Search

佈道

Тема 10: Об’явлення

[Chapter 9-2] Майте сміливу віру в останні дні (Об’явлення 9:1-21)

Майте сміливу віру в останні дні
(Об’явлення 9:1-21)
 
Ми щойно розглянули кари п`ятої і шостої сурми в згаданому вище уривку. П`ята сурма прикличе кару сарани, а шоста сурма оголосить кару війни біля річки Євфрат.
Найперше нам потрібно з`ясувати, чи святі пройдуть через ці кари семи сурм. Це перша річ, яку ми повинні почути, пізнати й повірити.
Чи самі святі терпітимуть кари семи сурм? Святі також поза сумнівом терпітимуть ці кари. Згорить третина лісів світу, третина моря і річок перетвориться на кров, сонце, місяць і зірки будуть вражені й втратять третину свого світла. Хоча третина природи всього світу перетвориться на кров або втратить світло, це також означає, що інші дві третини все ще залишаться. 
Слово каже нам, що ми, святі та врятовані, пройдемо через перші шість кар, які знищать третину світу. Проте ми не боїмося цих кар, тому що Бог наказав сарані шкодити “тільки тим людям, які на чолах не мають печатки Божої”. Під час п`ятої кари, Він захистить святих, котрі отримають Його печатки в середині цих кар семи сурм.
Але це все ж означає, що святі пройдуть через всі ці кари. Ми, викуплені вірою в євангеліє води та Духа, пройдемо через першу кару, яка спалить третину світу вогнем, який проллє Бог, а також другу кару, що перетворить третину моря на кров падінням блискавичної гори, та третю, яка перетворить третину річок і джерел на полин падінням великої зірки з неба. 
Ми також переживемо четверту кару, що принесе темряву, вразивши третину сонця, місяця і зірок; ми пройдемо також через п`яту кару, коли сарана завдасть шкоди людям силою скорпіона; шоста кара принесе світову війну при річці Євфрат, але ми все ще перетерпимо цю кару. Ніхто не зможе цього змінити, тому що це – Боже провидіння, що має виконатися. Те, що ми переживемо ці шість страхітливих кар, записано в Божому Слові.
Христос викупив вас від всіх ваших гріхів. Він забрав всі наші гріхи через хрещення, кров на Хресті й воскресіння. Ми одержали пробачення через віру в те, що Ісус Христос зробив для нас. З тими, котрі одержали прощення всіх гріхів через віру в євангеліє води та Духа, буде особлива Божа опіка навіть під час шести страшних кар. Іншими словами, Слово каже нам, що особлива Божа ласка дозволить нам вижити. Ми повинні усвідомити, що Бог дійсно вартий нашої вдячності за Його особливу ласку й опіку над спасенними під час цих кар.
Коли засурмив п`ятий ангел, Іван побачив “зорю, що спала із неба додолу", якій “даний був ключ від криниці безодньої”. Зірка тут означає ангела; духовне значення зірок Божих, – це всі Його слуги і святі. Коли цей ангел, що впав на землю, одержав ключ від криниці безодні й відкрив її ключем, з криниці піднявся дим, схожий на дим великої печі. 
“Криниця безодня” означає місце, яке буквально не має ані дна, ані кінця. Також воно відоме як “безодня”, криниця нескінченної глибини. Коли засурмить п`ятий ангел, він, одержавши ключ від цієї криниці безодні, відкриє криницю цим ключем. З криниці вийде великий дим, як від великого вогню. Цей дим з безодні покриє сонце і небо, затемнивши весь світ.
