάντα για τη γυναίκα. Έτσι είπε, «Όστις από σας είναι αναμάρτητος, πρώτος ας ρίψη τον λίθον επ` αυτήν». Τότε οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι, ξεκινώντας από τον πιο ηλικιωμένο μέχρι τον τελευταίο, έφυγαν ένας και έμειναν μόνο ο Ιησούς και η γυναίκα.
Αυτοί που έφυγαν ήταν οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι, οι θρησκευτικοί ηγέτες. Ήταν έτοιμοι να κρίνουν τη γυναίκα που είχε πιαστεί στην πράξη της μοιχείας, σαν να μην ήταν οι ίδιοι αμαρτωλοί.
Ο Ιησούς διακήρυξε την αγάπη Του σε αυτόν τον κόσμο. Ήταν ο Ξενιστής της αγάπης. Ο Ιησούς έδωσε τροφή στους ανθρώπους, ανέστησε τους νεκρούς, έδωσε ζωή στον γιο μιας χήρας, ανέστησε τον Λάζαρο, θεράπευσε τους λεπρούς και έκανε θαύματα για τους φτωχούς. Και πήρε όλες τις αμαρτίες όλων των αμαρτωλών και τους έδωσε σωτηρία.
Ο Ιησούς μας αγαπά. Είναι ο Παντοδύναμος που μπορεί να κάνει τα πάντα, αλλά οι Φαρισαίοι και οι γραμματείς τον θεωρούσαν εχθρό τους. Γι` αυτό έφεραν τη γυναίκα μπροστά Του και τον δοκίμασαν.
Τον ρώτησαν, «Εν δε τω νόμω ο Μωϋσής προσέταξεν ημάς να λιθοβολώνται τέτοιους ανθρώπους. Συ λοιπόν τι λέγεις;» Νόμιζαν ότι ο Ιησούς θα τους έλεγε να την λιθοβολήσουν. Γιατί; Αν έπρεπε να κρίνουμε σύμφωνα με όσα είναι γραμμένα στον Νόμο του Θεού, όλοι οι άνθρωποι που έχουν διαπράξει μοιχεία θα λιθοβολούνταν μέχρι θανάτου χωρίς εξαίρεση.
Όλοι πρέπει να λιθοβολούνται μέχρι θανάτου και όλοι είναι προορισμένοι να πάνε στην κόλαση. Ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος. Ωστόσο, ο Ιησούς δεν τους είπε να την λιθοβολήσουν, αλλά αντίθετα είπε, «Όστις από σας είναι αναμάρτητος, πρώτος ας ρίψη τον λίθον επ` αυτήν».
 
Γιατί μας έδωσε ο Θεός τα 613 άρθρα του Νόμου;
Για να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε αμαρτωλοί
 
Ο Νόμος επιφέρει την οργή. Ο Θεός είναι άγιος και έτσι είναι και ο Νόμος Του. Αυτός ο Άγιος Νόμος ήρθε σε εμάς σε 613 άρθρα. Ο λόγος που ο Θεός μας έδωσε 613 άρθρα του Νόμου είναι για να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε αμαρτωλοί, ότι είμαστε ατελή όντα. Μας διδάσκει ότι πρέπει να προσβλέπουμε στη χάρη του Θεού για να λυτρωθούμε. Αν δεν το γνωρίζαμε αυτό και σκεφτόμασταν μόνο τι ήταν γραμμένο, όλοι θα έπρεπε να λιθοβοληθούμε μέχρι θανάτου ακριβώς όπως η γυναίκα που πιάστηκε στην πράξη.
Οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι που δεν γνώριζαν την αλήθεια του Νόμου Του ίσως να σκέφτηκαν ότι μπορούσαν να λιθοβολήσουν τη γυναίκα και ίσως και εμάς. Ποιος μπορεί να ρίξει πέτρες σε μια ανήμπορη γυναίκα; Ακόμα κι αν πιάστηκε στην πράξη, κανένας σε αυτόν τον κόσμο δεν μπορούσε να της ρίξει πέτρες.
Αν η γυναίκα και ο καθένας από εμάς κρινόταν μόνο σύμφωνα με τον Νόμο, εμείς, καθώς και η γυναίκα, θα λαμβάναμε μια φοβερή κρίση. Αλλά ο Ιησούς μας έσωσε, εμείς που είμαστε αμαρτωλοί, από τις αμαρτίες μας και από την δίκαιη κρίση. Με όλες τις αμαρτίες μας, αν ο Νόμος του Θεού εφαρμοστεί αυστηρά κατά γράμμα, ποιος από εμάς θα μπορούσε να μείνει ζωντανός; Κάθε ένας από εμάς θα κατέληγε στην κόλαση.
Αλλά οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι γνώριζαν τον Νόμο μόνο όπως ήταν γραμμένος. Αν ο Νόμος του Θεού εφαρμοζόταν σωστά, θα τους σκότωνε τόσο σίγουρα όσο και αυτόν που καταδίκασαν. Στην πραγματικότητα, ο Νόμος του Θεού δόθηκε στους ανθρώπους για να καταλάβουν τις αμαρτίες τους, αλλά έχουν υποφέρει επειδή τον έχουν παρεξηγήσει και τον έχουν εφαρμόσει λανθασμένα.
Οι σημερινοί Φαρισαίοι, όπως και οι Φαρισαίοι στη Βίβλο, γνωρίζουν μόνο τον Νόμο όπως είναι γραμμένος. Πρέπει να κατανοήσουν τη χάρη, τη δικαιοσύνη και την αλήθεια του Θεού. Πρέπει να διδαχθούν το ευαγγέλιο της λύτρωσης για να σωθούν.
Οι Φαρισαίοι είπαν, «Εν δε τω νόμω ο Μωϋσής προσέταξεν ημάς να λιθοβολώνται τέτοιους ανθρώπους. Συ λοιπόν τι λέγεις;» Ρώτησαν, κρατώντας με αυτοπεποίθηση τις πέτρες. Ήταν σίγουροι ότι ο Ιησούς δεν θα είχε τίποτα να πει γι` αυτό. Περίμεναν ο Ιησούς να πέσει στην παγίδα τους.
Αν ο Ιησούς είχε κρίνει σύμφωνα με το Νόμο, θα είχε λιθοβοληθεί και από αυτούς. Ο σκοπός τους ήταν να λιθοβολήσουν και τους δύο. Αν ο Ιησούς είχε πει να μην λιθοβολήσουν τη γυναίκα, θα έλεγαν ότι ο Ιησούς περιφρόνησε τον Νόμο του Θεού και θα τον λιθοβολούσαν για βλασφημία. Τι τρομερή συνωμοσία ήταν αυτή!
Αλλά ο Ιησούς έσκυψε και έγραψε στο έδαφος με το δάχτυλό Του, και εκείνοι συνέχιζαν να Τον ρωτούν, «Τι λες; Τι γράφεις στο έδαφος; Απλά απάντησε στην ερώτησή μας. Τι λες;» Έδειχναν τον Ιησού με τα δάχτυλά τους και συνέχιζαν να Τον παρενοχλούν.
Ο Ιησούς σηκώθηκε όρθιος και τους είπε ότι όποιος από αυτούς δεν έχει αμαρτία να ρίξει πρώτος την πέτρα εναντίον της. Τότε ο Ιησούς έσκυψε και συνέχισε να γράφει στο έδαφος. Τότε εκείνοι που το άκουσαν, ελεγχόμενοι από τη συνείδησή τους, έφυγαν ένας μετά τον άλλον, αρχίζοντας από τους πιο ηλικιωμένους έως τους τελευταίους. Και ο Ιησούς έμεινε μόνος, με τη γυναίκα να στέκεται στην παρουσία Του.
 