Дим не буде єдиною річчю, яка вийде з бездонної криниці; також разом з димом із криниці вийде саранча. Ця “саранча”, що виповзла на землю, отримала силу скорпіонів і жалила людей хвостами. Біблія описує, що її обличчя було схоже на обличчя людини, її тіло – на тіло бойового коня, її зуби – на зуби лева, а волосся – на волосся жінки. 
У Біблії йдеться про величезну хмару сарани, схожу на ту, яка час від часу затьмарює тропічні райони, знищуючи всі рослини на своєму шляху і не залишаючи нічого крім коріння. Така сарана виповзе з криниці безодні й мучитиме людей протягом п`яти місяців.
Тільки не народжені знову будуть вражені п`ятою з-поміж кар семи сурм. Ця кара сарани мине народжених знову. Христос не пошле кару сарани на нас, адже Він знає, що народжені знову, будучи вжалені сараною, відкинуть євангеліє спасіння, дивуючись: “Чому я взагалі врятований?” Ми можемо переконатися в цьому, прочитавши вірш 4: “І наказано їй, щоб вона не шкодила земній траві, ані жадному зіллю, ані жадному дереву, але тільки тим людям, які на чолах не мають печатки Божої”. 
Ми знаємо, що 144 тисячі з народу Ізраїля отримає печатку Божу, але Біблія не згадує про поган. То чи це означає, що ми мучитимемося через саранчу так само, як грішники? Зовсім ні! Як 144 тисячі Юдеїв, так само й ми отримаємо печатки, тобто серця тих, котрі одержали прощення гріхів, отримають Божі печатки Святого Духа. А ви не маєте Святого Духа у вашому серці? Оскільки ті, в чиїх серцях мешкає Святий Дух, отримають печать дітей Бога, то ми разом з 144 тисячами з народу Ізраїля спасемося від кари сарани, як Його народ. 
Оскільки кара сарани завдасть шкоди тільки не народженим знову, то люди ймовірно ще більше ненавидітимуть і переслідуватимуть нас. Протягом п`ятимісячного періоду цієї кари саранча кусатиме тільки не народжених знову, вони мучитимуться в сильному болі й будуть не в змозі померти. Обличчя цієї сарани буде схоже на обличчя людини, волосся – на волосся жінки, зуби – на зуби лева, тіла – на тіла бойових коней, на хвости скорпіонів. Ця сарана своїми головами грозитиме кожному, хто трапиться на її шляху, кусатиме усюди своїми зубами і жалитиме своїми отруйними хвостами, приносячи невимовно великі болі своїм жертвам. 
Єдиний укус завдасть неймовірного болю, можливо схожого на удар струмом високої напруги, що триватиме протягом п`яти місяців. І люди не зможуть померти, скільки б не мучилися від саранчі та як би сильно самі не хотіли радше померти, ніж жити в таких стражданнях. Кара відсутності смерті прийде разом з карою сарани, тому на землі не буде смерті протягом п`яти місяців. Ця кара мучитиме світ протягом п`яти місяців.
Ми не бачили таких кар на власні очі, але вони все ж заплановані Богом. Бог каже нам, що Він зішле ці кари на землю, на людей цього світу, тобто на тих, котрі не вірять в Бога, ані в Його любов і спасіння, ані в Його євангеліє відкуплення. Все це було заплановано Богом. Бог запланував зробити все це, тому ми повинні вірити, що Бог усе здійснить. 
Все, що ми можемо зробити, це тільки вірити в Бога, адже жодна людина не може піддати сумніву те, що Бог планує і робить. Навіть коли люди страждатимуть від сарани, Бог не дозволятиме сарані кусати чи жалити нас і захистить нас від цієї кари, адже Він накаже їм не шкодити тим, котрі мають печать Бога на їх чолах. 
 