 
«Όστις Από Σας Είναι Αναμάρτητος, Πρώτος Ας Ρίψη Τον Λίθον Επ` Αυτήν»
 
Πού καταγράφονται οι αμαρτίες;
Στην πλάκα της καρδίας μας και στα Βιβλία των Έργων
 
Ο Ιησούς τους είπε, «Όστις από σας είναι αναμάρτητος, πρώτος ας ρίψη τον λίθον επ` αυτήν,» και συνέχισε να γράφει στο έδαφος. Τότε άρχισαν να φεύγουν ένας-ένας, ξεκινώντας από τους πιο ηλικιωμένους. Οι μεγαλύτεροι Φαρισαίοι, που είχαν διαπράξει περισσότερες αμαρτίες, έφυγαν πρώτοι. Και έφυγαν και οι νέοι. Ας υποθέσουμε ότι ο Ιησούς στεκόταν ανάμεσά μας, και στεκόμασταν γύρω από τη γυναίκα. Αν ο Ιησούς μας είχε πει ότι όποιος από εμάς ήταν χωρίς αμαρτία έπρεπε να ρίξει πρώτος την πέτρα, τι θα κάνατε;
Τι έγραφε ο Ιησούς στο έδαφος; Ο Θεός, που μας δημιούργησε, γράφει τις αμαρτίες μας σε δύο διαφορετικά μέρη.
Πρώτα, γράφει τις αμαρτίες μας στις πλάκες της καρδιάς μας.
«Η αμαρτία του Ιούδα είναι γεγραμμένη με γραφίδα σιδηράν· με όνυχα αδαμάντινον, ενεχαράχθη επί της πλακός της καρδίας αυτών και επί των κεράτων των θυσιαστηρίων υμών» (Ιερεμίας 17:1).
Ο Θεός μας μιλάει μέσω του Ιούδα. Οι αμαρτίες των ανθρώπων είναι χαραγμένες με σιδερένια πένα, με τη μύτη ενός διαμαντιού. Είναι καταγεγραμμένες στην πλάκα της καρδιάς μας. Ο Ιησούς έσκυψε και έγραψε στο έδαφος ότι οι άνθρωποι είναι αμαρτωλοί.
Ο Θεός ξέρει ότι αμαρτάνουμε και χαράζει τις αμαρτίες στην πλάκα της καρδιάς μας. Πρώτον, καταγράφει τα έργα μας, τις αμαρτίες που διαπράττουμε επειδή είμαστε εύθραυστοι μπροστά στον Νόμο. Καθώς οι αμαρτίες καταγράφονται στις καρδιές μας, συνειδητοποιούμε ότι είμαστε αμαρτωλοί όταν κοιτάζουμε τον Νόμο. Επειδή τις κατέγραψε στις καρδιές μας, στη συνείδησή μας, ξέρουμε ότι είμαστε αμαρτωλοί ενώπιόν Του.
Και ο Ιησούς έσκυψε κάτω τη δεύτερη φορά για να γράψει στο έδαφος. Η Γραφή λέει ότι όλες οι αμαρτίες μας είναι επίσης καταγεγραμμένες στα Βιβλία των Έργων ενώπιον του Θεού (Αποκάλυψη 20:12). Το όνομα ενός ατόμου και οι αμαρτίες του είναι καταγεγραμμένα στο Βιβλίο. Και είναι επίσης καταγεγραμμένα στην πλάκα της καρδιάς του ατόμου. Οι αμαρτίες μας είναι καταγεγραμμένες δύο φορές στο Βιβλίο των Έργων και στις πλάκες της καρδιάς μας.
Οι αμαρτίες είναι καταγεγραμμένες στην πλάκα της καρδιάς όλων, είτε νέου είτε γέρου. Γι` αυτό δεν είχαν τίποτα να πουν σχετικά με την αμαρτία τους μπροστά στον Ιησού. Αυτοί που προσπαθούσαν να λιθοβολήσουν τη γυναίκα ήταν αβοήθητοι απέναντι στα λόγια Του.
 
Πότε διαγράφονται οι αμαρτίες μας, οι οποίες καταγράφονται σε δύο μέρη;
Όταν αποδεχόμαστε την εξιλέωση του ύδατος και του αίματος του Ιησού στις καρδιές μας.
 
Όταν όμως λαμβάνετε τη σωτηρία, όλες οι αμαρτίες σας στο Βιβλίο των Έργων διαγράφονται και το όνομά σας θα καταχωρηθεί στο Βιβλίο της Ζωής. Αυτοί των οποίων τα ονόματα εμφανίζονται στο Βιβλίο της Ζωής πηγαίνουν στη βασιλεία των ουρανών. Τα καλά τους έργα, τα πράγματα που έχουν κάνει σε αυτόν τον κόσμο για τη βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνη Του, καταγράφονται επίσης στο Βιβλίο της Ζωής. Γίνονται δεκτοί στον ουρανό. Αυτοί που απαλλάσσονται από τις αμαρτίες τους εισέρχονται στη γη της αιωνιότητας.
Οι αμαρτίες κάθε ανθρώπου καταγράφονται σε δύο μέρη. Έτσι κανείς δεν μπορεί να εξαπατήσει τον Θεό. Δεν υπάρχει κανένας που να μην έχει αμαρτήσει στην καρδιά του και που να μην έχει διαπράξει μοιχεία στην καρδιά του. Είμαστε όλοι αμαρτωλοί και είμαστε όλοι ατελείς.
Όσοι δεν έχουν αποδεχτεί τη λύτρωση του Ιησού στην καρδιά τους, δεν μπορούν παρά να αγωνιούν για τις αμαρτίες τους. Δεν έχουν αυτοπεποίθηση. Φοβούνται τον Θεό, φοβούνται μπροστά στον Θεό και τους άλλους εξαιτίας των αμαρτιών τους. Αλλά τη στιγμή που αποδέχονται στην καρδιά τους το ευαγγέλιο της εξιλέωσης του ύδατος και του Πνεύματος, όλες οι αμαρτίες που είναι καταγεγραμμένες στην πλάκα της καρδιάς τους και στο Βιβλίο των Έργων σβήνονται. Απαλλάσσονται από όλες τις αμαρτίες τους.
Υπάρχει το Βιβλίο της Ζωής στον ουρανό. Τα ονόματα αυτών που πιστεύουν στην εξιλέωση του ύδατος και του Πνεύματος είναι καταγεγραμμένα στο βιβλίο και θα εισέλθουν στη βασιλεία των ουρανών. Εισέρχονται στη βασιλεία των ουρανών, όχι επειδή δεν έχουν αμαρτήσει σε αυτόν τον κόσμο, αλλά επειδή έχουν απαλλαγεί από όλες τις αμαρτίες τους πιστεύοντας στη λύτρωση του ύδατος και του Πνεύματος. Είναι ο «νόμος της πίστεως» (Ρωμαίους 3:27).
Συνάδελφοι χριστιανοί, οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι ήταν αμαρτωλοί όπως και η γυναίκα που πιάστηκε σε μοιχεία.
Στην πραγματικότητα, είχαν διαπράξει περισσότερες αμαρτίες επειδή προσποιούνταν και εξαπατούσαν τους εαυτούς τους ότι δεν ήταν αμαρτωλοί. Οι θρησκευτικοί ηγέτες ήταν κλέφτες με επίσημες άδειες. Ήταν κλέφτες των ψυχών, κλέφτες της ζωής. Τολμούσαν να διδάσκουν άλλους αξιοσέβαστα, ενώ οι ίδιοι δεν είχαν ακόμη λυτρωθεί.
Δεν υπάρχει κανείς που να είναι χωρίς αμαρτία σύμφωνα με τον Νόμο. Αλλά ένα άτομο γίνεται δίκαιο, όχι επειδή δεν αμαρτάνει, αλλά επειδή έχει λυτρωθεί από όλες τις αμαρτίες του και το όνομά του είναι καταγεγραμμένο στο Βιβλίο της Ζωής. Το σημαντικό είναι αν το όνομα κάποιου είναι καταγεγραμμένο στο Βιβλίο της Ζωής. Επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν απαλλαγμένοι από την αμαρτία, πρέπει να λυτρωθούν.
Το αν θα γίνετε δεκτοί στη βασιλεία των ουρανών εξαρτάται από το αν το πιστεύετε ή όχι. Το αν θα λάβετε ή όχι τη χάρη του Θεού εξαρτάται από το αν θα δεχτείτε τη σωτηρία στον Ιησού. Τι συνέβη στη γυναίκα που πιάστηκε; Η γυναίκα στεκόταν εκεί με τα μάτια κλειστά επειδή ήξερε ότι επρόκειτο να πεθάνει. Πιθανόν η γυναίκα να έκλαιγε από φόβο και μετάνοια. Οι άνθρωποι γίνονται ειλικρινείς με τον εαυτό τους όταν αντιμετωπίζουν τον θάνατο.
«Ω, Θεέ, είναι σωστό ότι πρέπει να πεθάνω. Σε παρακαλώ, δέξου την ψυχή μου στα χέρια Σου και ελέησέ με. Σε παρακαλώ, ελέησέ με, Ιησού». Η γυναίκα παρακαλούσε τον Ιησού για την αγάπη της εξιλέωσης. «Θεέ μου, αν με κρίνεις, θα κριθώ, και αν πεις ότι είμαι χωρίς αμαρτία, τότε οι αμαρτίες μου θα σβηστούν. Είναι στο χέρι Σου». Πιθανότατα η γυναίκα έλεγε όλα αυτά τα πράγματα. Τα πάντα εξαρτώνταν από τον Ιησού.
Η γυναίκα που οδηγήθηκε μπροστά στον Ιησού δεν είπε, «Έκανα λάθος, σε παρακαλώ συγχώρεσέ με για τη μοιχεία μου». Η γυναίκα είπε, «Σε παρακαλώ, σώσε με από τις αμαρτίες μου. Αν λυτρώσεις τις αμαρτίες μου, θα σωθώ. Αν όχι, θα πάω στην κόλαση. Χρειάζομαι τη σωτηρία Σου. Χρειάζομαι την αγάπη του Θεού και χρειάζομαι να με ελεήσει». Έκλεισε τα μάτια της και εξομολογήθηκε τις αμαρτίες της.
Και ο Ιησούς τη ρώτησε, «Γύναι, που είναι εκείνοι οι κατήγοροί σου; δεν σε κατεδίκασεν ουδείς;» Εκείνη απάντησε, «Ουδείς, Κύριε».
Και ο Ιησούς της είπε, «Ουδέ εγώ σε καταδικάζω». Ο λόγος που ο Ιησούς δεν την καταδίκασε είναι επειδή είχε ήδη πάρει όλες τις αμαρτίες της μέσω του βαπτίσματός Του στον ποταμό Ιορδάνη, και ήταν ήδη λυτρωμένη. Τώρα, ο Ιησούς, όχι η γυναίκα, έπρεπε να κριθεί για τις αμαρτίες της.
 
 
Ο Ιησούς Είπε, «Ουδέ Εγώ Σε Καταδικάζω».
 
Καταδικάστηκε η γυναίκα από τον Ιησού;
Όχι
 
Αυτή η γυναίκα ευλογήθηκε με τη σωτηρία στον Ιησού. Σώθηκε από όλες τις αμαρτίες της. Ο Κύριός μας Ιησούς, μας λέει ότι λύτρωσε όλες μας τις αμαρτίες και ότι όλοι είμαστε δίκαιοι.
Μας το λέει στη Βίβλο. Ο Ιησούς πήρε τις αμαρτίες μας με το βάπτισμά Του στον ποταμό Ιορδάνη και μετά πέθανε στο Σταυρό για να πληρώσει για τις αμαρτίες μας. Μας λέει ξεκάθαρα ότι εξαγόρασε όλους όσοι πιστεύουν στην εξαγορά του Βαπτίσματος και της κρίσης Του στον Σταυρό. Όλοι χρειαζόμαστε τα γραπτά λόγια του Ιησού και πρέπει να κρατιόμαστε από αυτά τα λόγια. Τότε θα ευλογηθούμε όλοι με τη λύτρωση.
«Θεέ μου, δεν έχω καμία αξία ενώπιόν Σου. Δεν έχω ταλέντο. Δεν έχω τίποτα να Σου δείξω εκτός από τις αμαρτίες μου. Αλλά πιστεύω ότι ο Ιησούς είναι ο Κύριος της λύτρωσής μου. Πήρε όλες τις αμαρτίες μου στον ποταμό Ιορδάνη και τις εξιλέωσε όλες στο Σταυρό. Πήρε όλες τις αμαρτίες μου με το Βάπτισμά Του και το αίμα Του. Πιστεύω σε Σένα, Κύριε».
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο σώζεστε. Ο Ιησούς δεν μας ‘καταδικάζει’. Μας έδωσε το δικαίωμα να είμαστε δίκαια παιδιά του Θεού: Σε αυτούς που πιστεύουν στη λύτρωση του ύδατος και του Πνεύματος.
Αγαπητοί φίλοι! Η γυναίκα λυτρώθηκε. Η γυναίκα που πιάστηκε σε μοιχεία ευλογήθηκε με λύτρωση ενώπιον του Ιησού. Μπορούμε κι εμείς να ευλογηθούμε έτσι. Όποιος γνωρίζει τις αμαρτίες του και ζητά από τον Θεό να τον ελεήσει, όποιος πιστεύει στη λύτρωση του ύδατος και του Πνεύματος στον Ιησού λαμβάνει την ευλογία της σωτηρίας από τον Θεό. Όσοι παραδέχονται την αμαρτωλότητά τους ενώπιον του Θεού μπορούν να λυτρωθούν. Όποιος αμαρτάνει και δεν συνειδητοποιεί τις δικές του αμαρτίες δεν μπορεί να ευλογηθεί με λύτρωση.
Ο Ιησούς πήρε τις αμαρτίες του κόσμου (Ιωάννης 1:29). Οποιοσδήποτε αμαρτωλός στον κόσμο μπορεί να λυτρωθεί αν πιστεύει στον Ιησού. Ο Ιησούς είπε στη γυναίκα, «Ουδέ εγώ σε καταδικάζω». Είπε ότι δεν την καταδικάζει επειδή όλες οι αμαρτίες της ανήκαν ήδη σε Αυτόν, πήρε όλες τις αμαρτίες μας πάνω Του και έπρεπε να κριθεί αντί για εμάς.
 
 
Πρέπει Να Λυτρωθούμε Και Εμείς Ενώπιον Του Ιησού
 
Τι είναι μεγαλύτερο, η αγάπη του Θεού ή η κρίση του Θεού;
Η αγάπη του Θεού
 
Οι Φαρισαίοι, με πέτρες στα χέρια τους, καθώς και οι θρησκευτικοί ηγέτες του σήμερα, ερμηνεύουν τον Νόμο κατά γράμμα. Πιστεύουν ότι αφού ο Νόμος μας λέει να μην διαπράττουμε μοιχεία, όποιος αμαρτάνει θα λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου. Κοιτάζουν τις γυναίκες και τις ποθούν, ενώ προσποιούνται ότι δεν διαπράττουν μοιχεία. Δεν μπορούν ποτέ να λυτρωθούν ούτε να σωθούν. Οι Φαρισαίοι και οι γραμματείς ήταν οι ηθικιστές αυτού του κόσμου. Δεν ήταν αυτοί που κάλεσε ο Ιησούς. Αυτοί οι άνθρωποι ποτέ δεν άκουσαν από Αυτόν, «Δεν θα σε καταδικάσω».
Μόνο η γυναίκα που πιάστηκε σε μοιχεία άκουσε αυτά τα χαρμόσυνα λόγια. Αν είστε ειλικρινείς ενώπιόν Του, μπορείτε επίσης να ευλογηθείτε όπως εκείνη. «Θεέ μου, διαπράττω μοιχεία όλη μου τη ζωή. Μοίχευσα τόσο συχνά που δεν ήξερα ότι το έκανα. Αμαρτάνω πολλές φορές κάθε μέρα».
Όταν στεκόμαστε ενώπιον του Νόμου και αποδεχόμαστε το γεγονός ότι είμαστε αμαρτωλοί που πρέπει να πεθάνουμε και αντιμετωπίζουμε τον Θεό με ειλικρίνεια και αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας όπως ακριβώς είμαστε, λέγοντας, «Θεέ μου, αυτός είμαι. Σε παρακαλώ, σώσε με». Ο Θεός θα μας ευλογήσει με λύτρωση.
Η αγάπη του Ιησού, του ύδατος και του Πνεύματος, έχει υπερνικήσει την δίκαιη κρίση του Θεού. «Ουδέ εγώ σε καταδικάζω». Δεν μας καταδικάζει αλλά λέει, «Είσαι λυτρωμένος». Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός είναι ο Θεός της συμπόνιας. Μας έχει λυτρώσει από όλες τις αμαρτίες του κόσμου.
Ο Θεός μας είναι ο Θεός της Δικαιοσύνης και ο Θεός της Αγάπης. Η αγάπη του ύδατος και του Πνεύματος είναι ακόμη μεγαλύτερη από την κρίση Του.
 
 

Η Αγάπη Του Είναι Μεγαλύτερη Από Τη Δικαιοσύνη Του

 
Γιατί μας λύτρωσε όλους;
Επειδή η αγάπη Του είναι μεγαλύτερη από τη δικαιοσύνη Του.
 