 

Чому Бог зішле кари семи сурм?

 
Бог зішле кари семи сурм, щоб народжені знову прославилися через них; щоб дати ще один шанс не народженим знову; та щоб показати кожному в цьому світі, кого Бог створив, що Господь є Бог, Творець цього світу, Спаситель і Суддя всього. 
Насамперед, посилаючи страждання на грішників через ці кари і дозволяючи праведним їх уникнути, Бог буде звеличений праведними за Його ласку, благословення і велич.
По-друге, Бог пошле кари для Своїх останніх жнив. Він пошле кари семи сурем, щоб востаннє спасти тих, котрі знали євангеліє води та Духа, але не повірили в нього. Для того, щоб через це Горе дати всім, кого Бог створив, як поганам, так і юдеям, останній шанс повернутися до Господа і спастися.
По-третє, оскільки ніщо в цьому світі не постало без Господа, то Ісус Христос, що прийшов на землю в тілі людини, узяв на Себе гріхи світу через Своє хрещення і знищив усі гріхи смертю на хресті, через ці страхітливі кари покаже Свою величну силу тим, котрі не прийняли Його любов і любов Його Отця та не вірять в євангеліє спасіння. На не народжених знову Він пошле страждання в цьому світі й засудження на вічне пекло в загробному житті.
Бог пошле кари на цей світ з такою метою і планами. Ми повинні знати і вірити, що ці кари дійсно прийдуть. Хоч ми отримаємо особливе звільнення від кари сарани, ми повинні усвідомити, що все ж житимемо під час цих кар. Кара вогню, що спалить третину природи і лісів усього світу, кара води, яка перетворить третину моря на кров і третину річок і джерел на полин, кара темряви, яка затемнить сонце, місяць і зірки, і кара війни, яка знищить світ, — ось що ми повинні пережити. Але ми також повинні усвідомити, що навіть переживаючи такі кари, ми будемо наповнені ще більшою радістю.
Через кари семи сурм ми втратимо інтерес до земного життя. Припустимо на хвилину, що звідусюди доносяться виверження вулканів, землетруси перевертають землю, гори горять у диму, третина моря, річок і джерел перетворилися на кров і полин. Пил, дим і порох покрили весь світ; сонце встає близько 10 години ранку і заходить до 4 години пополудні; місяць і зірки втратили своє світло і ми навіть більше не зможемо їх бачити. Чи ви були б захоплені вашим земним життям в такому світі? Звичайно, ні!
Ось чому в цей час святі дивитимуться тільки на Бога і надіятимуться тільки на Його Царство. Вся наша надія на 100 відсотків є в Бозі. Ми не матимемо жодного інтересу продовжувати життя на цій землі, ані не зможемо продовжувати жити, навіть маючи всі багатства світу на тисячі років. Всі ці кари заплановані й дозволені Богом, тому ніхто не може їх зупинити. Як Бог запланував ці кари, так Він їх і виконає.
Чому кари, заплановані Богом, записані в Біблії? Чому Бог узяв Івана на Небо, дозволив йому почути і побачити всі кари, які прийдуть із звуками семи сурм і звелів записати все, що він чув і бачив? Показуючи, що трапиться з цим світом, Бог хоче змусити святих надіятися тільки на Царство Боже та проповідувати євангеліє на цій землі, щоб кожен повірив в Ісуса Христа. 
Бог запланував і дозволить всьому цьому статися, щоб через ці кари люди знову замислилися і щоб врешті-решт не страждали в озері вогню і сірки пекла. Іншими словами, Бог дав їм притулок, щоб вони уникнули кар. Бог не хоче, щоб хтось із нас опинився в пеклі, тому Він хоче, щоб серця грішників навернулися до Нього через кари. Я вважаю, що Слово було написане і показане нам, щоб кожен пішов до Неба.
Іншими словами, Бог пошле на нас кари не щоб змусити нас страждати. Бог пошле ці кари на світ і на нас, щоб ми надіялися не на цю землю, але на Його Царство. Ми також повинні усвідомити, що Він зробить все це, щоб ми проповідували Його любов спасіння багатьом втраченим душам, приреченим на вічне полум`я пекла, щоб вони також могли повірити в Слово спасіння, спастися і уникнути цього Горя.
Деякі види сомів відомі, серед іншого, болючістю своєї отрути. Якщо ви необережні з цією рибою, вона може поранити вас у руку своїм отруйним плавцем, а це дуже болить, як рана від електричного шоку. Цей біль – ніщо у порівнянні з болем від укусів саранчі. 