Αν ο Θεός είχε επιβάλει την κρίση Του για να ολοκληρώσει τη δικαιοσύνη Του, θα είχε κρίνει όλους τους αμαρτωλούς και θα τους είχε στείλει στην κόλαση. Αλλά επειδή η αγάπη του Ιησού που μας σώζει από την κρίση είναι μεγαλύτερη, ο Θεός έστειλε τον μοναδικό Του Υιό, τον Ιησού. Ο Ιησούς πήρε όλες τις αμαρτίες μας πάνω Του και έλαβε δίκαιη κρίση για όλους μας. Τώρα, όποιος πιστεύει στον Ιησού ως Σωτήρα του γίνεται παιδί Του και δίκαιος. Επειδή η αγάπη Του είναι μεγαλύτερη από τη δικαιοσύνη Του, μας λύτρωσε όλους.
Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Θεό που δεν μας κρίνει μόνο με τη δικαιοσύνη Του. Ακριβώς όπως είπε ο Ιησούς στους γραμματείς, τους Φαρισαίους και τους μαθητές τους, ο Θεός θέλει έλεος και γνώση του Θεού, όχι τις προσφορές μας. Κάποιοι άνθρωποι σκοτώνουν μια αγελάδα ή μια κατσίκα κάθε μέρα και την προσφέρουν ενώπιον του Θεού και προσεύχονται, «Θεέ μου, συγχώρεσε τις αμαρτίες μου κάθε μέρα». Ο Θεός δεν θέλει τις προσφορές μας, αλλά μάλλον την πίστη μας στη λύτρωση του ύδατος και του Πνεύματος. Θέλει να λυτρωθούμε και να απελευθερωθούμε. Θέλει να μας δώσει την αγάπη Του και θέλει να δεχτεί την πίστη μας. Μπορείτε όλοι να το καταλάβετε αυτό; Ο Ιησούς μας έχει δώσει τη σωτηρία.
Ο Ιησούς μισεί την αμαρτία, αλλά έχει μια φλογερή αγάπη για τους ανθρώπους, οι οποίοι δημιουργήθηκαν κατ` εικόνα του Θεού. Είχε αποφασίσει ακόμη πριν από την αρχή του χρόνου να μας κάνει παιδιά του Θεού, και εξάλειψε όλες τις αμαρτίες μας με το βάπτισμά Του και το αίμα Του. Ο Θεός μας δημιούργησε για να μας λυτρώσει, να μας ντύσει εν Ιησού και να μας κάνει παιδιά Του. Αυτή είναι η αγάπη που έχει για εμάς, τα δημιουργήματά Του.
Αν ο Θεός μας έκρινε μόνο σύμφωνα με τον δίκαιο Νόμο Του, εμείς οι αμαρτωλοί θα έπρεπε όλοι να πεθάνουμε. Αλλά μας λύτρωσε μέσω του βαπτίσματος και της κρίσης του Υιού Του στον Σταυρό. Το πιστεύετε αυτό; Ας το επιβεβαιώσουμε στην Παλαιά Διαθήκη.
 
 
Ο Ααρών Έθεσε Τα Χέρια Του Στον Αποδιοπομπαίο Τράγο
 
Ποιος μεταβίβαζε τις αμαρτίες του Ισραήλ στον ζωντανό τράγο ως αντιπρόσωπό τους;
Ο Αρχιερέας
 
Όλες οι αμαρτίες αυτού του κόσμου εξιλεώθηκαν με την επίθεση των χεριών της Παλαιάς Διαθήκης και το βάπτισμα της Καινής Διαθήκης. Στην Παλαιά Διαθήκη, όλες οι ετήσιες αμαρτίες του Ισραήλ εξιλεώθηκαν μέσω του αρχιερέα, ο οποίος έθεσε τα χέρια του στο κεφάλι του άμωμου τράγου.
«Και θέλει επιθέσει ο Ααρών τας δύο χείρας αυτού επί την κεφαλήν του τράγου του ζώντος και θέλει εξομολογηθή επ` αυτού πάσας τας ανομίας των υιών Ισραήλ και πάσας τας παραβάσεις αυτών καθ` όλας αυτών τας αμαρτίας· και θέλει επιθέσει αυτάς εις την κεφαλήν του τράγου· και θέλει αποστείλει αυτόν διά χειρός διωρισμένου ανθρώπου εις την έρημον» (Λευιτικό 16:21).
Έτσι εξιλεώνονταν στις ημέρες της Παλαιάς Διαθήκης. Για να λυτρωθεί από τις καθημερινές αμαρτίες, κάποιος έφερνε ένα άμωμο αρνί ή κατσίκα στη σκηνή του μαρτυρίου και το προσέφερε στο θυσιαστήριο. Έθετε τα χέρια του στο κεφάλι της προσφοράς, και οι αμαρτίες του μεταβιβάζονταν στη θυσία. Στη συνέχεια, η θυσία σφαγιάζονταν και το αίμα της τοποθετούνταν στα κέρατα του θυσιαστηρίου από τον ιερέα.
Υπήρχαν κέρατα στις τέσσερις γωνίες του θυσιαστηρίου. Αυτά τα κέρατα συμβολίζουν το Βιβλίο των Έργων που εξηγείται στην Αποκάλυψη 20:12. Και το υπόλοιπο αίμα της θυσίας ραντίστηκε επίσης στο έδαφος. Η γη αντιπροσωπεύει την καρδιά του ανθρώπου γιατί ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από χώμα. Ο λαός εξιλεωνόταν για τις καθημερινές αμαρτίες του με αυτόν τον τρόπο.
Αλλά δεν μπορούσαν να προσφέρουν θυσίες για τις αμαρτίες καθημερινά. Έτσι, ο Θεός τους επέτρεψε την εξιλέωση μία φορά το χρόνο για τις αμαρτίες ενός έτους. Αυτό ήταν τη δέκατη ημέρα του έβδομου μήνα, την Ημέρα της Εξιλέωσης. Εκείνη την ημέρα, ο αντιπρόσωπος όλων των ανθρώπων του Ισραήλ, ο αρχιερέας, έφερνε δύο τράγους και έθετε τα χέρια του επάνω στα θύματα για να μεταβιβάσει όλες τις αμαρτίες του λαού σε αυτούς και τους προσέφερε ενώπιον του Θεού για να εξιλεώσει τον λαό του Ισραήλ.
«Και θέλει επιθέσει ο Ααρών τας δύο χείρας αυτού επί την κεφαλήν του τράγου του ζώντος και θέλει εξομολογηθή επ` αυτού πάσας τας ανομίας των υιών Ισραήλ και πάσας τας παραβάσεις αυτών καθ` όλας αυτών τας αμαρτίας· και θέλει επιθέσει αυτάς εις την κεφαλήν του τράγου» (Λευιτικό 16:21).
Ο Θεός είχε διορίσει τον Ααρών ως Αρχιερέα του Ισραήλ. Αντί να πρέπει ο καθένας να επιθέτει τα χέρια του στις προσφορές ξεχωριστά, ο αρχιερέας, ως αντιπρόσωπος όλων των Ισραηλιτών, επιθέτει τα χέρια του στο κεφάλι του ζωντανού τράγου για την εξιλέωση των αμαρτιών ενός έτους.
Και διηγούνταν όλες τις αμαρτίες του Ισραήλ ενώπιον του Θεού, «Ω Θεέ, τα παιδιά Σου του Ισραήλ έχουν αμαρτήσει. Έχουμε λατρέψει είδωλα, παραβιάσαμε όλα τα άρθρα του νόμου Σου, αποκαλέσαμε το όνομά Σου μάταια, δημιουργήσει άλλα είδωλα και τα αγαπήσαμε περισσότερο από Εσένα. Δεν κρατήσαμε το Σάββατο άγιο, δεν σεβαστήκαμε τους γονείς μας, σκοτώσαμε, διαπράξαμε μοιχεία και κλεψιά... Αφεθήκαμε στη ζήλια και στους καυγάδες».
Απαριθμούσε όλες τις αμαρτίες. «Θεέ, ούτε ο λαός του Ισραήλ ούτε εγώ μπορέσαμε να τηρήσουμε κανέναν από τους νόμους Σου. Για να λάβουμε εξιλέωση από όλες αυτές τις αμαρτίες, επιθέτω τα χέρια μου στο κεφάλι αυτού του τράγου και του μεταβιβάζω όλες αυτές τις αμαρτίες». Ο αρχιερέας έθεσε τα χέρια του στην προσφορά για όλους τους Ισραηλίτες και μεταβίβαζε όλες τις αμαρτίες στο κεφάλι της προσφοράς. Η επιθέση των χεριών σημαίνει «τη μεταβίβαση» (Λευιτικό 1:1-4, 16:20-21).
 
Πώς επιτελέστηκε η εξιλέωση την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης;
Μέσω της επιθέσεως των χεριών στο κεφάλι του προσφοράς για την αμαρτία
 
Ο Θεός είχε δώσει την τελετουργία της προσφοράς για την αμαρτία στον λαό του Ισραήλ ώστε να μπορούν να μεταβιβάσουν όλες τις αμαρτίες τους και να λυτρωθούν. Ο Θεός είχε καθορίσει συγκεκριμένα ότι πρέπει να υπάρχει μια άμωμη προσφορά για την αμαρτία, η επιθέση των χεριών στο κεφάλι της προσφοράς για την αμαρτία από τον λαό του Ισραήλ για όλες τις αμαρτίες τους, και ότι η προσφορά για την αμαρτία πρέπει να πεθάνει αντί για τον άνθρωπο.
Την Ημέρα της Εξιλέωσης, η προσφορά για την αμαρτία σφαζόταν και το αίμα της έμπαινε μέσα στο Αγιαστήριον Τόπο και ραντιζόταν επτά φορές πάνω στο ιλαστήριο. Έτσι, ο λαός Ισραήλ εξιλεωνόταν για την αμαρτία ενός έτους τη δέκατη ημέρα του έβδομου μήνα.
Ο αρχιερέας εισερχόταν μόνος στο Αγιαστήριον Τόπο για να προσφέρει τη θυσία, αλλά ο λαός συγκεντρωνόταν έξω και άκουγε τον ήχο από τους κώδωνας χρυσούς που υπήρχαν στο άμφιο του εφώδ του αρχιερέα να κουδουνίζουν εφτά φορές καθώς το αίμα ραντιζόταν στο ιλαστήριο. Τότε οι Ισραηλίτες θα χαιρόντουσαν που όλες οι αμαρτίες τους είχαν εξιλεωθεί. Ο ήχος των κώδωνας χρυσούς ήταν ο ήχος του χαρμόσυνου ευαγγελίου.
Δεν είναι αλήθεια ότι ο Ιησούς αγαπά μόνο ορισμένους ανθρώπους και τους λυτρώνει μόνο αυτούς. Ο Ιησούς πήρε όλες τις αμαρτίες του κόσμου μια για πάντα με το βάπτισμά Του. Ήθελε να μας λυτρώσει μια για πάντα. Οι αμαρτίες μας δεν μπορούσαν να εξιλεωθούν κάθε μέρα· σώθηκαν μια για πάντα.
Στην Παλαιά Διαθήκη, η εξιλέωση γινόταν μέσω της επιθέσεως των χεριών και της προσφοράς για την αμαρτία. Ο Ααρών έθεσε τα χέρια του στο κεφάλι του ζωντανού τράγου μπροστά σε όλους τους Ισραηλίτες και απαρίθμησε όλες τις αμαρτίες που είχε διαπράξει ο λαός κατά τη διάρκεια του έτους. Μεταβίβασε τις αμαρτίες στον τράγο μπροστά σε όλους. Πού είναι λοιπόν οι αμαρτίες του λαού; Όλες μεταβιβάστηκαν στον τράγο.
Τότε ο τράγος οδηγήθηκε μακριά από έναν ‘κατάλληλο άνθρωπο’. Ο τράγος, με όλες τις αμαρτίες του Ισραήλ, οδηγήθηκε στην έρημο, όπου δεν υπήρχε νερό, και χορτάρι. Ο τράγος, λοιπόν, θα περιπλανιόταν στην έρημο κάτω από τον καυτό ήλιο και τελικά θα πέθαινε. Ο τράγος πέθανε για τις αμαρτίες του Ισραήλ.
Αυτή είναι η αγάπη του Θεού, η αγάπη της λύτρωσης. Έτσι εξιλεώνονταν για τις αμαρτίες ενός έτους εκείνες τις μέρες. Αλλά ζούμε στην εποχή της Καινής Διαθήκης. Έχουν περάσει περίπου 2000 χρόνια από τότε που ο Ιησούς κατέβηκε στον κόσμο μας. Ήρθε και εκπλήρωσε την προφητεία που είχε κάνει στην Παλαιά Διαθήκη. Ήρθε και λύτρωσε όλες τις αμαρτίες μας.
 
 
Για Να Μας Λυτρώσει Όλους
 
Ποια είναι η σημασία του «ΙΗΣΟΥΣ»;
Ο Σωτήρας που θα σώσει τον λαό Του από τις αμαρτίες τους
 
Ας διαβάσουμε το Ματθαίος 1.
«Ενώ δε αυτός διελογίσθη ταύτα, ιδού, άγγελος Κυρίου εφάνη κατ` όναρ εις αυτόν, λέγων· Ιωσήφ, υιέ του Δαβίδ, μη φοβηθής να παραλάβης Μαριάμ την γυναίκα σου· διότι το εν αυτή γεννηθέν είναι εκ Πνεύματος Αγίου. Θέλει δε γεννήσει υιόν και θέλεις καλέσει το όνομα αυτού Ιησούν· διότι αυτός θέλει σώσει τον λαόν αυτού από των αμαρτιών αυτών» (Ματθαίος 1:20-21).
Ο Πατέρας μας στον Ουρανό δανείστηκε το σώμα της παρθένου Μαρίας για να στείλει τον Υιό Του σε αυτόν τον κόσμο για να ξεπλύνει όλες τις αμαρτίες του κόσμου. Έστειλε έναν άγγελο στη Μαρία και της είπε, «Και ιδού, θέλεις συλλάβει εν γαστρί και θέλεις γεννήσει υιόν και θέλεις καλέσει το όνομα αυτού ΙΗΣΟΥΝ». Αυτό σήμαινε ότι ο Υιός, που θα έρθει μέσω της Μαρίας, θα γινόταν ο Σωτήρας. Ιησούς Χριστός σημαίνει αυτόν που θα σώσει τον λαό Του, με άλλα λόγια, τον Σωτήρα.
Ο τρόπος με τον οποίο ο Ιησούς πήρε όλες τις αμαρτίες του κόσμου ήταν μέσω του βαπτίσματος Του στον ποταμό Ιορδάνη. Βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή και όλες οι αμαρτίες του κόσμου μεταβιβάστηκαν σε Αυτόν. Ας διαβάσουμε Ματθαίος 3:13-17.
«Τότε έρχεται ο Ιησούς από της Γαλιλαίας εις τον Ιορδάνην προς τον Ιωάννην διά να βαπτισθή υπ` αυτού. Ο δε Ιωάννης προσπαθούσε να Τον εμποδίσει, λέγων, Εγώ χρείαν έχω να βαπτισθώ υπό σου, και συ έρχεσαι προς εμέ; Αποκριθείς δε ο Ιησούς είπε προς αυτόν· Επέτρεψέ το τώρα· διότι ούτως είναι πρέπον εις ημάς να εκπληρώσωμεν πάσαν δικαιοσύνην. Τότε ο Ιωάννης Του επέτρεψε. Και βαπτισθείς ο Ιησούς ανέβη ευθύς από του ύδατος· και ιδού, ηνοίχθησαν εις αυτόν οι ουρανοί, και είδε το Πνεύμα του Θεού καταβαίνον ως περιστεράν και ερχόμενον επ` αυτόν. Και ιδού φωνή εκ των ουρανών, λέγουσα· Ούτος είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις τον οποίον ευηρεστήθην».
Ο Ιησούς πήγε στον Ιωάννη τον Βαφτιστή για να μας λυτρώσει όλους από όλες τις αμαρτίες μας.
Ο Ιησούς μπήκε στο ύδωρ και έσκυψε το κεφάλι του μπροστά στον Ιωάννη. «Ιωάννη, βάπτισέ Με τώρα. Είναι κατάλληλο για εμάς να εκπληρώσουμε πάσαν δικαιοσύνη. Καθώς πρέπει να πάρω όλες τις αμαρτίες του κόσμου και να σώσω όλους τους αμαρτωλούς από τις αμαρτίες τους, χρειάζεται να πάρω τις αμαρτίες τους με το βάπτισμα. Βάπτισέ Με τώρα! Επιτρέψέ το!»
Έτσι, ήταν κατάλληλο να εκπληρώσουμε πάσα δικαιοσύνη. Ο Ιησούς Βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Και ακριβώς εκείνη τη στιγμή εκπληρώθηκε όλη η δικαιοσύνη του Θεού που λύτρωσε όλες τις αμαρτίες μας.
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Ιησούς πήρε όλες τις αμαρτίες μας. Όλες οι αμαρτίες σας μεταβιβάστηκαν και στον Ιησού. Το καταλαβαίνετε αυτό;
Πιστέψτε στη λύτρωση του βαπτίσματος του Ιησού και του Πνεύματος και σωθείτε.
 