А тепер уявіть, що ви змушені терпіти такий біль протягом п`яти місяців. Це буде найгірший біль, бо навіть воліючи радше померти, ніж жити в агонії, люди не зможуть піти з життя. Вони навіть не зможуть убити себе, оскільки Слово каже нам: “Померти вони захотять, та втече від них смерть”. Але ми стали дітьми Божими через віру в євангеліє води та Духа і Святий Дух живе в нас, тому Бог захистить нас від цієї кари, щоб ми не терпіли цього болю, спричиненого саранчею. Ми захищені навіть від такої кари, тому що одержали прощення гріхів через віру в євангеліє води та Духа.
Ми не повинні розглядати Книгу Об`явлення тільки з страхом; навпаки, через Слово Об`явлення ми повинні усвідомити, як Бог дасть нам Свою особливу опіку під час кар, як Він буде прославлений через нас і як ми також зодягнемося в славу Божу. Знаючи це, ми можемо кріпитися, більше проповідувати євангеліє і віддавати ще більшу славу Богу, коли прийде час Горя. Насправді ми повинні прожити цю еру без жодного страху в наших серцях і без щонайменшої прив`язаності до земного життя. Бог наперед навчає нас про всі ці речі, щоб ми були хоробрі. Тому ми повинні мати сміливу віру.
Бог класифікує сім кар на дві категорії, перші чотири катастрофи і останні три горя, та пояснює, що останні будуть значно страшніші, жахливіші, масштабніші та сильніші. Так, Він насамперед проголошує, коли закінчилася п`ята кара: “Одне горе минуло! Ось за ним ще два горя надходять”.
Друге горе – це кара шостої сурми: “казав шостому Анголові, який мав сурму: Розв`яжи чотирьох Анголів, що пов`язані при великій річці Ефраті. І були порозв`язувані чотири Анголи, приготовані на годину, і на день, і на місяць, і на рік, щоб убили третину людей”. У вірші 16 написано: “А число кінного війська двадцять тисяч раз по десять тисяч”. Це свідчить, що спалахне величезна війна, і тоді загине третина всього людства. Іншими словами, Бог пошле страхітливу кару війни на землю. 
Вірші 17-18 кажуть: “І так бачив я коней в видінні, а на них верхівців, що панцери мали огняні, і гіяцинтові, і сірчані. А голови в коней немов голови лев`ячі, а з їхнього рота виходив огонь, і дим, і сірка. І побита була третина людей від цих трьох поразок, від огню, і від диму, і від сірки, що виходили з їхніх ротів”. Бог дозволить великій армії вершників знищити незліченну кількість людей. Ця кара прийде із звуками сурми шостого ангела.
Що трапиться, коли зазвучить сьома сурма? Прийдуть воскресіння і вознесіння. Аж до шостої сурми всі попередні кари будуть або природними лихами, або як війна, яка знищить незліченну кількість людей. Оскільки про все це написано в Біблії як про кари семи сурем, я вірю в це Слово. А ви? Чи ви також вірите в цю правду?
Чи ви одержали прощення ваших гріхів через віру в євангеліє води та Духа? Для того, щоб уникнути страждання вічної кари і щоб ніколи не піти до пекла, ви повинні зараз повірити в євангеліє води та Духа, яке Бог дав вам, щоб змити всі ваші гріхи, щоб урятувати вас від Великого Горя і дати вам Своє Царство, Нове Небо і Землю. Ви повинні мати віру в це євангеліє. Ви повинні знати і повірити в це євангеліє. Немає іншого шляху до Неба окрім віри в це євангеліє води та Духа.
Ісус сказав Петрові: “І ключі тобі дам від Царства Небесного”. Ключі Царства Небесного дані нам, коли ми віримо в Ісуса Христа як Спасителя, у те, що Він прийшов на землю, узяв на Себе всі гріхи людства і світу через Своє хрещення від Івана Хрестителя в річці Йордан, що Він забрав усі ці гріхи й помер на Хресті, та що Він воскрес із мертвих. Ми можемо увійти до Неба і спастися від цих кар тільки коли маємо віру в те, що всі наші гріхи змиті.
Із звуками сьомої сурми прийде вознесіння разом з мучеництвом, описане в Об`явленні 13. Коли прийде Антихрист, ми підемо на праведну смерть, будемо замучені ради євангелія.
Ви повинні усвідомити, яким дорогоцінним і важливим є це євангеліє, яке ви знаєте і в яке вірите. Повірте в це євангеліє води та Духа. Ви тоді зможете сміливо пережити останні дні й поселитися в обіцяному Господом Тисячолітньому Царстві й Новому Небі та Землі. Щоб поклонятися Господу як один з 24 старійшин, що стоять навколо Ісуса Христа, нашого Бога, мусимо тільки сміливо подолати Горе вірою в євангеліє води та Духа. 
Я сподіваюся і молюся, щоб усі ви, як святі, народжені знову через сердечну віру в це євангеліє, пережили останні дні й успадкували Тисячолітнє Царство Боже і Вічне Небо.