Πώς εκπληρώθηκε πάσαν δικαιοσύνην;
Μέσω του βαπτίσματος του Ιησού
 
Ο Θεός είχε πρώτα υποσχεθεί στον Ισραήλ ότι όλες οι αμαρτίες του λαού του Ισραήλ θα ξεπλένονταν με την επίθεση των χεριών και τη θυσία της προσφοράς περί αμαρτίας. Ωστόσο, καθώς ήταν αδύνατο για τον καθένα να επιθέτει τα χέρια του στο κεφάλι του τράγου ατομικά, ο Θεός καθιέρωσε τον Ααρών ως αρχιερέα ώστε να μπορέσει να προσφέρει τη θυσία για όλο τον λαό του Ισραήλ. Έτσι, Αυτός μεταβίβαζε όλες τις ετήσιες αμαρτίες τους στο κεφάλι της προσφοράς για την αμαρτία όλα μαζί. Αυτή είναι η Σοφία Του και η Δύναμη της λύτρωσης. Ο Θεός είναι σοφός και καταπληκτικός.
Έστειλε τον Υιό Του, τον Ιησού, για να σώσει τον κόσμο μας. Έτσι, η προσφορά για την αμαρτία ήταν έτοιμη. Τώρα, έπρεπε να υπάρξει ένας αντιπρόσωπος όλης της ανθρωπότητας, κάποιος που θα έθετε τα χέρια του στο κεφάλι του Ιησού και θα μεταβίβαζε όλες τις αμαρτίες του κόσμου σε Αυτόν. Αυτός ο αντιπρόσωπος ήταν ο Ιωάννης ο Βαπτιστής. Στο Ματθαίος 11:11, ο Θεός έστειλε τον αντιπρόσωπο όλης της ανθρωπότητας πριν από τον Ιησού.
Ήταν ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, ο τελευταίος αρχιερέας του ανθρώπου. Όπως είναι γραμμένο στο Ματθαίος 11:11, «Μεταξύ των γεννηθέντων υπό γυναικών δεν ηγέρθη μεγαλήτερος Ιωάννου του βαπτιστού». Είναι ο μόνος αντιπρόσωπος της ανθρωπότητας. Έστειλε τον Ιωάννη ως αντιπρόσωπο κάθε πλάσματος ώστε να βαπτίσει τον Ιησού και να μεταβιβάσει όλες τις αμαρτίες του κόσμου σε Αυτόν.
Αν οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι στη γη πήγαιναν τώρα στον Ιησού και καθένας έπρεπε να επιθέσει τα χέρια του στον Ιησού για να μεταβιβάσει τις αμαρτίες του σε Αυτόν, τι θα συνέβαινε στο κεφάλι Του; Αν περισσότεροι από οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο έπρεπε να επιθέσουν τα χέρια τους στον Ιησού, δεν θα ήταν ωραίο θέαμα. Μερικοί ενθουσιώδεις άνθρωποι μπορεί να πίεζαν τόσο δυνατά που όλα τα μαλλιά Του θα έπεφταν. Ο Θεός, στη σοφία Του, διόρισε τον Ιωάννη να είναι ο αντιπρόσωπός μας και μεταβίβασε όλες τις αμαρτίες του κόσμου στον Ιησού μια για πάντα.
Καταγράφεται στο Ματθαίος 3:13, «Τότε έρχεται ο Ιησούς από της Γαλιλαίας εις τον Ιορδάνην προς τον Ιωάννην διά να βαπτισθή υπ` αυτού». Αυτό έγινε όταν ο Ιησούς ήταν 30 ετών. Ο Ιησούς έκανε περιτομή 8 ημέρες μετά τη γέννησή Του. Και υπάρχουν ελάχιστες καταγραφές γι` Αυτόν από τότε μέχρι να γίνει 30 ετών.
Ο λόγος που ο Ιησούς έπρεπε να περιμένει μέχρι να γίνει 30 ετών για να γίνει ο ουράνιος αρχιερέας ήταν για να εκπληρώσει την Παλαιά Διαθήκη. Στο Δευτερονόμιο, ο Θεός είπε στον Μωυσή ότι ο αρχιερέας έπρεπε να είναι τουλάχιστον 30 ετών πριν μπορέσει να αναλάβει την αρχιερατεία. Ο Ιησούς είναι ο ουράνιος αρχιερέας. Το πιστεύετε αυτό;
Στην Καινή Διαθήκη, στο Ματθαίος 3:13-14 λέει, «Τότε έρχεται ο Ιησούς από της Γαλιλαίας εις τον Ιορδάνην προς τον Ιωάννην διά να βαπτισθή υπ` αυτού. Ο δε Ιωάννης προσπαθούσε να Τον εμποδίσει, λέγων, Εγώ χρείαν έχω να βαπτισθώ υπό σου, και συ έρχεσαι προς εμέ;» Ποιος είναι ο αντιπρόσωπος της ανθρωπότητας; Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής. Τότε ποιος είναι ο αντιπρόσωπος του ουρανού; Είναι ο Ιησούς Χριστός. Οι αντιπρόσωποι συναντήθηκαν. Τότε ποιος είναι ο ανώτερος; Φυσικά, ο αντιπρόσωπος του ουρανού.
Έτσι, ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, που ήταν τόσο τολμηρός ώστε να φωνάζει στους θρησκευτικούς ηγέτες εκείνων των ημερών, «Μετανοείτε, γεννήματα οχιάς!», ξαφνικά έγινε ταπεινός μπροστά στον Ιησού. «Εγώ χρείαν έχω να βαπτισθώ υπό σου, και συ έρχεσαι προς εμέ;»
Σε αυτό το σημείο, ο Ιησούς είπε, «Επέτρεψέ το τώρα· διότι ούτως είναι πρέπον εις ημάς να εκπληρώσωμεν πάσαν δικαιοσύνην». Ο Ιησούς ήρθε σε αυτόν τον κόσμο για να εκπληρώσει τη δικαιοσύνη του Θεού, και αυτή εκπληρώθηκε όταν βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή.
«Τότε ο Ιωάννης Του επέτρεψε. Και βαπτισθείς ο Ιησούς ανέβη ευθύς από του ύδατος· και ιδού, ηνοίχθησαν εις αυτόν οι ουρανοί, και είδε το Πνεύμα του Θεού καταβαίνον ως περιστεράν και ερχόμενον επ` αυτόν. Και ιδού φωνή εκ των ουρανών, λέγουσα· Ούτος είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις τον οποίον ευηρεστήθην».
Αυτό συνέβη όταν βαπτίστηκε ο Ιησούς. Η πύλη της βασιλείας των ουρανών ανοίχτηκε όταν βαπτίστηκε ο Ιησούς από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή και πήρε όλες τις αμαρτίες του κόσμου.
«Από δε των ημερών Ιωάννου του βαπτιστού έως του νυν η βασιλεία των ουρανών βιάζεται, και οι βιασταί αρπάζουσιν αυτήν» (Ματθαίος 11:12).
Όλοι οι προφήτες και ο Νόμος του Θεού προφήτευσαν μέχρι τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. «Από δε των ημερών Ιωάννου του βαπτιστού έως του νυν η βασιλεία των ουρανών βιάζεται, και οι βιασταί αρπάζουσιν αυτήν». Όλοι όσοι πιστεύουν στο βάπτισμά Του μπορούν να εισέλθουν στη βασιλεία των ουρανών χωρίς εξαίρεση.
 
 
«Ουδέ εγώ σε καταδικάζω»
 
Γιατί ο Ιησούς κρίθηκε στο Σταυρό;
Επειδή πήρε όλες τις αμαρτίες μας.
 
Ο Ιησούς βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή και πήρε όλες τις αμαρτίες του κόσμου. Και αργότερα, ο Ιησούς είπε στη γυναίκα, «Ουδέ εγώ σε καταδικάζω». Ο Ιησούς δεν καταδίκασε τη γυναίκα, επειδή πήρε όλες τις αμαρτίες του κόσμου στον Ιορδάνη και έτσι έπρεπε να κριθεί ο Ιησούς, όχι η γυναίκα, για εκείνες τις αμαρτίες.
Ο Ιησούς εξάλειψε όλες τις αμαρτίες του κόσμου. Μπορούμε να δούμε πόσο φοβόταν ο Ιησούς τον πόνο που θα έπρεπε να υπομείνει στον Σταυρό γιατί «ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος» (Ρωμαίους 6:23). Προσευχήθηκε τρεις φορές στον Θεό στο όρος των Ελαιών για να πάρει από πάνω Του αυτή την κρίση. Ο Ιησούς είχε τη σάρκα ενός ανθρώπου, έτσι είναι κατανοητό ότι φοβόταν τον πόνο. Ο Ιησούς έπρεπε να αιμορραγήσει για να εκπληρώσει την κρίση.
Όπως οι προσφορές για την αμαρτία στην Παλαιά Διαθήκη έπρεπε να αιμορραγήσουν για να πληρώσουν για τις αμαρτίες, έτσι και Αυτός έπρεπε να θυσιαστεί στον Σταυρό. Είχε ήδη πάρει όλες τις αμαρτίες του κόσμου και τώρα έπρεπε να δώσει τη ζωή Του για τη λύτρωσή μας. Ο Ιησούς ήξερε ότι έπρεπε να κριθεί ενώπιον του Θεού.
Ο Ιησούς δεν είχε καμία αμαρτία στην καρδιά Του. Αλλά καθώς όλες οι αμαρτίες μεταβιβάστηκαν σ` Αυτόν μέσω της βάπτισής Του, ο Θεός έπρεπε τώρα να κρίνει τον ίδιο Του τον Υιό. Έτσι, πρώτον, εκπληρώθηκε η δικαιοσύνη του Θεού και δεύτερον, μας χάρισε την αγάπη Του για τη σωτηρία μας. Ως εκ τούτου, ο Ιησούς έπρεπε να κριθεί στον Σταυρό.
«Ουδέ εγώ σε καταδικάζω, ουδέ σε κρίνω». Όλες οι αμαρτίες μας, είτε εκ προθέσεως είτε ακούσιες, γνωστές ή άγνωστες, έπρεπε να κριθούν από τον Θεό.
Ο Θεός δεν μας έκρινε, αλλά έκρινε τον Ιησού, ο οποίος είχε πάρει όλες τις αμαρτίες μας πάνω Του με το βάπτισμά Του. Ο Θεός δεν ήθελε να κρίνει τους αμαρτωλούς εξαιτίας της αγάπης και της συμπόνιας Του. Το βάπτισμα, και το αίμα στον Σταυρό ήταν η λυτρωτική Του αγάπη για εμάς. «Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον» (Ιωάννης 3:16).
Έτσι γνωρίζουμε την αγάπη Του. Ο Ιησούς δεν καταδίκασε τη γυναίκα που πιάστηκε σε μοιχεία.
Ήξερε ότι ήταν αμαρτωλή γιατί πιάστηκε επ` αυτοφώρω στην πράξη της μοιχείας. Δεν είχε μόνο την αμαρτία στην καρδιά της, αλλά την κουβαλούσε και στη σάρκα της. Δεν υπήρχε τρόπος να αρνηθεί την αμαρτία της. Ωστόσο, επειδή πίστευε ότι ο Ιησούς πήρε όλες τις αμαρτίες της, σώθηκε. Αν πιστεύουμε στη λύτρωση μέσω του Ιησού, θα σωθούμε. Πιστέψτε το! Είναι για το καλό μας.
 
Ποιοι είναι οι πιο ευλογημένοι;
Αυτοί που δεν έχουν αμαρτία
 
Όλοι οι άνθρωποι αμαρτάνουν. Όλοι οι άνθρωποι διαπράττουν μοιχεία. Αλλά δεν κρίνονται όλοι οι άνθρωποι για τις αμαρτίες τους. Όλοι έχουμε αμαρτήσει, αλλά αυτοί που πιστεύουν στη λύτρωση του Ιησού Χριστού δεν έχουν αμαρτία στην καρδιά τους. Αυτός που πιστεύει στη σωτηρία του Ιησού είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος. Οι πιο ευλογημένοι είναι αυτοί που έχουν σωθεί από όλες τις αμαρτίες τους, αυτοί που είναι τώρα δίκαιοι στον Ιησού.
Ο Θεός μας λέει για την ευτυχία στη Ρωμαίους 4:7, «Μακάριοι εκείνοι, των οποίων συνεχωρήθησαν (η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως) αι ανομίαι και των οποίων εσκεπάσθησαν αι αμαρτίαι». Όλοι αμαρτάνουμε μέχρι τη στιγμή που θα πεθάνουμε. Είμαστε ασεβείς ενώπιον του Θεού και είμαστε ατελείς. Συνεχίζουμε να αμαρτάνουμε ακόμα και όταν γνωρίζουμε τον Νόμο Του. Είμαστε τόσο αδύναμοι.
Αλλά ο Θεός μας λύτρωσε με το βάπτισμα και το αίμα του μονογενούς Υιού Του και μας λέει, σε εσένα και σε εμένα, ότι δεν είμαστε πλέον αμαρτωλοί και ότι είμαστε τώρα δίκαιοι ενώπιόν Του. Μας λέει ότι είμαστε τα παιδιά Του.
Το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος είναι το ευαγγέλιο της λύτρωσης. Το πιστεύετε; Σε εκείνους που πιστεύουν, τους αναγνωρίζει ως δίκαιους, σωσμένους και τα παιδιά Του. Ποιος είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο; Αυτός που πιστεύει και έχει λυτρωθεί. Έχετε λυτρωθεί;
Παρέλειψε ο Ιησούς να πάρει τις αμαρτίες σας; Όχι, πήρε όλες τις αμαρτίες σας με το βάπτισμά Του. Πιστέψτε το. Πιστέψτε και λυτρωθείτε από όλες τις αμαρτίες σας.
 
 
Σαν Να Σαρώθηκαν Με Μια Σκούπα
 
Πόση αμαρτία αφαίρεσε ο Ιησούς;
Όλες τις αμαρτίες του κόσμου
 
Ας διαβάσουμε το Ιωάννης 1:29. «Τη επαύριον βλέπει ο Ιωάννης τον Ιησούν ερχόμενον προς αυτόν και λέγει· Ιδού, ο Αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου» (Ιωάννης 1:29).
«Ιδού, ο Αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου!»
Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής μεταβίβασε όλες τις αμαρτίες του κόσμου στον Ιησού στον Ιορδάνη. Την επόμενη μέρα, έδωσε μαρτυρία ότι ο Ιησούς ήταν ο Αμνός του Θεού που ανέλαβε τις αμαρτίες του κόσμου. Πήρε στους ώμους Του όλες τις αμαρτίες του κόσμου.
Όλες οι αμαρτίες του κόσμου σημαίνουν όλες τις αμαρτίες που διαπράττουν τα ανθρώπινα όντα σε αυτόν τον κόσμο, τον κόσμο από τη Δημιουργία μέχρι το τέλος του. Πριν από περίπου 2000 χρόνια, ο Ιησούς αφαίρεσε όλες τις αμαρτίες του κόσμου και μας λύτρωσε. Ως ο Αμνός του Θεού, πήρε όλες τις αμαρτίες μας και κρίθηκε για εμάς.
Κάθε αμαρτία που διαπράττουμε εμείς οι άνθρωποι μεταβιβάστηκε στον Ιησού. Και έγινε ο Αμνός του Θεού που αφαίρεσε όλες τις αμαρτίες του κόσμου.
Ο Ιησούς ήρθε σε αυτόν τον κόσμο ως ο Σωτήρας, αυτός που θα έσωζε όλους τους αμαρτωλούς του κόσμου. Αμαρτάνουμε επειδή είμαστε αδύναμοι, επειδή είμαστε πονηροί, επειδή είμαστε άγνοια, επειδή είμαστε ελαφρόμυαλοι και επειδή είμαστε ατελείς. Όλες αυτές οι αμαρτίες μεταβιβάστηκαν στο κεφάλι του Ιησού μέσω του βαπτίσματός Του στον Ιορδάνη. Και τερμάτισε όλα αυτά με τον θάνατο της σάρκας Του στον Σταυρό. Θάφτηκε αλλά αναστήθηκε μετά από 3 ημέρες.
Ως ο Σωτήρας όλων των αμαρτωλών, ως Νικητής, ως ο Κριτής, τώρα Κάθεται στα δεξιά του Θεού. Δεν χρειάζεται να μας λυτρώσει ξανά και ξανά, και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πιστέψουμε για να σωθούμε. Η αιώνια ζωή περιμένει εκείνους που πιστεύουν, και η καταστροφή περιμένει εκείνους που δεν πιστεύουν. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Ο Ιησούς σας παρέδωσε όλους. Είστε οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στη γη. Όλες τις αμαρτίες που θα διαπράξετε στο μέλλον εξαιτίας της αδυναμίας σας, Αυτός τις πήρε όλες.
Έχει μείνει κάποια αμαρτία στην καρδιά σας; ―Όχι.―
Τα πήρε όλα ο Ιησούς; ―Ναι! Τα πήρε όλα ο Ιησούς.―
Όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι. Κανείς δεν είναι πιο άγιος από τον άλλον. Αλλά καθώς τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι υποκριτές, νομίζουν ότι δεν είναι αμαρτωλοί. Αλλά πράγματι είναι και αυτοί αμαρτωλοί. Αυτός ο κόσμος είναι το θερμοκήπιο που καλλιεργεί την αμαρτία.
Όταν οι γυναίκες βγαίνουν από τα σπίτια τους, βάζουν κόκκινο κραγιόν, πουδράρουν το πρόσωπό τους, σγουραίνουν τα μαλλιά τους, ντύνονται με ωραία ρούχα και φορούν ψηλοτάκουνα. Οι άνδρες πηγαίνουν επίσης σε έναν κουρέα για να κουρευτούν, να περιποιηθούν τον εαυτό τους, να φορέσουν καθαρά πουκάμισα και μοντέρνες γραβάτες και να γυαλίσουν τα παπούτσια τους.
Ενώ όμως μπορεί εξωτερικά να φαίνονται σαν πρίγκιπες και πριγκίπισσες, εσωτερικά είναι σαν τους πιο βρόμικους σκουπιδότοπους.
Τα χρήματα κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους; Η υγεία κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους; Όχι. Μόνο η λύτρωση κάνει τους ανθρώπους πραγματικά ευτυχισμένους. Όσο ευτυχισμένος κι αν φαίνεται κάποιος εξωτερικά, είναι δυστυχισμένος αν έχει αμαρτία στην καρδιά του. Ζουν με τον φόβο της κρίσης.
Ένας λυτρωμένος άνθρωπος είναι τολμηρός σαν λιοντάρι ακόμα και με κουρέλια. Δεν υπάρχει αμαρτία στην καρδιά τους. «Ευχαριστώ, Κύριε, που έσωσες έναν αμαρτωλό σαν εμένα, που έσβησες όλες τις αμαρτίες μου. Ξέρω ότι δεν είμαι κάτι το αξιοθαύμαστο, αλλά Σε δοξάζω που με έσωσες. Είμαι για πάντα λυτρωμένος από τις αμαρτίες μου. Δόξα στον Θεό!»
Ένας άνθρωπος που έχει σωθεί είναι πραγματικά ευτυχισμένος. Ένας άνθρωπος που έχει ευλογηθεί με τη χάρη της λύτρωσης του Θεού είναι πραγματικά ευτυχισμένος.
Καθώς ο Ιησούς, ο «Ο Αμνός του Θεού ο Αίρων την Αμαρτίαν του Κόσμου», έχει αφαιρέσει όλες τις αμαρτίες μας, είμαστε χωρίς αμαρτία. Αυτός «τελείωσε» τη σωτηρία για εμάς στον Σταυρό. Όλες οι αμαρτίες μας, συμπεριλαμβανομένων των δικών σου και των δικών μου, περιλαμβάνονται επίσης στην «αμαρτίαν του κόσμου», και επομένως όλοι είμαστε σωσμένοι.
 
 

Με Το Θέλημα Του Θεού

 
Έχουμε αμαρτία στις καρδιές μας όταν είμαστε εν Ιησού Χριστό;
Όχι, δεν έχουμε
 
Αγαπητοί φίλοι, η γυναίκα που πιάστηκε στη μοιχεία πίστεψε στα λόγια του Ιησού και σώθηκε. Η ιστορία της καταγράφεται στη Βίβλο επειδή ευλογήθηκε με τη λύτρωση. Αλλά οι υποκριτές γραμματείς και οι Φαρισαίοι έτρεξαν μακριά από τον Ιησού.
Αν πιστεύετε στον Ιησού, είναι η βασιλεία των ουρανών, αλλά αν αφήσετε τον Ιησού, είναι η κόλαση. Αν πιστεύετε στα έργα Του, είναι σαν η βασιλεία των ουρανών, αλλά αν δεν πιστεύετε στα έργα Του, είναι σαν η κόλαση. Η λύτρωση δεν οφείλεται στις προσπάθειες του ανθρώπου αλλά χάρη στη σωτηρία του Ιησού.
Ας διαβάσουμε την προς Εβραίους 10. «Διότι ο νόμος, έχων σκιάν των μελλόντων αγαθών, ουχί αυτήν την εικόνα των πραγμάτων, δεν δύναταί ποτέ διά των αυτών θυσιών, τας οποίας προσφέρουσι κατ` ενιαυτόν πάντοτε να τελειοποιήση τους προσερχομένους. Επειδή τότε δεν ήθελον παύσει να προσφέρωνται, διότι οι λατρευταί άπαξ καθαρισθέντες, δεν ήθελον έχει πλέον ουδεμίαν συνείδησιν αμαρτιών. Αλλ` εν αυταίς γίνεται κατ` ενιαυτόν ανάμνησις αμαρτιών κάθε χρόνο. Διότι αδύνατον είναι αίμα ταύρων και τράγων να αφαιρή αμαρτίας. Διά τούτο εισερχόμενος εις τον κόσμον, λέγει· Θυσίαν και προσφοράν δεν ηθέλησας, αλλ` ητοίμασας εις εμέ σώμα. Εις ολοκαυτώματα και προσφοράς περί αμαρτίας δεν ευηρεστήθης. Τότε είπον· Ιδού, έρχομαι, εν τω τόμω του βιβλίου είναι γεγραμμένον περί εμού, διά να κάμω, ω Θεέ, το θέλημά σου. Αφού είπεν ανωτέρω ότι θυσίαν και προσφοράν και ολοκαυτώματα και προσφοράς περί αμαρτίας δεν ηθέλησας ουδέ ευηρεστήθης εις αυτάς, αίτινες προσφέρονται κατά τον νόμον, τότε είπεν· Ιδού, έρχομαι διά να κάμω, ω Θεέ, το θέλημά σου. Αναιρεί το πρώτον, διά να συστήση το δεύτερον. Με το οποίον θέλημα είμεθα ηγιασμένοι διά της προσφοράς του σώματος του Ιησού Χριστού άπαξ γενομένης» (Εβραίους 10:1-10).
«Με το θέλημα του Θεού» ο Ιησούς πρόσφερε τη ζωή Του για να πάρει τις αμαρτίες μας μια για πάντα και κρίθηκε μια για πάντα και αναστήθηκε.
Επομένως, έχουμε αγιαστεί. Το «Είμεθα ηγιασμένοι» (Εβραίους 10:10), είναι γραμμένο σε παρελθοντικό πλήρη χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι η λύτρωση δεν χρειάζεται να μνημονευτεί ξανά. Έχετε αγιαστεί.
«Και πας μεν ιερεύς ίσταται καθ` ημέραν λειτουργών και τας αυτάς πολλάκις προσφέρων θυσίας, αίτινες ποτέ δεν δύνανται να αφαιρέσωσιν αμαρτίας. Αλλ` Αυτός αφού προσέφερε μίαν θυσίαν υπέρ αμαρτιών, εκάθησε διαπαντός εν δεξιά του Θεού, προσμένων του λοιπού εωσού τεθώσιν οι εχθροί αυτού υποπόδιον των ποδών αυτού. Διότι με μίαν προσφοράν ετελειοποίησε διά παντός τους αγιαζομένους» (Εβραίους 10:11-14).
Είστε όλοι αγιασμένοι για πάντα. Αν αμαρτήσετε αύριο, θα είστε πάλι αμαρτωλοί; Δεν πήρε ο Ιησούς και αυτές τις αμαρτίες; Ο Ιησούς πήρε αυτές τις αμαρτίες. Πήρε και τις αμαρτίες του μέλλοντος.
«Μαρτυρεί δε εις ημάς και το Πνεύμα το Αγιον· διότι αφού είπε πρότερον, Αύτη είναι η διαθήκη, την οποίαν θέλω κάμει προς αυτούς μετά τας ημέρας εκείνας, λέγει ο Κύριος· Θέλω δώσει τους νόμους μου εις τας καρδίας αυτών και θέλω γράψει αυτούς επί των διανοιών αυτών, προσθέτει, Και τας αμαρτίας αυτών και τας ανομίας αυτών δεν θέλω ενθυμείσθαι πλέον. Όπου υπάρχει άφεσις (η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως) τούτων, δεν υπάρχει πλέον προσφορά περί αμαρτίας» (Εβραίους 10:15-18).
Η φράση «υπάρχει άφεσις (η αμαρτία αφαιρέθηκε πλήρως) τούτων» σημαίνει ότι εξιλέωσε όλες τις αμαρτίες του κόσμου. Ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας μας. Ο δικός μου Σωτήρας και ο δικός σας Σωτήρας. Έχουμε σωθεί πιστεύοντας στον Ιησού. Αυτή είναι η λύτρωση στον Ιησού και αυτή είναι η μεγαλύτερη χάρη και το μεγαλύτερο δώρο από τον Θεό. Εσείς και εγώ, που έχουμε λυτρωθεί από όλες τις αμαρτίες, είμαστε οι πιο ευλογημένοι απ’ όλους! 
 
Αυτό το κήρυγμα είναι επίσης διαθέσιμο σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου. Κάντε κλικ στο εξώφυλλο του βιβλίου παρακάτω.
ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞ ΥΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ; [Νέα Αναθεωρημένη Έκδοση]